Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012 (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.027
Cevap
12
Favori
521.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: okd_7

Metin33 teşekkür ederim yanıtladığın için, biraz önce (İstanbul) Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nü aradım, "sızdırmazlık ve muayeneyi yaptırdıysanız ruhsatı başka bir şehirden de alabilirsiniz" dediler, güvenmekten başka bir çarem de yok ama burası Türkiye, gittiğim yerde yok öyle birşey dendiğinde yapılacak hiçbir şey olmayacak.

Son sorum da şu, eğer gittiğim yerde ruhsatı vermezlerse 1 ay sürem dolmuş oluyor. Ama 1 ay sürem dolmadan önce sızdırmazlık ve muayeneyi yaptım, 15 gün sonra İstanbu'a döndüğümde ruhsatı değiştirmek istersem nasıl bir problemle karşılaşırım, herhangi bir ceza ödermiyim. Bu soruların cevabı gerçekten hiç bir dökümanda yok, yine ne varsa sizde var:)

sızdırmazlığın süresi bir ayı geçerse yeniden sızdırmazlık alman gerekir, ayrıca fatura tarihi bir ayı geçerse zannediyorum yeniden fatura istiyorlar, muayene süresi geçince o kadar önemli değil 1 günde 1 ayda olsan her için %5 gecikme alıyorlar, yinede en sağlam cevap tüvtürkk müşteri hizmetlerini telefonla ara sor, ilgilenip cevap verirler, telefonunu internetten sitelerinden bulabilirsin

• Ruhsata 1 ay içinde işlettirmezseniz, emniyette 55 TL cezası var, son zamlarla ne oldu bilmiyorum. Sızdırmazlığın ya da muayenenin herhangi bir cezası yoktur. LPG taktırdıktan sonra 1 ay içinde muayeneye gideceksin diye bir kural yok, hatta sızdırmazlığa da gitmenin bir zorunluluğu yok. Muayenedeki cezanın LPG ile ilgili değil, eğer arabanın kendi muayene zamanı geçerse ceza yersiniz.
  • ruhsata işletmeyi 2 yıllık muayene sonuna kadar ertelersek ne olur
    sadece ruhsatı yenilerke 55 tl ceza mı yeriz
  • arkadaşlar bende artık aracımın ruhsatına LPG yi işlettim.Konyada montaj yaptırdığım için oradan sızdırmazlık ve projem, aldım ve geldim Burdur a.Geçen cuma sabah EK 1 aldım cemiyetten ve doldurttum oradaki arkadaşa 14 lira sonra TÜV ün yerine giderken hepsiburtada.com dan sipariş ettiğim 25 liralık TÜV ün tüm isteklerini yerine getiren trafik setimi aldım ve 15,00 da TÜV e gittim sıra aldım.

Sıram gelince 123,9 l,ralık muayene ücretini yatırdım.Sıram yaklaşık 1 saat sonra geldi.Sıram gelmeden LPG yapışkanlarını tükürükle sağ ön cama ve sol arka cama yapıştırdım muayeneden sonra sökmek için.

Önce trafik setine ve LPG etiketlerine baktılar sonra fren testi tüm lambaların çalışıp çalışmadığı testi silecek testi ve lastik ebat ve diş derinliği kontrollerei yapıldı.Tüm tekerleklerin rot kontrolü yapıldıktan sonra far ayar kontrolü yapıldı ve sadece kısa farlarda sorunla birlikte HAFİF KUSURLU olarak çıktı ve onaylandı tüm belgelerim.Aracı alınca hemen LPG etiketlerini söktüm görüntü kirlilşği olmaması için.

