Şimdi Ara

LPG tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar 2012 model ve 30000 Km deki Honda Civic marka aracıma birkaç gün önce Honda yetkili servisinde BRC Marka LPG taktırdım.
    Daha önceden forumlardan ve kullananlardan aldığım bilgiye göre aracımın benzinden %20 daha fazla yakıt tüketmesi gerekecekti ve LPG de hemen hemen %50 daha ucuz olduğu için %30 veya %40 gibi daha az yakacaktı. Şimdi mantıklı olan bu ancak;

Aracıma yaklaşık 30-32 lt gaz aldım. Aracımın yakıt tüketimi 10,1 lt civarında. Ve bu yakıtla 190km civarında yol yaptım. Yakıt tüketimi 100 km de 10,1 lt ise 190 km de 19 litre yakıt tüketmem gerekmez mi? 30 lt ile 300 km gitmem gerekmez mi? Acaba benzinliklerde hava mı basıyorlar da aracın yakıt tüketimi ile aldığı yol birbirini tutmuyor? Yani benden 30 Lt parası alıp 20 litre mi LPG satıyorlar. tecrübesi olan arkadaşlar fikir verirlerse çok sevinirim.

• benim depom 30 Lt alıyor bu 30 Lt ile 230-250 Km arası yol yapıyorum. ama hiç dikkat etmiyorum yardırıyorum genelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 3 Temmuz 2014; 20:28:27 >
  • 31lt ile 347km gidiyorum klima açıktı hep

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yeni iftar yaptım kafa sersem yanlış anladıysam kusura bakmayın ama 10,1 litre benzin tüketimi değil mi? yani sizin lpg tüketiminiz 12 lt eder. o yüzden hesabınız yanlış. yanlış mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 3 Temmuz 2014; 21:11:25 >
  • Kagan TURAN kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz değerler, yol bilgisayarından okuduğunuz değerler midir?
  • 250 km gitmesi lazım gaz hesabına göre. Yalnız gaz tamamen bitti mi ? Kırmızı ışık yandı ise içerde illaki bir miktar daha gaz var.

• 32 Lt lpg ile şehir içi en az 280-300 km yol yapmanız lazım. Eğer 4000+ devir kullanmadıysanız lpg ayarınızda sıkıntı var. Dönüşüm yaptırdığınız yere gidip durumu anlatın.
  • Ilk dolum olduğu için gaz basıncı oluşması için bir miktar gaz depoda kalacak onu harcamaz.
    Sağlıklı ölçüm depoyu aynı pompadan fulle belli bir km git bir daha fulle 2-3 kere tekrarla ortalama al...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.1 yol bilgisayarı verisine benziyor.
  • arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. 10.1 değeri yol bilgisayarının ilk dolumdan sonraki ortalama yakıt tüketimi değeri. Normalde benzinde 7,5-8 civarı oluyordu.

Ben içinde kalmış olabilecek değeri hesaba katarak 190km diye sizlere sormuştum ancak az evvel 170 km de 30lt LPG yi tamamen bitirdi.

yakıt tüketimi fazla ayarlarına tekrar baktırmam gerekecek sanırım. Ancak kafama takılan esas mesele tüketim daha fazla iken yol bilgisayarı niçin 10,1 lt olarak gösteriyor. Oysa ben 17,4lt LPG tüketmişim. Acaba benzinlikte hava falan mı basıyorlar? Sizler böyle bir durumla karşılaştınız mı? Bunu aklım almadı açıkçası. Yol bilgisayarının hatalı olması mümkün müdür?
  • uniqlo kullanıcısına yanıt
    marka/model nedir? açıkçası civic ve benzeri araçların verileri ile karşılaştırmak daha objektif olacak gibi geliyor. En azından servistekilerin tepesine çöktüğüm zaman. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagan TURAN -- 4 Temmuz 2014; 0:50:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kagan TURAN

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. 10.1 değeri yol bilgisayarının ilk dolumdan sonraki ortalama yakıt tüketimi değeri. Normalde benzinde 7,5-8 civarı oluyordu.

