Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012 (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.027
Cevap
12
Favori
521.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ruhsatta yazıyorsa hangi marka takmışsın sökmüşsün farketmezmiş. Şimdi LPG ustası diyorki senin LPG kafasında sorun çıktı değiştirdik ne yani şimdi muayeneden geçemiyecekmisin, olmaz öyle şey dedi. Arıza yaptı söktük oda arıza yaptı gene söktük bunlar kesinlikle sorun olmaz dedi.

Ancak, bi kit taktırdım diyelim sızdırmazlık almak için MMO ya gittim. işte orada sızdırmazlık verirken kitin seri numarasını yazıyorlarmış ve daha sonra muayeneye gittim orada kitin numarasına bakıyorlarmış sızdırmazlıkta yazan numarayla aynı mı diye hepsi bu. Saygılar.
  • Arkadaşlar,

Ben bir araç almayı düşünüyorum üzerinde LPG var fakat ruhsata işlenmemiş ne zaman takıldığını bilmiyorum diyelim ki 6 ay önce taktırmış. İşletmek istesem nasıl bir sorunla karşılaşırım?
  • montajı martta yaptırdım geçen hafta sızdırmazlığı aldım gelecek haftada muayeneye sokacam arabayı zaten zamanı geldi şimdiye kadar hiç problem yaşamadım lpg ile ilgili acaba işletmesem mi diye düşünüyorum..muayeneden sonra iki sene daha gezerim..aranızda işletmeden dolaşan var mı...
  • bu şekilde muayeneden geçemezsin bilgine. Ruhsatta işli görmeden araçta lpg takılı gördüğü zaman olmaz.
  • Bende yeni başlıyorum bu işlemlere. Yazı için öncelikle teşekkürler, artık vergi dairesinden araç muayene harcı yatırılmıyormuş arkadaşlar, sızdırmazlık testi için gidiceğiniz istasyonda yatırırsınız dediler.

Borcu yoktu kağıdını aldım, elde var 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeonarT` -- 27 Ekim 2009; 11:47:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginilhan1

bu şekilde muayeneden geçemezsin bilgine. Ruhsatta işli görmeden araçta lpg takılı gördüğü zaman olmaz.

sızdırmazlığı aldım muayeneden geçtim emniyete gittim 46 lira ceza ödedim ve ruhsata işlettim bunun yanında aracın rehinini kaldırdım bu işlemleri istanbulda yaptım plaka farklı bir ile ait... harbiden çok basitmiş çok büyütmüşüm.. bu arada muayeneye randevulu gittim emniyettede gittiğimde hiç kimse yoktu..bu iş zamanımı almadı...
  • T cetveli arkadaş,
    fatura tarihin mart ayı mıydı peki?
    eğer öyleyse sızdımazlıkta problem çıkmadı mı?
    aradan ne kadar zaman geçerse geçsin ceza sadece o kadar mı?
    fatura tarihi eskiyse, muayenede problem çıkmıyor mu?
    tşk..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozmikdalga

T cetveli arkadaş,
    fatura tarihin mart ayı mıydı peki?
    eğer öyleyse sızdımazlıkta problem çıkmadı mı?
    aradan ne kadar zaman geçerse geçsin ceza sadece o kadar mı?
    fatura tarihi eskiyse, muayenede problem çıkmıyor mu?
    tşk..

fatura mart ayına aitti zaten muayene tarhi gelmişti sızdırmazlıktada muayeneye aracı soktuğumdada lpgyi ruhsata işletecem dedim.. problem olmadı... şimdiki muayene tarihim 2011 de ekim ayında.. ceza 61 tl peşin ödediğin için ve ceza yazıldıktan sonra 15 günü geçirmediğin için 45 tl..
  • T cetveli arkadaş,
    cvp için tşk..
    ancak senin yazdıkların eskiden beri duyduklarımıza ters düşüyor.
    hani hep montajdan sonra 1 ay içinde sızdırmazlığı alıp muayeneyi yaptıracaksın derlerdi. demek şehir efsanesiymiş.
    şimdi benim 3 sene öncesine ait montajım ve fatura-proje vs. var. yani 45 tl ceza ödeyip bu işi halledebilir miyim. zira hep, yeni montaj yaptırmış gibi fatura ve proje düzenlettirmek gerekir diyorlardı.
    bari bir de sızdırmazlık ve muayeneyi nerde yaptırdığını söyle de, yakınsa gidelim.
    gerçi benim için pek mümkün olmaz heralde, çünkü montaj, yani fatura tarihinden sonra bi muayene olmuştum ben, eski sistemde karayollarına ruhsatı göndererek. yani lpg gözükmüyor ruhsatta.
    bu durum sorun çıkarır mantıken heralde.
    sen yine de bi cevaplarsan, bana olmasa bile diğer arkadaşlara yararı olur bu bilginin bence..
    tşk..

