Şimdi Ara

Benzinli Araç Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2010 model citroen c3 1.4 benzinli kullanıyorum bana biraz fazla yakıyor gibi geliyor acaba dizelmi alsaydım diye düşünüyorum, yol bilgisayarının fotoğraflarını ekliyorum istanbul kadıköy de aracı kullanıyorum. Yol bilgisayarının fotoğraflarını ekliyorum yorumlarınızı rica ederim satıp dizel almamı önerirmisiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Benzinli Araç Yakıt Tüketimi: 1000 Km'de Ne Kadar Benzin Yakar?

Benzinli araçların yakıt tüketimi, araç modeline, motor hacmine, sürüş koşullarına ve sürücü alışkanlıklarına göre değişkenlik gösterir. Ortalama olarak, benzinli bir araç 100 kilometrede 6-8 litre benzin tüketir. Bu da yaklaşık 1000 kilometre için 60-80 litre benzin yakıt anlamına gelir.

1000 Km'de Benzin Tüketimini Etkileyen Faktörler

• Araç Modeli ve Motor Hacmi: Daha büyük motorlu ve ağır araçlar genellikle daha fazla benzin tüketir.
    • Sürüş Koşulları: Şehir içi trafik sıkışıklığı, dur-kalk sürüş ve yokuş yukarı sürüş yakıt tüketimini artırır.
    • Sürücü Alışkanlıkları: Ani hızlanma, agresif sürüş ve lastik basıncının düşük olması yakıt verimliliğini düşürür.

Yakıt Tüketimini Azaltma İpuçları

• Ekonomik Sürüş Teknikleri Uygulayın: Yavaşça hızlanın, yavaşlayın ve sakin bir hızda seyredin.
    • Lastik Basıncını Kontrol Edin: Düşük lastik basıncı yuvarlanma direncini artırır ve yakıt tüketimini yükseltir.
    • Yükünüzü Hafifletin: Gereksiz yükler aracın ağırlığını artırır ve yakıt verimliliğini azaltır.
    • Klima Kullanımını Sınırlayın: Klima sistemi motoru yorarak yakıt tüketimini artırır.
    • Bakımlarınızı Aksatmayın: Düzenli bakım, aracın optimum performansını ve yakıt verimliliğini sağlar.

Bilmeniz Gerekenler

Benzinli araçların yakıt tüketimi, yukarıda belirtilen faktörlerin yanı sıra hava koşulları, trafik durumu ve yol yüzeyinden de etkilenebilir. Gerçek yakıt tüketiminiz, sürüş alışkanlıklarınıza ve sürüş koşullarına göre değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 19 km ortalama ile 8lt tüketiminiz var. Gayet iyi bence benzinli araç için. Çok yol yapıyorsanız dizel alınabilir ama az yol yapıp kısa mesafeli kullanım varsa pek mantıklı olmaz bence. Havalar soguyunca dizel aracta, kısa mesafede ekonomik anlamı kalmıyor maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayda kac km kullaniyorsunuz?

• Dizel alsan ne olacak 1.5 l az yakar, lpg taktır bence.
  • Tüketimde sıkıntı yok benzin pahalı...
  • Tsi ciler gelmeden :)

Bence tüketim normal
  • 19 km ortalama hız için gayet iyi bir değer yakalamışsınız. 19 km ortalama ile dize bir araba da 6.5 dan aşağı zor yakar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ---CRUZE YAKIT TÜKETİMİ---
    15 yıl önce açıldı
    yakıt tüketimi ?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Normal tüketim

• Tüketim normal, dizelde de onun çok aşağısı olmaz vericeğiniz paraya değmeyebilir sizin için çok yol yapmıyorsanız değiştimeyin bunun için.

• 1000 km için 380₺ ödüyorsunuz. Aracınız gazlı olsaydı 325₺ dizel olsaydı 180₺ ödeyecektiniz, buna göre hesabınızı yapabilirsiniz.
  • 18-19 km ortalama ile, istanbul Akşam trafiği ortalamam dizelde 7,2 lt.. çok normal.. sen 8 yakmışsın..
  • Kaç km nin ortalamasi bu.Ayrica normal yakmış aracınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: areels

1000 km için 380? ödüyorsunuz. Aracınız gazlı olsaydı 325? dizel olsaydı 180? ödeyecektiniz, buna göre hesabınızı yapabilirsiniz.

Burada büyük bir matematik hatası var gibi
  • Benim araç 12 litre yakıyor. 8 litre yaksa aklımdan olurdum heralde.

• Benim c3 hep 4.4 İzmir de. Ortalama hızını 35

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

1000 km için 380? ödüyorsunuz. Aracınız gazlı olsaydı 325? dizel olsaydı 180? ödeyecektiniz, buna göre hesabınızı yapabilirsiniz.

Burada büyük bir matematik hatası var gibi

Büyük kelimesi yetersiz kalır, nasıl hesap yapılmış anlamak zor

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    İyi siz hesaplayın, aynı araç 100 km'de 8lt benzin, 12lt lpg, 4lt dizel yakar. Kaç çıkacak bakalım.
  • 19 km de dizel de 8 yakar

• elegantt E kullanıcısına yanıt
    10 yıldır trafikte dizel araç kullanıyorum, yakmıyor.
  • quote:

İyi siz hesaplayın, aynı araç 100 km'de 8lt benzin, 12lt lpg, 4lt dizel yakar. Kaç çıkacak bakalım.

8 litre benzin yakan araba nasıl 12 litre LPG yakacak ? 10 litreden fazla yakmaz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.