Şimdi Ara

LPG tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Toyota auris yol bilgisayarı uzun yolda 6,1 litre lpg gösteriyordu fiziksel ölçümde 6,3 yaktığı ortaya çıktı 0,2 gibi bir sapması var ki buda normaldir ama sizin durum çok daha farklı depoyu nereden doldurdunuz ? bu kez farklı bir yerden alıp deneyin
  • lpg ayarsız zengin karışım vermişler size . servise gidin düzeltirler.

ayrıca başka lpg istasyonunuda deneyin o istasyondada problem olabilir.
  • 32 litr ile en az 320 km gitmeniz lazim yani 1 litre ile o arabanın 9-10 km gitmesi lazim siz 6 km gitmissiz. Acilen servise gitmelisiniz. 100kmde 18litre LPG yakmis arabani mübarek 3.0motor gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bsayar lpg tuketimini gostermez.depoyu pompa atana kadar doldurun,biraz yol yapip ayni pompadan tekrar doldurup tuketiminizi hesaplayin.yeni baglanan sistemde olabilir fazla tuketim.montaj yapan yer birkac depo kullanip ayara gelin demis olmali.normal sartlarda 30 lt lpg ile 300 km civari yol yapmaniz lazim.

• Kagan TURAN kullanıcısına yanıt
    30 lt lpg ile 300 km gitmeniz gerekiyor. Şu durumda benzinden daha pahaliya geliyor tüketiminiz. Derhal takan ustayi bulup bu işi birakmasini söyleyin. 7.40 BMW gibi yakmış mübarek

• quote:

Orijinalden alıntı: anka0658

Bsayar lpg tuketimini gostermez.

Alıntı yaptığım iletiye katılıyorum, yol bilgisayarında gördüğünüz ne yazık ki LPG tüketimi değil, aracın beyninde kayıtlı olan son benzin tüketiminiz.
    Bu konuya yazdığım mesaja göz atmanızı öneririm.
  • sistem daha çok yeni tam randıman almak için biraz kullanmanız gerekirse tekrardan ayarlatmanız gerekiyor panik yapacak durum yok normal durum .
  • 1 depo bitirin deniyor genelde. Benzin ve LPG ECU'ları bi ayarlasın bakalım. Takan yer söylemedi mi birşey?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

quote:

Orijinalden alıntı: anka0658

Bsayar lpg tuketimini gostermez.

Alıntı yaptığım iletiye katılıyorum, yol bilgisayarında gördüğünüz ne yazık ki LPG tüketimi değil, aracın beyninde kayıtlı olan son benzin tüketiminiz.
    Bu konuya yazdığım mesaja göz atmanızı öneririm.

Ama depoyu doldurunca bilgisayarı sıfırlamıştım. Önceki değerlerin ortalamasını alıyor desem o zaman da o kadar kısa mesafede 8 den 10 a çıkmazdı değil mi? Yanlış mı düşünüyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: T.SERTAÇ

1 depo bitirin deniyor genelde. Benzin ve LPG ECU'ları bi ayarlasın bakalım. Takan yer söylemedi mi birşey?

Yok hayır söylemediler. Depoyu farklı bir yerden bir kez daha doldurdum bu sefer durum daha da netleşecek umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuzhan kayar

lpg ayarsız zengin karışım vermişler size . servise gidin düzeltirler.

ayrıca başka lpg istasyonunuda deneyin o istasyondada problem olabilir.

zengin karışımdan kastınız nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

Daha depoyu ilk kez doldurmuşsunuz. Ortalığı velveleye veriyorsunuz. Birkaç dolum sonrası gerçek değerleriniz ortaya çıkar.

