Şimdi Ara

LPG & performans. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bugün brc24 taktırdım ama yoğun trafikte stop ediyor, yarın tekrar servise gidicem
    mahalledeki ustayla bir tur attık, enjektörlerden biri bozuk diyor, benzine geçince sorun yok, lpg de egzoz pat pat ediyor sanki...
    enjektör arızası mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

quote:

Orjinalden alıntı: acoskan

60 sayfalık topic dururken bu konuyu açan arkdaşı kutluyorum. Zira 60 sayfalık yer, birkaç markanın elinde rekklam panosu durumunda, biraz köşeye sıkışınca da reklamcılar hemen ukalalık yapmaya başlayıp insanın sinirini zıplatıyor.

Önemli olan birebir kullanıcı fikirleri, satıcıların fikirleri değil, o nedenle burası bence iyi olmuş.

Güç kaybı sıralı sistemde olmuyor diyorlar ama benim aracım 105 beygir olmasına rağmen yolda giderken benzine aldığımda çekiş farkını hissediyorum. Bir çok kendini üstad zanneden vatandaş %5 çekiş kaybından söz ediyor ama motoru dinamometreye bağlayıp da güç kaybını ölçen YOK! Sadece sallıyorlar, sallıyorsun kardeşim deyince de o ne biçim konuşma tarzı diyorlar.

Motor aşınması nasıl meydana geliyor, kim bu konuda bilimsel araştırma yapmış belli değil. LPG kuru yakıt olduğundan motor yağlanmıyormuş. Yahu bu kadar usta gerizekalı mı iki yağlı parçaları benzinle yıkıyor? Benzin motoru yağlıyorsa yağı nasıl çözüyor? Sıvı LPG içinde yağın çözülüp çözülmediğini deneyen var mı? Aynı yük ve şartlarda benzinle ve LPG ile çalışmış motorlar sökülüp parçaları karşılaştırılmış mı? Hepsine hayır.

LPG oktanının 103 olduğundan bahsediliyor, LPG üretici sitesinden kontrol edeceğim, siz de bakın birbirimize haber verelim.
    Ali

Güç kaybı labaratuvarda ölçülmüş durumda,araştırırsan bulursun bu bilgiyi. Sanayide bu işi profosyonel yapanlar güç kaybını motoru dinamometreye bağlayarak ölçüyorlar. Eğer merak ediyorsan gider bakarsın o testlere. LPG hakkında tüm bilinmeyenlere cevap bulunmuş vaziyette. Bu formda bu işi yapan üstadlar var, onlarla konuşup atölyelerine gidersen sana tüm sorularını cevaplayacaklardır. Zaten o küçümsediğin 60 sayfalık topiçte sorularının tümünün cevabı var. Daha fazlasını merak edersen o topiğe girer bu işin uzmanlarına öğrenmek istediklerini sorarsın. İlla gözünle görmek istersen bu işi profosyonel anlamda yapan şirketlere gider görürsün.

İlla sallıyorsun diyosan o halde git, gez incele araştır ve kendi gözlerinle gör. Böyle oturduğun yerden sallıyorlar demek bence pek inandırıcı olmuyor. Bu satırları 60 sayfalık topiğe sormalsın ki cevabını oradan almalısın. Orada bu işi yapan insanlar var , yinede tatmin olmassan o insanların atölyelerine gider kendi gözlerinle görürsün.

Oturduğun yerden sallıyorlar diyosun ama.... Öyle demek kolay, herkes oturduğu yerden birilerini suçlayabilir... Dünyanın en kolay işi oturduğun yerden bilip bilmeden akıl öğretmektir.

Yıllardır milyonlarca insan LPg kullanıyor, o kadar yıl denendi ve tutuldu, o kadar insan kaar etti.... Onların tümü aptal bitek sen akıllısın öylemi?...

Bir şakşakçı daha, o 60 sayfa dediğin forumu baştan sona okudum, şu an 70 küsür sayfa.
    Ortada aptal varsa o da okuduğunu anlamayandır! Ben LPG emeklerken adanaya lpg istasyonu ve montaj servisi kurma fikri olup da bir türlü para bulamayn adamım, neredeyse 6 senedir de lpg'li araç kullanıyorum. Sen makina mühendisimisin, dinamometre gördün mü bilmiyorum ama bazı şeylerden haberin olmadığı ortada, sataşmayı bırak işin olacağına bak
    Ali

• benim aracımın bir sorun vardı. kimse cevap veremedi o üstad dediğiniz insanlar. ve hala da bozuk
    aracımın sorunu ise buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.
  • Bu iş teknolojik açıdan öylesine geliştiki... Yıllardır kullanılıyor, denendi ve çok tutuldu. Piyasada o kadar çok lpg li araç varki. Şu an en ekonomik yakıt lpg dir.

Madem biliyosun o halde neden milyonlarca sürücü lpg kullanıyor onuda bilirisin. Bu yakıt zamlarından sonra ekonomi amaçlı lpg kullanılıyor. Artık kimse benzinden kazık yemek istemiyor.

Senin şakşakcı deyip küçümsediğin insanlarda yıllardır bu işden ekmek yiyen insanlar. Elbette bu işi iyi bilecekler. Aralarında makina mühendisi arkadaşlarımızda var o şakşakçı deyip küçümsediğin arkadaşlardan...