16,45 te emniyete gidip ruhsata LPG BENZİN yazısı hemen işletildi ve tek yaprak ruhsat alındı 45 liraya ve artık aracım 2011 yılına kadar raporlu

• Emniyette yazılan ceza 55 TL, ancak bu arada polis durdurduğunda ruhsata işli olmadığını görünce ceza yazar mı? cezası varmı dır bilmiyorum?
    quote:

Orijinalden alıntı: forgiver

ruhsata işletmeyi 2 yıllık muayene sonuna kadar ertelersek ne olur
    sadece ruhsatı yenilerke 55 tl ceza mı yeriz
  • polis aracı trafikten men eder yazıyor aslında
    o aşamaya gelirse kötü zaten de ben şey açısından soruyorum
    lpgyi takan firmadan alınan proje vs. onlar da mı 1 ay geçerli, yani tuvdaki muayene tarihine 1 yıl filan var, o tarihte işlemleri yapıp, ruhsata işletmeye gidersek
    gecikme cezasını ödeyip normal prosedüre geçebilir miyiz?
  • Metin33 kardeşim herkesin sorunlarına göstermiş olduğun ilgi için teşekkür ederim.

Ben bugün ikinci el araba aldım. Noter satışını yaptık. Yarın bu zorunlu trafik sigortasıyla ruhsat işlerini halletmek istiyorum. Ankara emniyetinin web sitesini açtığımda içlerinde Keçiören'de bulunan birkaç ilçede ikamet ediyorsanız trafik tescil işlemlerinizi ikamet ettiğiniz ilçe emniyet müdürlüğünden yapabilirsiniz yazıyor. Noter satış kağıdımda benim adresim keçiören yazıyor. Dolaysıyla ben Keçiören ilçe emniyette bu işlerimi halledebilirmiyim? Bu konunun aslı var mı? Bir de gerekli belgeler bölümünde şöförler odasından bir evrak istiyor. Bunu nerden alabiliyorum.

Bu konularda yardımcı olursanız minnetar kalırım.

Saygılarımla...

SERKAN CANDAN
  • Arkadaşlar ben de LPG montajı yaptırdım ve ruhsat yenileme işlemlerine başladım. Tecrübelerimi aktarayım belki başkalarına faydası olur. Haftasonu Ankara/İvedik muayene istasyonuna gittim, muayenede sorun çıktı. Şöyleki, benim ruhsatta Koltuk Sayısı 5 yerine yanlışlıkla 50 yazılmıştı. Bu sebepten dolayı muayeneyi onaylamadılar. Tabii şok oldum, zaten ruhsat değişecek iki işlem mi yaptıracağız. Kontrol eden görevli, emniyete git araştır, olmadı amirleri ile görüş, düzeltsinler hemen onaylayım dediler.
    Bu sabah emniyete gittim, Saat 08.00'e geliyordu, girişte bayağı sıra vardı. Kapıları açtılar, üst aramasından geçen koşa koşa içeri giriyordu. İçeri girdiğimde numaratörde 4 adet sıra olduğunu ve hepsinde de 40-50 kişi olduğunu gördüm (sanki dışarıda bu kadar insan yoktu!!). Elimde bulunsun diye sıraya girdim 99. Sırayı aldım. Ruhsatta takılanlar bankosuna gitmem söylendi, burası için numara almıyorsunuz, zaten çok da kalabalık olmuyor. durumu anlattım, dosyamı getirttiler ve 30-45 dk. sonra ruhsatımı aldım. Bu arada 07.00-07.30 gibi sıra için kapının önünde beklemeye çok da gerek yokmuş. Saat 09.00 olmadan 100. sıra gelmişti. Daha komiği 08.30 gibi numaratörde hiç sıra yoktu. Yani biraz geç gelip sıra alıp paşa paşa sıranızı beklemek yeterli. Yalnız öğleden sonraya kalmayın çünkü numara vermiyorlar, sanırım en fazla 300 numara veriyorlar.
    Ardından tekrar muayeneye gittim, Küçük Araç Muayene Tekrarı diye sıra aldım. Saat 10.00 gibiydi, muayene istasyonu bomboştu neredeyse. 20-30 dk. içinda muayene onayını aldım ve ayrıldım. Eğer böyleyse sabahın köründe muayeneye gitmeye gerek yok. Ben cumartesi 09.00'da randevülü gittim, randevüzüsüz gelenler bayağı uzun kuyruk oluşturmuştu. Bu arada stepneyi görmek istiyorlar, ve bağlı olmadığı için hafif kusur yazıyorlar. Ama bu sorun değil.
    Ardından Ostim'de Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittim. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde ruhsatta kayıtlı adres Yenimahalle ya da Keçiören yazıyorsa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidebiliyorsiniz diye duyuru vardı. Yenimahalle İlçe Emniyet'te sıra yoktu, ancak öğrendimki dosyamız İl Emniyet'te olduğu için e-mail ile sormaları gerekiyormuş. Bunun cevabı gelecek ondan sonra işlem yapıyorlarmış. 1-2 kez git gel olabilirmiş. Bunu üzerine ayrıldım, yarın ya da öbür gün İl Emniyet'e gideceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskin76 -- 3 Ağustos 2009; 17:12:15 >