not: sözkonusu ceza, kanunda yer alan ve araçtaki donanım değişikliğini ruhsata geç işletmekle ilgili bir madde olsa gerek. sana kesilen ceza makbuzunda bunun, yani kanunun maddesi yazıyorsa, bi zahmet yazıver de bakalım. acaba 2 sene-3 sene fark ediyor mu cezanınmiktarı bakımından. yoksa maktu, yani değişmeyen bir ceza mı. eğer öyleyse bir çok kişi bu yolu kullanır ve yeni proje-fatura için fahiş fiyat isteyen sömürücülerden kurtulabilir.
    bu arada ben de yeni proje-fatura için bir yerle görüştüm, bana kitin seri nosu, yeni teknoloji, vs. sebeplerle belki değiştirilmesi gerekir (hatta deponun şamandırası vs. dedi.) tabii bunlar hep para olarak dönecek bana. seri no neyse de şamandıra çok alakasız geldi bana. acaba bir kazıklanma durumu mu söz konusu? yoksa gerçek mi?
    muayenede bunlara bakılıyormu, benim deponun üstünde nal gibi 2006 yazıyor, sorun çıkarır mı muayenede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozmikdalga -- 31 Ekim 2009; 1:38:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kozmikdalga

T cetveli arkadaş,
    cvp için tşk..
    ancak senin yazdıkların eskiden beri duyduklarımıza ters düşüyor.
    hani hep montajdan sonra 1 ay içinde sızdırmazlığı alıp muayeneyi yaptıracaksın derlerdi. demek şehir efsanesiymiş.
    şimdi benim 3 sene öncesine ait montajım ve fatura-proje vs. var. yani 45 tl ceza ödeyip bu işi halledebilir miyim. zira hep, yeni montaj yaptırmış gibi fatura ve proje düzenlettirmek gerekir diyorlardı.
    bari bir de sızdırmazlık ve muayeneyi nerde yaptırdığını söyle de, yakınsa gidelim.
    gerçi benim için pek mümkün olmaz heralde, çünkü montaj, yani fatura tarihinden sonra bi muayene olmuştum ben, eski sistemde karayollarına ruhsatı göndererek. yani lpg gözükmüyor ruhsatta.
    bu durum sorun çıkarır mantıken heralde.
    sen yine de bi cevaplarsan, bana olmasa bile diğer arkadaşlara yararı olur bu bilginin bence..
    tşk..

not: sözkonusu ceza, kanunda yer alan ve araçtaki donanım değişikliğini ruhsata geç işletmekle ilgili bir madde olsa gerek. sana kesilen ceza makbuzunda bunun, yani kanunun maddesi yazıyorsa, bi zahmet yazıver de bakalım. acaba 2 sene-3 sene fark ediyor mu cezanınmiktarı bakımından. yoksa maktu, yani değişmeyen bir ceza mı. eğer öyleyse bir çok kişi bu yolu kullanır ve yeni proje-fatura için fahiş fiyat isteyen sömürücülerden kurtulabilir.
    bu arada ben de yeni proje-fatura için bir yerle görüştüm, bana kitin seri nosu, yeni teknoloji, vs. sebeplerle belki değiştirilmesi gerekir (hatta deponun şamandırası vs. dedi.) tabii bunlar hep para olarak dönecek bana. seri no neyse de şamandıra çok alakasız geldi bana. acaba bir kazıklanma durumu mu söz konusu? yoksa gerçek mi?
    muayenede bunlara bakılıyormu, benim deponun üstünde nal gibi 2006 yazıyor, sorun çıkarır mı muayenede?

açıkçası bu işlerden anlamıyorum ben hafta sonu memlekete gitmek için hazırlanıyordum emniyeti aradım durumu anlattım olmaz dediler bana plaka nerdeyse orda halledecen dediler sonra memlekette trafik müşavirinin aradım tanıdık bana sızdırmazlığı orda halledip gelmem gerektiğini söyledi sızdırmazlığı kumburgazda hallettim elim değmişken muayeneyide halledeyim dedim randevu alarak esenyurtta muayeneye soktum aracı memlekete gittiğimde kendim hallederim dedim orda hiç uğraşmayım dinleneyim dedim ..hafta sonu yola çıkmaya hazırlanırken forumlarda araştırdım burda yapılabileceğini öğrendim dedim şansımı deneyim zaten evraklar tamam emniyet müdürlüğüne gittim bir kaç gün uzun sürdü mail fln gelmesi gerekirmiş diye ama halloldu ruhsatı aldım tüm işlemler tamam muhakkak bir oluru vardır siz yavaştan başlayın ilk iş sızdırmazlık sonra muayene zaten eksik bişey çıkarsa söylerler size halledersiniz...

