bugün itibariyle 30 gün doldu ve faturamın bir ay geçerliliği bitti kasımda borcu bitiyor aracın ruhsatta rehin yazısını kaldırtacam ve muayeneye sokacam aracı... kasımda ne yapmam lazım yeni bir fatura mı yoksa ceza ödeyip öyle mi işletecem..cezaysa cezası nedir bu işin..2 kere ruhsat sayfası değiştirmemek için işletmedim nede olsa sayfası 35 tl. o kadar sıra bekle allah bekle iki gün kafadan gidiyor.. muayeneyi de bekleyim dedim..yardımcı olursanız sevinirim..
quote:
Orjinalden alıntı: slat21
lpg dönüşümünü yaptıktan sonra kaç gün içersinde ruhsata işletmemiz gerekir yani atıyorum dönüşüm yaptırdım 5 gün sonra polis çevirdi dedi lpg ruhsata işli deil bi sorun çıkar mı yada bunun bi süresi var mıdır
yasal süre 1 ay ama depo simit ve gizli ise sorun olmuyor ben 6ay işletmeden gezdim muayene süresi ile aynı zmana getirmek için ama polis 1 kere bile durdurup bakmadı zaten altına eğilip bakacak halide yok
öncelikle selamlar sevgili arkadaşlar gerçekten ruhsat işletmek yeni ruhsat çıkarmak büyük bir sıkıntı sızdırmazlıktı muayeneydi bunlar gerçekten sorun değilmiş iki gündür ankara emniyet müdürlüğüne gidiyorum sıra bitmiş oluyor sigortacı olarak dolaşanlarında hiç acıması (utanması ) yok 70 tl lik işleme 130 tl istiyorlar ve yok şu çıkacak bu çıkacak diye neyse uzatmadan sadede geleyim keçiören ve yenimahalle ilçe emniyet amirlikleri ruhsat vermeye başlamış meğerse sıra falan yok tabiki öğleden sonra gittim evraklarımı verdim yarın 16.00 dan sonra gel al dediler ücret yanlızca 70 tl dosya ücreti yok anlayacağınız tabi evraklarınız eksiksiz olacak eğerki ankarada yaşıyor ve ruhsata işli değilse beklemeyin allah korusun kaza durumunda altına eğilip bakarlarmı bilmiyorum :)) şaka bir yana beklemeyin muayene için randevulu giderseniz ve 30 dakika önce orda olursanız hiç sıkıntı olmuyor
SAYIN slat21 BENDE ONU MERAK EDİYORUM.FAKAT BEN HİÇBİR TRAFİK POLİSİNİN ARABADA LPG VAR MI YOK MU DİYE BAKTIĞINI GÖRMEDİM.AYRICA ARTIK O KADAR GİZLİ YERLEŞTİRYORLAR Kİ LPG KİTİNİ ANCAK KAPORTAYI AÇARAK BAKMASI GEREK. AMA BİLEMİYORUM TABİİ Kİ BİR BİLENE SORMAKTA FAYDA VAR.
sayın arkadaşlarım,
ben ruhsata lpg işletmek istiyorum, bu arada cama film çektirsem onu da ruhsata eklemek içim ek maliyet ne olur bilen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
arkadaslar aracıma lpg sıstemı taktıracagım. daha sonra da muayenesı var. ruhsatı degıstırıp muyaneye gıtmem gerekıyor degıl mı? ayrıca ıstanbul anadolu yakasında muayene ıstasyonu nerede? ben gebze de ıkamet edıyorum.
Bu sabah ankara emniyet deydim sabah 6,30 da kapısında sıraya girdim.saat 8 e kadar kapıda bekliyosunuz. 8 den itibaran içeri alıyorlar..üst arama yerinden içerideki numaratöre kadar koşarak gidiyosunuz oradaki kadınlar bile koşuyo..hızlıysanız numaratöre geçiyorsunuz..öndeyken önümde 60 kişi birden oldu.Genelde hep ayakcılar var.iş takibi yapıyorlar.ben 62 .kişiydim..ve evrakları bıraktım.70 tl aldılar..Eger oradaki ayakcılara verirseniz 130 tl. ...valla şimdiden kolay gelsin.. saat 10 dan sonra hiç gitmeyin sıra alamıyorsunuz..
allah kolaylık versin büyük şehrin derdi böyle işte
Ben Ruhsata İşletmeyi Kadıköy'de muameleciye yaptırdım. Kartal sızdırmazlık raporu,muayene ve KÜÇÜKÇEKMECE'deki ruhsata işletme ve tüm diğer eziyetler(sıra bekleme,fırça atan memurlar vs.) dahil 420 TL ücret ödedim. Perşembe ruhsatı verdim cuma akşamı hazır şekilde aldım.
