Şimdi Ara

Benzinli Araç Yakıt Tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alperdgal

quote:

Orijinalden alıntı: Blues-

quote:

Ayda kac km kullaniyorsunuz?

Merhaba cevap için teşekkürler, aracı ağustos ayında aldım ilk heves 2 bin km. kadar yaptım =)

Hocam benzinli arac icin ortalama fena degil.Ama her ay 2000 km yaparsaniz dzel daha mantikli olur sizin icin

İlk heves 2 bin yaptım ama şimdi tabi azaldı ayda 1000 km olmaz şuan. Benim asıl anlamadığım konu şu hesap arkadaşlar yani dizel araç almak için neden ayda veya yılda şu kadar KM. yapmak gerekli diyorsunuz ? Yani bu araç daha az yakıyor ve daha ekonomikse insanlar dizel almak için neden yüksek KM. yapmak zorundalar az KM. bile yapılsa dizel ekonomik olmuyor mu? Bun açıklarsanız çok sevinirim

• 1.6 dizel doblo ne demek miş çok yakıyor muş,birisi benzinli çok yakıyor muş,Demek istedikleri lpg candır galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 9 Kasım 2016; 18:55:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

Benim c3 hep 4.4 İzmir de. Ortalama hızını 35

Cevap için teşekkürler aracınız dizel mi?

Aynen.Zaten o kadar yakan benzinli varmıdır bilemiyorum. Benimki 2005 klasik 1,4hdi 68 beygir
  • Benim asıl anlamadığım konu şu hesap arkadaşlar yani dizel araç almak için neden ayda veya yılda şu kadar KM. yapmak gerekli diyorsunuz ? Yani bu araç daha az yakıyor ve daha ekonomikse insanlar dizel almak için neden yüksek KM. yapmak zorundalar az KM. bile yapılsa dizel ekonomik olmuyor mu? Bun açıklarsanız çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: areels

İyi siz hesaplayın, aynı araç 100 km'de 8lt benzin, 12lt lpg, 4lt dizel yakar. Kaç çıkacak bakalım.

Hesabın süper ne diyelim
    1-Benzinli dizelin 2 katını yakıyor!!
    2-lpg benzinin %50 fazlasını yakıyor!!
    3- Lpg 3 tl

Valla ne diyelim, bilmiyorsan hesap yapmayacaksın, heleki saçma sapan hesap yaparak insanları yanlış bilgilendirmeyeceksin.

Zaten çoğu kişi gerekli cevabı vermiş.

• benim 500c ortalama sehir içinde 5.5 6 litre yakıyor 1.2 fire 69 beygir cok basarsan gaza 8 litre yakar
  • Yakit tuketimi gayet iyi :)
    Polo gti kullaniyorum 1.4tsi 180hp ortalama hiz 34km 35km arasi sakin kullanim 7,4lt gosteriyor.

• quote:

kilit soru bu?

• sarı arıza lambası kullanıcısına yanıt
    Bi lpg taktır sen de rahat et millet de rahat etsin :) girdiğim hiçbir konudan bu arkadaşın aracının 12 litre yaktığı ile ilgili bir mesajını görmeden çıkmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raiser34 -- 10 Kasım 2016; 2:16:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sleeper

quote:

kilit soru bu?

Merhaba Ayda 700-800 km yapıyorumdur. Ama asıl anlamadığım neden böyle bir hesap yapıyorsunuz benim aldığım aracın 2.elinde dizelde aşağı yukarı aynı rakamdı yani dizeli aldığımda daha ekonomik olacaktıysa neden bu hesabı yapıyoruz. Yani dizelin bakım masrafları veya arıza ihtimali daha mı yüksektir?
  • Blues- B kullanıcısına yanıt
    Ayni fiyata bulursan satıp dizel al.Tüketim bu hız ve benzinli araç için normal.

