1999 model palio 1.6 için hangi bujiyi tavsiye edersiniz?Ben arabada 4 tırnaklı bosch fr78x bujisini kullanıyorum.Ngk bujiyi öneriyorlar onlar bayağı pahalı ve 2 sene önce ngk üretimi fiat-lancia buji almıştık 1 yıl içinde paslanıp gitmişti.
Alıntıları Göster
Üstadım iyi günler..
renault 9 1994 broadway 1400 cc
buna göre uygun lpg bujisini linkten bulamadım yardımcı olurmusun?
quote:
Orijinalden alıntı: Calpi84
1999 model palio 1.6 için hangi bujiyi tavsiye edersiniz?Ben arabada 4 tırnaklı bosch fr78x bujisini kullanıyorum.Ngk bujiyi öneriyorlar onlar bayağı pahalı ve 2 sene önce ngk üretimi fiat-lancia buji almıştık 1 yıl içinde paslanıp gitmişti.
Araç FIAT PALIO (178BX) 1.6 16V
Motor kodlari 178 B3.000
Bosch buji parça numarası; 0 242 236 571
Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: froandto41
Üstadım iyi günler..
Hocam senin araç için maalesef LPG bujisi yok. Çünkü L422 ve L423 kasa avrupada 88'den sonra üretilmemiş görünüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: O.B.K
quote:
Orijinalden alıntı: froandto41
Üstadım iyi günler..
Hocam senin araç için maalesef LPG bujisi yok. Çünkü L422 ve L423 kasa avrupada 88'den sonra üretilmemiş görünüyor.
Alıntıları Göster
Merhaba, yararlı bilgiler için teşekkürler. Benimde 2006 yılından beri sahip olduğum aracıma yarın kısmetse Atiker sıralı sistem taktırıyorum. Bujiler konusunda yardımlarınız rica olunur, siteden tam bulamadım ruhsat vs. yanımda değil şimdilik.
Araç: Peugeot 306 HB Platinum - 2001 model - 1600 Motor - 5 kapılı
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: alikemal80
Hocam 2004 Passat 1.8T Tipt. aracım için NGK buji numaralarını buldum ama Bosch'a ulaşamadım... NGK tek buji için 40 TL vermeyi düşünmüyorum, o nedenle Bosch alacagım, parça numarası konusunda yardımlarınızı bekliyorum..
Saygılar...
Merhaba.
Bir dönem zevkle bindiğim bir araçtır Passat 1.8 T.
Vermiş oldugunuz değerli bilgiler için çok tesekkur ederim. Aracım şu an 118.000 km.de( 111.000 km.de lpg takıldı ) ve en son bujileri 92.000 km.de yetkili serviste değiştirildi. Sizce değişimin zamanımıdır, cevabınız hayır ise kaç km sonra değiştirilmelidir bujiler ?
Söylediğiniz gibi hakikaten kullanım olarak cok keyif verici bir makina 1.8T motorlar.. Tipt. vites almamak lazım ama.. yakıt konusunda biraz üzüyor..
Saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: bigboos
Merhaba, yararlı bilgiler için teşekkürler. Benimde 2006 yılından beri sahip olduğum aracıma yarın kısmetse Atiker sıralı sistem taktırıyorum. Bujiler konusunda yardımlarınız rica olunur, siteden tam bulamadım ruhsat vs. yanımda değil şimdilik.
Vermiş oldugunuz değerli bilgiler için çok tesekkur ederim. Aracım şu an 118.000 km.de( 111.000 km.de lpg takıldı ) ve en son bujileri 92.000 km.de yetkili serviste değiştirildi. Sizce değişimin zamanımıdır, cevabınız hayır ise kaç km sonra değiştirilmelidir bujiler ?
Söylediğiniz gibi hakikaten kullanım olarak cok keyif verici bir makina 1.8T motorlar.. Tipt. vites almamak lazım ama.. yakıt konusunda biraz üzüyor..
Saygılar...
Rica ederim.
