Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012 (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
12
Favori
521.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasaluyari

bana ceza kesen çıkmadı
    lpg montajı kasım 2009
    lpg işlenmesi aralık 2010

banada çıkmadı lpg montaj 2010 mart lpg işlemesi 2011 mart
  • 1 sızdırmazlık alınır (montaj yapılan yerdeki mmo da 25 TL)
    2-Ek 1 Belgesi alınır tanesi 5 Lira 2 adet olcak
    3-muayeneye gidilir (sızdırmazlık ve diğer tüm evraklar ile birlikte 137 TL)
    4-Trafiğe gidilir tüm evraklar ile yalnız yanınızda götürdüğünüz evrakların fotokopilerini alın tek yaprak değişir se 50 TL çift yaprak değişirse 100 TL civarı para bayılır

hadi hayırlı olsun
  • Bugün LPG işletme Adana Maliyeti :

-- Ek 1 belgesi 2 adet 6 tl
    -- Sızdırmazlık Testi 25 Tl
    -- Muayene 136,7 TL
    -- Ruhsata İşletme tek yaprak 50 TL (Çift Yaprak 100 Tl)

Toplam: 217,7 Tl

Not:LPG yazısı camlara yapıştırmassanız muayeneden hafif kusurlu çıkıyor(Sızdırmazlık testinde 2 adet veriliyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybe22days

ben henüz lpg taktırmadım. ancak 1 2 hafta içinde taktırmayı planlıyorum. ve aracın muyanesini geçen ay yaptırmıştım. şimdi tekrar bi ton işlem. onu geçtimde çalıştığımdan dolayı bu işlemlere vakit ayıramayacağım. bu işlerle ilgilenecek insanlar var diyorlar, aracımı deniliyor ne deniliyor. bu insanlara nereden ulaşacaz =) ve extradan ne kadar daha fazla para çıkacak cebimden. bu konularda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Sigorta yaptırdığın yer ile irtibata geçersen onlar yapıyorlar.Yoldan veya tanımadığın kişilere bu işleri yaptırma,özellikle İstanbul da sahtekarlık çok oluyor. Yaptıracağınız kişiye vekalet,aracının alacağı ücretler ( muayene ve ruhsat çıkarma) ile 150 civarında tutar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 6 Nisan 2011; 16:20:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

Ankara da tam 4 günde yaptırdım ama kasılsa 1 günde de yapılabilir ben bir gün birini yaptım ertesi gün diğerini uzun sürdü o yüzden
    1-Önce egzoz emisyon ruhsatını aldım sanırım 22 liraydı
    2- Emniyete gidip orda şoforler odasının kısmı var hemen girişte ek-1 doldurttum(dikkat edilmesi gereken husus motor yada şasi numaralarınızda O harfi varsa bunu EK-1 e yazdırırken 0 (sıfır) olarak yazılmasına dikkat edin, çünkü talimat gelmiş bu tip karısıklıklara karsı O harfleri 0(sıfır) olarak yazılacakmıs tüm ruhsatlarda, araçların şasi numaralarında da sıfır olarak yazıyor zaten O harfi hiç yok şasi numaralarında
    3-Makina Müh odası ostim şubesine gittim sızdırmazlık için, 25 TL (ruhsata ilk kez işletecekler ostimden yapabiliyorlar ama ruhsatta zaten işli olanlar içinde ivedikteki TÜVTÜRK istasyonunun karsısına bi yer daha acmıslar orasıda kullanılabilir kolaylık acısından fazla sıra yoktu çünkü)
    4- sonra tüvtürkten muayene randevusu alıp muayeneye gittim 130 lira geciktiğim için 1 aylık gecikme bedeli peşin alınıyo bi gün bile gecse bi aylık gecikme alıyolar, benim gittiğim gün acayip sıra vardı cok uzun sürdü her zaman nası oluyor bilmiyorum ama resmen cıldırdım beklemekten, dikkat edilmesi gereken ek-1 deki motor ve şasi numarasının aracın üstündekiyle uyumlu olması,
    5-www.ankara.pol.tr adresinden online işlemler menüsünden ruhsat değişimi için randevu alıp randevu günü 5 dakika önce gidilmesi yeterli cünkü randevu saati gelince isime göre cagırıyolar 10 dakika da halledebilirsiniz emniyetteki işinizi randevu alarak, benim tek yaprak değişimi yapıldı 46 lira , ertesi günü ruhsatı almaya gidip bir dahaki işkenceye kadar arabanıza rahat rahat biniyosunuz