Banka kredisiyle aldığım Doblo 1.4 Fire yi kredisi bitmeden sıralı lpg taktırabilirmiyim,bu günkü fiyatlarla ruhsata işlesem ne kadar masrafım olur,Saygılarımla.
Taktırabilirsiniz arabanın rehinli olması LPG ye engel değil.Ruhsatınıza da sorunsuz şekilde işleteblirsiniz.Ben borcu bitirdim ancak rehni kaldırmadım.Sattığımda alan kişi uğraşacak.
Ruhsatı enim muameleci 420 ye yaptı. Kendiniz yaparsanız yaklaşık 250 TL ye iş biter.
quote:
Orjinalden alıntı: ceylandag
Taktırabilirsiniz arabanın rehinli olması LPG ye engel değil.Ruhsatınıza da sorunsuz şekilde işleteblirsiniz.Ben borcu bitirdim ancak rehni kaldırmadım.Sattığımda alan kişi uğraşacak.
Ruhsatı enim muameleci 420 ye yaptı. Kendiniz yaparsanız yaklaşık 250 TL ye iş biter.
Verdiğin bilgiler için tşk.
bende lpg işlettim yaptığım işlemleri sırasıyla yazım umarım yardımcı olurum.
1 - Lpg Montajı yaptığım yerden aldığım belgelerle birlikte kemerburgaz muayene istasyonuna giderek sızdırmazlık raporunu aldım. (ücret 25 TL + orda birde Ek-1 formu doldurttum oda 10 TL muayenede onaylanıyor)
2 - Bir gün onceden randevu aldığım dudullu muayene istasyonuna gidip muayene yaptım. yanlız muayeneye gtmeden once kesinlikle rot ve far ayarınızı yaptırın. sağlık çantası ve 2 reflektör kesınlıkle olsun. sağlık çantasında 14 ad. malzeme olması gerekıyor. benım arka koltuk kemerıne kadar kontrol ettiler. lpg pompasının takıldığı yerde kapak yoktu geçmıyordu orda bırınden aldım o şekilde geçti.
3 - Ordan umranıye trafiğin orda muamelecilere gittim benden 140+vekalet isterdiler toplam maliyet 180. yada yarın buraya gel senı memura 2 dk gösterelım git dediler. bende ben gelceksem kendım hallederım dedım. elimdeki butun evraklardan ıkı ad fotokopi çektım saat 10 da ordaydım sıra aldm memura butun evrakları verdm sağolsun duzenledi p.tesi alırsın dedi. toplamda bir bucuk saat sıra bekledım 5 dk da işimi hallettım. harcadığım para sadece 70 TL ruhsat değiştirme harcı.
***vaktınız varsa kendınız halledın.
arkadaşlar aracımın muyenesini 2009 un 6. ayında yani geçen ay yaptırdım. şimdi aracıma tüp taktırmayı düşünüyorum. forum da yazılanlardan anladığım kadarı ile tekrar muayene olması gerekiyor aracımın . merak ettiğim yapılacak muyane normal muayene ile aynımı olacak ( fren.far . vs.vs... ) yoksa sadece sızdırmazlık yetiyormu bilgi verirseniz sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: ömerüzüm
arkadaşlar aracımın muyenesini 2009 un 6. ayında yani geçen ay yaptırdım. şimdi aracıma tüp taktırmayı düşünüyorum. forum da yazılanlardan anladığım kadarı ile tekrar muayene olması gerekiyor aracımın . merak ettiğim yapılacak muyane normal muayene ile aynımı olacak ( fren.far . vs.vs... ) yoksa sadece sızdırmazlık yetiyormu bilgi verirseniz sevinirim
Ayni sorun bendede vardi malsef sizdirmazlik + normal muayene yapcaksn.
