Şimdi Ara

Lüksemburg’da Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülke isminden belli lüks olduğu . Bizde böyle helikopter görmüş Amazon yerlisi gibi aval aval bakarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Iste bunlar hep batan Avrupa ulkeleri. Halk o kadar fakir ki otobuse dolmusa verecek parasi kalmamis kimsenin. Devlet sirf millet ayaklanmasin, ic savas cikarmasin diye ulasimi bedava yapiyor. Halimize bir kez daha sukurler olsun...
    akit bu yazıyı çalar benden söylemesi
  • lüksemburgda herkesin bireysel aracı olduğundan (bunların arasında koleysiyon yapan veya mevsimsel olarak kullanmak amaçlı 2. ve3. araçları olanlarda var) 600bin nüfuslu ülkede trafik sorunu yaşanmaya başlamış ve emilsyon olarak ülke son 5 yılda tarihinin en yüksek hava kirliliğine ulaşmış.(?)

Devlette halkı tamamen halk otobüslerine yönlendirmek için yeni duraklar ve seferler yaparak halkın bireysel araç kullanmasının önüne geçmek istiyor.Elbette bunun arkaplanı var.

Lüksemburg nato ve ab tarafında bir pilot ülke konumunda olduğundan adeta bir test ülkesidir.Bu noktada lüksemburgda uygulanılmak istenilen şey fosil yakıt kullanımını en asgari seviyeye indirip koşulları görmek.Yani bu karar ile birlikte 3-5 yıl içinde halk otobüslerinin tümü elektirikli olacak ve halkıda elektirikli araçlara yönlendirme noktasında teşvik edilecek.Elbette bu geçiş belirlenmiş firmaların araçları üzerinden yapılacak (mercedes,audi,reno vb avrupa ülkesi markaları üzerinden)

Ayrıca son 3-4 yıldırda lüksemburga uygulanan "dijital para ile alışveriş" yapma sistemi bu ülkede bilinçli şekilde uygulatıldı.Yani şuan halkın %89 kadarı cebinde nakit kağıt para bulundurmuyor.Bilinen tüm dijital para birimleri ile günlük yaşamlarını sürdürüyor.Ülkedeki ücretli tuvaletler dahi dijital para birimi girişi istiyor,nakit almıyor.Keza alışveriş merkezleri,marketlerin %90ından fazlasıda kredi kartı veya dijital para birimleri ile satış yapmakda ve halkda bunu benimsemiş halde son 3-4 yılda.

Şİmdi bu ülkede yapılan bu evrensel testler içinde lüksemburgun herhangi bir ekonomik veya sosyal sorunu olmaması lazım.Emperyal devletler ortadoğuda istediği savaşı başlatıp bitirebiliyorsa lüksemburg gibi tam tersi bir ülke yapısınıda oluşturur dolayısıyla nüfusu az,kontorlü kolay ve tam içlerinde olan,politik olarakda tam biat eden bir ülkede bunların uygulanması hem zor değil hemde daha kolaydır.

Misal iranı ele alalım.
    iranda da halkın çoğunun bireysel aracı bulunmakta,hatta eski amerikan arabalarına karşı halkın inanılmaz hayranlığı var iranda sayısı çok fazla olan eski amerikan araçları var.Bu araçları bilen bilir,yakıt konusunda taviz vermeyen adeta su gibi benzin tüketen araçlardır ancak iranda benzin sorunu yoktur ve bu problem değildir ancak halk otobüsleride bu yüzden bomboş gider gelir.trafik nüfus yoğunluğundan ötürüde aşırı derece fazladı.iran hükümetide halk otobüslerinin bir kısmını ücretsiz yapıp trafik konusunda önlem almak istesede iran halkının çok azı buna rağbet etmiştir.Yani lüksemburgda uygulanan sistem iranda işlememişdir zira iran sıkıntılı bir ülke ve böylesi testlerin yapılmasına çok müsait değil.

• Sosyal bir devlet örneği .. yani bizim hiçbirzaman göremeyeceğimiz ..
  • 2016'da gitmiştim. Merkez'de İstanbul restoran var. Pazar akşamı gittiğimizde her yer kapalıydı. zaten cücük kadar biryer olduğu için buraya oturduk. 3,5€ vermiştim bir bardak çaya. O kadar zengin adamlar yani.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lüxemburg dediğiniz ülkede;
    ne bakmakla yükümlü olduğu fazla bir nüfusu var,
    ne terör var,
    ne darbe var,
    ne içerisinde muhalefet kimliğine bürünmüş terör örgütleri var,
    ne içeride seçmen kimliğinde kamufle olmuş teröristler var,
    etrafında ne bir düşmanı var,
    çevrelerinde ne bir güvenlik tehdidi var.

