|
Opel Insignia Yakıt Tüketim Değerleri
Opel Insignia, yakıt verimliliğiyle öne çıkan şık bir otomobildir. Birkaç farklı motor seçeneğiyle sunulan Insignia, çeşitli sürüş ihtiyaçlarına uygun yakıt tüketim değerlerine sahiptir.
Benzinli Motorlar
En popüler Insignia benzinli motor seçeneği, 1,6 litrelik turboşarjlı motordur. Bu motor, manuel şanzıman ile kombine edildiğinde 100 kilometrede ortalama 6,3 litre yakıt tüketir. Otomatik şanzıman ile yakıt tüketimi ise 6,8 litreye yükselir.
Dizel Motorlar
Opel Insignia ayrıca 1,6 litrelik ve 2,0 litrelik dizel motor seçenekleriyle de sunulmaktadır. 1,6 litrelik dizel motor, manuel şanzıman ile 100 kilometrede ortalama 4,2 litre yakıt tüketirken, otomatik şanzımanla yakıt tüketimi 4,9 litreye yükselir. Daha güçlü 2,0 litrelik dizel motor ise 100 kilometrede ortalama 4,8 litre yakıt tüketir.
LPG'li Motorlar
Opel Insignia, 1,6 litrelik turboşarjlı benzinli motorla çalışan LPG'li bir versiyonla da satışa sunulmaktadır. LPG'li Insignia, 100 kilometrede ortalama 7,5 litre LPG tüketir.
Sürüş Koşullarının Etkisi
Opel Insignia'nın yakıt tüketim değerleri sürüş koşullarına göre değişiklik gösterir. Şehir içi trafikte, hızlanma ve durma sıklığı yakıt tüketimini artırırken, otoyolda sabit hızda sürüş yakıt tüketimini azaltır.
Opel Insignia, yakıt verimli motor seçenekleri ve çeşitli sürüş koşullarına uyum sağlayabilen özellikleriyle, ekonomik ve pratik bir sürüş deneyimi sunmaktadır.