Bujileriniz 26 bin km'ye gelmiş. Genelde bu değişim için yeterli bir aralık. Ancak araç üzerinden çıkan bujilerin durumu iyi de olabilir. Çünkü kendi aracımdan 50 bin km'de çıkardığım bujiler gayet düzgündü. Ama çoğunluğun en geç 20 bin km'de bir buji değiştirdiğini de unutmamak gerekir.
Eğer araç sizde birkaç 10 bin km daha kalacaksa bence almakta fayda var. Çıkan bujileri de saklarsınız.
Olmazsa olmaz değil ama olursa iyi olur.
1.8 T triptronik şanzımanının 5.vitesi çok uzundur. Araç uzun yolda düşük devirle gayet yeterli hızlara ulaşır. Bu da aracın uzun yolda daha ekonomik olmasını sağlarken uzun vites oranlarıyla şehiriçinde yakıtın artmasına sebep oluyor. Ama bindiğim sürece yaktığı yakıtı hakettiğini düşündüğüm bir araçtır.
Kazasız sürüşler.
quote:
quote:
Merhaba.
Aracınıza uygun bosch buji parça numarası;
0 242 240 653
Teşekkürler, peki nerelerden bulabilirim yardımcı olabilir misin.? İstanbul'da oturuyorum, netten alışverişde olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Mefisto-TR
quote:
quote:
Merhaba.
Aracınıza uygun bosch buji parça numarası;
0 242 240 653
Teşekkürler, peki nerelerden bulabilirim yardımcı olabilir misin.? İstanbul'da oturuyorum, netten alışverişde olabilir.
Alıntıları Göster
Tüm bosch yetkili parça satıcılarından temin edebilirsiniz.
Teşekkürler tekrar verdim siparişi hemen, yarın LPG montajını erteler ve yeni bujiler gelince ona göre taktırır ayar yaptırırım.
Alıntıları Göster
Lpg bujilerini taktırıp bi 50 km kullandım. Tüm devirlerde daha iyi performans olduğu görüşündeyim. Ancak aracım alt devirlerde cansız olduğu için en hissedilir güç artışı orada oluyor. Özellikle alt vitese geçmemi isteyen sesi daha alt devirlerde alıyorum artık.
Elimi vurmuşken bujilerle beraber yağ ve filtreler de değişti. Bu yüzden de bir iyileşme var ancak önceki yağ-filtre değişimlerini de hatırlıyorum, şimdi daha iyi.
OBK üstad faydalı paylaşımın için tekrar teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: birtasarimci
Lpg bujilerini taktırıp bi 50 km kullandım. Tüm devirlerde daha iyi performans olduğu görüşündeyim. Ancak aracım alt devirlerde cansız olduğu için en hissedilir güç artışı orada oluyor. Özellikle alt vitese geçmemi isteyen sesi daha alt devirlerde alıyorum artık.
Elimi vurmuşken bujilerle beraber yağ ve filtreler de değişti. Bu yüzden de bir iyileşme var ancak önceki yağ-filtre değişimlerini de hatırlıyorum, şimdi daha iyi.
OBK üstad faydalı paylaşımın için tekrar teşekkürler.
Rica ederim hocam.
Yağı da 10W-60 mı aldınız yoksa ?
quote:
Merhabalar.
Neredeyse herkes LPG'li aracında benzin bujisini aynen veya elektrot aralığını daraltarak kullanmaya devam ederken ben aynı hataya düşmeyip, LPG için özel buji araştırayım dedim. ................ Kazasız sürüşler...
Merhaba yazdiklarinin hepsine katiliyorum!
Bu yazdiklarini okumadan önce durum söyleydi;
Standard Bujileri kullaniyordum, Bujileri yenilemek isterken; LPG icin üretilmi$ buji baktim!
NGK LaserLine cok pahali geldi, tanesi 18 Euro, alternetif olarak BOSCH Marka Bujileri buldum.
Tecrübelerim ayni seninkisi gibi.
quote:
quote:
Tüm bosch yetkili parça satıcılarından temin edebilirsiniz.
Teşekkürler tekrar verdim siparişi hemen, yarın LPG montajını erteler ve yeni bujiler gelince ona göre taktırır ayar yaptırırım.
