Şimdi Ara

Lumia 535 Dokunmatik Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Sahibinden üzerinden mağazadan satılık 24 ay garantili 0 cihaz aldım.Teleservice garantili.

Cihazın kutusunu açınca ilk isim pili takip Multi-touch test programlarını yükleyip test etmek oldu.

Cihaz 2 parmaktan sonrasını algılamada problem yaşıyor. Ayrıca menüyü aşağı yukarı kaydırırken bazen uygulamaları acıyor kendi kendine.

Hemen aldığım yeri arayip durumu belirttim. Yollayın servise verelim dediler. Ürünü kargolayin geri, servise gönderelim dediler ben de yolladim bugün.

Forumdaki konuları okuyunca korkmaya başladım açıkçası. 2 arkadaş garantiye gönderip hicbir sonuç alamamış. Hep sorun yok deyip geri göndermişler.

Ayni durumla karşılaşır mıyım, nasıl bir yol izlemeliyim, yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alimumcu A kullanıcısına yanıt
    Aynı durumla karşılaşma ihtimali yüksek. 535 ilginç bir model. Ben 2 hafta kadar kullanmıştım. Mesela bendeki telefonda sıkıntı yoktu. Galiba iki seri üretildi bilemiyorum. Forumda çokca dile getirenler var.Keşke almadan araştırma yapsaymışsınız ama geçmiş artık. Bu arada hangi siteden aldınız. Sahibinden gittigidiyor falansa kargoya onay vermeden iade hakkınız var. Diğer durumlarda da iade hakkınız var. Yani iade alınmıyacaksa servise siz de verirdiniz. bence iade işlemlerini başlatın. Çünkü görünen o ki sonuç çıkmayacak. Bir umut windows 10 ile düzelecek bu durum. malum microsoft güncelleme konusunda çok yavaştır. Topluca verir güncellemeleri. Ama tercihiniz iade yapmaktan yana olsun. zaten hepsiburada kliksa hızlıal gibi yerlerden alındıysa iade kolay. Diğer türlü satıcıyla görüşmeniz lazım.
  • abdullaharif kullanıcısına yanıt
    Hocam sahibinden.com üzerindeki bir ilandan aldım. Adam kendi dükkânından gönderdi. İzmir de yeri. Get olmadan oldu alışveriş. O kargoladı ben parayı yatırdım.

• alimumcu A kullanıcısına yanıt
    o zaman iade edilme durumu varsa da artık yollayan adamın insafına kaldınız demektir. Bir arkadaş başlığını aşmıştı forumda. O konuyu iyice okuyun. Epeyce deneyim paylaşmış. Umarım sonu iyi biter...
    Usta watsaptan ulaşamadım sana burda sorayım.W10 ile bu iş çözülebilir mi gerçekten?Mumkunmudur bu? W10 ile çözülse de kullansak şu telefonu.

• cicekoguz kullanıcısına yanıt
    Whats app kullanmıyorum artık sevgili kardeşim.ya düzelir mi bilmiyorum ama bu konuyla ilgili microsoft un sitesine baktım. saçma sapan çözümler yazmışlar:) ekranda nem olmadığından emin olun yazmış. bir de resim veya web de ekran büyütürken ellerinizin arası 20 mm den az olmamalı falan demiş. ben anlam veremedim. benim düzelme umudum şu konuda yani hani eldivenle bile kullanabiliyorsun ekran acayip hassas. düzelebilir de düzelmeyebilir de. microsoft a çok bel bağlamamak lazım. sen ne yaptın. windows 10 beta kurup denedin mi hiç. ya belki de gerçekten bazı serilerin ekranda sorun vardır. ben anlam veremedim. Microsoft iyice garipleşti. Nokia dönemleri çok iyiydi. hani gerçekten de bu sorunu bizzat görüp denemek istiyorum ama zamanında benim elimdeki 535 gayet iyi gibiydi. dur ben bi youtube dan biraz bakıyım videolara olay tam neymiş.
  • Aynı telefonu kullanıyorum. Aslında ekrandaki problem tam olarak ekranla alakalı bir problem değil gibime geldi. Daha çok yazılımda birşeyler eksik kalmış gibi. Menüleri aşağı yukarı kareket ettirirken uygulamalar açılıyor. Bazen internette gezinmek istediğinden sayfayı aşağı yukarı hareket ettirirken linklere tıklıyor falan. Ama pcden şarja bağlıysa durum çok da ilginçleşiyor. Ekranın (sürekli değişmekle birlikte) bazı bölgheleri hiç algılamıyor. Şarjdan çıkarınca sıkıntı yok. Ama bu sorunlar bende hergün olmuyor. Bazı zamanlarda oluyor ama hangi zamanlarda neden olduğunu hala çözemedim.