Sen neden bu satırları o topiçde oradaki arkadaşların yüzüne yazmıyosun böyle kıyıda köşede başka bi topiçde yazıyosun. Madem şakşakçı diyosun git oradaki topiçde söyle bunu. O arkadaşlar güzelce cevabını vereceklerdir sana...

Aracında sorunu olan arkadaşım; buradan görmeden bişey demek çok güç, usta bakmadan, görmeden, ellemeden, sesini duymadan bişey diyemez. O halde servislere ne gerek var değilmi... Güzelce gidersin bi LPg ciye anlatırsın sorununu, onlarda bakar yaparlar. yapamazlarsa bir başka lpg ciye götürürsün. Her işin bi ustası vardır. En iyi ustayı bulur yaptırısın. Neticede bu mekanik bi olay, insan yapımı, bi usta bulamassa sorunu diğeri veya bir diğeri bulur arızayı... Çözümsüz problem yoktur. Önemli olan problemi çözebilecek doğru insanı bulabilmektir.

Düzgün bi yere yaptırılmasssa elbette problemler olur. Baktın olmadı vermessin parasını... Zaten garanti almadan taktırmak bence yanlış... Verim elde edemessem para mara vermem diyeceksin. Kendine güvenen usta bunu kabul edecektir en baştan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 15 Temmuz 2006; 11:47:57 >

• arkadaş senin sorunun benimkine benziyor sanki, lpg de patpat ediyor benimki de, benzinde sorun yok, lpg enjektörlerini kontrol ettiniz mi? yenileriyle değiştirildi mi? mahalledeki ustam biri bozuk dedi bana bu akşam, sorunum çözülene kadar ruhsata işletmeyeceğim, yapamazlarsa geri vermek için elimden geleni yapıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfanatic -- 12 Temmuz 2006; 22:52:43 >
  • sayın set arkadaşım;
    aracımı göstermediğim usta kalmadı. tabii ki ben de sadece buraya yazıp da çözüm bulacak değilim.
    renault yetkili servis, bosch car service,yetkili brc service. vs. vs.

amdfanatic arkadaşım,
    aracım lpg'de değil benzinde patlama yapıyor.....

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkalog -- 12 Temmuz 2006; 22:58:19 >
  • Bazı araçlarda lpg sorunlu olabiliyor, bahsi geçen 60 sayfalık topiçdede bundan bahsedilmişti... Bende söylemiştim geçmiş topiçlerde... Her araca LPG uygun olamayabiliyor. Marka çok önemli,denemek lazım,görnek lazım yinede... Olmuyorsa zorlamanın anlamı yok... Yazık motoru zorlamaya...
  • set arkadaşım, ben de lpg karşıtı bi insan değilim. ben 2-3 aylık bir araştırmadan sonra taktırdım. aslında dizel araba alacaktım, ama çok zarar edeceğimi düşündüğümden dolayı almadım. böyle daha karlı çıkacağımı düşünmüştüm. clio da bilindik bir araba olduğundan sorun çıkacağını düşünemedim. çk üzülüyorum, güzel arabam mahvoldu. olsun yine de benzinin 3,11 ytl olduğunu düşünürek lpgli arabam kmde ş.arasında klima açık 5 kişi 3000 devirden aşağı olmamak kaydıyla 12,5 ykr yaktığını aklıma getirerek sinirimi yatıştırıyorum kendimi....

• quote:

Orjinalden alıntı: turkalogy

set arkadaşım, ben de lpg karşıtı bi insan değilim. ben 2-3 aylık bir araştırmadan sonra taktırdım. aslında dizel araba alacaktım, ama çok zarar edeceğimi düşündüğümden dolayı almadım. böyle daha karlı çıkacağımı düşünmüştüm. clio da bilindik bir araba olduğundan sorun çıkacağını düşünemedim. çk üzülüyorum, güzel arabam mahvoldu. olsun yine de benzinin 3,11 ytl olduğunu düşünürek lpgli arabam kmde ş.arasında klima açık 5 kişi 3000 devirden aşağı olmamak kaydıyla 12,5 ykr yaktığını aklıma getirerek sinirimi yatıştırıyorum kendimi....

Sana katılıyorum,haklısın,bu durumda insan gerçektende çok üzülüyor,deliye dönüyor. Ama memnun kalan dünya kadar insanda var, senin gibi memnun olmayanda var , birazda şans işi bu... Yeni araç alıyosun, servisten çıkamıyosun, aldığına bin pişman oluyosun mesela... Bence taktırıdığın yere yüklen, paranı geri al...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 12 Temmuz 2006; 23:29:31 >

• taktırdığım yer çok iyi niyetli. o yüzden pek yüklenemedim. çok uğraştı adam benim için. paramı vermeyi de teklif etti ama ruhsata işletmiş bulundum. yeni sistem yeni ruhsat dediler. ben de istemedim sökülmesini. böyle biniyorum işte.

ayrıca büyük ihtimalle benzin ecusu bozuk. o da çok pahalı imiş. benim anlamadığım, lpg montajından sonra nasıl bozuluyor bu meret.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.