Şimdi Ara

LPG YE UYUMLU OTOMATİK VİTESLİ ARAÇLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
15.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lpg li otomatik vites kullanan arkadaşlar bu konu hakkında bilgilerini paylaşırsa çok makbul geçer,Kullandıkları araçların modelini,araç kiti markasını,km de ne kadar yaktığını ve karşılaştıkları sorunları yazıp bilgi verirseniz lpg li otomatik araç almak isteyen arkadaşlara bilgi verme açısından çok iyi olur...

• 2008 model Focus Collection 1.6 Benzinli otomatik.
    Aracıma 2 ay kadar önce Atiker marka LPG taktırdım.
    Şu anda ş.arası yolda 20 Krş civarı, ş.içi ise 30-35 Krş. civarı tüketimim var. Tüpsüz hali bu rakamların neredeyse 2 katıydı.
    2 aylık süre içerisinde 2000 km'den fazla yol yaptım.
    Herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
    Araçta hissedilir çekiş düşüklüğüde olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doxx

2008 model Focus Collection 1.6 Benzinli otomatik.
    Şu anda ş.arası yolda 20 Krş civarı, ş.içi ise 30-35 Krş. civarı tüketimim var. Tüpsüz hali bu rakamların neredeyse 2 katıydı.
    motor uyumluysa otomatik veya düz olmasının bir önemi yok diye biliyorum ama %100 emin değilim. arkadaşlar beni de aydınlatırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Team McLaren

motor uyumluysa otomatik veya düz olmasının bir önemi yok diye biliyorum ama %100 emin değilim. arkadaşlar beni de aydınlatırsa sevinirim.

Alıntıları Göster
    otomatik lpgli fiesta,corsa,jazz kullanan arkadaşlar yakıtt tüketimini paylaşabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

Doğrudur.

Civic, Focus vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

Doğrudur.

Civic, Focus vs

Alıntıları Göster
    güncel
  • 2008 civic premium kullaniyorum brc my11 kit var. Yazin sehir ici 20 kurusa kadar dustu. Kisin 25 kurus yakiyor uzun yol denemedim. Yazin klima acik olursada 24 kurus yakiyor. Ben cok memnunum tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

2008 civic premium kullaniyorum brc my11 kit var. Yazin sehir ici 20 kurusa kadar dustu. Kisin 25 kurus yakiyor uzun yol denemedim. Yazin klima acik olursada 24 kurus yakiyor. Ben cok memnunum tavsiye ederim.
    2011 Kia Cerato otomatik.

Araç alındığında Landirenzo kit takıldı. 41.000 km ye yaklaştım(40.915 km deyim). ş. içi 20-22 krş yakıyor. Ş. dışı 16-18 krş.

Hiç sorun yaşamadım. 30.000 km bakımda sadece bujiler değişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

2011 Kia Cerato otomatik.

Araç alındığında Landirenzo kit takıldı. 41.000 km ye yaklaştım(40.915 km deyim). ş. içi 20-22 krş yakıyor. Ş. dışı 16-18 krş.

Hiç sorun yaşamadım. 30.000 km bakımda sadece bujiler değişti.

Alıntıları Göster
    fiyat ne kadar bilmiyorum ama 99-2000 model avensis alabilirsin lpgye çok uyumludur çok sorunsuzdur. seridir. yok olmaz 2.0 büyük dersen corolla veya honda civic alabilirsin. ama aynı paralara daha yüksek modelli bişey düşünürsen 98 99 corolla veya civic parasında 2005-2006 mitsubishi lancer alabilirsin. hem lancer tiptroniktir.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-sahibinden-cok-temiz-lpg-li-otomatik-lancer-95879459/detay örnek bir lancer ilanı

• quote:

Orijinalden alıntı: kendikendine

fiyat ne kadar bilmiyorum ama 99-2000 model avensis alabilirsin lpgye çok uyumludur çok sorunsuzdur. seridir. yok olmaz 2.0 büyük dersen corolla veya honda civic alabilirsin. ama aynı paralara daha yüksek modelli bişey düşünürsen 98 99 corolla veya civic parasında 2005-2006 mitsubishi lancer alabilirsin. hem lancer tiptroniktir.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-sahibinden-cok-temiz-lpg-li-otomatik-lancer-95879459/detay örnek bir lancer ilanı

Alıntıları Göster
    Corolla , civic gibi japon araçları hem lpg ye uyumlu hemde otomatikleri sorunsuzdur..

• Bir ornekte ben vereyim : auris
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunba53

Bir ornekte ben vereyim : auris
    arkadaşımın 1.6 hitler borası hem otomatikti hemde lpg li. memnun değildi hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Vendetta-

arkadaşımın 1.6 hitler borası hem otomatikti hemde lpg li. memnun değildi hiç.

Alıntıları Göster
    110-120 yi geçerseniz lpgde çok tüketir sakin kullanıcıysanız fabrika değeri kadar lpg tüketirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunba53

Bir ornekte ben vereyim : auris
    Benim bu lpg muhabbetinde anlamadığım birşey var.

Misal veriyorum araba benzinde fabrika verisine göre şehiriçi 9.5lt yakıyor.

