Şimdi Ara

Lumia 1020 black güncellemesiyle bozulan fotoğraf kalitesini düzeltmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğim kadarıyla amber güncellemesinden önce Lumia 1020'lerde bulunan ve "Nokia Pro Cam" adıyla kurulu gelen fotoğraf çekme programı güncellemelerle "Nokia Camera" oldu ve önceki programa geri dönülemiyor. Sildiğinizde de markette bu uygulama çıkmıyor sanırım.

Bildiğiniz gibi Black güncellemes telefondaki yüksek çözünürlüklü (34 -38 mp) fotoğrafları fazlaca yumuşattığı için 5 mp çekmek ile 34 mp çekmek arasında nerdeyse hiçbir fark kalmıyor. Başka bir format olan .Dng ise ancak profesyonel kullanıcılara hitap edebilecek nitelikte ve 40 mb boyutundaki fotoğrafları tek tek açıp işlem yapmak çok uğraştırıcı ve bilgi gerektiren bir işlem.

Hem lumia black kullanıp hem de kameranın eski performansından yararlanmak isteyenler için şöyle bir önerim var:

1- Bilgisayara Nokia Software Recovery Tool kurun.

http://www.windowsphoneturkiye.info/guncel-haberler/nokia-software-recovery-tool-yayinlandi/

2- Yedek alın (Yedeklerinizi backup kısmından aldığınızda telefon numaralarınız ve kurduğunuz programlar formattan sonra telefonun backup menüsünden geri çağrılacaktır).

3- Telefonu usb üzerinden bağlayıp programdaki adımları takip edin (İleri ileri demekten öte bir şey yapmıyorsunuz).

4- Black kurulu olsa da güncel yazılım var diyecek ama versiyonu aynı görünüyordu bende.

5- Telefon formatlanacak fabrika ayarlarına dönecek ve daha sonra wi-fi açtığınızda önceki uygulamalarınız birer birer kurulacak.

6- Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey Nokia Pro Camera programını güncellememek. Diğer tüm programları güncelleyebilirsiniz.

7- Son olarak elimizde Nokia Pro Cam (o sarı fotoğraflar çeken ve arayüzünde assist light'a kadar ayar bulunan versiyon) kurulu olacak ve black'in nimetlerinden de yararlanabileceğiz.

Black güncellemesiyle gelen şeyse iç mekanlarda çekim modunu florasana çekmekten öte bir şey değil bana göre. Bunun dışında fotoğraf kalitesi geriye gitti. Bunu elle yapabilirsiniz, diğer tüm kısımlar otomatikte kalır.

Nokia Software Recovery Tool'u kurduktan sonra şarj olayı da iyi oldu şu anda 4 gün gidecek gibi görünüyor ama nerdeyse hiç kullanmıyorum birkaç mesaj ve kısa internet gezintisi dışında. 2g hep açık, background tasks'te bir tek whatsapp var. 2 farklı mail 30 dk da bir güncelliyor. Bu şekilde 36 saat sonunda şarjım % 70. Nokia Software Recovery Tool'daki işletim sistemi versiyonunun Nokia Care çalışanlarıyla aynı sürüm olduğu söyleniyor. Daha güncelmiş vs. (yukarıdaki linkten görülebilir)

Deneyen arkadaşlar sonucu yazabilirlerse sevinirim.

• 920 kullanıyorum, merak edip girdim. bari up yapalımda faydamız olsun
    ama bence çok uzun bir işlem. kalite o kadar bozuluyormu ? bence değmez bu kadar şeyi yapmaya
  • Kalite bozulduğunu görmedim açıkçası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inwwisible

920 kullanıyorum, merak edip girdim. bari up yapalımda faydamız olsun
    ama bence çok uzun bir işlem. kalite o kadar bozuluyormu ? bence değmez bu kadar şeyi yapmaya

Teşekkür ederim. Bence o kadar uzun bir işlem değil adım çok gibi görünse de yapılcak işlem şu programı bilgisayara kurup, teli bağlayıp yükle demek. Yedek alıncak bir de kısa süren bir işlem o da. 1-2 saatte tamamlanabiliyor. Eğer fotoğraf kalite takıntınız varsa değer; nokia black update resmen teli 5 mp çeken bir alete dönüştürüyor o kapasitedeki sensörle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

Kalite bozulduğunu görmedim açıkçası

Nokia'nın kendi sharpness testleri var, amber'a göre bile keskinlik azaldı:

http://www.phonearena.com/news/Nokia-Lumia-1020-camera-tests-after-the-Black-update-show-significant-quality-improvements_id51521#9-
  • Ben DNG modunu kullanıyorum photoshopta ctrl + m komutu bile iş görüyor profesyonellere yönelik değil sadece.Bu kadar uğraşmaya gerek olduğunu düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: homeagain

