Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012 (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
12
Favori
521.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drlaroxyl

arkadaşlar ilk lpg taktırıldığında ruhsata işletme sürecinde sızdırmazlık raporu her yerden alınabilirmi
    yoksa montaj yapılan ilden mi alınmak zorunda

herhangi bir yerden alabilirsin hocam...
  • Arkadaşlar kısmet olursa,bende perşembe günü ruhsata işletecem lpg olayını.
    aslında muameleciye vermeyi düşünüyordum ama,burda anlatılanlara bakınca çokta zor değilmiş dedim.
    Hem izine çıkıyorum yavaş yavaş işletiriz artık, becerebilirsem tabi:)

Burda paylaşarak insanlara yardımcı olduğunuz için teşekkürler..
  • Arkadaşlar ben bu konularda acemiyim ve aracı yeni aldım bir kaç ay oldu aldığım kişi lpg ruhsata işli dedi ama malesef aldığım insanın her dediği doğru çıkmadığı için bende size soruyorum elimdeki ruhsatta yakıt tipi benzin-lpg yazıyo bu ruhsata işli mi demek, birde ben şanlıurfadayım gaz sızdırmazlık süresi doluyor ben bu sızdırmazlık belgesini nerden alabilirim bilenler yardımcı olursa sevinirim.
  • Bilgilerin için çok teşekkürler önümüzdeki ay çok lazım olucak :)
  • herkes farklı şeyler yazmış, bunun bir standartı olmalı, trafik tescil için randevu aldım ama, vergi dairesine gitmeye gerek varmı? bilgisi olanlardan rica ediyorum. teşekkürler.
  • montaj yapılan ilden almak gerekiyor. 150 km yol yaptım onun için, birde kontrol edin tarihi yanlış yazmışlardır tekrar git gel yaptım. kolay gelsin.
  • slmlar arkadaşlar aracımın 01.10.2012 de vizeye girmesi gerekiyor ve ruhsatta vize için boş yer yok artı araca bu arada lpg taktırdım hem vize hem ruhsat işlemini aynı anda yapıcam kendim manisada yaşıyorum ve plakam izmir olduğu için her yıl sigortaya da fazladan ücret vermekten bıktığım için plakayı da değiştirmek istiyorum bütün bu işlemler hangi sırayla olmalı ve bunlara ne kadar ücretler ödemem gerekiyor bilgisi olan arkadaşların acil yardımını bekliyorum herkese saygılar ve şimdiden çok teşekkürler
  • Merhabalar,

Asagidaki sorularima yanit ariyorum. Yardimci olacak fikir degil zikir sahibi kisilere cok dua edecegim...

Lgpli ama ruhsatina isli olmayan bir arabayi alacagim. Devir islemleri, lpg yi ruhsata isletme gibi hususularda,
    yapmam gerekenleri bilmiyorum. Bu islemler nelerdir, ne kadar zaman alir, ne kadar para harcanir? Bilgi icin pesinen tskler...
  • Merhaba

ben aracımı gece ay yenı aldım fakat muayenesı yoktu aldıgımda 09,05,2011 tarıhınde muayenesı bıtımıs ve arababaya 02,05,2011 yılında lpg takılmıs fakat

ruhsata ısletılmemıs yanı aracın hem muayenesı gec kalınmıs hemde lpg ruhsata ıslı degıl benım yapmam gereken nedır ve ne kadar ceza oderım

dun sızdırmazlık raporunu aldım bu arada pekı sımdı yapmam gerekenler nedır ve ne kadar ceza oderım neye mal olur bu bana

lutfen ayrıntılı yazarsanız sevınırım ıst da oturuyorum
  • LPG'Yİ RUHSATA İŞLETME PROSÜDÜRÜ

1. LPG montajı yapılan yerden proje, fatura ve garanti belgesi alınacak.

2. MMO(makine mühendisleri odası) ya gideceksiniz. Buradan sızdırmazlık raporu alınacak. (Sızdırmazlık raporu: 25 ytl'cik..)

