Şimdi Ara

LPG ve BUJİ seçimi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
31
Favori
380.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rica ederim yardımcı olabildiysem ne güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nusret- -- 30 Mart 2011; 17:02:37 >
  • @-Nusret- benim aracım 97 model broadway 1.4 RN
    Araca lpg taktıralı 10.000 km oldu.Aracıma lpg bujisi taktırmama gerek var mı acaba?Taktırsam ne gibi faydası olur?Her 5.000 km'de bir bujileri değiştiriyorum.Taktırmazsam ilerde ne gibi sorunlar yaşayabilirim acaba?Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

@-Nusret- benim aracım 97 model broadway 1.4 RN
    Araca lpg taktıralı 10.000 km oldu.Aracıma lpg bujisi taktırmama gerek var mı acaba?Taktırsam ne gibi faydası olur?Her 5.000 km'de bir bujileri değiştiriyorum.Taktırmazsam ilerde ne gibi sorunlar yaşayabilirim acaba?Saygılar...

Bu tamamen suan kullandığınız bujinin marka kalitesi ve ömür cıtasıyla doğru orantılıdır.Su noktada fayda vardır bildiğiniz halk arasındada tabiri Cng/lpg gazı patlama basıncı benzine oranla daha fazladır tam tabiri bu olmasada boyle bilinir.Suan ki bujileriniz gaz ayarlı sistemler için üretilmiş bir malzeme değildir.Onun için Lpg bujileri üretilmiştir. Bunu bujinizi görmeden birşey demek yanlış olur. Çalışmazmı tabi çalışır çok bir sıkıntısı varmıdır aslında çok yoktur ama rahat kullanım isteyenler için olacaktır.Lpg bujileri ateşleme bakımından diğer benzin bujilerine oranla cok iyi seviyedelerdir bu nedenle omürşleride uzun olmaktadır.Bu yuzdende aracınızda oluşan cansızlık ortadan kalmış olacaktır.Sabahları en fazla geç çalışma olabilir motor vuruntulu calışabilir devir veririken vites aralarında isteksizlik oluşabilir.Benzin bujilerinin gaz opsiyonunda motora zarar verdiği konusunda net bir bilgi yok.Fakat otomotiv devleri aracları lpg donuşumlu uretirken bu bujileri kullanıyor benim değil üreticilerin tavsiyesi saygılarımla.

• Sonuç olarak net şekilde taktır ya da taktırma diyemiyoruz.O zaman eski sisteme devam.Her 5.000 km'de bir değiştirmeye devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

Sonuç olarak net şekilde taktır ya da taktırma diyemiyoruz.O zaman eski sisteme devam.Her 5.000 km'de bir değiştirmeye devam.

Net bir sonuç verdim fakat siz ikilemde kalmışsınız sanırım.Aracınızda Lpg kullanıyorsanız bu bujileri kullanmanızda fayda var bunu ben demiyorum bosch diyor sayfasına girip herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum.Yoksa yeni benzin bujisi taktırdığınız için kurfete girmeyin diye biraz düz bir yazı yazdım saygılarımı sunuyorum.İyi günler.
  • Arkadaşlar konu akıp gidiyor, ama bir Allah'ın kulu da yeni buji takılmış aracını alıpta bir DYNO testine sokmuyor...
    Sonra burda kaba tabiri yorumlar yapılıyor. Yok efendim işte alt devirlerde canlılık var, yakıt tüketimim daha iyi oldu ya da beğenmedim söktüm vs...

Şimdi farz edin ben yeni bir müşteriyim? Hangisine inanacağım?
  • Aracımın komple ateşleme tesisatını değiştirdim. Motorcraft buji, FoMoCo buji kablosu ve Motorcraft ateşleme bobini olarak.
    Alt devirlerdeki tepkisi benzine göre bariz düştü. Dolayısı ile şehir içinde istenilen cevabı alamayınca memnuniyetsizlik sonucu 1000 km bile görmeden hemen bujileri Bosch LPG ile değiştirdim.
    Şu an çok daha mutluyum. Aracımın alt devirlerde verdiği yanıt benzin bujilerine göre daha tatmin edici.

Bu arada şunuda söylemeden geçmeyeyim. Kutu içi performans filtresi aldım. Öyle güzel şeyler beklemeyin. Parasının ederi değil.
    En iyisi 5000 km'de bir bildiğimiz kağıt filtreyi yenisiyle değiştirmek.
  • Merhaba aracım 2005 Toyota corolla 1.6 SOL Sedan Motor no: 3ZZE23.. Aracım LPG li..

Hangi marka ve model buji ateşleyicisi kullanmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gerilla100

Merhaba aracım 2005 Toyota corolla 1.6 SOL Sedan Motor no: 3ZZE23.. Aracım LPG li..

şu yazdığım bilgileri ruhsatınızla birebir kontrol edermisiniz.Motor numarasını yanlış yazılmış galiba.