Linkten 4adet bujiyi satın aldım, Pazartesi sabahı aradım telefonla ve çok ilgili davrandılar. Hatta aracın motor/şase nosundan buji uyumluluğunu kendileride teyid ettiler. Ürünlerim bu sabah elime ulaştı, yarın lpg montajı ile birlikte takılacak bakalım hayırlısı. :) Ayrıca Yenibosna El Emek Bosch Car servis nosunu vermek istiyorum, kendileri ilede görüştüm dün siparişimi verdikten sonra sipariş nosu ile her türlü BOSCH ürünü temin ediyorlar ayrıca yetkili servisler. ;)
El Emek Bosch Car Servis 212 552 05 52
Evet, 10w60 aldım. Sonucu merakla bekliyorum :)
quote:
Rica ederim hocam.
quote:
Orijinalden alıntı: birtasarimci
Evet, 10w60 aldım. Sonucu merakla bekliyorum :)
quote:
Rica ederim hocam.
Alıntıları Göster
Kullanan arkadaşların memnun kalmasına sevindim.
Ancak bana bujileri bulamadığınnı söyleyerek mesaj atan birçok arkadaş var.
Eğer bosch yetkili parça satıcıları(her bosch car servisi yetkili parça satıcısı değildir) size bu parçayı temin etmiyorlarsa yukarıda arkadaşın telefonunu verdiği yere veyahttp://www.oto-parca.net/index.php?do=catalog/show2&p=114 adresine başvurabiliriniz.
Tüm LPG bujileri bu sitede var.
Site ve site sahibiyle bir bağım ve çıkarım yoktur. Ama kendisi ilgili bir yetkili bosch parça satıcısıdır.
Kolay gelsin.
quote:
Kullanan arkadaşların memnun kalmasına sevindim.
Ancak bana bujileri bulamadığınnı söyleyerek mesaj atan birçok arkadaş var.
Eğer bosch yetkili parça satıcıları(her bosch car servisi yetkili parça satıcısı değildir) size bu parçayı temin etmiyorlarsa yukarıda arkadaşın telefonunu verdiği yere veyahttp://www.oto-parca.net/index.php?do=catalog/show2&p=114 adresine başvurabiliriniz.
Tüm LPG bujileri bu sitede var.
Site ve site sahibiyle bir bağım ve çıkarım yoktur. Ama kendisi ilgili bir yetkili bosch parça satıcısıdır.
Kolay gelsin.
Alıntıları Göster
O.B.K üstad paylaşım için emeğine sağlık... imzamdaki araca uygun buji varmıdır acaba, bulamadım ya da göremedim...teşkkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: aliuygun
O.B.K üstad paylaşım için emeğine sağlık... imzamdaki araca uygun buji varmıdır acaba, bulamadım ya da göremedim...teşkkürler...
Alıntıları Göster
Merhabalar,benim araç da lpgli ve geçen buji değişimi için gittiğim usta büyük bir bilmişlikle "lpgli olduğu için 4 tırnaklı buji takmalıyız"dedi fakat ben oldum olası bu kadar kesin konuşan ustalardan çok çektiğim için bir de size sorayım dedim.Acaba imzamdaki arabaya en uygun buji hangisi olur cevaplarsanız memnun olurum.
quote:
Orijinalden alıntı: aliuygun
Eğer motorunuz 90hp gücünde ise, veya motor kodunuz K7M 744 , K7M 745 ise;
0 242 240 653
Baktım da, 16valf olanın da bujisi aynıymış gerçi... Yukarıdaki buji parça numarası doğru.
quote:
Orijinalden alıntı: jack33
Merhabalar,benim araç da lpgli ve geçen buji değişimi için gittiğim usta büyük bir bilmişlikle "lpgli olduğu için 4 tırnaklı buji takmalıyız"dedi fakat ben oldum olası bu kadar kesin konuşan ustalardan çok çektiğim için bir de size sorayım dedim.Acaba imzamdaki arabaya en uygun buji hangisi olur cevaplarsanız memnun olurum.
Buji no;
0 242 236 571
Dört veya çift tırnaklı bujiler aksine LPG'li araçlara uygun değildir. LPG'de tek tırnak buji haricinde kullanmayın.