• Blues- B kullanıcısına yanıt
    Hemen belirteyim. Arada yakıttan yaptığınız tasarruf, dizel araca verdiğiniz farka değmeyecekse benzinli almak daha makul. Şöyle örnek vereyim:

Ford Focus 1.0 Ecoboost Titanium 83.530 TL

Ford Focus 1.6 TDCI Titanium 92.930 TL

İki modelin arasındaki yegane fark motor. Şanzıman aynı. Aradaki fark tam 9.400 TL. Şimdi tahmini yakıt değerlerine bakalım. Şehir içi kulanımda dizel, 100 km'de ortalama 6.0 litre yaksın (karışık). Benzinli ise 7.5 yaksın (aracı uzun süre kullandım, ortalama değer genelde 7.5)

Ankara Opet fiyatlarına göre benzinin litresi 4.81 TL, Ultraforce dizelinki ise 4.14 TL.

Yani dizel olan araç 100 km'de 6*4,14= 24,84 TL
    benzinli olan 100 km'de 7.5*4,81= 36,075 TL yakacak. Aradaki fark 100 km'de 11,23 TL. Haydi denklem kuralım.

11,23 TL'lik fark 100 km'de ortaya çıkarsa
    9400 TL'lik fark x km'de ortaya çıkar.

Doğru orantı var= 9400*100/11,23= 83.705 km.

Bakım maliyeti farkını bile gözardı ettiğimiz takdirde, sizin dizele verdiğiniz paranın karşılığını yakıt olarak almanız için 83.705 km yapmanız lazım. Bu km'den sonra dizel sizi kara geçirecek.

Bazıları "Kardeşim olur mu öyle şey, dizeli satarken de pahalı satıyorsun" diyorlar.

Aynı araç, 2014 dizel olan boyasız ve 61.000 km'de= 63.000 TL istenmiş. Pazarlıkla 61.500'e alınır diyelim.
    Aynı araç, 2014 ve 29.000'de, benzinli ve bir parça boyalı olanı da 63.000 istemiş. Haydi 3.000 kırdı diyelim, hatta haydi 5.000 kırdı diyelim= 58.000 lira.

Aradaki 3.500 lira farkı da bakım masrafına vb sayarsınız. Artı, kredi çekip alacaksanız aradaki 9400 TL+faiz götürüsünü, eğer cepten ödeyecekseniz 9400 TL'nin herhangi bir yatırım aracındaki getirisini de düşünün. Üstelik benzinli aracın sürüş keyfi daha yüksek.

Üstteki tablodan dolayı çok km yapan birinin dizel alması, az km yapanınsa benzinli alması daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 10 Kasım 2016; 13:48:49 >

• Aytürk kullanıcısına yanıt
    budur.
    benzin-dizel araç fiyat farkı tüm araçlarda en az 10.000 TL.
    bu da yılda 15 binden az km yapanlar için dizel tercihinin mantıksız olduğunu açıklar.
  • Sıfır araç için bu söyledikleriniz doğru fakat dediğim gibi benim aldığım araç gibi bazı araçların 2.ellerinde dizel ile benzinli arasında az bir fiyat farkı oluyor, benim öğrenmek istediğim bu gibi durumlarda hep dizeli mi almak mantıklıdır? yani dizelin benzinliden yakıt dışında bir avantajı veya dezavantajı var mıdır?
  • quote:

Sıfır araç için bu söyledikleriniz doğru fakat dediğim gibi benim aldığım araç gibi bazı araçların 2.ellerinde dizel ile benzinli arasında az bir fiyat farkı oluyor, benim öğrenmek istediğim bu gibi durumlarda hep dizeli mi almak mantıklıdır? yani dizelin benzinliden yakıt dışında bir avantajı veya dezavantajı var mıdır?

dizel benzinliye göre %30 tasarrufludur
    yani 10 km yol için 1 lt benzin yada 700cl mazot
    dizel sesli çalışır yüksek tork üretir
    yakıt pompa sistemi bakım ve parça maliyetleri çok yüksektir
    enjektör bozulursa komple sistem değiştirirsin

benzinli sessiz çalışır kafa şişirmez
    lpg takılabilir
    bakım parça çok daha ucuzdur
    mesela buji bozulursa buji değiştirirsin

• areels kullanıcısına yanıt
    8 litre benzin ise 4 litre dizel dediya la

19 km ortalama hız 4 litre dizel... vay be

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.