Şimdi Ara

LPG'ye geçeyim mi? (Hesapçılar, kitapçılar buyurun) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _eRay

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Taktır, ekonominin yanında bir de aynı km'yi neredeyse yarı fiyatına gitmenin verdiği haz psikolojine çok iyi gelir :)
    Bizim araçta 9-10 yakıyor, yılda 10 bin km yapıyoruz.Kesinlikle gerekli.

Avm'lerin otoparkına giremeyecek olmak düşündürüyor beni Kubi.

Dostum bendede lpg var simit tank..Girmediğim avm otoparkı yok
  • LPG yi aracına 2000 TL ye baglatırsın. :) Tasarruf edersin elbbet ondan sonra araç az yakıyor diye eve girmessim

Şimdi araç çok yakıyor diye insan ister istemez kota koyuyor gezmesine, Fakat az yakıncada gezmeye başlıyor anlıyacağın hiç bir ekonomi yapmasın sadece fazladan gezersin :)
  • Yılda 12.000 KM yapıyorum.
    Taktırdım mutlu mesut biniyorum.
    Aynı yolu yarı yarıya gitmek, LPG dolum istasyonu önünde 2 TL gibi değerleri görmek insanı rahatlatıyor.

30 TL'ye 7 Litre benzin alıyorum.
    30 TL'ye 15 Litre benzin alıyorum.

30 Liralık benzin ile 70 KM gidiyorum şehir içi.
    30 Liralık LPG ile 125 KM gidiyorum şehir içi

Bu şehir içi değerler birde siz şehir dışını görün.
    Sırf bunun için bile taktırılır.

30 Lira'ya 70 KM neeeerde?
    30 Liraya 125 KM nerde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

LPG yi aracına 2000 TL ye baglatırsın. :) Tasarruf edersin elbbet ondan sonra araç az yakıyor diye eve girmessim

Şimdi araç çok yakıyor diye insan ister istemez kota koyuyor gezmesine, Fakat az yakıncada gezmeye başlıyor anlıyacağın hiç bir ekonomi yapmasın sadece fazladan gezersin :)

Aman Yunusum zaten cok geziyorum diye evdekiler isyanda :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• atikeri 950 tl ye bağlattım doch 1.4 poloya 40 kuruştan 25 kuruşa +- değerlerde bir düşüş oldu yani her araca prins bağlatılsın diyede bi kural yok atikerde iidir yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

LPG yi aracına 2000 TL ye baglatırsın. :) Tasarruf edersin elbbet ondan sonra araç az yakıyor diye eve girmessim

Aman Yunusum zaten cok geziyorum diye evdekiler isyanda :))

Zaten 1 yılda kendi masraflarını çıkartır taktır gitsin o zaman :) Gezerken kafan rahatta olur satarken de daha rahat satarsın diye düşünüyorum :)

Zaten evdekilere göre her şey çok be eray ama yapçak bir şey yok :)

Ekleme: AVM otaparklarını sıkıntı yapma LPG yi stepneye koyarsan kimse anlamaz stepnede evde,köşede bir yerde durur :)) Bizim işçide 1.2 LPG li polo vardı girmediği AVM yoktu adamın :) LPG giriş yakıtınıda tamponu deldirmeden tampon altına koydurursan mis gibi :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yek_ka -- 7 Temmuz 2012; 13:21:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

atikeri 950 tl ye bağlattım doch 1.4 poloya 40 kuruştan 25 kuruşa +- değerlerde bir düşüş oldu yani her araca prins bağlatılsın diyede bi kural yok atikerde iidir yaw

Peki muayene ve bakim konusunda ne degisiklik oluyor? Lpgnin ayari ne kadar zamanda bir yapiliyor?

• 10 bin bakımları var iki filtre değişiyor
    muayene konusunda ister vize zamanını bekleyin ister hemen işletin sıkıntı yaşmadm bu zaman kadar hiç
    işletrken takan yerin verdği evrakla zaten sızdrmazlık gibi işlemler tamamlanıp sonra muayeneye geçiliyor sonrasndada sıradan muayene olayı

ayar konusunda bende karasızım ama ilk yapılan optimizasyon hem yokla hemde araç beklerken yapıldığı için tam değerler tutuyor diyorum ama en basit kuralıda uygulamak lazım her yeni takılan parçann alışma süresi gibi bunuda 1 depo sonra birdaha kontrol ettrdim kaça sızıntı yakıt gibi değerlere baktık sıkıntı yoktu , 6500 devir civarına kadarda gazda devam ediyorum bi sorun yok
  • Cruze'un subaplari erir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle LPG'nin satarken değer katacağına emin olun. En azından benim aracım için durum bu. Ben de alırken benzinli fiyatının 1000 TL üstüne aldım. Yok senin aracın eski derseniz orasını da bilemem. Çok yeni araçların piyasasını bilmem. Herkes LPG'nin artık eskisi gibi dezavantajları olmadığını anlamamak için ısrar ediiyor. Kâra geçersiniz ya da geçmezsiniz 2 yılda bilmem ama ben 30 TL LPG ile şehir içi 180 km. yol yapıyorum. Performans düşürdüğü falan külliyen yalan. Ben zerresini hissetmiyorum belki 1-2 beygir düşürür dynoda görülür ben fark edemem zaten.
  • Eray 60 liralik tüple, 400km yol gitmek paha biçilemez bizzat kendi deneyimim. Gerçi araçta puntoydu ama iyi değerler