• lpg yi ruhsata işletmek için kesinlikle aracın kendi şubesine mi gitmemiz gerekiyor yoksa aynı il içerisinde başka bir trafik tescil bürosundan ruhsatı değiştirebilirmiyiz , böyle bir şey yapan varmı yada şansını deneyen varmı , cevap verenler için şimdiden teşekkürler
  • Ruhsatta adres neresi ise oraya gidebilirsin. Örneğin Yebimahalle adresi varsa Yenimahalle ilçe emniyete gidebilirsin. Ben gittim ama ekstradan genel müdürlüğe mail atmaları gerekiyormuş, 1-2 işlem daha fazla yapıyorsunuz. Eğer vaktiniz varsa ilçelerden halledin, genel müdürlükte sıra beklemeyin derim. İlçelerde pek sıra olmuyor.
  • ben de sordum lpg taktırdığım yere dedim muayeneye bi sene var napacaz o da dedi ki muayene yaptıracağın zaman gel projeyi o tarihe verelim.tmm ok onu anladık da bu ay taktırdığım için garanti belgesinde bu ayın tarihi var napacaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: damonbounce

garanti belgesinde bu ayın tarihi var napacaz

e sormadınmı adama bunu...
  • garanti belgesini de istediklerini bilmiyodum ki..sadece projeyi istiyorlar sandım
  • evet arkadaşlar bende peugeot 206 ma lpg taktırdım ve devrini üstüme aldım işlem sırasını yazayım
    1) sıralı sistem lpg taktırma zavoli 1300 tl
    2) sızdırmazlık raporu alınır 25 tl
    3) ek1 belgesi doldurulur 10 tl mutlaka doldurtun muayene de ek 1 üzerine imza ve muayene geçerlilik
    tarihi yazıyorlar. Ek1 için fahiş fiyatlar söylüyorlar dikkat sakın kanıp ta fazla para vermeyin 10 tl bile fazla vaktiniz varsa tafik e gidin orada daha ucuza dolduruyorlar 5 tl gibi
    4) araç muayenesi yapılır 124 tl
    5) noter satışı yapılır 200 tl
    6) trafik sigortası yapılır 212 tl
    7)kasko yapılır 1200 tl benim ki yeni kayıt olduğu için çok tuttu
    8) trafiğe gidilir ve işlemler yapılır 110 tl ben işlemleri kendim yaptım. Takipçiye para vemedim. İstenilen belgeler il trafik müdürlüğü adresine girerseniz öğrenirsiniz. Saat 13:30 a kadar belgeleri alıyorlar ben son dakika yetiştim işlem yaklaşık yarım saat sürüyor ve bir gün sonra saat 16:00 da ruhsatı alıyorsun. Bu kadar kısa bir işlem için takipçiye para kaptırmayın bu arada satışı da olan araçlar için eğer sızdırmazlıktan sonra ek-1 doldurduysanız satış için tekrar ek1 doldurmanıza gerek yok
    toplam da 3181 tl ye herşey dahil işlemi tamamladım aklınıza takılan birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım hekese iyi günler

• Muayene için önemli olan sızdırmazlık raporudur, LPG'yi ne zaman taktırdığın önemli değil. Yeterki son 1 ay içinde sızdırmazlık raporu almış ol. Esas önemli olan fatura tarihidir, sen ruhsata geç işlettirmekten dolayı emniyette ceza ödüyorsun. Sor bakalım LPG montajı yapanlar ileri tarihli fatura veriyorlar mı?

