Şimdi Ara

Skoda superb yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar.1 hafta önce 0 superb tdi manuel aldık.Bir haftadır yakıt sürekli 7-9 arası değerlerde.Full şehiriçi ve ortalama hız 21 km.Sizce bu değerler normal mi?Ya da aracın kilometresi arttıkca yakıt düşer mi.Özellikle kullanıcılardan yanıt bekliyorum onlar daha iyi bilir ne de olsa.Teşekkürler şimdiden

• Yapay Zekanın Yanıtı

Skoda Superb Yakıt Tüketimi: Kapsamlı Bir İnceleme

Skoda Superb, yakıt verimliliğiyle tanınan şık ve geniş bir otomobildir. İster şehir içinde ister uzun yolculuklarda olsun, Superb'in yakıt tüketimi sürücüler arasında merak uyandırmaktadır. Bu kapsamlı incelemede, Skoda Superb'in yakıt tüketimine, etkili faktörlere ve gerçek kullanıcı yorumlarına yakından bakacağız.

Superb 1.5 TSI Yakıt Tüketimi

1,5 litrelik turboşarjlı benzinli motor, Superb'in en yakıt verimli seçeneğidir. Resmi WLTP verilerine göre, 1.5 TSI motorlu Superb, 100 kilometrede ortalama 5,7 litreden az yakıt tüketmektedir. Gerçek kullanıcı yorumları da bu iddiayı desteklemekte ve şehir içi sürüşlerde 7 ila 8 litre, otoyol sürüşlerinde ise 5 ila 6 litre arasında yakıt tüketimi bildirmektedir.

Superb 1.6 TDI Yakıt Tüketimi

1,6 litrelik dizel motor, Superb'in yakıt verimliliğinde öne çıkan bir diğer seçenektir. WLTP verilerine göre, 1.6 TDI motorlu Superb, 100 kilometrede 4,5 litreye kadar düşük bir yakıt tüketimine sahiptir. Kullanıcı yorumları, şehir içi sürüşlerde 5 ila 6 litre, otoyol sürüşlerinde ise 4 ila 5 litre arasında yakıt tüketimini doğrulamaktadır.

Etkileyici Faktörler

Superb'in yakıt tüketimi, sürüş tarzı, trafik koşulları ve araç bakımı gibi çeşitli faktörlerden etkilenebilir:

• Sürüş Tarzı: Agresif hızlanma ve ani frenleme, yakıt tüketimini önemli ölçüde artırabilir.
    • Trafik Koşulları: Şehir içi yoğun trafikte, Superb daha fazla yakıt tüketecektir.
    • Araç Bakımı: Düzenli bakım ve lastik basıncı kontrolleri, yakıt verimliliğini optimize etmeye yardımcı olabilir.

Kullanıcı Yorumları

Gerçek kullanıcı yorumları, Superb'in yakıt tüketimi hakkında değerli bilgiler sunmaktadır. Çoğu kullanıcı, aracın yakıt verimliliğinden genel olarak memnun kalmaktadır. Ancak bazı kullanıcılar, daha yüksek hızlarda veya ağır yükleme altında yakıt tüketiminin artabileceğini belirtmektedir.

Sonuç

Skoda Superb, yakıt verimliliği konusunda etkileyici bir otomobildir. 1.5 TSI ve 1.6 TDI motor seçenekleri, düşük yakıt tüketimi ve uzun menzil sunmaktadır. Gerçek kullanıcı yorumları da Superb'in iddia edilen yakıt tüketim verilerini doğrulamaktadır. Sürüş tarzı ve diğer faktörlerin yakıt tüketimini etkileyebileceğini unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir süre sonra 6-6.5 gibi değerlere düşeceğini düşünüyorum. Zaten kalabalık ve dur kalkın çok olduğu bir şehirde yaşıyorsanız normal sayılır 7 litre
  • Koca aracın 5-5.5 yakıcağınımı düşünüyosunuz o hızda? Superb nin şehiriçi tüketimi 6.5-7 den asağı düsmez. Şehirdışı 100-120 km hızla 5.5-6 tutturulabilir.
  • Octavia tdi DSG 27km ortalama hız köprü trafiğinde 6.0 yakıyor. Karma şehiriçi tüketim verim 5.4L dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorgaXxX

Bir süre sonra 6-6.5 gibi değerlere düşeceğini düşünüyorum. Zaten kalabalık ve dur kalkın çok olduğu bir şehirde yaşıyorsanız normal sayılır 7 litre

Gaziantep de yaşıyorum bazen cidden çok trafik oluyor.İnşallah ilerde biraz daha düşer
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasa_

Koca aracın 5-5.5 yakıcağınımı düşünüyosunuz o hızda? Superb nin şehiriçi tüketimi 6.5-7 den asağı düsmez. Şehirdışı 100-120 km hızla 5.5-6 tutturulabilir.

5 litre yakmasını tabi beklemiyorum ama bugün 8.9l görünce biraz şaşırdım.En son bu kadar yüksek değeri 1.4tsi 125bg leon vardı onda görmüştüm.Yoksa tabiki arabanın ağırlğının farkındayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewuwowowo

quote:

Orijinalden alıntı: pasa_

Koca aracın 5-5.5 yakıcağınımı düşünüyosunuz o hızda? Superb nin şehiriçi tüketimi 6.5-7 den asağı düsmez. Şehirdışı 100-120 km hızla 5.5-6 tutturulabilir.

