Şimdi Ara

Lumia macerası sona geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: anduril25

quote:

Orijinalden alıntı: yoksulseytan22

quote:

Orijinalden alıntı: anduril25

quote:

Nokia yı kimse bitirmedi. Nokia kendi kendini bitirdi. İlk kendi işletim sistemini yeni sisteme entegre edemedi. Daha sonra ise seçimini, o zamanlar pazar payı yüksek windows mobilden yana kullandı. Yanlış ata oynadı ve kaybetti.

Şimdi de android e geçti ama samsung un domine ettiği bir sistemde yarışacak. Atı alan üsküdarı çoktan geçti.

Siz hiç N9 kullandınız mı? Android ve Ios' ta Multi tasking' in sadece adı varken, gerçek zamanlı Multi tasking o dönemde sadece MeeGo'lu N9' da vardı. Nokia, MeeGo ile kendi işletim sistemini dokunmatik ekranlara öyle yenilikçi entegre etti ki, 2011 yılında piyasaya sunulan Nokia N9' un özellikleri yeni telefonlarda süper buluş, harika inovasyon diye sanki ilk kendileri yapmış gibi itelendi.

Misal N9 da bulunan "Double Tap" özelliği LG G2' de "tap to wake" adıyla ilk kendileri yapmış gibi sunuldu. (Yıl 2013)
    Şu an wow harika diye milletin ağzının suyunun aktığı ekran kapalı iken bildirimlerin ve saatin görünmesi Nokia N9' da taaa 2011 yılında vardı ;)

Nokia' nın en büyük hatası eski Microsoft çalışanı Stephen Elop denilen truva atını şirkete CEO olarak atamaları ve gelecek vaad eden MeeGo projesine "yanan platform" deyip Windows Mobile' ın Nokia' ya entegre edilmesine ses çıkarmamaları oldu.

Nokia n9 çıktığında piyasaya iphone 4s ve Galaxy S2 çıkmıştı.Düşün piyasayı hangi telefonlar domine ediyor.

Meego nun, android ve ios marketleri karşısında çok çok zayıf olması bugünkü windows phone u aratacak seviyede idi.

Bir iki yenilik dışında öyle aman aman değildi. Çünkü karşısında sürekli gelişen ce geliştiricilerin desteklediği ios ve android vardı.

İos uygulama mağazası konusunda zaten diğerlerinden öndeydi. Android ise bir çok şirketin biraraya gelerek geliştirilen açık kaynaklı bir sistem idi. Yani arkası sağlam.

Meego ise bildiğin yalnızdı. Çünkü onu geliştiren firma bile sürekli eriyen ve malî sıkıntıdan kurtulamayan bir şirketti. Microsoft satın almasa zaten Meego ile birlikte sonu Blackberry ile aynı olurdu Nokia nın.

Telefonların akıllanmaya başladığı dönemde( yani küçük bilgisayar olma yolunda) Nokia, symbian da diretti. Adam akıllı geliştiremedi. Microsofta satılma arifesinde Meego yu çıkarması bile firmanın ne yapmaya çalıştığını kendileri dahil hiç kimse anlamıyordu. Adamlar zihniyet olarak geç kaldılar.

Son dönem telefon satışları da zaten MARKA İSMİ ve DONANIM sayesinde olduğu için. Yoksa içi(yazılımsal) çürümeye çoktan yüz tutmuştu.

Dediğim gibi 2011 de çıkmış telefonlara bak anlarsın Nokia N9 un durumunu.

Dostum biraz cevap yazmak için yazmışsın zira yazında bilgi eksikliği ve yanlışlıkları çok fazla.

N9' u bahsi geçen dönemde aldım ve bir acele iş sonucu mermer zemine ekran üstü düşürüp ekranı kırılana kadar yaklaşık 2.5 sene kullandım. S2' yi aynı dönemde abim kullandı. 4S' te malum herkesin elinde. Kağıt üzerinden değil bizzat yaşantılardan bahsediyorum. (O dönemi de yerli yabancı bir çok kaynaktan takip ettiğimi de belirtmeliyim) Millet güncellemelerden dolayı s2 ve 4s i ellerinden çıkarmaya çalışırken ben N9' ü çatır çatır kullanıyordum. Hatta bilmiyorum o döneme yetiştiniz mi ama 4S' e gelen güncellemelerin yeni ürüne geçişe subliminal mesajı için telefonu bilerek yavaşlattığını fark edip müşteriler ve siteler Apple' a giydirmişti.