3.Herhangi bir trafik sigortacısına gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız, Aynı zamanda, arabanızı LPG ye dönüştürdüğünüze ve bunun ruhsata işlenmesi hususunda İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazacaksınız (Bunu sigortacıya söylerseniz, onda hazır matbu vardır, o yazar.) Bu işlemin parasını, ruhsat doldurma işlemi sırasında verebilirsiniz.

4,aracınızın muayenesini yaptırabilirsiniz. Orada EK-1 de yazan yerler onaylanacak..

5. Şimdi emniyetten, "LPG yi ruhsata işleteceğim, 2 yaprak, ruhsat istiyorum" diyerek 2 yaprak, ruhsatı alacaksınız.. (İki yaprak, ruhsat: 58 ytl cik.)

6. Şu anda elinizde "lpg projesi fatura,garanti belgesi, sızdırmasızlık raporu (ya da ruhsatı),EK-1 belgesi ve çift yaprak ruhsat" olacak. Bunları isterseniz bir plastik dosyanın içine de koyabilirsiniz. Dosya almayınız, dosya plaka değişikliğinde alınıyor. (Bi 5 ytl verip de, dosya almanıza gerek yok)

7. Şimdi elimizdeki evraklarla (ruhsat sahibi kimse o da gelecek) Emniyet Müdürlğüne gidiyoruz.. Emniyet Müdürlüğündeki trafik tescile giderek evraklarımızı ilgili memura veriyoruz.. İlemimiz tamamdır. Ya aynı gün, yeni ruhsatımızı alıyoruz ya da diğer gün..

Toplamda cebinizden, LPG yi ruhsata işletmekle ilgili 197 ytl çıktı....Geçmiş olsun..
    --------------------------------------------------------------------------------

ANADOLU YAKASINDA kadosan oto sanayisine YAKIN OTURANLAR İÇİN LPG'yi RUHSAT'a İŞLETME

Ben işimi toplamda 3 yere giderek hallettim.

1- Sızdırmazlık raporu (25 YTL)
    Lpg dönüşümünü yaptırdığınız yerden proje, fatura, garanti belgesi vb. zamazingolar alınır.
    kadosannın içindeki makina müh. odası istasyonuna gidilir.
    LPG sisteminizde küçük bir sorundan dolayı kaçak varsa sanayiye dalınıp lpg dönüşümü yapan abiye yaptırılır, rapor kaşeletilir, 5 kaat bırakılır. )

EK1 Formu (10 YTL)
    Yine aynı kadosanın içinde MMO istasyonunun karşısındaki dükkana girilip EK1 formu doldurulur. ( İsterseniz daha sonra muayene istasyonundaki barakalardanda doldurtulabilir.)

2- Muayene ( 110 YTL ) 1 gün önceden muayene istasyonundan randevu alarak
    Muayene görevlisi abiye LPG'yi ruhsata işletcem demeniz gerekiyor. Yoksa sormaz normal muayene muamelesi yapar. LPG işleteceğinizi söylediğinizde Ek1 formunu ister ve imzalar. Arabayı muayene eder. Sonra muayene garajının hemen yanındaki bankoya gidilir. Ek1 formu verilir. Onaylatılır.
    Muayeneye giderken arabada yangın tüpü ve trafik seti bulundurun. Aracınızda yoksa, muayene istasyonunda kızılay'ın işlettiği yangın tüpü ve ilkyardım seti satılan barakadanda satın alabilirsiniz.
    Ek1 formu muayene istasyonunda da doldurtulabilir.

3- LPG'nin ruhsata işletilmesi ( 63 YTL + 7 YTL )
    Önceki adımlarda toplanan belgelerle trafik tescile gidilir..
    63 YTL boş ruhsata verilir. Biz dilekçe ve evrakları hazırlayan sigortacıyada 7 YTL verdik. Sigortacının . Sabah verdiyseniz öğleden sonra. Öğleden sonra verdiyseniz belki 5 gibi belki ertesi gün yepyeni ruhsat alınır.
    Ruhsatta tek fark olarak yakıt kısmında "LPG-Benzin" yazısına bakılır ve mutlu olunur. Sonraki muayeneye kadar iki sene süre olması insana ayrıca bir ferahlık verir. Bi de makina mühendisleri odasının sızdırmazlık raporu alırken verdiği yeşil ruhsat benzeri belgede ruhsatları koyduğumuz albümün içinde estetik durmaktadır.
    Bu kadar para verdikten sonra böyle şeylerle mutlu olmaya bakın. Kendinizi bırakmayın. :)

Not: Bir kaç gün önce bu işlemleri yaptırdığımdan fiyatlar günceldir. İlk mesajdaki bazı fiyatlara küçük miktarlarda zam yapılmış, haberiniz olsun.
    --------------------------------------------------------------------------------

LPG montajının ruhsata işletilmesi zorunludur !!!!

