Şimdi Ara

Benzinli Araç Yakıt Tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: areels

1000 km için 380? ödüyorsunuz. Aracınız gazlı olsaydı 325? dizel olsaydı 180? ödeyecektiniz, buna göre hesabınızı yapabilirsiniz.

gazlı nasıl benzinliden çok oluyo hacı?
  • quote:

İyi siz hesaplayın, aynı araç 100 km'de 8lt benzin, 12lt lpg, 4lt dizel yakar. Kaç çıkacak bakalım.

Ortalama hız 35 kmh civarı olsa dediğiniz gibi 4lt yakma ihtimali var ama arkadaşın ortalama hızı 19kmh. Bir tane bile dizel araç gösteremezsin o hızla 4lt yakan. Ha yokuş aşağı düşük hızda gaza basmadan gidersin anca o zaman yakar. 19 kmh hız ile 8lt benzin, 11lt lpg, 6,5 lt mazot yakar kabaca.
    Bı arada arkadaşın aracı az bile yakmış benzinli bir araca göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İyi siz hesaplayın, aynı araç 100 km'de 8lt benzin, 12lt lpg, 4lt dizel yakar. Kaç çıkacak bakalım.

hemen hesaplıyorum aynı araç

benzin 8 lt
    lpg 9,5 lt
    dizel 6,5 lt

yakar.

1000 km için 380? ödüyorsunuz. Aracınız gazlı olsaydı 200? dizel olsaydı 260? ödeyecektiniz, buna göre hesabınızı yapabilirsiniz. Yani LPG candır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker1041 -- 9 Kasım 2016; 11:33:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker1041

quote:

hemen hesaplıyorum aynı araç

benzin 8 lt
    lpg 9,5 lt
    dizel 6,5 lt

yakar.

1000 km için 380? ödüyorsunuz. Aracınız gazlı olsaydı 200? dizel olsaydı 260? ödeyecektiniz, buna göre hesabınızı yapabilirsiniz. Yani LPG candır

Lpg ort 20% civarında fazla yakar. Dediğiniz gibi 9.5 lt gibi lpg tüketimi olur. Şöyle bir şey de var. Lpg yi alma fiyatı da önemli. Bazı yerlerde 2,70 tl ye ancak bulabiliyorsunuz. Ben mesela 2,30tl ye en düşük alabiliyorum. Bi de ilk çalıştırmada ki benzinide unutmamak gerekiyor.

• ilker1041 İ kullanıcısına yanıt
    19km ortalaması olan bir araç için; daha gerçekçi ve doğru hesap olmuş. Kullanıcının sürüş karakterine göre oynayacağı +-%10...

• Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    haklısınız hocam ben 2,17 den aldığım için o şekilde hesapladım.
  • areels kullanıcısına yanıt
    12 litre yakmaz. Aracımın yol bilgisayarı 5.5 gösterirken pompa hesplamama göre tam olarak 6.8 litre gaz tüketiyor. Bu araçta en fazla 10 litre gaz tüketmiştir

• quote:

Orijinalden alıntı: alperdgal

Ayda kac km kullaniyorsunuz?

Merhaba cevap için teşekkürler, aracı ağustos ayında aldım ilk heves 2 bin km. kadar yaptım =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Tüketim normal, dizelde de onun çok aşağısı olmaz vericeğiniz paraya değmeyebilir sizin için çok yol yapmıyorsanız değiştimeyin bunun için.

Cevap için teşekkürler aslında bu aracın 2.elinde dizeli ve benzinli arasında fiyat olarak fark yok desem yeridir. Ama dizellerin KM. leri biraz yüksekti bu sebeple biraz çekindim ben aldığımda araç 29 binde idi şimdi 32 bine geliyor. Dizel araçların masraf çıkarma ihtimalleri daha mı yüksek oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

Kaç km nin ortalamasi bu.Ayrica normal yakmış aracınız.

Cevap içi teşekkür ederim bu 250 300 nin ortalaması benzini 2 dir petrol ofisinden aldığım için sıfırladım. Önceden shellden alıyordum onda 7.8 - 8,2 gibi çıkmıştı ama hava daha sıcaktı sanki PO dan aldığım benzin menzili biraz daha arttırdı.
  • areels kullanıcısına yanıt
    Lpg benzinden %50 fazla yakıyor öyle mi? Hocam size bir şey dicem demiyorum geçen dedim uyarı alıyorum yorumum siliniyor bu adminler yuzunden. Benzinde 8lt yakıyorsa lpg'de 9 yakar 12 yakmaz

• Yakıt değeri bence de gayet normal, nerdeyse durkalk trafikte gitmişsiz, dizel de olsa 6-6.5 aşağı olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

Benim c3 hep 4.4 İzmir de. Ortalama hızını 35

Cevap için teşekkürler aracınız dizel mi?
  • değerler normal ortalama hızınız 19 km ne bekliyosunuz ki? bu hızda dizel benzinli lpg li a markası c modeli hic fark etmez sömürür yakıtı.
  • aynı dertten muzdaribiz,Kadıköy bölgesinde full trafik 7/24
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blues-

quote:

Orijinalden alıntı: alperdgal

Ayda kac km kullaniyorsunuz?

Merhaba cevap için teşekkürler, aracı ağustos ayında aldım ilk heves 2 bin km. kadar yaptım =)

Hocam benzinli arac icin ortalama fena degil.Ama her ay 2000 km yaparsaniz dzel daha mantikli olur sizin icin

• Al bi yeni nesil TSI kafan rahatlasın

• Dizel 4 litre gaz 12 litre yakar gibi çılgın hesaplar var.

Yok öyle bir dünya. Aracınıza güzel bir kit taktırın 9.5 litre maksimum lpg ile mis gibi gezin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vural460

Al bi yeni nesil TSI kafan rahatlasın

Hocam yeni nesil tsida en iyi ihtimal 1 litre avantaji olur.Istanbul tsi falan dinlemez:)

• quote:

Evet kesin 4 lt yakar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.