Ankara için 07 Temmuz 2009 tarihli lpgyi ruhsata işletme prosüdürü için yaptığım işlemler, sırasıyla aşağıdaki gibidir 1) Montaj tespit raporu, fatura vb montajda verilen belgelerle Ostim Ahi Evran caddesinde bulunan makine mühendisleri odasından sızdırmızlık raporu alınacak, alınteri bulvarında metro istasyonunu geçince 200 metre ilerideki ışıklardan sağa dönün ikinci kavşaktan sola dönün, sola girince ileride levhayı görürsünüz, alan içine dönerli 5, 6 lı sıra olunmuş durumda, alanın en sonunda olsa bile önünüzdeki araç sayısı sizi korkutmasın, bir seferde 8-10 araç alıyorlar, hızlı ilerleme var, 30-40 dakikada alırsınız, tavsiye öğleden sonra gidin, muayeneye girince ön kaputu ve bagajı açın, aletle sızdırmazlık kontrolü bitince elinizdeki montaj raporuna kontrol eden imza atıyor, daha sonra aracı soldan dışarı çıkarıp uygun yere parktan sonra tekrar geri gelip içeri evrakları ruhsatla birlikte verin 25 TL ücret alıyorlar ve iki tane lpg çıkartma veriyorlar, 15/20 dakika içinde bilgisayardan çıkma sızdırmazlık raporunu alıyorsunuz. 2)İnternetten tüvtürk muayene istasyonlarından plaka no girerek randevu alırsanız, muayenede beklemezsiniz. Şu an Akyurt ta bir haftasına randevu veriliyor. Randevu gününde 30 dakika önce gitmeniz yeterli, gitmeden yangın tüpü, 2 adet reflöktör, ilkyardım çantası, çekme halatı vd. hazır olsun, onları bagaja açığa koyun, aman dikkat yangın tüpü yeni dolum olacak, ve dolum tarihi tüp üzeri etiketede basılı olsun, Montaj raporundaki azami araç ağırlığını ruhsatta yazan (ön kaput tanıtım plakasındada yazar) rakamla aynı olmasına dikkat edin, başıma gelen 1525 kğ ikin montaj raporuna 1500 kğ yazılmış, muayene onayı vermediler, gidip lpg takan yerde doğrusunu yanına yazıp kaşelettirip geri muayeneye geldim) . Muayene günü gidince dışarıda sıra bekleyenlerin peşine durmadan muayene girişine gidip kapıdaki görevli randevulu geldiğinizi söyleyin, o küçük bir kağıda plakanızı yazıyor, daha sonra içeri park alanında uygun bir yere park edin, unutmadan vergi borcu yok yazısına gerek yok, önceden internetten motorlu taşıtlar vergi dairasinden kendiniz sorgulayın, borç ya da ceza varsa onları ödemeden gitmeyin, geri çeviriliyorsunuz, onlar da intternetten kontrol ediyorlar. Gerisi aşağıdadır.
