Şimdi Ara

LPG'ye geçeyim mi? (Hesapçılar, kitapçılar buyurun) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dkerem2

yılda 10 bin km yapacaksınız ve arabayı 2 yıl kullanacaksanız değmez. yılda 20 bin yapsanız ve 2 sene binseniz değerdi. ayrıca aygazın o sitesindeki hesaplama kesinlikle yanlış çünkü orda benzin ve diğer giderleri hesaba katmamışlar tabi işlerine öyle gelmiş şimdi gelelim hesaba

aracınız ortalamaen

benzin:10 lt
    lpgde 1.2 fazla yakar 12 lt

benzin litre fiyatı: 4.30
    lpg litre fiyatı:2.10(daha ucuzada bulunabilir)

4.30*10=43krş
    2*12=24 krş

kışın aracınız lpgye geçene kadar ayda 50 tl benzin yakar
    yazın aracınız 25 tl benzin yakar
    lpgli aracınız 10 binde bir filtre değiştirir 50 tl

yukarıdaki giderleride çıkarsak
    1 kmde ortalama 12 krş kar ettiğinizi düşünelim

yılda 1200tlden 2 senede 2400 tl kara geçersiniz. yılda 20 bin yapsanız 4800tl kara geçerdiniz.

mesela ben yılda 20 bin km yapıyorum toplamda lpg ile 84 bin km yapmışım 10bin lira karım var 2000tl si lpg ve işletme maliyeti dersen bana 84000 kmde 8000tl kar kalmış hesabınızı iyi yapın.

2.500 civarı karım olacak evet ama LPG kitine de 2.000 lira vereceğim. 500 lira için de değmez heralde, satarken de en fazla 1.000 lira değer katar arabaya diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

eray, biliyorsun ben de yılda 8-10.000km ancak yapıyorum.

ben lpg kullansaydım kabaca 2 yıla yakın ancak amorti edecekti ve senin gibi aldıktan bir süre sonra taktırsam sattığımda
    ancak ucu cuna denk gelecekti.
    yani benim için "parayı önceden peşin yatır, sonra taksitle geri al" durumu ortaya çıkacaktı, taktırmadım kabaca aynı hesaba geldi.

eğer 3 ila 5 sene arasında kesin olarak bu arabayı kullanacağını düşünüyorsan taktır.
    ama benim gibi 2-3 seneye ne olacağını bilmediğin bir durumun var ise hiç bulaşma...
    sistem uygun olup her kiti takabiliyor olsak hadi neyse, ama araç uygun olmadığı için iyi bir lpg sistemi gerekiyor. -ki o da para yani...

o kullanılan hesap tabloları az da olsa kullanılan benzin hesabını yapmıyor.
    ve lpg var diye yılda 2-3.000km daha fazla yapıyorsun.

hani derler ya %40 tasarruk sağlanır.
    şunu hep saklarım;
     LPG'ye geçeyim mi? (Hesapçılar, kitapçılar buyurun)

Kredisi bitince satıcam abi büyük ihtimalle, maymun iştahıma sağlık :))

• quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

yılda 10 bin km yapacaksınız ve arabayı 2 yıl kullanacaksanız değmez. yılda 20 bin yapsanız ve 2 sene binseniz değerdi. ayrıca aygazın o sitesindeki hesaplama kesinlikle yanlış çünkü orda benzin ve diğer giderleri hesaba katmamışlar tabi işlerine öyle gelmiş şimdi gelelim hesaba

aracınız ortalamaen

benzin:10 lt
    lpgde 1.2 fazla yakar 12 lt

benzin litre fiyatı: 4.30
    lpg litre fiyatı:2.10(daha ucuzada bulunabilir)

4.30*10=43krş
    2*12=24 krş

kışın aracınız lpgye geçene kadar ayda 50 tl benzin yakar
    yazın aracınız 25 tl benzin yakar
    lpgli aracınız 10 binde bir filtre değiştirir 50 tl

yukarıdaki giderleride çıkarsak
    1 kmde ortalama 12 krş kar ettiğinizi düşünelim

yılda 1200tlden 2 senede 2400 tl kara geçersiniz. yılda 20 bin yapsanız 4800tl kara geçerdiniz.

mesela ben yılda 20 bin km yapıyorum toplamda lpg ile 84 bin km yapmışım 10bin lira karım var 2000tl si lpg ve işletme maliyeti dersen bana 84000 kmde 8000tl kar kalmış hesabınızı iyi yapın.

2.500 civarı karım olacak evet ama LPG kitine de 2.000 lira vereceğim. 500 lira için de değmez heralde, satarken de en fazla 1.000 lira değer katar arabaya diye düşünüyorum.

direk geçiş diye bir durum yok göstergede de görünmüyor , geçiyo olsa bile farketmiyorsunuz ibredende anlaşmıyor genelde basarım ama belli durumlar yaklaşk bir depoda 10 km falan benzinde giderim o şekilde düzgün çalştığnı tahmin ediyorum

• ayrıca cruze subap eritir o yüzden lpg taktırmayın benzine devam.
  • quote:

Kredisi bitince satıcam abi büyük ihtimalle, maymun iştahıma sağlık :))

aynen ben........

diğer aracı, zorla ancak 3 yıl kullandım.
    şimdi yeni aldığımı kısmetse 5 sene kullanırım diyorum, ama 3 seneye elim kaşınmaya başlar....

tam şunu yazıyordum. boşa gitmesin bari;
    ----------------------------------------------------
    şu anda 10lt yaksan
    otogazcı arkadaşın %25 ine istinaden

100km de 2.5lt
    1000km de 25lt
    10.000km de 250lt

250lt x 4.30 = 1.075tl = 2 yıl...

hadi fazla km yapacağı ile %25 tasarruf hesabı yanlış... dogrusu %30-35 olsun
    2 si birbirini götürse, yine kalır 2 yıl........

lpg takılmış aracın ona göre fiyatı oluyor diyen arkadaşlar var.
    2000tl ye aldığın kiti satış da 2000tl olarak yansıtamayacağımıza göre.
    gözükmeyen 500-1000tl arası uçan parayı da gider hesabına eklemek gerekir diye düşünüyorum.

ayrıca, 2. el araç alacak olsam, ben kesinlikle lpg montajı uygulanmamış bir araç seçerdim.
    temiz temiz istediğim kiti 10 taksitle taktırır. acaba??? diye HİÇ düşünmezdim.....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

OLum bak git

geliyooo!

• Lpg taktırmak için hiç ugrasma. Biraz daha kar etmek istersen BP Ultimate Kursunsuz yakıt kullan. 100TL'de 3 TL kar edersin. Arabanın cekişide artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

Lpg taktırmak için hiç ugrasma. Biraz daha kar etmek istersen BP Ultimate Kursunsuz yakıt kullan. 100TL'de 3 TL kar edersin. Arabanın cekişide artar.

100 tlde 3 tl iyiymiş.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.