Şimdi Ara

lsass.exe virüsü nasıl silinir? Cevabı burda....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
20.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lsass.exe virüsü nasıl silinir? Cevabı burda....

Değerli forum sakinleri lsass.exe bir solucandır.Solucanlar bilgisayarınızda bir tünel oluşturarak içeri sızabiliyor.Bilgilerinizi,dosyalarınızı çalabiliyor. Bu solucan virüsünün bulaştığı bir bilgisayarı nasıl temizleriz onu anlattım. Sunum bana aittir.Her türlü soru için özel mesaj atabilirsiniz. Videonun orjinal boyutu 540 mb civarı olup , video sitesi dönüştürme yaptığı için görüntü küçülmüştür.Saygılar.

Anlatım videosu için https://www.youtube.com/watch?v=g2qbqs3nTcw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byharby -- 5 Ocak 2016; 22:50:53 >

• Her lsass.exe mi böyle yoksa bulaşmışsa mı silmeliyiz ? Bu lsass.exe sistem dosyası diye biliyorum, kaş yaparken göz çıkarmayalım.
  • Yanlış anlaşılmalar için uyarılar:

* İşletim sisteminin Lsass.exe diye bir dosyası var ancak o C:SYSTEM32 klasörü içindeki orjinal dosya, yani zararsız, zaten onu silmek de her yiğidin harcı değil.
    * Biz C:win Klsörünün içine gizlenmiş lsass.exe solucanını siliyoruz.

Yani anlayacağınız bu solucan sizin orjinal dosyanızın adını taklit ederek gizlenmeye çalışır sistemde. Benim antivirüs sistemim bunu yakaladı.Ancak silemedi.Ben de farklı bir yöntem denedim. Bu sunumu hazırlamaktaki amacım yardımcı olmaktır.Öğrenci evindeki tüm arkadaşlara bulaştı.Hepsini bu yöntemle temizledim.Herkes de memnun.

• Videonun bulunduğu site yasaklı anonymous üzerinden ulaşmayı denedim yüklenmedi başka bir siteye upoad edebilir misin?
  • Bende lssas dahil olmak üzere bir sürü tanımadığım process çalışıyor.Bunların hangisi virüs hangisi değil nasıl anlıycam :D Örneğin lkcitdl,lktsrv,lkads,...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektroniker -- 10 Ekim 2011; 1:51:35 >
  • Görev yöneticisinde işlemler kısmına girin büyük harfle yazılan Lsass.exe sistem koruma dosyasıdır kullanıcıda system yazar açıklamasıda vardır

ama isass.exe veya lsass.exe nin yanında bilgisayarınıza verdiğiniz ad yani kullanıcı adınız bulunur ve açıklama yazılmaz.
  • Arkadaşlar site kapalı, biri bana bu hatayı nasıl sileceğimi anlatabilir mi ?
  • ben onu ilginç gelecek ama yourunistaller2010 programıyla sildim startup managerda gözüken lsass.exe yi seçip status"off" ve delete yapıp kaldırdım,,,,,,,,,,,win klasörü içindeki lsass.exenin bulunduğu konum winrarda gözüküo.sildiğim lsaass.exe sistem dosyası değildi,aksi takdirde sistem çökerdi

http://www.fileserve.com/file/TuFE6nE
  • ctrl alt del yapıp lsass ı seçerek görevi sonlandırın size 1 dk süre verecek windows un restart atması için
    bu 1 dk lık sürede c:/win klasörüne girerek ctrl a ile alayını seçip rahatlıkla shift del ile silebilirsiniz task manager indirip action yapmaya gerek yok.

gel gelelim restart sonrası her iki şekilde de ctrl alt ile çalışan uygulamalara baktığımızda lsass görünmeye devam ediyor.
    geçici bir çözüm olabilir ancak tam bir temizlik söz konusu değil.
  • edit: restart sonrası sadece system lsass dosyası kalıyor kullanıcı hesabı solucanı olan lsass gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quekmake

Görev yöneticisinde işlemler kısmına girin büyük harfle yazılan Lsass.exe sistem koruma dosyasıdır kullanıcıda system yazar açıklamasıda vardır

ama isass.exe veya lsass.exe nin yanında bilgisayarınıza verdiğiniz ad yani kullanıcı adınız bulunur ve açıklama yazılmaz.

Lütfen dikkat edelim Hersey virüs degildir. SYSTEM adı ile giriş yapılabilir.

• Görev yöneticsinden lsass.exe dosyasını seçtikten sonra farenin sağ tuşuna basarak dosya konumunu aça tıklayın eğer dosya system32 klasöründeyse sıkıntı yok. win/lsass.exe gibi bir klasörde ise silin. Ama önce programı durdurun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinansen75 -- 26 Mart 2013; 1:04:33 >
  • Görev yöneticisinden virüs ü durduramayan arkadaşlar için; kendi bulduğum yöntemi yapabilirsiniz,

bilgisayarınızı güvenli modda çalıştırın ve administrator olarak giriş yapın giriş yaptıktan sonra C:\Win klasörüne girip ordaki tüm klasörleri silebilirsiniz bu sayede virüsten kurtulmuş olursunuz...

Kendim denedim oldu,her 2 kullanıcıda da sorun kalmadı...
  • biraz önce bu şerefsizi tespit ettim. gpuyu full yüke sokuyor. system32 içerisinde değilse büyük ihtimalle virüstür. win defender hala tespit edemiyor bu arada, illa üçüncü parti koruma kuracaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 7 Haziran 2015; 23:02:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.