Şimdi Ara

Lubuntu Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bugün lubuntu işletim sistemini yükledim donanım kötü olduğu halde çok hızlı çalışıyor. Tek sorunum " bazen" takılıyor ve fareyi hareket ettirince ekran görüntüsü çizgi çizgi olup bilgisayar donuyor. Sebebi-Çözümü ne olabilir? Acil yardım lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Donanımınız hakkında biraz bilgi almak yardımcı olabilir bize Kullandığınız ekran kartı nedir? Ekstra bir sürücü kurulumu yaptınız mı?
  • Ekstra bir sürücü kurulumu yapmadım. kasa çok eski olduğu için ekran kartı hakkında tam bir bilgim yok. Ekran kartımda problem olsaydı win7 kullandığımda da aynı sorunu yaşamaz mıydım? böyle bir problem ile karşılaşmadım win 7 kullanırken

• Yok, sıkıntının donanımda olduğunu söylemedim zaten Ekran kartının markasını modelini bilirsek ona göre bir yol izleyebiliriz çözüm için. Sizi terminal ile tanıştırmanın vakti geldi o zaman

lspci | grep VGA

Yukarıdaki komutu terminale yapıştırırsanız ekran kartınızın markası modeli konusunda bilgi edinebiliriz.
  • Bl00dyHell kullanıcısına yanıt

00:0d.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6100 nForce 405] (rev a2)
    Bu yazıyı aldım hocam
  • Tamamdır sorunu çözdüm. Driver güncellemesi ile olay halloldu :)
  • Benim netboktaa aynı sorun var nasıl düzeltirim ? Ekran kartım intel gma 3650 veya driver ı nasıl yüklerim linux konusunda pek iyi değilim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.