Marka: TOY
    Model serisi: Corolla [E12]
    Üreticinin model serisi: E12
    Araç tipi: Corolla 1.6i 16V
    Üretici tanımlaması: ZZE121
    Araç türü: Sedan-limuzin
    Üretim yılı: 10/2001-11/2006
    Güç: 81 kW / 110 PS

Motor tanımı: 3ZZFE
    Silindir hacmi: 1,6l (1,598l)
    Silindir: 4
    Motor türü: Benzinli motor, Emme motor
    Yapı şekli: Seri motor
    Karışım hazırlama: Benzin enjeksiyonlu
    Araç içi gerilim: 12 V

Piyasaya sürme pazarı:
    Menşei: J
    RB anahtarı: TOY 1600

Bu bilgilerin doğru olması halinde kullanılan bujihttp://www.oto-parca.net/CNGLPG-Buji-0242236571,PR-59.html internnet sitesini mutlaka arayarak sorun oradaki arkadaslar daha iyi yardımcı olacaktır.Saygılarımla.

• Gerçekten çok faydalı bir konu olmuş baştan sona okudum emeği geçen herkeze çok teşekkürler...

Benim aracımada almam gereken buji kodunu verirseniz çok sevinirim

Megane HB 2005 Model 1.6. 16 V Dyn.

Bu bujileri aldıgımızda şimdiki kabloları uyar herhalde değiştirmeye gerek kalmaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Nusret-

quote:

Orijinalden alıntı: gerilla100

Merhaba aracım 2005 Toyota corolla 1.6 SOL Sedan Motor no: 3ZZE23.. Aracım LPG li..

şu yazdığım bilgileri ruhsatınızla birebir kontrol edermisiniz.Motor numarasını yanlış yazılmış galiba.

Marka: TOY
    Model serisi: Corolla [E12]
    Üreticinin model serisi: E12
    Araç tipi: Corolla 1.6i 16V
    Üretici tanımlaması: ZZE121
    Araç türü: Sedan-limuzin
    Üretim yılı: 10/2001-11/2006
    Güç: 81 kW / 110 PS

Motor tanımı: 3ZZFE
    Silindir hacmi: 1,6l (1,598l)
    Silindir: 4
    Motor türü: Benzinli motor, Emme motor
    Yapı şekli: Seri motor
    Karışım hazırlama: Benzin enjeksiyonlu
    Araç içi gerilim: 12 V

Piyasaya sürme pazarı:
    Menşei: J
    RB anahtarı: TOY 1600

Bu bilgilerin doğru olması halinde kullanılan bujihttp://www.oto-parca.net/CNGLPG-Buji-0242236571,PR-59.html internnet sitesini mutlaka arayarak sorun oradaki arkadaslar daha iyi yardımcı olacaktır.Saygılarımla.

Teşekkürler dediğin gibi yanlış bakmısım aradım cok yardımcı oldular

• quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

Arkadaşlar konu akıp gidiyor, ama bir Allah'ın kulu da yeni buji takılmış aracını alıpta bir DYNO testine sokmuyor...
    Sonra burda kaba tabiri yorumlar yapılıyor. Yok efendim işte alt devirlerde canlılık var, yakıt tüketimim daha iyi oldu ya da beğenmedim söktüm vs...

sevgili dostum 4 buji 28 lira. al kentin tak dynoyada kendin sok gözlerinle gör
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

Arkadaşlar konu akıp gidiyor, ama bir Allah'ın kulu da yeni buji takılmış aracını alıpta bir DYNO testine sokmuyor...

iyide arkadaş performans artışı değilki bunların amacı... neden dyno ya sokulsun... modifiye yapmıyoruz burada... bu konu lpg bujisi ile ilgili... lpg kullanan adamın amacı ekonomidir zaten dyno ile ne işi olur işimiz yokta gidip dyno ya bi sürü paramı vereceğiz...
  • Opel ascona 1.6 motor için lpg bosch buji hangisi acaba?
    Lütfen cevaplandırınızz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyavuz

Opel ascona 1.6 motor için lpg bosch buji hangisi acaba?
    Lütfen cevaplandırınızz.

Motor numarası ve model bilgisi yazarsanız?
  • Selamlar...Çok faydalı bir konu olmuş...Ben de aracımı yeni adlım...Bunu görünce bujilerin değişmesi gerektiğini anladım... Aracım 93 model Renault11 Rainbow motor hacmi1565cc motor no:C2L720...Fakat boschun sitede bulamadım uygun motoru ve bujiyi...Yardımcı olursanız sevinirim...Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turabitr -- 7 Nisan 2011; 20:00:46 >
  • Bujileri kullanan arkdaşlar LPG tüketimleri hakkınd abilgi verebilirler mi?

Ben 1.4 16v Clio 2005 model de:

50 tl'lik tüp ile 200 km gidiyorum.(şehir içi şehir dışı karışık) 250 kuruş yakıyor yani km de.

Sizlerin tüketimleri nasıl bana fazla geliyor..
  • Bujileri kullanan arkdaşlar LPG tüketimleri hakkınd abilgi verebilirler mi?

50 tl'lik tüp ile 200 km gidiyorum.(şehir içi şehir dışı karışık) 250 kuruş yakıyor yani km de.

• quote:

Orijinalden alıntı: drtroy

Bujileri kullanan arkdaşlar LPG tüketimleri hakkınd abilgi verebilirler mi?

Selamlar benim aracımda megane hb 1.6 16 V sadece şehir içinde 60 tl'lik gaz ile 300 km yapıyorum.Buda 200 tl'ye geliyor.
    Bu durumda bence sizin aracınız çok oldukça çok yakıyor bence.Kontrol ettirmenizde fayda var
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.