Şimdi Ara

LPG YE UYUMLU OTOMATİK VİTESLİ ARAÇLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
15.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Johnnn
    honda accord 2.4 otomatik bile bu değerlerden daha düşük.. Ayarlarında bir sıkıntı olmasın hocam?

Yaz aylarında olduğumuzdan çoğu zaman klima açık ve araç full dolu yolculuk yaptım. Birde fazla haşin davrandım gaz pedalına galiba. Bakalım eylül'den sonra eve dönünce sakin kullanımda nasıl bir tüketim olur bilemiyorum. Ama çok fazla fark edeceğini sanmıyorum. Çünkü Focus otm. çok yakan bir motor. Şehir içinde benzindeyken 11lt/100km ortalama oluyordu genelde. LPG'de 13-14lt/100 km olsa zaten dediğim değerlere yaklaşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doxx

quote:

honda accord 2.4 otomatik bile bu değerlerden daha düşük.. Ayarlarında bir sıkıntı olmasın hocam?

Yaz aylarında olduğumuzdan çoğu zaman klima açık ve araç full dolu yolculuk yaptım. Birde fazla haşin davrandım gaz pedalına galiba. Bakalım eylül'den sonra eve dönünce sakin kullanımda nasıl bir tüketim olur bilemiyorum. Ama çok fazla fark edeceğini sanmıyorum. Çünkü Focus otm. çok yakan bir motor. Şehir içinde benzindeyken 11lt/100km ortalama oluyordu genelde. LPG'de 13-14lt/100 km olsa zaten dediğim değerlere yaklaşıyor.

Hocam valla dediğim araca geçin o.zaman. Vergisi 1800-2000 arasından ödenip 190 beygirin tadını çıkarın ve gaz pedalına haşin bile davranilsa büyük faturalar çıkmaz. Ve sollamalarin da zevki ayrı olur.2.4 olmasa da 2.0 olabilir yani..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Benim bu lpg muhabbetinde anlamadığım birşey var.

Misal veriyorum araba benzinde fabrika verisine göre şehiriçi 9.5lt yakıyor.

Mantıken lpg'de 10.5-11lt arası gaz tüketimi olur.Oda 2.30'dan hesaplarsak istanbul için 25kuruş civarı tüketim yapıyor.

Tabi birde fabrika verisi şehiriçi tüketiminin nerdeyse birebir tutması lazım fakat kime sorsan 20 kuruş yakıyor şehiriçi fabrika verisi benzinde 10lt olan araç bile.

Lpg takınca lt bazında mı düşüyor tüketim?Hayır.

Ya arkadaşların bir kısmı sallıyor tüketimleri yada şehiriçi dedikleri aslında karışık ortalama tüketim oluyor.

2007 118i otomatik vites sahibi arkadaşım lpg'de 33-34kuruş yakıyor bugünün lpg fiyatıyla.

Fabrika verisi şehiriçi tüketimi 10lt olan araba lpg'de en az 11lt yakar oda sakin kullanırsan biraz agresif kullansan 12-13lt çok rahat olur ki oda 30 kuruşa yakın bir rakam ediyor km bazında.

1.si Lpg fiyatı değişken. İstanbul'da hayatta 2.30 dan gaz almam,iki yıldır normal fiyattan hiç almadım.
    2. si yazın tüketim daha az,kışın 12 litre yakan araba yazın 11 yakıyor.E malum yazın genelde trafik de daha az İstanbul'da.
    3. Son zamma kadar çok ucuzlamiştı gaz,1.8 araçla 19 kuruş şehiriçi gördüğüm oldu :)

Siz normal fiyattan almiyor olabilirsiniz fakat lpg'nin fiyati istanbulda 2.30-2.33.

Misal civiclerin fabrika verisi sehirici 10lt gazda bu araba en az 11lt yakar.İyide 10litre diyen araba 10litremi yakiyor 11-12lt yakiyor basarsan 13-14 bile yakarsin lpgde %10 fazlasi var litre bazinda onu koymadim bile.

o yuzden kimse kusura bakmasin sehirici lpg'de 1.6 otomatik arabayla 20kurus yakiyoruma inanmam.

• Hocam sebepleri saydım,teoride olmasa da pratikte oluyor. Ha bu kış tüketimim 28 kuruş civarıydı ama son zamdan önce 19 kuruşu bile gördüm,sebepleri orada yazılı zaten.

• Bir de ben 12 litre yakan civic görmedim,her gün köprüye giren işyerinde birlikte çalıştığımız abimizin aracı 10 litreyi geçmedi. Civic premium otm. Sonuçta şartlara bakmak lazım illa yakmaz diyemiyoruz.