Market konusunda zayıf olması arkasında duran firmalarla alakalı bir durum dediğiniz gibi. Ama MeeGo yalnızdı demek saçma. Neden? ios marketin arkasında Apple vardı MeeGo' nun da arkasında Nokia. Bu mantığa göre ios markette yalnızdı o zaman. Şunu söyleyebilirim ki ekosistem olarak en zengin olma potansiyeli bir çok markanın telefon üretmesinden dolayı Android' de vardı ki oda zaten App Store solladı geçti. Marketin gelişmemesinin tek sebebi telefonun yeni dâhi CEO' su yüzünden ölü doğmasıydı, ekosistemin kötü olmasıyla alakalı bir durum değil yani anlayacağınız. İşkembeden sallamayayım alın bakın;

https://dominiescommunicate.wordpress.com/2012/09/01/n9-outselling-lumia-in-some-parallel-universe/

“Luckily I didn’t have to do the math for this, the nice people at All About Symbian had tracked the numbers (read through the comments) and calculated the limits, finding N9 sales to be between the level of 1.5 million and 2.0 million units in Q4. Wow! Nokia specifically excluded all of its richest and biggest traditional markets where it tried to sell the Lumia, and these countries achieved – lets call it the average, 1.75 million unit sales of the N9 in Q4. So the one N9 outsold both Lumia handsets by almost exactly 3 to 1.” [1]

Sadece bir çeyrekte N9' un 1.75 milyon satıldığı tahmin ediliyor. Neden tahmin ediliyor biliyor musunuz peki? Truva atımız Stephen Elop başa geçtikten sonra N9' un hiçbir satış bilgisini kamu oyuyla paylaşmadı. Neden acaba? Yazıda dediği gibi o zaman ki Lumia telefonları (bakın telefonu demiyorum) satış olarak 3' e katladığı için olabilir mi?

Ayrıca Elop adında ki atımız şirkete gelmeseydi eğer Nokia diğer MeeGo telefon projelerini iptal etmeyecek sonuçta zenginleşen bir ekosistem ortaya çıkacaktı. Eee neden windows mobile aynı sinerjiyi tutturamadı demeyin kalbinizi kırarım.

N9 kullanmadığınızı, N9' dan bahsederken bir iki yenilik demenizden anlıyorum ki şu an yeni jenerasyon bir telefonda 2 yeni özellik görünce çıldıran tüketiciler var. Şu an bile düşününce kullanım kolaylığı olarak MeeGo' nun dokunmatik ekranlara ios ve androidden daha yakıştığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. (Bkz: Swipe) Yıl olmuş 2016 hala incelemelerde telefonların tek elle kullanılamadığından bahsediyoruz. (Bkz: Swipe swipe swipe)

Nokia' yı bitiren hamlenin MeeGo platformundan uzaklaşmak olduğu söylemiştim ancak bir söyleminiz daha yanlış. Nokia MeeGo' yu Microsoft'a satılma arefesinde değil Stephen Elop şirkete gelmeden önce başladı ve hatta Elop şirkete kurtarıcı! rolü ile geldi satış rolü ile değil. (Ha satışa hizmet etti orası ayrı :D) Elop' un ilk işi de Windows'a geçişi engelleyecek MeeGo' yu devre dışı bırakmak oldu. Burada MeeGo geliştiricilerin veya şirket çalışanlarının değil basiretsiz firma hissedarlarının suçu var.

Bir de Allah' ını seversen karşılaştırdığımız telefonlar şunlar;

Lumia macerası sona geliyor

El... Vicdan...

Ben size verileri sundum. O beğenmediğiniz Galaxy 2 ile Samsung birinciliğe oturdu. Apple ise kendi pazar payını ikiye katladı. Nokia ne yaptı? Yine zarar yine düşüş.

Tutturdular multi-tasking çok yenilikçi. E yenilikçi de, multi-tasking ne işe yarıyor? Uygulamalar arası geçişi rahat yapmanı sağlıyor. Uygulamar!... uygulama fakiri markete sahip bir işletim sisteminde multi-tasking neye yarar.

Nokia nın başına kurtarıcı olarak Elop geçmiş geçmemiş farketmez. İş oraya kadar nasıl geldi? Tek bir senede olan birşey değilki bu olay!

