Şimdi Ara

Lumia 820 mi 630 mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ayırıntılı bi cevap verdiğiniz için teşekkür ederim .Acaba 925 alsam verdiği farka değermi 820 ye göre.bide siz hala wp mi kullanıyorsunuz kullanıyorsanız uygulama konusunda yeterlimi sizce
  • 630la 820 kiyaslanmaz bile, yahu bi telefonda ekran sensoru olmaz mi telefonu kulagina goturunce ekran kapansin diye, 630da yok iste.. Hatirladigim kadariyla isik sensoru de yoktu, hocam 630u tavsiye etmem ekran da pek iyi degil kamera da.. 820 der gecerim illa 2sinden biri olcaksa.. Ama baska alternatiflere acigim dersen ve kamera pek sorun degil dersen 2. El temiz bi 1320 yapistir gec, tablet niyetine de kullanirsin ve sarj aletinin de yerini unutursun.. Parlaklik sonda internet surekli acik arama mesajlasmanin haddi yok, en az 2 saat internette geciririm, bitmiyor sarji bitmiyor.. Ayrica wp10 guncellemesiyle 4,9" ve uzeri cihazlara ekrani 2ye bolup ayni anda 2 uygulama acma ozelligi gelcek, acayip bi cihaz olcak pisman olmazsin.. 6" olmasini da dert etme, 2gun surer alisman daha sonra kucuk telefon kullanamazsin

Son tavsiye, ilk defa aliyosan 2 ihtimal var hocam, ya wpyi sevmeyip satcaksin, ya da cok begenip model yukseltmek isticeksin (aldigi telefonu perte cikana kadar kullanan biri olmadigini varsayiyorum) her 2 durumda da 0 alirsan satarken yari yariya zarar edersin. O yuzden 2. El temiz bi telefon almani oneririm.. Lumiayi cok seviyorum evet ama malesef 2. Eli cok degersiz bi da bi gercek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• osman347 O kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda ekranı kırılan 820 telefonumu attım ve motorola aldım ancak yana döne arıyorum 820 yi ve windows phone u. Uygulama konusunda yeterli tabiki de. Sizin kullandığınız spesifik bir uygulama var mı. Yani android veya ios ta olan ama wp de olmayan spesifik bir uygulamanız var mı sorun bu. Bence yoktur. ios ta 1 milyon uygulama var da ne oluyor. Ben şahsen en baba 20 tane uygulama yüklerim. bunların 10 tanesi olmazsa olmazdır. Uygulama sorunu yok wp de. Bir de 925 modeline kefil olamam. Elimden geldi geçti sadece bir kaç saat denedim. İzlenimlerim iyiydi. Ancak 820 modeline kefil olurm. Tabikide ayrıntılı inceleyin özellikleri. Mesela 820 de ekran 480x800 amoled. ama prıl pırıl bir ekran. 925 de ise hd ekran var ve yine amoled. tercih meselesi. Youtube kanalında teknoseyir den incelemelerini izleyin. Lumia 820 teknoseyir yazın gelir. Orada ayrıntılı incelediler. Lumia 925 teknoseyir yazın ona da bakın. Ama üst mesajda yazıldığı gibi 1320 ips ekran olmasına rağmen düşünülür. fiyatı gayet cazip. 6 inç ekran sorun yaratmaz derseniz deli gibi pil ömrü var.

• Hocam ilk önce uzun bir cevap yazdığınız için teşekkür ederim.1320 ye bakmaya gittim bimekse cebimde rahat hissetmedim (sürekli ayatayım) dolayı pek düşünmedim.peki lumia 925 aradaki farka değermi
  • abdullaharif kullanıcısına yanıt
    Hocam benim kullandığın en değişik uygulama flip board.Teknoseyirin incelemelerinide izledim karasız kaldım 925 verdiğim farka değermi diye.Son olarak 820 w10 dan sonra ne kadar daha güncelleme alır
  • 700e sündüremez misin bütçeyi. lumia 920 ikisinden de çok iyi
  • eofdred E kullanıcısına yanıt
    zorlayabilirimde çok kaba ya
  • Kamera donanım ekran onemliyse 820
    Yazılım desteği ve batarya ise 630