Aslında arıza da değil. Arızalarda sorun oluşan bölgeyi birdaha kullanamazdık. Dediğim gibi sanki işletim sisteminin dokunmatik ekran ile ilgili kısmında bir sıkıntı var gibi geldi. Bunlar benim telelfonu kullanımımda hiçbir sorun teşkil etmediği için önemsemiyorum.

Bana arama geldiğinde kasmadan aramayı cevaplayabileceğim, ios kadar stabil bir cihaz lazımdı ve ben aradığımı buldum. Önceki telefonum Galaxy S3 ü eşime verdim ve bir gün bile aklıma o telelfon gelmedi. Arama geldiğinde kilitlenen telefon mu olurmuş!.

Tahminim o ki yeni güncellemeler ile bu sorunlar oratadan kalkacaktır.

EDİT: Ha birde ekranda ıslaklık yada yağ lekesi gibi şeyler olursa sıkıntı oluyor. Islak elle dokunduktan sonra ekranı iyi temizlemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayF -- 7 Ağustos 2015; 16:38:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Note 3 dokunmatik problemi
    8 yıl önce açıldı
    Lumia 920 - Şarj dolma sorunu.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bazı ülkelerde verilen güncelleme işe yaramış. adamın biri ingilterede gelen güncelleme sorunumu çözdü falan demiş ama ya işte iki seçenek var ya yazılımsal ya donanımsal: yazılımsal problem ise microsoft bu konuda çok yavaş. güncellemeleri ara ara vermek yerine büyük service pack ler şeklinde vermeyi tercih ediyor. ancak windows 10 çıktıktan bir süre sonra da aynı sorun devam ediyorsa artık donanımsal olma ihtimali yüksek oluyor. demek ki ekrandaki algılayıcılarda problem var. bu problemi yazılım güncellemesi ile kapatmaya çalışmak zor bir durum. aslında benim gibi gözün kara olacak alacaksın çinden yan sanayi yeni ekran takıp deneyeceksin. ama sonuçta yeni bir ürün alıyorsun insanın canı sıkılır ister istemez. zaten firma destek vermiyor bu konuda , servis sağlam diyor. O zaman bence windows 10 çıktıktan sonra sorun gitmezse aliexpress ten ekran sipariş edip değiştirmek olur. çok zor değil içini açmak elin yatkınsa. lanet olsun microsoft iyice saçmalıyor zaten. insan nokia günlerini özlüyor. üstünde microsoft yazan hiç bir ürün nokia kadar kaliteli değil. işletim sistemine lafım yok zaten çok seviyorum.

Usta herneyse benimde arkadaştaki gibi bazen kullanımı gayet güzel oluyor.Sorunsuz ama bazen belli zamanlarda bi sapıtıyor durduramıyorum.w10 kurmaya da cesaret edemedim kotu olursa diye.il dışındayım zaten.sistemim de Vista recovery Tool kuramıyorum.Bi sonraki yapıyı bekliyorum.

• Babama da bu telefonu almıştık 4 ay önce, bu sorun bu zamana dek hiç olmamıştı ama 2 gündür, yoğun bir şekilde var. Çözüm çıkar umarım.
  • Tüm güncellemeleri yaptığınızdan emin olun. Cihaz ülkemize geldiğinden beri kullanıyorum. İlk başlarda sizinki gibiydi. Güncellemelerle birlikte 4 parmak sorunsuz alıyor ama arada sapıtabiliyordu nadiren. W10 önizlemesini de 2 ayı aşkın kullanıyorum ve dokunmatik neredeyse mükemmele yakın. Yani her şey yazılımsal ama 535 lerin ilk üretimlerinin ikinciye gore bu soruna daha meyilli olduğu doğru.

• Ben de yukleyeyim mi kardeşim çozulurmu benim sorun da? Peki tavsiye eder misin w10 nu?

8.1 e dönme imkanın yoksa yükleme. Dokunmatik sorunun düzelir ama daha büyük problemler çıkabilir. Çünkü her telefonda aynı etkiyi göstermiyor. Örneğin Bir telefonda kusursuz çalışırken diğer telefonda ana ekran bile gelmeyebilir.

• Anladım biraz daha bekleyeyim o zaman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.