3) Gelelim muayene istasyonu içeri işlemlerine , aracı park yerine bıraktıktan sonra idari bina içine girin, soldaki görevliye kapıda aldığınız kağıdı verin o ise sıramatikten plakanızı girekek elinize sıra fişi veriyor, sıranız gelince evrakları görevliye verin lpg işleteceğinizi söyleyin, 123,90 TL muayene ücreti peşin yatıyor, daha sonra dışarı çıkıp, idari bina girişinde aldığınız sıramatik numaranızla sıranızı bekleyin,merak etmeyin en fazla 20 dakika beklersiniz. hem ışıklı olarak takip edin sıranız gelince görevli isminizi okuyor, kaç nolu kontrol tüneliyse oraya aracınızı getirin bagajı açın, görevli hoşgeldiniz diyerek sizi karşılıyor, evraklarınız onun elindedir, bagajdaki yangın tüpü, ilkyardım vs. diğerlerini ona gösterin, görevli anahtarı sizden alıp aracı içeride muayene ediyor, muayeneyi göremezsiniz, çünkü kapısı iniyor, binanın arka tarafına çıkışına gidip orada bekleyin, yaklaşık 15 dakika kadar sonra görevli muayene raporu ile aracınızı teslim ediyor, eksiklik varsa tekrar gel diyor, aynı gün de tekrar gelirsiniz, buna da fazla beklemezsiniz, toplam 1 saati geçmez. 4) Gelelim emniyete ruhsat işlemine, bu işlemi mutlaka ankamaldaki il emniyette yaptıracaksınız. İlçeler yapmıyor. 10 dan sonra hiç gitmeyin, günlük işlem sırası doluyor. Emniyete gitmeden kendi nüfus cüzdanınızın fotokopisini ve ek1 belgesininde fotokopisini çektirmeyi unutmayın, mevcut evraklarla birlikte bence sabah 7 gibi en geç 7.30 emniyetin C kapısında sıraya girin, 8 de içeri almıya başlıyorlar, içeri girince göreceksiniz herkes koşarken siz adımlamayın, 30 saniyede önünüze çok kişi dolar, içeri girince herkes gibidi sıramatiklekin başında herhangi bir sıraya girin, sıramatiklerin başında görevli emniyetçiler var, onlar yardımcı olurlur, siz en üstte belge yenileme bölümüne basarak plaka noyu girin ve sıranızı alın merak etmeyin sıra hızlı ilerliyor, 97 sıramdı 9.30 da sıra geldi. Sıranız gelince sıra fişini ve evraklarınızı görevliye verin lpg işleteceğinizi söyleyin, kontrol ediyorlar toplam ücret 70 TL idi ama malesef bugün 105 TL oldu, parayı da evrakları aldığınız yere ödüyorsunuz sıramatikte aldığınız fişe ruhsatı alacağınız günün tarihini basıyorlar, ertesi günü ertesi gün benden tavsiye 2 gün sonra gidin hiç sira beklemeden elinizdeki fişi kafeterya içinde ruhat alma bölümünden alın ve sonuç geçmiş olsun, Allah kazasız belasız ve bol tasarrufla sürüşler versin diyorum.
Arkadaşlar zor bir sorum olacak, Sızdırmazlık aldım, muayeneyi de yaptım. Şimdi daha önceden ayarlanmış bir tatile çıkacağım için emniyete gitmeye vaktim yok ve 1 aylık süremin dolmasına da çok az bir süre kaldı. Şimdi; sızdırmazlık ve muayene evraklarımla başka bir şehre gittiğimde geri kalan işlemleri orada halledebilirmiyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: okd_7
Arkadaşlar zor bir sorum olacak, Sızdırmazlık aldım, muayeneyi de yaptım. Şimdi daha önceden ayarlanmış bir tatile çıkacağım için emniyete gitmeye vaktim yok ve 1 aylık süremin dolmasına da çok az bir süre kaldı. Şimdi; sızdırmazlık ve muayene evraklarımla başka bir şehre gittiğimde geri kalan işlemleri orada halledebilirmiyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
bildiğim kadarıyla olamaz, araç hangi ile kayıtlıysa tescil yenileme işlemi o ilde yapılmalı, Ankara da bile Keçiören emniyette trafik tescili yapıyor, ancak araç il plakası olduğu için lpg işlemeyi yapmadı, il emniyete gidin dediler, Ankara içi böyle ise iller arasının olacağını hiç zannetmiyorum. En sağlamı trafik tescil şubesine telefonla sor, hayırlı yolculuklar
Metin33 teşekkür ederim yanıtladığın için, biraz önce (İstanbul) Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nü aradım, "sızdırmazlık ve muayeneyi yaptırdıysanız ruhsatı başka bir şehirden de alabilirsiniz" dediler, güvenmekten başka bir çarem de yok ama burası Türkiye, gittiğim yerde yok öyle birşey dendiğinde yapılacak hiçbir şey olmayacak.
Son sorum da şu, eğer gittiğim yerde ruhsatı vermezlerse 1 ay sürem dolmuş oluyor. Ama 1 ay sürem dolmadan önce sızdırmazlık ve muayeneyi yaptım, 15 gün sonra İstanbu'a döndüğümde ruhsatı değiştirmek istersem nasıl bir problemle karşılaşırım, herhangi bir ceza ödermiyim. Bu soruların cevabı gerçekten hiç bir dökümanda yok, yine ne varsa sizde var:)