Ben içinde kalmış olabilecek değeri hesaba katarak 190km diye sizlere sormuştum ancak az evvel 170 km de 30lt LPG yi tamamen bitirdi.

yakıt tüketimi fazla ayarlarına tekrar baktırmam gerekecek sanırım. Ancak kafama takılan esas mesele tüketim daha fazla iken yol bilgisayarı niçin 10,1 lt olarak gösteriyor. Oysa ben 17,4lt LPG tüketmişim. Acaba benzinlikte hava falan mı basıyorlar? Sizler böyle bir durumla karşılaştınız mı? Bunu aklım almadı açıkçası. Yol bilgisayarının hatalı olması mümkün müdür?

Selamlar bende bugün 2012 civic aracima serviste prins lpg baglattim heralde 32 lt felan gaz aldim yol bilgisayarı 9.8 gosteriyor ama arac bu hesaplamayi benzinde gidiyor gibi yapiyor bence ama araba benzin harcamiyor ozaman 9.8 in dusmesi gerekiyor ama mantikli gelmiyor bende lpg ye verdigim 80 tl ile nekadar yol gideceğim ona bakacağım simdilik 60 km yaptim lpg isiklarinin hiçbiri sonmedi

• cliffsalih kullanıcısına yanıt
    Evet LPG'yi doldurduktan sonra bilgisayarı sıfırlamıştım. Ortalama yakıt tüketimini 10.1 olarak gösteriyor.
  • BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah. Şöyle; Benzinde iken ortalama 7,5-8 basarsam veya klima açık olursa 9 falan oluyordu. LPG yi ilk doldurduktan sonra ortalama yakıt tüketimini yazdım oraya. 10,1 olarak.
  • 30 lt lpg ile kullanımınıza göre 250-350 km yol yaparsınız. Ben çok ucuz yada kaliteli yerlerden de yakıt aldım. Arada hiç bir zaman böyle bir ucurum olmadı.

Montaj yaptğınız yere gidin düzelteceklerdir.
  • quote:

Estağfurullah. Şöyle; Benzinde iken ortalama 7,5-8 basarsam veya klima açık olursa 9 falan oluyordu. LPG yi ilk doldurduktan sonra ortalama yakıt tüketimini yazdım oraya. 10,1 olarak.

anladım hocam. O zaman dediğiniz gibi gitmesi lazımdı, bi yanlışlık var yani.

• quote:

Evet LPG'yi doldurduktan sonra bilgisayarı sıfırlamıştım. Ortalama yakıt tüketimini 10.1 olarak gösteriyor.

sahur yaptım kafa açıldı:) hocam ilk anladığım gibi oluyor o zaman. Bilgisayar , araba lpg li de olsa, benzin tüketimini gösterir. Yani siz 10,1 lt benzin yakmışınız. Daha doğrusu: benzinle gitseydiniz 10.1 lt benzin yakacaktınız. O da 12 lt lpg eder.

• Tekrar doldurup deneyin derim. Bir veri daha olsun elinizde.
    17,6 lt/100 km çok yüksek bir değer.
    Kaçak falan da olabilir bir yerlerde. Dikkat!
  • Daha depoyu ilk kez doldurmuşsunuz. Ortalığı velveleye veriyorsunuz. Birkaç dolum sonrası gerçek değerleriniz ortaya çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bayhakan

quote:

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. 10.1 değeri yol bilgisayarının ilk dolumdan sonraki ortalama yakıt tüketimi değeri. Normalde benzinde 7,5-8 civarı oluyordu.

Selamlar bende bugün 2012 civic aracima serviste prins lpg baglattim heralde 32 lt felan gaz aldim yol bilgisayarı 9.8 gosteriyor ama arac bu hesaplamayi benzinde gidiyor gibi yapiyor bence ama araba benzin harcamiyor ozaman 9.8 in dusmesi gerekiyor ama mantikli gelmiyor bende lpg ye verdigim 80 tl ile nekadar yol gideceğim ona bakacağım simdilik 60 km yaptim lpg isiklarinin hiçbiri sonmedi

Hangi servis prins bağlıyor?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.