Montaj yaptırdığınız firmanın yetkili bir firma olmasına dikkat ediniz.

2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU ADRES DEĞİŞTİRME VE ARAÇ ÜZERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİ BİLDİRME;MADDE 32- Araçların üzerinde yönetmelikle belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından 30 gün içinde tescili yapan kuruluşa bildirilmesi zorunludur.Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve trafik belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.

ARAÇ DEVİR İŞLEMLERİ

Araç Devir İşlemlerinde İstenilen Belgeler

• Noter Satış Senedi
    • Trafik Sigortası Poliçesi
    • Trafik ve Tescil Belegeleri
    • Nüfus Cüzdanı, sürücü belgesi asli veya Noter tasdikli örneği.
    • Vergi Numarası (Alıcının)
    • Plakalar TR. rumuzlu değil ise plakalar değişecek
    • Vekalet (Kişi işlemi kendisi takip ediyorsa vekalet gerekmez)

Not: Tescilli araçları satın veya devir alanlar gerekli belgeleri sağlayarak ilgili Tescil Kuruluşunda 1 ay içinde adlarına Tescil Belgesi almak zorundadırlar

Araç Şirket Adına Kayıtlı İse Ayrıca Aşağıdaki Belgelerde Eklenecektir:

• Sicil Tasdiknamesi
    • İmza sirküleri
    • Sirket yetkilisi veya vekili

• Arkadaşlar bugün işlemlerimi tamamladım. (Adana)

-Önce Şoförler odasına gidip EK-1 Belgesi aldım bir çift(5 Tl)

-Aldığım bu belgelerin çiftini toplamda 10Tl karşılığı oradaki takipçilere doldurttum. (Pazarlık yapın 20'den ağız açıyorlar)

-Yüreğir'de ki sızdırmalık istasyonuna gittim(Asri mezarlıktan Ceyhan yönüne doğru gider iken su kanalının oradaki ışıklardan yani mazlum boru yanından dönünce 100m aşağıda) Hiç sıra yoktu ve 10dk. içinde buradaki işlemim bitti (25 Tl)

-Saat 13:00'da randevulu olarak Yüreğir'de ki muayene istasyonuna başvurdum. Başvuru sırasında ruhsat, EK-1, montaj raporu, sızdırmazlık raporu ile birlikte 148,68 Tl hazır edin.

-Muayeneden çıkıp direkt olarak Trafik Şubeye gittim, içeri girerken nizamiyeye 2 nolu büro için sıra fişi almak istediğinizi bildirin ve bu sıra numarasıyla 2 no.lu büro önünde beklemeye başlayın, onlar sıranız gelince çağıracak ve 58 Tl'de buraya vereceksiniz.

Toplamda yaktığınız yakıt haricinde 246,75Tl gideriniz olacak.

• arkadaşlar ben yeni bir araç aldım. muayenesi 2014 martta bitecek ama ben lpg taktırmak istiyorum. acaba 2 yıl sonrası için taktırdığım yer proje verebilir mi bana?
  • yeni yılda yeni bir yasa gelebilirmiş dostum o zaman kesin yapmak zorundasın,ben taktırdım bekliyorum aralık sonuna kadar sonra bakacağım duruma göre
  • ben 8 ay önce lpg taktırmış ve muayene sızdırmazlık raporu ve proje işlerini halletmiş, gel gör ki ruhsta işletme işini hep ertelemiştim. şimdi bütün bunları tekrar mı yapmam gerekecek? ayrıca 8 ayın da cezası varmış galiba?