• [Deleted by Admins]
  • Arkadaşlar merhaba,
    Arabama sıralı sistem taktırdım..Şimdi ruhsata işletme prosedürü ile uğraşıyorum. Sızdırmazlık raporu aldım. 2 şey soracağım, birincisi ek-1 belgesi doldurtacakmışım sanırım, bunu herhangi bir trafik sigortacısı dolduruyormuş, ankarada alıp doldurtan var mı?
    İkincisi, önemli olan ise, arkadaşlarım muayeneye girmeden borcu yoktur kağıdı almana gerek yok muayene sırasında bakıyorlar dedi..harç zaten orada yatırılıyormuş..ama borcu varsa ne olacağını bilmiyorum, vergi borcum yok ama trafik cezam var gerçi internet vergi dairesinden bakıyorum görünmüyor..o ceza orada çıkarsa istasyonda ödeniyor mu? sağolun..
  • bir de faturayı ve projeyi aldıktan sonra yani lpg yi taktırdıktan sonra ruhsata iletme süresi 1 aydı değilmi arkadaşlar..bazı forumlarda 1 hafta falan geçmiş de..
  • Ek-1 Belgesini tüm trafik muamelecileri doldurur. Keşke sızdırmazlığı alırken doldurtsaydın, orada zaten adamı yanına yaklaşıyorlar. 5 TL'den fazla verme, pazarlık et. Bu arada muayeneye EK-1 belgesi ile birlikte gitmen gerekli. Emniyette Ek-1'den iki tane istiyorlar, muayeneden sonra fotokopi çektir yeterli. Bu arada kimlik fotokopisini de çektir, yoksa emniyette bir de fotokopi sırası beklersin.
    Borcu yoktur kağıdına gerek yok, muayenede yaptıkları şey internetten aracını kontrol etmek, internette borcun gözükmüyorsa sorun yok. Trafik cezasını tam bilmiyorum ama sanırım muayene ile ilgisi yok. En son İvedik TÜV-TÜRK'e gittiğimde orada vergi ödeyecek biryer yoktu, ama ekstra ufak bir yer yapıyorlardı, vergi için miydi tam hatırlamıyorum.
    Emniyette kayıt için 1 ay süren var.
  • ivedikte de harç yatırılıyormuydu..yada genel olarak tüm istasyonlarda muayene harcı yatırılıyor mu?
  • bir de muayene yerinde falan o ek-1 belgesini alabileceğim ve doldurtacak birileri oluyor mu? ya da kolay yoldan bu işi nasıl hallederim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eruslu -- 9 Kasım 2009; 13:31:20 >
  • Her muayene istasyonunda harç yatırabilirsin. Muayene isyasyonlarında da Ek-1 doldurma konusunda yanıma gelenler olmuştu. Zaten tiplerinden anlıyorsun. Ancak ofislerine götürüp orada dolduruyor galiba. Onlar formu getirene kadar sen muayeyi kaçırırsın. Bence önceden bu işi hallet, trafik sigortası yapanlardan da form dolduran, takipçi insanlar oluyor.
  • Arkadaşlar eskiden muayne yaptırdıktan sonra ruhsata orda yazarlardı muayne geçerlilik tarihini.Şimdi lpg işleteceğim için emniyettemi yazacaklar?
  • ben bugün muayeneye girdim ruhsata yazmamışlar, demekki emniyette yazılacak..

bu arada benim de sorum olacak.. herşeyi hallettim emniyete gideceğim..yapmam gereken içeri girip ruhsat için 2 yaprak alıp, dışarı çıkıp sigortacıya doldurtup, sonra tekrar içeri girerek belgelerle birlikte vermek mi olacak..yoksa 2 yaprak ruhsat almama gerek olmadan parası verildiğinde emniyette dolduruyorlar mı ? ( Ankaradayım bu arada )
  • Yeni bir araç aldım aracı üzerime tescil etticeğim bu arada lpg taktırmak istiyorum ancak ekonomik olarak kedimi sıkmayayım zaten bir sürü borca da girdim daha sonra taktırırm diye düşünüyorum bu durumda + - olarak benim avantajım veya dezavantajım ne olur? belki konu dışı olacak ama yakıttan % kaç tasarruf sağlıyor konuyu bilen cevaplarsa memnun olurum şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.