Bir kere Nokia ciddi ciddi rakibinin microsoft yani windows mobile yi gördü uzun bir süre. Steve Jobs un İphone un yarattığı yeni oluşumu bile anlayamadı. Kim anladı? Tabiki Google! Vizyon budur işte.

Nokia Elopu getirmese, Meegonun arkasında dursa sonu yine Blackberry ile aynı olurdu. 2011 yılında mağazası gelişmemiş bir işletim sistemli telefonu kim me yapsın. Fark bir iki yenilikle olmuyor. En önemli özellik yani uygulama marketi yok hükmünde. Telefon hem kullanışlı hem görünüşü iyi hem de uygulama açısından zengin olmalı. Yani ekosistem bir bütün olmalı.

O kadar para verecek millet ne için? Multi-tasking için. Uygulama yok ne işime yaradı multi-tasking.

Nokia nın o kadar MARKA ismi olmasına rağmen çoğunluk nokia yı tercih etmedi. Pazar payı olayı çok net gösteriyor. Daha iyisi varken millet niye tam oturmamış veya tam bir bütün olamamış telefonu alsın.

Dokunmatik olayını en iyi yapan telefonda İphone dur. 2007 yılında Steve Jobs un Apple etkinliğini aç izle anlarsın, Yenilik nedir vizyon nedir.

Nokia sürekli atıyorum üç özellik geliştirir, üçünü aynı telefona koymaz. Üç ayrı telefon yapıp satışa sunar. O kadar iyi olsalardı, kimseye o pazar payını kaptirmazlardi. İphone bağıra bağıra "ben geliyorum" dedi. En iyi sıçramayı da N9 un satışa çıktığı yıl yaptı Apple ile Samsung.
    Ben şahsen bir marka ile duygusal bağ kurmam. Hangisi iyi ise onu tercih ederim.
    İphone 4s ve Galaxy S2 dururken N9 almam, almadimda.

2011 sonunda N9 u alacam sonra bekleyecem. Neyi? Uygulama çıkmasını. Whatsapp bile yok. Ne yapayım. Yanımdaki adam çatır çatır 4s veya Galaxy S2 yi kullanacak bende Meegonun gelişmesini bekleyecem. Oldu. Çoktan gelişeymiş banane.
    Nooldu. İphone alan adam dört sene kullandı herşeyden yararlandı. Guncellemeden de, markettende. Verdiği paranın karşılığını çatır çatır aldı. Çatır çatır işleyen bir telefonda çatır çatır kullanarak. N9 alan adam da kufretmekten başka bir şey yapmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 11 Eylül 2016; 1:04:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nokia'nın yeni bombası için pusuda bekleyen büyük kitlesi var.

Ayrıca haberi yazan editörün nickini usulca okuyun.
  • Ekrem71 sagdan soldan okudum usulca ivedilikle okudum bahsettiginiz manayi cozemedim, aydinlatiniz efenim?

• Anladim bende diyorum isimden bir mana mi çıkardi arkadas ;) okuyorum okuyorum ekrem ekrem yok bisey ;))

İlgimi ceken birsy yoksa apple ve samsungu pek takip etmiyorum da o yuzden yabanci kaldim. ;))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubalahubhub -- 11 Eylül 2016; 22:41:52 >
  • Mümkün değil. Hala windowsçular şaha kalkmasını bekleyip, yeni modelleri ikişer-üçer alırken Lumia serisi her zaman raflarda olacaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Yanlış bilgi. Aslında çok büyük yenilikler vardı. N9 bir Linux biligsayar üzerindeki tüm kitleri eksiksiz biçimde barındırıyordu. Terminal modu denen şeyle istediğin gibi sistemle oynayabiliyordun. Tamamen açık sistemdi. Android tamamen açık bir sistem değil. Android aslında Linux çakması bir sistemden ibaret. Çünkü Linux ile alakası olmayan ve Java platformu üzerine inşa edilen bir sistem.

MeeGo aslında yalnız değildi arkasında Linux gibi dev bir oluşumun da desteği vardı. Fakat Nokia içindeki Amerikalı yatırıcımların baskısıyla MeeGo'dan el çektirildi ve WP ile yola devam edilmesi için MeeGo'nun bitirilmesi gerekiyordu. Öyle de oldu. Hatta MeeGo'dan sonra aynı ekip Meltemi adında açık kaynaklı bir işletim sistemi geliştirdiler ve giriş seviyesi akıllı telefonlar için tasarlanmıştı. Ama Elop tarafından veto edildi. Microsoft'tan geldiği için ısrarla WP'de devam ettirdi. Şimdi MeeGo ile devam edilseydi Android piyasada bugün ulaştığı yerin çeyreğine gelemezdi.