• 2007 jetta tiptronic confortline prins lpg uyum süper yakıt şehir içinde benzin 11.5 ltr. lpg 13.13.5 ltr yakıyor.
  • otomatik vites alırsan vw alma çünkü lpg ile sorun yasanıyor. Yasayan tanıdıklarım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerkirac

otomatik vites alırsan vw alma çünkü lpg ile sorun yasanıyor. Yasayan tanıdıklarım var.

ne gibi sorunlar yaşanıyo mesela,otomatik polo da seçeneklerim arasında. bir corsa bir fiesta kadar uyum sağlamaz mı yada polo fiesta corsa arasında hangisi alınmalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metu0606

quote:

Orijinalden alıntı: omerkirac

otomatik vites alırsan vw alma çünkü lpg ile sorun yasanıyor. Yasayan tanıdıklarım var.

ne gibi sorunlar yaşanıyo mesela,otomatik polo da seçeneklerim arasında. bir corsa bir fiesta kadar uyum sağlamaz mı yada polo fiesta corsa arasında hangisi alınmalı?

uzun vade de titreme , vites geçisinde vuruntu , bazı zamanlar stop etme gibi sorunlardan bahsediyordu.2006 model golftü aracı. Tabi bi sorunlar kullanıcıdan , araçtan ya da lpg takan ustadan olabilir. Ben duyduklarımı söyleyeyim. Dogrularını sen arastır bul. Allah hayırlısını versin
  • arkadaşlar peki otomatik olarak fiesta mı corsa mı dersiniz...
  • sadece otomatkilerini göz önüne alarak fiesta diyorum.
  • quote:

sadece otomatkilerini göz önüne alarak fiesta diyorum.

Nedenini açıklar mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hserdark

quote:

corsa çok yakar, lpg uyumlu değil. fiesta ile ilgili bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

quote:

Orijinalden alıntı: hserdark

quote:

corsa çok yakar, lpg uyumlu değil. fiesta ile ilgili bilgim yok.

1.4 ecotec 100hp (Z14XEP) kodlu motorlar lpg uyumludur bilginize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tietze -- 20 Mart 2013; 1:17:03 >
  • cvt li yaris'in lpg uyumu nasıl kullanan var mı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkcald -- 18 Ekim 2013; 14:47:48 >
  • yarisibilmiyorum ama yeni kıa rıo kullanıyor eşim lpg ile çok memnunuz şehir içi aracın benzin verisi 5.9/100km lpg ile 22-23kuruş uzun yolda 16-17 kuruşlarda bunda sanırım aracın 109 ps lik güçlü bir motora sahip olması var
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

cvt li yaris'in lpg uyumu nasıl kullanan var mı??

Uyumlu. Super kombinasyon olur. Baya ekonomi yaparsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Merter V.

quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

cvt li yaris'in lpg uyumu nasıl kullanan var mı??

Uyumlu. Super kombinasyon olur. Baya ekonomi yaparsiniz

motor uyumlu ama bana göre pek mantıklı değil.
    zaten az yakan bir araç.
  • 2009 focus atiker. Ş.içi (sakin-sert kullanım) 9.5-12 lt
    Ş. Arası (80-110 km/h & 110-140 km/h) 8.0-10.0 lt
    Edit: Gecişlerde falan hiçbir sıkıntı yok. Konforu çok iyi (triptronik)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendi halinde -- 18 Ekim 2013; 17:00:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Benim bu lpg muhabbetinde anlamadığım birşey var.

Misal veriyorum araba benzinde fabrika verisine göre şehiriçi 9.5lt yakıyor.

Mantıken lpg'de 10.5-11lt arası gaz tüketimi olur.Oda 2.30'dan hesaplarsak istanbul için 25kuruş civarı tüketim yapıyor.

Tabi birde fabrika verisi şehiriçi tüketiminin nerdeyse birebir tutması lazım fakat kime sorsan 20 kuruş yakıyor şehiriçi fabrika verisi benzinde 10lt olan araç bile.

Lpg takınca lt bazında mı düşüyor tüketim?Hayır.

Ya arkadaşların bir kısmı sallıyor tüketimleri yada şehiriçi dedikleri aslında karışık ortalama tüketim oluyor.

2007 118i otomatik vites sahibi arkadaşım lpg'de 33-34kuruş yakıyor bugünün lpg fiyatıyla.

Fabrika verisi şehiriçi tüketimi 10lt olan araba lpg'de en az 11lt yakar oda sakin kullanırsan biraz agresif kullansan 12-13lt çok rahat olur ki oda 30 kuruşa yakın bir rakam ediyor km bazında.

İstanbul içi ayrı bir olaydır. Orası ile tüm Türkiyeyi bir kenara ayır. Ş.içi 20 krş yakarım. İşten eve, evden işe; önümde sadece 1 trafik lambası var. Şehir : Konya. Yokuş yok, bayır yok, iniş yok, çıkış yok. Dümdüz ova. Sabah trafiği, en fazla 90-en az 70 ile gitmene olanak tanır. Benim aracım 70 km hızda 6. vitese atar, 1600-1700 devir çevirir ve bilgisayar verisi 8 km uzunluğundaki bu yolda 5.6 gösterir. 35 lt depom var, ancak LPG bitti sinyali 2 lt kala başlar (sesli uyarı)

33 lt gaz alırım ve 405 km yok yapabilirim aracımla.

Buyrun siz hesaplayın (LPG: 2.15 TL/lt)

hımm.landi renzo kitin 2 lt kala uyarması iyiymiş.bizim brc zart diye bitiyo. benzinlik bulana kadar araba benzinden yiyor..başka hangi kitler 1-2 litre kala uyarı veriyor.?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.