Şimdi Ara

Skoda superb yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir önceki mesajınızda belirttiğiniz 1.4 tsi ile 6-7-8 lt yakan size göre “yalancı” lardan biri de benim. Aşağıya da o “yalanların” resmini bırakıyorum.

Hız ortalamalarına bakarsanız köprülü kavşaklı yollarda 50-60 km sabit olmadığını ve km sıfırlayıp 2-3 km gidilmediğini anlarsınız...

Edit :Araç 1.4 tsi dsg

Skoda superb yakıt tüketimi
     Skoda superb yakıt tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mojaverok -- 28 Kasım 2020; 9:17:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Herkesi şaşırtıcak ve ilginç bulacağı bi tecrübeyle mesajımı bırakıyım o zaman @zotacing @Acil Stop @TheCaliph

2015 model b8.5 kasa a4 2.0 tdi multitronic aracım var 207 bin kmde. 200 bine kadar doğuş bakımlı.

Ankarada yaşıyorum ayda 1 yol bilgisayarını sıfırlarım aldığımızdan beri araba her ay sonunda bırakın 6.5 u falan 7 yi bile göremedim hep 7.5-7.8-7.9 bu üç değerde yaktı hep ortalama hızımda 28-29. Arada bi eskişehir yoluna falan çıkmasam vay halime araba hep 8 litre ortalamayla gezicek. Ne yaptıysam düşüremedim cidden sakin kullanırım ama yok 7.5 görüyor minimum. Daha arabaya full depoyla 850km menzil bile yaptıramadım 800 oldumu benzinliğin yolunu tuttum bu ay mesela 700 yapabildi

Benim arabada nasıl bi sorun var çok merak ettim gerçektende

Şehiriçi sürekli kısa mesafeli kullanıyor olabilir misiniz?

• Valla tdi Dsg superb ile 35k km oldu. Gerçek şehir içi 7.5, böyle 30+ ortalama hızlarla ve gaza da haşin basarak 6.

Uzun yolda 110 ile 4.5-5 arası. 150 ile 6 ya yakın tüketimler görürsünüz. Tsi benim anladığım 1-1.5 lt fazla yakıyor birebir aynı koşullarda. Benzinli performansı için de değer bu tarz bir arabada bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Şehiriçi sürekli kısa mesafeli kullanıyor olabilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Umarım dediğiniz gibidir evet şehir içinde en fazla 30 km yapıyorum sonra eve dönüyorum. Oda en fazla yani normalde 10-20 km yapıpta eve dönmüşlüğüm oluyor. Yani tek ben kullanan olduğum için evden çıkıp en fazla bi avmye giderim yada oturulcak bi cafeye giderin sonra geri dönerim. Sırf bundan dolayıysa normal diycem.

Çünkü arabam 100-120 km hızlara çıkacağı ve o şekilde seyahat edeceği bi zeminde gitmiyor hep şehirler arası ve şehir içi hızlarında günlük kmsini yapıyor bundan mı acaba ? Ama bi yandan gazada basmıyorum okşuyorum. Gene yetmiyor sanırım... babamın fluencı ile benimle aynı şehir içi güzergahında 1000 km yaptığıda bi gerçek olunca çok yakıyor gibi geldi bizim araba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

10 dediğiniz 5 km gidiş, 5 km dönüş ise kısa mesafeli sayılabilir ancak 15 km gidiş, 15 km dönüş kısa mesafe tanımına girmez. İşin ilginci benzinli araç ile o ortalama hızlarda yol bilgisayarı sizinkinden az gösteriyor. Hadi yarım litre kadran sapması var desek yine sizin araç kadar yakmış oluyor.

Dizel kullanıcıları veya benzer araba kullananlar daha iyi yorum yapabilir. Eğer onlarda fazla derse motorda veya başka bir sistemde sıkıntı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

10 dediğiniz 5 km gidiş, 5 km dönüş ise kısa mesafeli sayılabilir ancak 15 km gidiş, 15 km dönüş kısa mesafe tanımına girmez. İşin ilginci benzinli araç ile o ortalama hızlarda yol bilgisayarı sizinkinden az gösteriyor. Hadi yarım litre kadran sapması var desek yine sizin araç kadar yakmış oluyor.

Dizel kullanıcıları veya benzer araba kullananlar daha iyi yorum yapabilir. Eğer onlarda fazla derse motorda veya başka bir sistemde sıkıntı olabilir.

Bugün arabayı yıkattırmaya gittim bide avmye gidip geldim. Yaptığım mesafeyi bilmiyorum ama

Ortalama hız 29 km
    Ortalama yüketim 7.5 gösterdi.

• 2020 Elite 7500 km aracım var. Honda Civic LPG den sonra fazla yakıyor.
  • 1.6 tdi dsg 2020 superb var bende de. Araç 6500 km de çoğunluk şehir içi trafik ama çok sıkışık trafiğe nadir girmişimdir, ortalama 5.6 litre. Aldığımdan beri sıfırlamadım hiç yakıt bilgisini. Clio 5 xtronic var 1.0 motor onda da basmama rağmen 7 litrenin altına düşmedim 2.000 km de o da

• Söylemeyi unutmuşum. Dizel bu arada
  • Hocam editleme yapıyorum. Ay başında depoyu fulledim.

250 km yol yaptım
    Ortalama hız 36
    Ortalama tüketim 6.8

Şimdilik iyi gibi ne dersiniz ? Bide bu dpf delik hali ve 207 bin kmde

-Enjektörler ve Yüksek basınçlı mazot pompası bakım görse
    -Dpf malzemesi tekrar doldurulsa
    -Egr valfleri kurumdan arındırılsa
    -Lambda sondalarının hepsi alkolle temizlense
    -Şanzıman bakımı yapılsa

Sanki daha düşer mi ? 1 litre kadar oynatır mı şu yapacaklarım ?

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Sorunun ne olduğunu bilmeden bunları yapın düzelir diyemem hocam.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.