• quote:

Orijinalden alıntı: osman347

zorlayabilirimde çok kaba ya

925 de var aynı fiyata gerçi ya niye 920 dediysem :D
    bir göz at derim. 925 çok güzel telefondur, 920 den azıcık daha iyi hatta ama 32 yerine 16gb. tabi 630 16 bile değil 8 gb o yüzden yine iyi yani.
    şu an fiyat performans olarak alınabilecek dünyanın en iyi telefonu 925 bence. 700tl ve hızı iyi kamerası çok çok iyi. zarifte. sadece sarısı kırmızısı yok siyah beyaz gri var renk olarak, ama çerçeve metal falan, iyidir yani tavsiye ederim
  • quote:

Hocam ilk önce uzun bir cevap yazdığınız için teşekkür ederim.1320 ye bakmaya gittim bimekse cebimde rahat hissetmedim (sürekli ayatayım) dolayı pek düşünmedim.peki lumia 925 aradaki farka değermi

Hocam 1320yi arka kot cebinde tasiyabilirsin evet, on cepte tobe tasinmaz, arka cepteyken de oturup kalkamazsin cikarip elde tutman gerek oyle bi dezavantaji var.. Ben cebimde hic telefon tasimadigim icin problem etmiyorum buyuklugunu, aksine koskoca ekran baktikca gozum gonlum aciliyo..
    925i kullanmadim hic ama cok arastirdim en buyuk handikapi sarj sorunu.. Ama su da bi gercek, sarj sadece 1320-1520 telefonlarda sorun olmuyo, kalan modelkeri kullanan herkes sarjdan sikayetci.. Ama kamera ve ekran konusunda 925in cok iyi oldugunu biliyorum, suanki fiyati cok cok uygun.. Ama tekrar soyluyorum, sifir lumia alma hocam, en azindan 925 icin 3te 2 fiyatinda sifir ayarinda bulursun forumdan.. Ayrica cok sik telefon, metal cerceve cok ayri bi hava katiyor, keza 820 de bence cok karizmatik, ust kisimda nokia yazisi ortada degil de sagda duruyo ya hani, bence o bile ayri bi yakisiyo.. Ama 630 secenegini gercekten dusunme hocam, arkadas almis benim benden habersiz gidip, ben bilsem aldirmazdim kizdim da ona.. Inceledim hic hosuma gitmedi, bence 525 daha iyi 630dan.. Bi de bildigim kadariyla 820nin pil performansi 925ten biraz daha kotu, bu da 925i biraz daha tercih edilebilir yapiyor.. Guncelleme konusunda ise, suan wp10 tum cihazlara gelcek ve bence bi kilometre tasi olcak.. Wp10u almasi bir sure bu cihazi - sonrasinda guncelleme kesilse bile- gayet guzel idare eder.. Tum cihazlar icin 18 ay mi 3 yil mi ne Guncelleme alma garantisi vardi, bu yuzden telefonun cikis tarihine gore belki bi yorum yapilabilir bu Guncelleme olayi icin.. Benim sahsi fikrim ise, Guncelleme konusunda microsoft ne yazik ki hizli bir firma degil.. Gecen sene bu aralar wp8.1 muhabbetleri baslamisti, bana sorarsan bu 1 yil icinde telefona dise dokunur ne ozellik geldi diye, bildirim merkezi, arkaplan koyma ve canli klasor derim hocam.. Dusinsene bak 1 yilda ilerleme sadece bu kadar.. Su bir gercek ki, lumia kullanan insanin omru Guncelleme beklemekle gecer.. O yuzden guncellemeyi cok dert etmeyin ve diger faktorleri gozonunde tutup bi telefon alin, en azindan kullanirken zevk alcaginiz bi telefon alin, cunku guncelleme olayi cok agir isliyo lumialarda, sadece guncellemeyi baz alip telefon alirsaniz gelen guncellemelerin gec olmasi yuzunden pisman olabolirsiniz keske guzel bi model alsaydim diye