5 litre yakmasını tabi beklemiyorum ama bugün 8.9l görünce biraz şaşırdım.En son bu kadar yüksek değeri 1.4tsi 125bg leon vardı onda görmüştüm.Yoksa tabiki arabanın ağırlğının farkındayım

Alıntıları Göster
    yakıt tüketim rodajdan sonra düşecektir,istanbul trafiğinde 8 veya 8,2 görüyorum ,ben aracımı sadece 1 kere ekonomik kullandım 100 km hızla cruise ile 4,4 lt yaktı başkada hiç bu kadar düşük görmedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ---CRUZE YAKIT TÜKETİMİ---
    15 yıl önce açıldı
    MONDEO TDCİ YAKIT
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

yakıt tüketim rodajdan sonra düşecektir,istanbul trafiğinde 8 veya 8,2 görüyorum ,ben aracımı sadece 1 kere ekonomik kullandım 100 km hızla cruise ile 4,4 lt yaktı başkada hiç bu kadar düşük görmedim

İnşallah hocam ben de düşmesini umuyorum
  • pasa_ kullanıcısına yanıt

Maalesef yanlışınız var. Bizde de skoda super b 2015 yeni kasa 1.6 dizel manuel var. Ankara şehir içinde 5-5.5 lerde seyrediyor. Uzun yolda yazın süratlide kullanılsa 4-4.2 leri görüyor. İnanın biz de çok şaşırıyoruz. Fabrika verisi bu kadar tutan bi araç zor.

• Tsi motora geçin hocam yanlış tercih yapmışsınız tdi almakla.
    Birazdan tsi arkadaşlar gelip şehir içi trafikte nasıl 3.5 lt yaktiklarini anlatırlar 😊
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Yok 15 litre... az daha abart
  • D segment araçlar aynı motorlu C segmentlere göre motor çekmiyor ve daha fazla yakıt tüketmek de cabası.

Superb

120 bg

1390 Kg

Ağırlık/güç oranı 11.6 Kg/bg

Octavia

116 bg

1230 Kg

Ağırlık/güç oranı 10.6 Kg/bg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC7AB336F -- 27 Kasım 2020; 8:37:45 >
  • Aracı kazasız belasız kullanın hayırlı olsun hocam. 1 ve 2.viteste arabalar daha çok yakıt tüketir. 3.viteste ise arabalar en az yakıt tüketimini yakalar. (90-120 km hız) Bu yüzden yakıt tüketimi normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 27 Kasım 2020; 19:16:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalciadam335

Aracı kazasız belasız kullanın hayırlı olsun hocam. 1 ve 2.viteste arabalar daha çok yakıt tüketir. 3.viteste ise arabalar en az yakıt tüketimini yakalar. (90-120 km hız) Bu yüzden yakıt tüketimi normal.

Bilgilerin yanlış. En düşük yakış 50-65km arasında ve son viteste elde edilir. Dergiden aldığım bir bilgi

• Zamanla tüketim falan düşmez. Sehir efsanesi o.

Aracın tüketimi normal. Havalar soğuk, motor geç ısınıyor. Ortalama hız da düşük baya. 7-9 arası yakması normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

https://forum.donanimhaber.com/1-5-turbo-i-vtec-civic-rs-yakit-tuketimi--134904467-5#136208662

O zaman benzinli arabanın aynı kullanımda iki kat fazla yaktığını iddia edenler de dizeltroll mü oluyor şimdi?

• Herkesi şaşırtıcak ve ilginç bulacağı bi tecrübeyle mesajımı bırakıyım o zaman @zotacing @Acil Stop @TheCaliph

2015 model b8.5 kasa a4 2.0 tdi multitronic aracım var 207 bin kmde. 200 bine kadar doğuş bakımlı.

Ankarada yaşıyorum ayda 1 yol bilgisayarını sıfırlarım aldığımızdan beri araba her ay sonunda bırakın 6.5 u falan 7 yi bile göremedim hep 7.5-7.8-7.9 bu üç değerde yaktı hep ortalama hızımda 28-29. Arada bi eskişehir yoluna falan çıkmasam vay halime araba hep 8 litre ortalamayla gezicek. Ne yaptıysam düşüremedim cidden sakin kullanırım ama yok 7.5 görüyor minimum. Daha arabaya full depoyla 850km menzil bile yaptıramadım 800 oldumu benzinliğin yolunu tuttum bu ay mesela 700 yapabildi

Benim arabada nasıl bi sorun var çok merak ettim gerçektende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 28 Kasım 2020; 3:34:22 >

• ewuwowowo kullanıcısına yanıt

Ben bu şaşırma olaylarına çok şaşırıyorum :D Hocam böyle durumlara şaşırmak için aracın oto pilotunun olması ve dünyadaki bütün aynı marka model araçları aynı robotun sürmesi gerek. Sen 21 km hız ile 9 litre yaktırırsın ben 21 km hız ile 7.5 litre yaktırırım. Şoför farkı neden hiç düşünülmüyor bu tarz durumlarda anlamıyorum ben.

• pasa_ kullanıcısına yanıt

120 km sabit hızda 4.5 litreyi geçmez bu araç. Hangi 6 litreden bahsediyorsunuz? :D

• Zehmeran Z kullanıcısına yanıt

5- 5.5 larda seyreden ortalama yakıt tüketiminizde ortalama hızınızı söyler misiniz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.