Ben DNG modunu kullanıyorum photoshopta ctrl + m komutu bile iş görüyor profesyonellere yönelik değil sadece.Bu kadar uğraşmaya gerek olduğunu düşünmüyorum

Ctrl + M komutu ne işe yarıyor ? Lightroom kullanarak düzeltiyorlar diye biliyorum en kolayından. Ama Nokia bunca yıllık görüntü iyileştirme algoritmalarına, contrast streching metotlarına sahipken bunu biz kullanıcı olarak tek tek fotoğrafa göre gözle yapmamız ne derece doğru olur hiç emin değilim. Uğraştırıcı gibi görünen işlem 2 saatimi aldı sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurkillinc

quote:

Ben DNG modunu kullanıyorum photoshopta ctrl + m komutu bile iş görüyor profesyonellere yönelik değil sadece.Bu kadar uğraşmaya gerek olduğunu düşünmüyorum

Ctrl + M komutu ne işe yarıyor ? Lightroom kullanarak düzeltiyorlar diye biliyorum en kolayından. Ama Nokia bunca yıllık görüntü iyileştirme algoritmalarına, contrast streching metotlarına sahipken bunu biz kullanıcı olarak tek tek fotoğrafa göre gözle yapmamız ne derece doğru olur hiç emin değilim. Uğraştırıcı gibi görünen işlem 2 saatimi aldı sanırım.

Ton ayarı diyebilirim.Çok az bir kısma ile resmin kalitesi baya artıyor.Lightroom da kullanıyorum zor değiller.1520 yi merak ediyorum kısmetse ona geçicem.

• quote:

quote:

quote:

Ton ayarı diyebilirim.Çok az bir kısma ile resmin kalitesi baya artıyor.Lightroom da kullanıyorum zor değiller.1520 yi merak ediyorum kısmetse ona geçicem.

Cevap için teşekkürler, resmin kalitesi artıyor derken contrastvari bir iyileşmeden mi bahsediyorsunuz ?

• Aynen öyle özetleyebiliriz
  • quote:

Aynen öyle özetleyebiliriz

Peki gürültü ne olacak ona da bir el atmak gerekmez mi ? Burda cep telefonunun bu işlev için özelleşmiş chipseti kadar yapamaz ki hiçbir makine. Standart average filter mı uygulayacağız ? Nokia'nın onca algoritma bilgisinin ne yararı kaldı bize o zaman. Bu durumdan çok rahatsızım o yüzden eski kamerada devam ediyorum. Ama eğer dönersem dedikleriniz deneyeceğim, teşekküler
  • quote:

quote:

Peki gürültü ne olacak ona da bir el atmak gerekmez mi ? Burda cep telefonunun bu işlev için özelleşmiş chipseti kadar yapamaz ki hiçbir makine. Standart average filter mı uygulayacağız ? Nokia'nın onca algoritma bilgisinin ne yararı kaldı bize o zaman. Bu durumdan çok rahatsızım o yüzden eski kamerada devam ediyorum. Ama eğer dönersem dedikleriniz deneyeceğim, teşekküler

5 MP ve 34 MP DNG olarak çekin fotoğraflarınızı. 34 lüğü düzenleyip 5 MP'ye düşürün boyutunu, lightroomda gürültü filan da giderebilirsiniz. Telefonun kendi 5MP ile sizin oluşturduğunuz 5 MP'yi karşılaştırın hangisi gözünüze hoş geliyorsa onu kullanın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D5F6704F -- 11 Şubat 2014; 22:21:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Shinku_

quote:

quote:

5 MP ve 34 MP DNG olarak çekin fotoğraflarınızı. 34 lüğü düzenleyip 5 MP'ye düşürün boyutunu, lightroomda gürültü filan da giderebilirsiniz. Telefonun kendi 5MP ile sizin oluşturduğunuz 5 MP'yi karşılaştırın hangisi gözünüze hoş geliyorsa onu kullanın bence.

Bu gürültü temizleme olayı aynı zamanda daha düşük boyutlu JPEG ile sonuçlanıyor ve fotoğraflar daha az yer kaplıyor (çünkü keskin kenarları sinyal olarak ifade etmek daha fazla yer gerektirir). Ben bu durumda hiç hoşnut değildim ve Nokia Pro Camera'ya döndüm şu anda istediğime yakın fotoğraflar alıyorum (pure view 808 kalitesien ulaşmasa da)

Teşekkür ediyorum cevap için, hangisi uygunsa, sizin için ne önemliyse onu kullanabilirsiniz burda mutlak bir doğru yok. Başka forumlarda bulamadığım bir yöntemi paylaşmak istedim herkes şikayet etmiş ama kimse çözüm önerisi getirmemiş.

Telefondaki tüm veriyi silip geri dönüp tekrar update edince Black güncellemesi çok hızlı çalışmaya başladı normalde de biraz hızlanmıştı güncellemeyi yapınca da telefonda bir sürü yer açıldı silinmeyen ne varsa gereksiz silindi. Mis.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.