faruk hocam imzamdaki araç için ne diyorsunuz.uyumlu mudur.ben uyumsuz diye duyumlar aldım.ayrıca aracım 1 lt LPG ile uzun yolda agresif olmayan bir kullanım ile kaç km gitmeli.(12-13-14 hangisi)
quote:
Orjinalden alıntı: faruksevgili
Katılıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: kasım04
faruk hocam imzamdaki araç için ne diyorsunuz.uyumlu mudur.ben uyumsuz diye duyumlar aldım.ayrıca aracım 1 lt LPG ile uzun yolda agresif olmayan bir kullanım ile kaç km gitmeli.(12-13-14 hangisi)
quote:
Katılıyorum
Buaraçta en ufak bir sorun yaşamadığımız gibi, yol bilgisayarı rolesinide yanında hediye takıyoruz
10 lt benzin ile gittiğiniz yolu 11 lt lpg ile gidersiniz uzun yolda 12 lt ile gidersiniz şehiriçinde.
Sevgilerimle :)
merhaba arkadaşlar.bendede 2008 1.4 90 hp motorlu c4 hatchback var.2 ay sonra evleniyorum.e dolayısıyla kesenin ağzını biraz sıkmamız gerekiyor.akaryakıttan başlamak istedim.aracımda lpg sistemi verimli olurmu acaba diye soru işaretleri var kafamda???araç yeni olduğu için kuşkuyla bakıyorum lpg ye acaba kuruntumu yapıyorum?motorda 1.4 olduğu için(ufak)korkuyorum açıkçası...banada yardım ederseniz sevinirim..şimdiden çok teşekkürler...
quote:
Toyota
üstad TOYOTA dediyse, Toyota dır.
Sen taktır ilk ol işte. Ben anlamıyorum maden benzine verdiğin paraya acıyorsun focus dizel mondeo alacagına yada mondeo dizel al. Son model araba al sonra git lpg taktır araç mundar olsun. allah fikir versin.
benim bir sorum olacak arkadaşlar. araç yeni olduğu için samsunda bu model araca henüz lpg takan olmamış. 2009 ford mondeo aracım var 1600 125 hp benzinli.aracıma en uygun sistem nedir??? teşekkürler
opel astra da uyumluluk nasıl?
Vw 1.6 102 hp hitler motorlu araçlar
Toyota ve Opel diye düşünüyorum.
tofaşş
uydurulabilen her araç
Herkes kullandığı aracı yazmış, dikkate almayın.
uyumluyu bilmem ama en uyumsuzu seat'lar buna eminim.
Japon arabaları ....
ben 120 bin 2000 model focus aldım 10 bin km sonra motor indi. yaptırdıktan sonra uzun yolda yalancı hararet yaptı. bunların hepsi lpg nedeniyle oldugunnu ögrendim bir daha lpg taktırmam aracıma tüpten dolayı 5 bin tl yakıt kazancım oldu ama sanayiye 4 bin tl civarı para harcadım. sanayide çektigim eziyet cabası 2 hafta araç sanayide kaldı.
quote:
Orijinalden alıntı: docdrmami
ben 120 bin 2000 model focus aldım 10 bin km sonra motor indi. yaptırdıktan sonra uzun yolda yalancı hararet yaptı. bunların hepsi lpg nedeniyle oldugunnu ögrendim bir daha lpg taktırmam aracıma tüpten dolayı 5 bin tl yakıt kazancım oldu ama sanayiye 4 bin tl civarı para harcadım. sanayide çektigim eziyet cabası 2 hafta araç sanayide kaldı.
sanırım yüksek kilometrelerde lpg iflas ediyor 100bin km falan yapan lpgli araçlarda masraf çıkartıyor. yanlışmıyım?
tüp taktırmanın amacı zaten yüksek km yapmaktır.yıllık 20 bin km yapmayan birinin lpg taktırması zaten mantıksızlık.ben 2 yılda yaklaşık 55bin km yol yaptıgım için karım oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: freshwind
quote:
Orijinalden alıntı: docdrmami
sanırım yüksek kilometrelerde lpg iflas ediyor 100bin km falan yapan lpgli araçlarda masraf çıkartıyor. yanlışmıyım?
bizim 92 model broadway aracımız vardı, 77bin km de lpg li olarak aldık 217bin km de sattık, lpg den dolayı hiç sorun yaşamadık ve satarken de motoru gayet iyi durumdaydı. yani şu 100bin de sorun olur gibi yorumlar doğru değil, benzinli aracı olup 100bin de patlatan da var 500bini geçiren de, aynı şekilde lpg de 500bini geçiren de var 100bini göremeyen de. sonuç olarak kullanım şartları, bakım vs çok etkiliyor motor ömrünü.
s.a arkadaşlar
şunu unutmayın lpg taktırdığınızda onu nasıl kullanacağınızı bilmekte önemlidir
LPG Lİ ARAÇLAR SÜREKLİ SU EKSİLTİR DİKKAT ETMENİZ GEREKEN İŞTE BUDUR. RADYATÖR SUYUNU SÜREKLİ KONTROL EDİN VE LPG Lİ ARAVCINIZA KEYİFLE BİNİN.
KAZASIZ SÜRÜŞLER...
delydolu34D
kullanıcısına yanıt
aynen öyle hocam katılıyorum. Yağına suyuna dikkat ettikten sonra iyi de bir montaj yapılmışsa hiçbir sıkıntısı olmuyor. 10 senedir LPG kullanıcısı olarak sölüyorum ve tecrübeyle sabittir :)