Şimdi Ara

Lümen Hesabı ve m2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
49.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir odanın aydınlatmasında metrekare hesabına göre kaç lümen ışık şiddeti kullanmak doğrudur?

Sözgelimi

15m2 oda için 1500 lümen

20m2 oda için 1750 lümen vs gibi

• Olması gereken ideal ışık şiddeti mekan tipine göre(mutfak,banyo,salon,sınıf,konferans salonu vs.) değişir. Ayrıca detay isterseniz tavan-taban mesafesi, ışık-taban mesafesi gib faktörler de işin içine girer. Fakat google'da ararsanız çokça aydınlatma hesap programı mevcut. Bunlardan faydalanarak hangi odaya ne kadarlık aydınlatma gerekli öğrenebilirsiniz.
  • Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. 25m2 bir odada yeni nesil LED ampuller ile aydınlatma yapacaktım, onun için sormuştum. Deneyimlediğim şekilde 2.000- 2.500 Lümen üzerinde bir ışık kaynağına ihtiyacım olduğuna kanaat getirdim. Vardığım bir sonuçlardan biri de seçilen ışık renginin de önemli olduğu 2700K sıcak beyaz - 6500K buz beyazı gibi. Bahsettiğiniz programlara bakmıştım, mesajınızdan sonra tekrar baktım ve birkaç excell indirdim. Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izazen -- 30 Kasım 2014; 15:35:18 >
  • 2500 az gelir.Ortalama 4000 lümen gerekir.Matematiksel hesap yapmadım ancak salonumdaki lamba sayısı ve lümen değerlerine göre böyle bir netice çıkıyor.2500 çok loş ortam olur 5000 de yeterince aydınlık olur.
  • izazen kullanıcısına yanıt
    Salonumuzun 25 m²'lik bölümünde 23w 1450 lm Philips tasarruflu ampul kullanıyoruz yeterli geliyor. Tasarruflu ampul kullanıyorsanız ampulün lümenine göre odanıza kaç lümenlik ampulün gerektiğini tahminen belirleyebilirsiniz. Yalnız led ampul alırken aydınlatma açısına dikkat edin, bazı ledlerin 120-180 derece gibi dar bir aydınlatma açısı oluyor. Kullandığım 8w beyaz ışık Wiselite ledlerin 270 derece açısı var. Tekzen'de 10w goldmaster ledler vardı 330 derece aydınlatıyor, bir de watt başına lümen değeri 90-100 lm olanlar ledler daha verimli oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.