Oturduğunuz yerden sallıyorsunuz, azıcık analiz yapmayı deneyin, biliyorum kolay değil ama deneyin, züccaiye dükkanına girmiş fil gibisiniz yemin ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 27 Şubat 2020; 1:40:46 >
  • Madem muhalefet kimliklere bürünmüş terör örgütleri var ve bunu iktidar biliyorsa bu teröristler neden içeri atılmıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaOtzi

Madem muhalefet kimliklere bürünmüş terör örgütleri var ve bunu iktidar biliyorsa bu teröristler neden içeri atılmıyor ?
    İçeri atılsa hükümeti destekleyecek misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümet destek olmadığı için teröristleri içeri atmıyor mu ?
  • quote:

Hükümet destek olmadığı için teröristleri içeri atmıyor mu ?
    Soru sordum,
    İktidar, muhalefet kimliğine bürünmüş teröristleri içeri atarsa destekler misin, desteklemez misin?
    Soru zor mu geldi sana?

• Bende soruya cevap veriyorum ,iktidar desteklenmediği için teröristleri içeri atmıyor mu ? Köşeye mi sıkıştın ?
  • Ayrıca ben yeni türemiş terör örgütlerine daha önceden destek verenlerinde içeri girmesini istiyorum destekliyor musunuz ?
  • Beyin göçerdi :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bende soruya cevap veriyorum ,iktidar desteklenmediği için teröristleri içeri atmıyor mu ? Köşeye mi sıkıştın ?
    anlaşılan soru sana zor geldi.
    tamam ben senin soruna cevap vereyim;

iktidar, doğudaki terörle bağlantılı belediye başkanlarını soruşturma açıp görevden alınca "demokrasi" diye karşı çıkıyorsunuz.

o zaman sen hangi hakla terörist kimliğine bürünmüş muhalefeti neden içeri atmıyor diye sorabiliyorsun?????????
    senin böyle birşeyi sormana hakkın yok ki
    çünkü sen terörle ilişkili başkanları içeri atınca karşı çıkıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 27 Şubat 2020; 12:2:38 >
  • Sen teröristi niye belediye başkanı adayı yapıyorsun o zaman ? Terörist olduğunu belediye başkanı olunca mı anladın ? Ben soruma cevap alamadım ben sizin sorunuzu cevaplayayım teröristle uzaktan yakından alakası olan bir bağı olan herkes içeri atılmalıdır.Ayrıca yeni türemiş örgütlere daha önce destek vermiş kişilerinde atılmasını istiyorum sen bunu destekliyor musun ? Yoksa o terörist bizim teröristimiz mi diyorsun ?
  • quote:

Sen teröristi niye belediye başkanı adayı yapıyorsun o zaman ? Terörist olduğunu belediye başkanı olunca mı anladın ? Ben soruma cevap alamadım ben sizin sorunuzu cevaplayayım teröristle uzaktan yakından alakası olan bir bağı olan herkes içeri atılmalıdır.Ayrıca yeni türemiş örgütlere daha önce destek vermiş kişilerinde atılmasını istiyorum sen bunu destekliyor musun ? Yoksa o terörist bizim teröristimiz mi diyorsun ?
    Terörle bağlantılı kişilerin içeri atılmasını istiyorsan, terörle bağlantılı kişileri içeri atan iktidara "demokrasi var kaarrdşşşmm" diye neden karşı çıkıyorsunuz?
  • Sen soruma neden cevap vermiyorsun ? Aynı şeyleri tekrarlıyorsun ? Aynı soruyu 3.kez soruyorum ; 2016 dan sonra türemiş terör örgütlerine daha önce destek verenlerinde içeri atılmasını istiyorum destekliyor musun ?
  • Neyse cevap vermeyeceksin zaten,konuyu saptırmayalım bir başka başlıkta bu konuyu yine tartışırız.
  • Terörle alakalı kişileri hapse atarız, neden hapse attın onlar seçilmiş diye teröriste sahip çıkarsın,
    Terörle alakalı kişileri hapse atmazsın, bu sefer "neden hapse atmadın elini mi bağladık" dersin,
    Şimdi HDP açık, "neden kapatmıyorsun" diyorlar,
    Yarın kapatırsın "neden kapattın demokrasi memokrasi" dersin,

Libya tezkeresine destek verirler,
    3 gün sonra Libya'da ne işin var derler,

Bi bitseniz de kurtulsak şu saçma sapan muhalefet zürriyetinizden ya,
    İnşallah CHP kapanır da Atatürk'ü de kullanmadan başka bir muhalefet partisi kurulur,
    % 2 oy alın ben kendimi köprüden aşağı atarım!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.