Hocam çok teşekkürler, senin mesajı okumasam online randevudan haberim olmayacaktı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lionissimo -- 7 Nisan 2011; 15:43:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

ben henüz lpg taktırmadım. ancak 1 2 hafta içinde taktırmayı planlıyorum. ve aracın muyanesini geçen ay yaptırmıştım. şimdi tekrar bi ton işlem. onu geçtimde çalıştığımdan dolayı bu işlemlere vakit ayıramayacağım. bu işlerle ilgilenecek insanlar var diyorlar, aracımı deniliyor ne deniliyor. bu insanlara nereden ulaşacaz =) ve extradan ne kadar daha fazla para çıkacak cebimden. bu konularda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Sigorta yaptırdığın yer ile irtibata geçersen onlar yapıyorlar.Yoldan veya tanımadığın kişilere bu işleri yaptırma,özellikle İstanbul da sahtekarlık çok oluyor. Yaptıracağınız kişiye vekalet,aracının alacağı ücretler ( muayene ve ruhsat çıkarma) ile 150 civarında tutar.

o halde kendimiz yapmamız çok mantıklı gözüküyor. artık izin alıp bir şekilde halletmek gerekecek. cumartesi günleri sızdırmazlık raporunu alabilirmiyim? aynı gün hem raporu alıp hem ek1 belgesini doldurup hemde muyaneyi yaptırsam? ayrıca bu ek1 belgesi nereden alınıyor? mühendisler odasındanmı oda?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

o halde kendimiz yapmamız çok mantıklı gözüküyor. artık izin alıp bir şekilde halletmek gerekecek. cumartesi günleri sızdırmazlık raporunu alabilirmiyim? aynı gün hem raporu alıp hem ek1 belgesini doldurup hemde muyaneyi yaptırsam? ayrıca bu ek1 belgesi nereden alınıyor? mühendisler odasındanmı oda?

Ankaradayım ve cumartesi günü sızdırmazlık + ek1 + muayene işini hallettim. Rahat rahat cumartesi günü halledebilirsin, hafta içine de ruhsat işi kalır.

• Arkadaşlar sıralı olmayan lpg sistemlerinin fiyatları aşağı yukarı ne kadar?
  • Sabah emniyete gittim, maalesef ben de muayeneci arkadaşın!! kurbanı oldum. Sitikırı Ek-1'e yapıştırmış. 117 TL bayıldık. Haksız kazanç...
  • Teşekkürler gerçekten çok faydalı bilgiler..
  • asla muameleciye gitmeyeceğimi biliyorum artık. konuşma esnasında masrafları şu şekilde belirtti: muyane 140 lira, sızdırmazlık raporu 85 lira.
    oha dedim sızdırmazlık nasıl 85 lira olabiliyor? muabbeti kestim o anda ilgili kişiyle. bir diger kişide ruhsatı 5 dakikada çıkarabilirim ama 200 liranı alırım dedi. adamı nerdeyse dövecektim.
    asla para kaptırmayın bu insanlara.
  • arkadaşlar bişey sorucam. camlar filmliyse lpgyi ruhsata işletirken hafif kusurlu diye geçiyor biliyorsunuz. peki camdaki filmleri çıkarmadan muyaneden yine hafif kusurlu olarak geçip, ruhsata işletirsek sorun yaşarmıyım? bi bilginiz varmı?
  • Arkadaşlar benim de bir sorum olacak.