• osman347 O kullanıcısına yanıt
    Microsoft hali hazırda wp 8 çalıştıran telefonların hepsine wp 10 güncellemesini vereceğini duyurdu. Wp10 san sonra 820 modeli güncelleme alır mı derseniz ortada resmi bir bilgi yok. Şahsi kanaatim daha almaya devam eder. Çünkü Microsoft güncellemeyi sorun eden bir firma değil. Destek devam eder dememin sebebi donanımın iyi olması. Belki ama belki 512 mb ram li lumia lar wp 10 dan sonra almayabilir. O da belki yani. Ortada resmi bir açıklama yok. Ancak 820-920-925 bunlar bence devam edecektir. Çünkü halen harika ürünler.
  • Bence biraz daha para katıp 920/925 almalısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Fiyatları hemem hemen aynı. Güncelleme performans ve ekran olarak hangisi daha iyidir sizce

Hocam sana şöle anlatayım bende lumia 630 kullanıcısıyım bir kere sana açıklayım durumu bu 630 veya 820 alacaksan kesinlikle 2.el al derim sıfırda alırken büyük zarar ediosun zaten direkman aklında bulunsun.

Lumia 630 aldığım yerden 2.el lumia 820 ve lumia 625 de vardı 3.ünüde inceleme fırsatım oldu fiyatları birbirine yakındı şarj benim için büyük önem taşıdığından lumia 820 almaya cesaret edemedim açıkcası yoksa donanım olarak lumia 630 ile karşılaştırılamaz bile.Bu telefonu seçmemin bir nedeni şık ve ince bir telefon gören Nokia falan zannetmiyor o kadar diyim sana tasarım konusunda bu model oldukça iyi iş çıkarmış nokia.Eksik yönleri var 512 mb ram beni hala düşündürüyor ilerisi için ama oyun oynamadığımdan ve fazla uygulama kullanmadığımdan bana yetiyor 512 mb ram.İnternet Explorerda video decode hatası ve bazen video izlerken direk tarayıcının kapanması durumu oluyor ama ramdenmi yoksa yazılımdanmı onu çözemedim fakat oyuncuysan kesinlikle 1 gb modeline bak.Arkadaşların dediği gibi otomatik ışık sensörü yok dışarı çıkarken orta aydınlığa alıyorum evdeyken düşükte çalıştırıyorum yani elle kontrol ediyorsun.Gene arkadaşların dediği gibi yakınlık sensörü yok konuşurken teli yanağına biraz uzak tutuyorsan ekran ışığı sönmüyor fakat yakın tutarsan kapanıyor hiç kapanmıyor gibi bir durum yok yaklaştırmak lazım fakat gerçekten herkezde yapmayabilir çift tıklama ile açılma falan bu telefona gelmez başka olumsuz yönünü ben donanım olarak görmedim tabi yazışımsal sıkıntılar her modelde oluyor.Ekranı yeterli pek ppi değerine az diye falan takılma bence kararında ve yeterli olmuş siyahlar amoled ekrandaki gibi çok koyu siyah değil tabi ama öle çok griyede kaçmıo bnm gördüğüm video vs izlerken ips bence farkını koyuyor amoledden daha iyi oluyor bence tabi kişiden kişiye değişir.
    Şarj olarak çok tatmin edici zaten bu telefonda şarj konusuna ağırlık vermişler sanırsam orta düzeyde kullanırsan 1.5-2 günü bulursun rahatlıkla ağır kullanırsın 1 günü ucu ucuna kurtarır.Ön kamera ve flaş yok bunlar sana kalmış bişey ben kullanmadığımdan önemsemedim sen kullanıosan büyük eksiklik olur.

Yani diyeceğim şudur ben bu telefonu kullandığım halde sıfırına 550-600 tl verilmez diyorum.Sen kaça aldın dersen 4-5 ay evvel sıfırı 600-650 tl iken 20 günlük full faturası kutulu şekilde 400 tlye aldım satan arkadaşta aldığı dükkana satmış sanırsam android falan kullanıyordu wp serüveni çabuk bitmiş😊 Anlatabilmişimdir umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 14 Aralık 2014; 10:02:07 >

• Tavsiyeniz üzere telefoncuları gezdim ama 520 dışında telefon yok kimsede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.