bana toplam kaça patlar sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikselina

ben 8 ay önce lpg taktırmış ve muayene sızdırmazlık raporu ve proje işlerini halletmiş, gel gör ki ruhsta işletme işini hep ertelemiştim. şimdi bütün bunları tekrar mı yapmam gerekecek? ayrıca 8 ayın da cezası varmış galiba?

bana toplam kaça patlar sizce?

yorum bekliyorum :)
  • LPG yıl başında takılmış..ne fatura var ne proje ne de garanti belgesi..

aracı aldığım adam namussuzun önde gideni çıktı..artık bu herifle muhatap olmadan kendim yaptırmak istiyorum..

şimdi ne yapmam lazım? ne önerirsiniz..?

teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oprema

LPG yıl başında takılmış..ne fatura var ne proje ne de garanti belgesi..

aracı aldığım adam namussuzun önde gideni çıktı..artık bu herifle muhatap olmadan kendim yaptırmak istiyorum..

şimdi ne yapmam lazım? ne önerirsiniz..?

teşekkürler..

Eğer ki elinde hiçbir belge yoksa bu belgeleri tekrardan edinmen gerekecektir. Aracınızın LPG tankının üzerindeki veya eğer varsa camlarınızdaki LPG etiketlerinden yola çıkarak taktırılan firmaya ulaşarak yardımcı olmalarını isteyin. Eğer bir sonuç elde edemez iseniz;
    Bulunduğunuz yerde bu markaya ait LPG dönüşümü yapan yerlere giderek durumunuzu anlatın. Size şu şekilde yardımcı olacaklardır.
    Aracınıza LPG yeni taktırılıyormuş gibi evraklar yeniden düzenlenecektir. Bir faturada düzenleneceğinden bu faturanın kdv'si ve bir miktarda ilave para vererek işinizi halledebilirsiniz.

• teşekkür ederim..

geçen bakım yaptırdım..eleman tüpün tarihinin geçmek üzere olduğunu hemen yaptırmazsam 200 TL ek masraf çıkacağını söyledi..biz masraf çıkmasın diye kastıkça heryerden darbe yiyoruz.

aracın muayenesi Mart 2013 e kadar..o zamana kadar bekleme kararı aldım..bir daha vizesiz araba almak mı? tövbe!
  • quote:

teşekkür ederim..

geçen bakım yaptırdım..eleman tüpün tarihinin geçmek üzere olduğunu hemen yaptırmazsam 200 TL ek masraf çıkacağını söyledi..biz masraf çıkmasın diye kastıkça heryerden darbe yiyoruz.

aracın muayenesi Mart 2013 e kadar..o zamana kadar bekleme kararı aldım..bir daha vizesiz araba almak mı? tövbe!

LPG tankının tarihinin geçmesinden kasıt, LPG tankının üzerinde yazan tarihe göre fatura düzenleniyor. Yanlış bilmiyorsam geriye dönük iki yıla kadar fatura düzenlenebiliyor. Aksi halde üzerindeki LPG tankı sökülerek yeni tarihlisi takılıyor.
    Elinizdeki LPG tankı 2-3 yıllık olduğundan hala kullanılabilir ve diğerinin fiyatından düşürebilirsiniz. Sizden söktüklerini tarihi geçenlerin yerine takabiliyorlar. Bence en iyisi bir firmayla irtibata geçmeniz. Ona göre kendinizi ayarlarsınız.

Kolay gelsin...

• quote:

teşekkür ederim..

LPG tankının tarihinin geçmesinden kasıt, LPG tankının üzerinde yazan tarihe göre fatura düzenleniyor. Yanlış bilmiyorsam geriye dönük iki yıla kadar fatura düzenlenebiliyor. Aksi halde üzerindeki LPG tankı sökülerek yeni tarihlisi takılıyor.
    Elinizdeki LPG tankı 2-3 yıllık olduğundan hala kullanılabilir ve diğerinin fiyatından düşürebilirsiniz. Sizden söktüklerini tarihi geçenlerin yerine takabiliyorlar. Bence en iyisi bir firmayla irtibata geçmeniz. Ona göre kendinizi ayarlarsınız.

Kolay gelsin...

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.