Ben bir araç almayı düşünüyorum. Araç lpg siz. Ama alıp lpg taktıracağım. Acaba satışı alıp mı lpg taktırayım yoksa satışı almadan taktırıp öyle mi üzerime alayım. Bir arkadaş bana böyle yaparsam fazladan ruhsat parası ödemezsin dedi ama tam nasıl oluyor bilmiyorum. Arada fark var mı yardımcı olursanız sevinirim...
  • Arkadaşlar benim bayağı bi sorum olacak

Benim arabaya tüp taktırılalı uzun bi süre oldu ve ne tüp taktıranın nede benim elimde fatura ve proje yok.tüpü ruhsata işletmek istiyorum.

1-Bu fatura ve projeyi çıkartmak için lpg kitini tümüyle mi değiştirmem gerekiyor yoksa sadece depoyu yada beyini değiştirmekle olabiliyor mu?
    2-Diyelim bi şekilde fatura ve projeyi çıkartmayı hallettim.Araba dayımın üzerine kayıtlı ve antalya plakası bende istanbulda oturuyorum ruhsat işlemleri için vekaleti nasıl yapabilirim(satışı almadan)?
    3-Vekaleti alsam bütün işlemleri kendim istanbulda yapabilirmiyim?

Yardımlarınızı bekliyorum
    Saygılar...
  • İstanbul Anadolu yakasındayım ve bu işlerin acemisiyim Yardımınızı bekliyorum.
    -Araça 1 yıl önce lpg taktırdık ama takan arkadaş ruhsata işleteceğin zaman projeni veririz dedi
    galiba bi cezası yoktur.
    -Lpg Ruhsata işletmek için İstanbulda anadolu yakasındayım hangi işlemleri yaptırmam gerekiyor.
    Hangi evrak ile nereye gitmem gerek

-Bir de Vergi borçu olduğu için muayeneye gidemedim 12,12,2010 da gitmem gerekiyordu
    ceza ödermiyim bu cezadan yırtmanın bir yolu yok mu (af çıktı onun faydası var mı)
    -Muayene öncesi hangi evrakları almam gerek. Ruhsata 2, muayene işlenecek bunun için yeni sayfa almak gerekir mi
  • lpg montajı yaptıracagım,ve 2 sene sonra işletecegim.peki kendi guvenim için sızdırmazlık yaptırmak istiyorum,mmo bunun için fatura ve proje istemiyormu?
  • lpg montajı icin bugun aracı teslım ettım.muayenem temmuz 2012 bıtıyor.en azından o zamana kadar ruhsata işletmeyı dusunmuyorum.selamlar...
  • Bugün işlemlerim bitti.

* Projemi ve faturamı aldıktan sonra MMO'ya 25 lira sızdırmazlık,
    * Ayakçıya 10 lira iki adet Ek-1,
    * TÜV muayene 135 lira,
    * Tek yaprak ruhsat 50 lira.

Toplam 220 liraya LPG'yi ruhsata işlettim.
  • Arkadaşlar merhaba
    Bende nasip olursa lpg taktırmak istiyorum.LPG takılınca işletme süresi 1 ay diye biliyorum.Bu süreyi aşarsak yani 1 yıl sonra işletmek istersek nasıl oluyor.
    Şu anda işletdiğimiz yerden proje almayacağız mı?.Alcaksak bu günün tarihi olacak 1 sene sonra işletdiğimizde cezası ne olur.
    Yok almayacaksak bir sene sonra işletdiğimiz yer bize proje verir mi.
    Birde 1 sene işletmeden gezeken trafik çevirdiğinde işli olmayan tüp için kesilen ceza ne kadar bilgisi olan arakadaşlar bilgilerini esirgemezse sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.