quote:

Orijinalden alıntı: forgiver

polis aracı trafikten men eder yazıyor aslında
    o aşamaya gelirse kötü zaten de ben şey açısından soruyorum
    lpgyi takan firmadan alınan proje vs. onlar da mı 1 ay geçerli, yani tuvdaki muayene tarihine 1 yıl filan var, o tarihte işlemleri yapıp, ruhsata işletmeye gidersek
    gecikme cezasını ödeyip normal prosedüre geçebilir miyiz?
  • işte sorun burada.. projeyi istenilen tarihe alabiliyosun. diyelim bu gün taktırdın 6 ay sonra gidip taktırdığın yerden projeyi alabiliyosun.ama işin içinde fatura da var.fatura tarihi de taktırdığın günün tarihi oluyor..
  • evet arkadaşlar bende peugeot 206 ma lpg taktırdım ve devrini üstüme aldım işlem sırasını yazayım
    1) sıralı sistem lpg taktırma zavoli 1300 tl
    2) sızdırmazlık raporu alınır 25 tl
    3) ek1 belgesi doldurulur 10 tl mutlaka doldurtun muayene de ek 1 üzerine imza ve muayene geçerlilik
    tarihi yazıyorlar. Ek1 için fahiş fiyatlar söylüyorlar dikkat sakın kanıp ta fazla para vermeyin 10 tl bile fazla vaktiniz varsa tafik e gidin orada daha ucuza dolduruyorlar 5 tl gibi
    4) araç muayenesi yapılır 124 tl
    5) noter satışı yapılır 200 tl
    6) trafik sigortası yapılır 212 tl
    7)kasko yapılır 1200 tl benim ki yeni kayıt olduğu için çok tuttu
    8) trafiğe gidilir ve işlemler yapılır 110 tl ben işlemleri kendim yaptım. Takipçiye para vemedim. İstenilen belgeler il trafik müdürlüğü adresine girerseniz öğrenirsiniz. Saat 13:30 a kadar belgeleri alıyorlar ben son dakika yetiştim işlem yaklaşık yarım saat sürüyor ve bir gün sonra saat 16:00 da ruhsatı alıyorsun. Bu kadar kısa bir işlem için takipçiye para kaptırmayın bu arada satışı da olan araçlar için eğer sızdırmazlıktan sonra ek-1 doldurduysanız satış için tekrar ek1 doldurmanıza gerek yok
    toplam da 3181 tl ye herşey dahil işlemi tamamladım aklınıza takılan birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım hekese iyi günler

arkadaşlar ruhsatı alamadım çünkü ek 1 formunu 2,kez doldurmak gerekiyormuş. İlk ek1 formunda satıcının bilgileri var 2. ek formunda alıcı bilgileri olmalıymış tekrardan ek 1 verdim ve inşallah yarın alacağımm....

• sevgili arkadalar bir konuda yardımınızı isteyeceğim.

geçen ay bir araba aldım. ve lpg ttkırmak istiyorum fakat eski sahibi muayenesini yaptıralı daha 4 ay olmuş o nedenle bir dahaki muayene tarihine kadar ruhsata işletmemeyi düşünüyorum.

polis bu durumu tespit ettiğinde daha yeni yaptırdığımızı söylesek ve 1 aylık ruhsata işleme süresinden yararlanmamız mümkün mü?

lpg bayisinde bu durumu sağlamlamak için ne yapılmalı. fatura kesilmemeli mi?

tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum. saygılar
  • benim araç trabzon plakalı ve ben hatayda oturuyorum hatayda ruhsata işletemezmiyim şimdi
  • Hiç bir sıkıntı yaşamassınız, sadece fax yoluyla bilgi alınacağı için diğer işlemere göre birkaç gün uzun sürer.

quote:

Orijinalden alıntı: auzun99

benim araç trabzon plakalı ve ben hatayda oturuyorum hatayda ruhsata işletemezmiyim şimdi
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.