Cevabınız için teşekkür ederim ancak sorumun özünü anlamadınız sanırım. Yakıt tüketiminin fazlalığı değil esas merak ettiğim. Onu nasılsa hallederiz. Yol bilgisayarının gösterdiği değerin olması gerekenden daha düşük olduğu veya yaktığım LPG miktarının bilgisayarın gösterdiğinden daha fazla olduğu? Bunu anlamaya çalışıyorum işi bilen arkadaşlara danışarak.
  • Arkadaşlar bugün başka bir istasyondan (OPETten) gaz aldım. 27 Litrede pompa attı. Gaz tamamen bitmişti. Ölçüyorum bakalım bu sefer nasıl olacak. SOnuçları burada sizinle paylaşacağım. Cevaplarınıza ve ilginize teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kagan TURAN

quote:

Daha depoyu ilk kez doldurmuşsunuz. Ortalığı velveleye veriyorsunuz. Birkaç dolum sonrası gerçek değerleriniz ortaya çıkar.

Cevabınız için teşekkür ederim ancak sorumun özünü anlamadınız sanırım. Yakıt tüketiminin fazlalığı değil esas merak ettiğim. Onu nasılsa hallederiz. Yol bilgisayarının gösterdiği değerin olması gerekenden daha düşük olduğu veya yaktığım LPG miktarının bilgisayarın gösterdiğinden daha fazla olduğu? Bunu anlamaya çalışıyorum işi bilen arkadaşlara danışarak.

ayarları düzgün yapılmış bir lpg sisteminde, aracınızın benzin tuketimini tahmin etmeye çalıştığı değer olan yol bilgisayarındaki değerin yaklaşık %20 fazlasını yakması gerekiyor lpg tüketim değerleriniz,

lpg tuketiminiz yol bilgisayarı ile aynı ise sakın sevinmeyin benim aracım lpg tuketimini bile gösteriyor diye çünki lpg ayarı fakir karışımdadır motorunuz için çok tehlikeli, ve normal tuketmesi gereken değerden daha fazla tuketir az yaktığınıda düşünmeyin,

eğer %20 nin çok üzerinde ise lpg ayarlarınız zengin karışımda olabilir yine fazla tuketim yaparsınız...

ayarlarınızın doğru olduğunu anlamanın bir yolu var yol bilgisayarı avantajını kullanarak..

düz rüzgarsız bir yolda sabit hızla sürün aracınızı benzine alın anlık tuketimi açın 10-15 saniye sonra randımanlı benzin değerinizi göreceksiniz, aracı gaza alın eğer bu değer lpg ye aldığınız için hatırı sayılır bir değişime uğruyorsa ayarlarınız yanlıştır...

saygılarımla...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kagan TURAN

quote:

ayarları düzgün yapılmış bir lpg sisteminde, aracınızın benzin tuketimini tahmin etmeye çalıştığı değer olan yol bilgisayarındaki değerin yaklaşık %20 fazlasını yakması gerekiyor lpg tüketim değerleriniz,

lpg tuketiminiz yol bilgisayarı ile aynı ise sakın sevinmeyin benim aracım lpg tuketimini bile gösteriyor diye çünki lpg ayarı fakir karışımdadır motorunuz için çok tehlikeli, ve normal tuketmesi gereken değerden daha fazla tuketir az yaktığınıda düşünmeyin,

eğer %20 nin çok üzerinde ise lpg ayarlarınız zengin karışımda olabilir yine fazla tuketim yaparsınız...

ayarlarınızın doğru olduğunu anlamanın bir yolu var yol bilgisayarı avantajını kullanarak..

düz rüzgarsız bir yolda sabit hızla sürün aracınızı benzine alın anlık tuketimi açın 10-15 saniye sonra randımanlı benzin değerinizi göreceksiniz, aracı gaza alın eğer bu değer lpg ye aldığınız için hatırı sayılır bir değişime uğruyorsa ayarlarınız yanlıştır...

saygılarımla...

evet aslında anlık tüketime göre oranlamak çok mantıklı olurdu ancak civiclerde maalesef anlık tüketimi göstermiyor. yine de teşekkür ederim ilginize

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.