Şimdi Ara

Lumia 925 Mikrofon Sorunu (Ses kayıt edilmiyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sorunum ne zaman başladı emin değilim ama benim keşfetmem 2 gün önceye dayanıyor detaylı bir şekilde sorunumu anlatıyorum

Telefonum ses kaydı yapmıyor ? Nasıl mı ? Video çekince videolarım sessiz,Snapchat videolarım sessiz,Whatsapp sesli not gönderiyorum ses gitmiyor,Shazam Müziklerini algılamıyor
    Kısacası telefon normal durumdayken hiç bir şekilde ses kayıt edip algılamıyor.

2 Gün önce kafede otururken bilmediğim bir müzik çaldı gidip shazamdan taratmak istedim bir türlü tanımadı başka arkadaş taratıp buldu 10 sn sürmedi
    Ben bir şüphelendim geçen gecede birine sesli not attım adam sessizliğini neden gönderiyorsun layn diye tepki gösterdi bende imkansız olduğunu sesli notun bolca küfür içerdiğini söyledim daha sonra kendime sesli not attım hiç bir şey kayıt etmemiş gibi sesli not geldi.
    İyice kıllandım video çekmeye başladım videoları izleyince hepsi sessizdi
    Sonra da kendimi evden aradım bu mantıkla bakıldığı zaman mikrofon bozuk olması gerek
    Kardeşimle oda dan odaya gayet sağlıklı bir iletişim kurduk kafam daha çok karışmaya başladı acaba uygulama uyumsuzluğu mu diye ne var ne yok silmeye başladım yine ses kayıt edemiyordum
    Bu sabah Nokia Software Recovery Tool kurup komple format attım (Çoğu şeyimi feda ederek) 0 Dan Cyan kurdum yok yine yok ses
    EN son kulaklığı takıp kulaklığın (2 farklı kulaklık) mikrofonuyla ses kaydetmeyi başardım ama diğer türlü ne yazık ki sesli video kaydedemiyorum

İnternette baktığımda (yabancı siteler hariç 1-2 tane bu şekilde konu açılmış) hiç bişey bulamadım şimdi sizden yardım bekliyorum acaba sorun donanımsal mı (donanımsal olsa telefonla biri arayınca sesim gitmezdi) yoksa yazılımsal mı ?

Birde acaba WP8 e dönüp (şansım varsa) bir de öyle mi denesem yoksa direk garantiye mi versem (en az 1-2 ay sürüyor o süre zarfında ne b*k yerim acab) ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• UP
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırsam servis yolu gözüktü
  • Takılmamışsın bölüm ölü. w8.1 den değil de donanımsal gibi gözüküyor. Farklı kulaklıkla kayıt ettiğine göre.
  • cevap için teşekkür ettim garantiye de vermek istemiyorum en az 1 ay yok telefon demek
  • quote:

Orijinalden alıntı: urk

cevap için teşekkür ettim garantiye de vermek istemiyorum en az 1 ay yok telefon demek

O şekilde kullanabilirm dersen verme. Mesela ben olsam hiç vermem kullanmııyorum çünkü ne ses kaydını ne de video kaydını eğer aramada sorun yoksa. Aslında şimdi fark ettim sorun yazılımsal olabilir sonuçta kayıt ile arama aynı mikrofondan yapılıyor değil mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone 4 Ses Tuşları
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aramada sıkıntı benim bildiğimde mikrofonlar ortak sorun olsa aramada da ses gitmezdi 2-3 defa nokia recovery ile hard format attım sorun hala devam ediyor sanırsam servis yolu gözüktü
  • urk U kullanıcısına yanıt
    Sorun bence donanımsal. Sanırım cihazlarda birden fazla mikrofon var. Ahize ve medyanın kayıtları ayrı. Değişimden gelen lumia 920 de aynı sorun başıma gelmişti.Geri yolladım tekrar değiştirdiler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • falcon86 kullanıcısına yanıt
    ne kadar sürdü hocam süre olarak ?
  • Benim servis sureci biraz karışık. Başlık açmıştım hatta. Anlatsam roman olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: falcon86

Benim servis sureci biraz karışık. Başlık açmıştım hatta. Anlatsam roman olur.

anladım yinede sağ olun
  • bende de aynı sorun var.çözdünüz mü?
  • carpediem81 kullanıcısına yanıt
    Garantiye gönderdim hocam çözüm bulamadım tamir edilip geri geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: urk

Garantiye gönderdim hocam çözüm bulamadım tamir edilip geri geldi

bugün bende servise verdim.başka çözümü yok gibi.
  • bende de aynı sorun var arkadaşlar.servise gidince sorun çözülüyor mu ?
  • Bu sorunun özellikle 925 ve 1020de olması aklıma "denim ile 925 ve 1020 özel fix çıkarılması" geliyor. O güç sorunu dışında belki mikrofonlarda da sorun oluyor cyan'dan dolayı...

• ozxy O kullanıcısına yanıt
    evet
  • ozxy O kullanıcısına yanıt
    evet çözüldü arkadaşların dediği gibi 925 ve 1020'ye has bir sorun bir türlü fix çıkmadı merakla denimi bekliyorum
  • bende de bir kaç gündür bu sorun var. konuşma sırasında ses gidiyor evet ama konuşmayı hoparlore alırsanız ses gitmiyor. demekki normal ahize konuşması sırasında farklı bir mikrofon kullanılıyor. bir kaç yerde format atıp düzelmediğini yazmışlar. sanırım benim de garantiye verme zamanım geldi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.