Bildirim
Aveo Yakıt Tüketimi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
her aracın en az tüketim değerleri 60-70 km hızlarında, rüzgar sürtünme direncinin en az olduğu durumlardadır, fakat bu hızlarda da yol bitmez hem yoldan fazla sıkmayacak hem de tüketimi fazla artırmayacak hız aralığı ise 90-120 arası değerlerdir... -
2750 deviri geçmemeye çalış yeterli. -
Max. torku kaç devirde alıyorsa araç o devirde kullanmaya çalış.. Yani 1750-2250 arası.. -
altını kırmızı ile çizdiğim vites ve devir kombinasyonu ile
-
quote:
Orijinalden alıntı: yuci
altını kırmızı ile çizdiğim vites ve devir kombinasyonu ile
Hocam arac 5. Vites 90 hızda 2.000 devirde oluyor
Dediğiniz 1750 devirde gidersem 70-80 gibi bir hız olacak
Yol oyle bitmez ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: savas146
Yol oyle bitmez ki
daha nasıl olmasını bekliyordun ki
en az yakıt tüketmen için olması gereken o
ama şöyle diyeyim
zarardan kar yapmak istiyorum dersen
5.vites ve max.tork bandındaki 2500 ü geçme diyeyim bari -
quote:
Orijinalden alıntı: yuci
quote:
Yol oyle bitmez ki
daha nasıl olmasını bekliyordun ki
en az yakıt tüketmen için olması gereken o
ama şöyle diyeyim
zarardan kar yapmak istiyorum dersen
5.vites ve max.tork bandındaki 2500 ü geçme diyeyim bari
hmm tamam o zaman teşekkürler ilgilendiğiniz için -
Her araca artık 6.vites şart.
120km/s hızda 2000 devir çeviren dişli.
Hala 5 ileri yapmayı bırakmadılar. -
Gaziantep-Ürgüp arası 25 kuruş yaktım. Dönüşte 23 kuruş hedefliyorum. Aracım imzamda. -
6. vites değil mi araç. -
100-120 km arası en ekonomik olmasa da ideal uzun yol hızı olur 4.5 litreden fazla tüketmez. 80-90 km arası 4 litre gibi bir tüketimi olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: kesbi
Gaziantep-Ürgüp arası 25 kuruş yaktım. Dönüşte 23 kuruş hedefliyorum. Aracım imzamda.
benzinli olmasına rağmen süper yakmışsınız. cc ile mi gittiniz acaba birde hızınızı da söyelrseniz fikir oluşur kafamızda
bu arada konu sahibi arkadasım sana da tavsiyem cruise control mutlaka kullan. 2. parti gelen dizel aveolar 6 ileri diye biliyorum ama ? sizinki 5 ileri sanırım. yine de 90-100 civarı gidin. seyahat sonundaki yakıt değerlerini paylaşırsanız bizim de kafamızda fikir olusur -
quote:
Orijinalden alıntı: `bELa
quote:
Gaziantep-Ürgüp arası 25 kuruş yaktım. Dönüşte 23 kuruş hedefliyorum. Aracım imzamda.
benzinli olmasına rağmen süper yakmışsınız. cc ile mi gittiniz acaba birde hızınızı da söyelrseniz fikir oluşur kafamızda
bu arada konu sahibi arkadasım sana da tavsiyem cruise control mutlaka kullan. 2. parti gelen dizel aveolar 6 ileri diye biliyorum ama ? sizinki 5 ileri sanırım. yine de 90-100 civarı gidin. seyahat sonundaki yakıt değerlerini paylaşırsanız bizim de kafamızda fikir olusur
hocam cruse control zaten olmazsa olmazımdır uzun yolda onun tadını aldım ben ;) benim araç 5 vites
6 vites li versiyonunun geldiğini bilmiyordum
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: `bELa
quote:
bu arada konu sahibi arkadasım sana da tavsiyem cruise control mutlaka kullan. 2. parti gelen dizel aveolar 6 ileri diye biliyorum ama ? sizinki 5 ileri sanırım. yine de 90-100 civarı gidin. seyahat sonundaki yakıt değerlerini paylaşırsanız bizim de kafamızda fikir olusur
hocam cruse control zaten olmazsa olmazımdır uzun yolda onun tadını aldım ben ;) benim araç 5 vites
6 vites li versiyonunun geldiğini bilmiyordum
ben sonradan tüm aveo dizeller 6 ileri olarak geldi diye biliyorum, ama siteden bakınca sadece LTZ lerde 6 ileri şanzıman gözüküyor. ama yarın bi sorayım merak ettim bende.
6 ileri olsaydı 120 civarında 2000 devir çevirebilirdiniz tahminimce
-
bende imzamdaki aracım ile 200 ş.içi+700 ş.arası=900 km 220 tllik benzin ile gittim.bu da 24.4 kuruşa tekabül ediyor.ş.içinde shift yazısına, ş.arası ise cc ile gittim.bence çok çok iyi değer.haa bu arada benzine gelen son indirimden önceydi. -
Nihayet döndüm. Malesef dönüşte hesaplayamadım. Yarım depodan 1 çizgi eksikken tamamı şehir içi (tarla bahçe toprak yollar vs.) sonrasında da 2 çizgi kalana kadar uzun yol 170 liralık benzin yaktım ve 500 km yapmışım. Yani şehir içi ağırlıklı karmada 34 kuruş yakmışım. LPG takmıyorum arkadaş -
aracım yeni aveo 1.3 dizel LT 270 km'de ve ortalama yakıt tüketimi 5.6 gözüküyor . Tamamı şehiriçi trafikte kullanıldı. İstanbul'da köprü trafiği de dahil buna. Bir ara 4.1 litreyi de gördüm. Şu an için çok iyi gözüküyor bu değerler.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X