• Eray seni gerçekten çok bunalttı ise yakıt gideri taktır derim. 2 yıl sonra satacağım diyorsun bakımları, muayneleri ve fiyatını katarsan ucu ucuna geliyor 3 yıl felan kullanırsan tam anlamıyla kar elde etmiş olursun.
  • arkadaşım 2 yıl için kesinlikle taktırma...
  •  LPG'ye geçeyim mi? (Hesapçılar, kitapçılar buyurun)

LPG'ye geçeyim mi? (Hesapçılar, kitapçılar buyurun)
  • yılda 10 bin km yapacaksınız ve arabayı 2 yıl kullanacaksanız değmez. yılda 20 bin yapsanız ve 2 sene binseniz değerdi. ayrıca aygazın o sitesindeki hesaplama kesinlikle yanlış çünkü orda benzin ve diğer giderleri hesaba katmamışlar tabi işlerine öyle gelmiş şimdi gelelim hesaba

aracınız ortalamaen

benzin:10 lt
    lpgde 1.2 fazla yakar 12 lt

benzin litre fiyatı: 4.30
    lpg litre fiyatı:2.10(daha ucuzada bulunabilir)

4.30*10=43krş
    2*12=24 krş

kışın aracınız lpgye geçene kadar ayda 50 tl benzin yakar
    yazın aracınız 25 tl benzin yakar
    lpgli aracınız 10 binde bir filtre değiştirir 50 tl

yukarıdaki giderleride çıkarsak
    1 kmde ortalama 12 krş kar ettiğinizi düşünelim

yılda 1200tlden 2 senede 2400 tl kara geçersiniz. yılda 20 bin yapsanız 4800tl kara geçerdiniz.

mesela ben yılda 20 bin km yapıyorum toplamda lpg ile 84 bin km yapmışım 10bin lira karım var 2000tl si lpg ve işletme maliyeti dersen bana 84000 kmde 8000tl kar kalmış hesabınızı iyi yapın.

• 6 ay için bile taktırın bencede zaten satarkenki muhabbet şu olur genelde
    daha tüp takıcam tüp masrafm var onu düşelim diye bir sürü muhabbet te dönüyor bunda şahidim
    birde kuruş kuruşuna kar edelim durumundan ziyade anlık olarak o yolu en ucuza nasıl kat ederime bakmak lazım diye düşünüyorum ben orta direk bi esnafım taktrrkenki 950 tl den ziyade km başına 40 kr vermek beni düşündürür çünkü satarken o fark zaten piyasada yansır ...
  • Gerek yok, ugrastigina degmez mudur. Aracim lpg li ve inan soguyorum gazda giderken cok km yapsan eyvallah ama fuzuli ve bi suru derdi var. Aracin sagini solunu deldirmek de hos degil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eray, biliyorsun ben de yılda 8-10.000km ancak yapıyorum.

ben lpg kullansaydım kabaca 2 yıla yakın ancak amorti edecekti ve senin gibi aldıktan bir süre sonra taktırsam sattığımda
    ancak ucu cuna denk gelecekti.
    yani benim için "parayı önceden peşin yatır, sonra taksitle geri al" durumu ortaya çıkacaktı, taktırmadım kabaca aynı hesaba geldi.

eğer 3 ila 5 sene arasında kesin olarak bu arabayı kullanacağını düşünüyorsan taktır.
    ama benim gibi 2-3 seneye ne olacağını bilmediğin bir durumun var ise hiç bulaşma...
    sistem uygun olup her kiti takabiliyor olsak hadi neyse, ama araç uygun olmadığı için iyi bir lpg sistemi gerekiyor. -ki o da para yani...

o kullanılan hesap tabloları az da olsa kullanılan benzin hesabını yapmıyor.
    ve lpg var diye yılda 2-3.000km daha fazla yapıyorsun.

hani derler ya %40 tasarruk sağlanır.
    şunu hep saklarım;

• quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

OLum bak git

• quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

10 bin bakımları var iki filtre değişiyor
    muayene konusunda ister vize zamanını bekleyin ister hemen işletin sıkıntı yaşmadm bu zaman kadar hiç
    işletrken takan yerin verdği evrakla zaten sızdrmazlık gibi işlemler tamamlanıp sonra muayeneye geçiliyor sonrasndada sıradan muayene olayı

ayar konusunda bende karasızım ama ilk yapılan optimizasyon hem yokla hemde araç beklerken yapıldığı için tam değerler tutuyor diyorum ama en basit kuralıda uygulamak lazım her yeni takılan parçann alışma süresi gibi bunuda 1 depo sonra birdaha kontrol ettrdim kaça sızıntı yakıt gibi değerlere baktık sıkıntı yoktu , 6500 devir civarına kadarda gazda devam ediyorum bi sorun yok

Belli bir hızdan sonra ya da devirden sonra Benzine geçme olayı var mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.