Mantıken lpg'de 10.5-11lt arası gaz tüketimi olur.Oda 2.30'dan hesaplarsak istanbul için 25kuruş civarı tüketim yapıyor.

Tabi birde fabrika verisi şehiriçi tüketiminin nerdeyse birebir tutması lazım fakat kime sorsan 20 kuruş yakıyor şehiriçi fabrika verisi benzinde 10lt olan araç bile.

Lpg takınca lt bazında mı düşüyor tüketim?Hayır.

Ya arkadaşların bir kısmı sallıyor tüketimleri yada şehiriçi dedikleri aslında karışık ortalama tüketim oluyor.

2007 118i otomatik vites sahibi arkadaşım lpg'de 33-34kuruş yakıyor bugünün lpg fiyatıyla.

Fabrika verisi şehiriçi tüketimi 10lt olan araba lpg'de en az 11lt yakar oda sakin kullanırsan biraz agresif kullansan 12-13lt çok rahat olur ki oda 30 kuruşa yakın bir rakam ediyor km bazında.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Mantıken lpg'de 10.5-11lt arası gaz tüketimi olur.Oda 2.30'dan hesaplarsak istanbul için 25kuruş civarı tüketim yapıyor.

Tabi birde fabrika verisi şehiriçi tüketiminin nerdeyse birebir tutması lazım fakat kime sorsan 20 kuruş yakıyor şehiriçi fabrika verisi benzinde 10lt olan araç bile.

Ya arkadaşların bir kısmı sallıyor tüketimleri yada şehiriçi dedikleri aslında karışık ortalama tüketim oluyor.

2007 118i otomatik vites sahibi arkadaşım lpg'de 33-34kuruş yakıyor bugünün lpg fiyatıyla.

Fabrika verisi şehiriçi tüketimi 10lt olan araba lpg'de en az 11lt yakar oda sakin kullanırsan biraz agresif kullansan 12-13lt çok rahat olur ki oda 30 kuruşa yakın bir rakam ediyor km bazında.

İstanbul içi ayrı bir olaydır. Orası ile tüm Türkiyeyi bir kenara ayır. Ş.içi 20 krş yakarım. İşten eve, evden işe; önümde sadece 1 trafik lambası var. Şehir : Konya. Yokuş yok, bayır yok, iniş yok, çıkış yok. Dümdüz ova. Sabah trafiği, en fazla 90-en az 70 ile gitmene olanak tanır. Benim aracım 70 km hızda 6. vitese atar, 1600-1700 devir çevirir ve bilgisayar verisi 8 km uzunluğundaki bu yolda 5.6 gösterir. 35 lt depom var, ancak LPG bitti sinyali 2 lt kala başlar (sesli uyarı)

33 lt gaz alırım ve 405 km yok yapabilirim aracımla.

Buyrun siz hesaplayın (LPG: 2.15 TL/lt)

• 40 bin km dir LPG li ve otomatik (4 ileri) aracim var.
    Sehir ici sikisik trafikte 12-13 litre yakiyor.
    Karma 10 litre.
    Sehirlerarasi 90 i gecmezsen 8.5-9.0 civari.
    Aracim 1.6 litre 16 valf 102 BG 2005 model Ford Fusion. 80 bin km'de.
    BRC marka LPG takili. Hic bir sorun yasamadim. Ariza isigi bile yakmadi.
    Ankara'da Mocan otogazda taktirmistim.
    Yakiti Shell disinda bir yerden almam. Hatta yolda gazim bitsin, gerekirse benzinle giderim gene de Shell disinda hic bir yerden almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colibaly -- 19 Ağustos 2012; 3:07:31 >
  • quote:

honda accord 2.4 otomatik bile bu değerlerden daha düşük.. Ayarlarında bir sıkıntı olmasın hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

quote:

honda accord 2.4 otomatik bile bu değerlerden daha düşük.. Ayarlarında bir sıkıntı olmasın hocam?

Alıntıları Göster
    büyük hacimli araçlar otomatiklerde çok fazla etkilemiyor diyebiliriz. 2.0 otomatikle 1.6 otomatik nerdeyse aynı tüketimi veriyor. küçük hacimli olunca birde uzun şanzıman oranlı otomatikte illaki devir gerekiyor araca. uzun şanzıman oranından dolayı o devirlere çıkmak içinde yaktıkça yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

1.si Lpg fiyatı değişken. İstanbul'da hayatta 2.30 dan gaz almam,iki yıldır normal fiyattan hiç almadım.
    2. si yazın tüketim daha az,kışın 12 litre yakan araba yazın 11 yakıyor.E malum yazın genelde trafik de daha az İstanbul'da.
    3. Son zamma kadar çok ucuzlamiştı gaz,1.8 araçla 19 kuruş şehiriçi gördüğüm oldu :)

• otomatik vitesle degilde motorla uyum asil konu

son donemde 3 arac sahibi olduk
    e39 5.20 otomatik
    fiat panda dualogic ( yari otomatik denilenler)
    c3 1.6 otomatik...

hepsinde lpg var ve vitesle ilgili hic bir problem yasamadik.. daha dogrusu lpg ile ilgili onemli bir sikinti olmadi gayet memnunuz..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.