Ayrıca Symbian zaten akıllı bir sistem. Zamanının ötesinde bir sistemdi. Rakipleri anca 6-7 yıl sonra çıkabildiler.

http://www.androidturkey.net/2012/01/28/akilli-telefon-ureticileri-2011-performansi-ve-tablet-piyasindaki-son-durum/

Al burda Nokia nın 2010, 2011, 2012 yıllarındaki pazar payından bahsedilmiş. N9 da, 2011 in sonunda çıktı. Dramatik düşüşü kendinde araştırabilirsin.

N9 zamanın ilerisinde değildi. İphone zamanın ilerisinde idi. O yüzden 2007 de hiç olan MARKA şuan da dünyadaki piyasayı domine ediyor.

Nokia nin 1100 ve 3310 telefonları zamanın ilerisinde idi.

N9 değil. Çünkü meego gibi zamanın gerisinde kalmış bir sistemi içinde barindiriyordu. Bu "ZAMANIN" teknolojisi nedir peki? Tabiki UYGULAMALAR!

Linux önce kendini kurtarsın. Bahsetmeye bile gerek yok.

Bak Bilal'e anlatır gibi anlatayım. Hani şu bildiğimiz masaüstü Linux bilgisayarlar var ya hah işte o masaüstü Linux'larda bulunan tüm kitleri eksiksiz olarak barındırıyor. Bu ne demek biliyor musun masaüstü bir Linux'ta yapabildiğin her şeyi N9'da yapabilirsin demek. Zamanında N900 ile PS3'ün sistemini kırmışlardı. Neden Android ile yapılamadı sence? Sebebini yukarıda açıkladım.

Zamanın teknolojisini uygulama olarak nitelendirerek paçalarından cahillik aktığını keşke bu kadar belli etmeseydin. Belki de Instagram'a foto atıp "işte teknoloji yupppiiiii" diye bağırıyorsundur tiki çocuk seni.

6s 2 GB RAM'i ile multitask yapmaktan aciz bir telefon. Arka plana atıp geri dönüyorsun baştan başlıyor uygulama. 4 GB RAM'li Android'ler de keza öyle. Bir sistemin gelişmişliğini multitask yetenekleri gösterir. N9 bunu 1 GB RAM ile yapabilirken rakipleri yıl 2016 olmuş 4 GB RAM ile yapamıyor. Ama Instagram'dan foto atsın. İşte sana göre gelişmişlik. Gerçek bir geek'e göre acizlik.

N9 gerçekten de bir devrimdi. Bunu görebilmek için insanda biraz vizyon olması gerek. Gerçek anlamda tuşsuz kullanıma sahip ilk telefondu. MeeGo gerçek anlamda tam dokunmatik olan ilk mobil işletim sistemiydi. Evet bu bir devrimdi. Sistem gelişmişliğini uygulama sayısıyla ölçmek zaten bu işlerden anlamayan birinin söyleyebileceği bir şey. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi cevap yazmak için cevap yazıyorsun. Uygulama sayısı ayrı bir şey, sistem altyapısını oluştururken yazılan kodların ve içinde barındırdığı kitlerin yapısı bir şeydir ki sistemin gelişmişliğini gösteren gerçek kriterler bu kodlar ve barındırdığı kitlerdir.

MeeGo bugün devam edilseydi Microsoft için çok büyük tehdit olacaktı. Yukarıda sebeplerini söyledim. Çünkü hem ARM hem de x86 platformlarını destekliyordu. Nokia'nın başındaki adam hiçbir sebep göstermeden MeeGo'yu iptal etti çünkü Microsoft'tan gelmişti ve MeeGo çıkarlarına tamamen ters bir ekosistemdi. Ayrıca şirket için de tehdit oluşturuyordu. Ne ilginçtir ki N9'un satış rakamları hiçbir zaman açıklanmadı. Elop ayrıca N9 için hiçbir tanıtım ve reklam bütçesi ayırmadı. Satışlarını baltalamak adına elini ardına koymayan hatta reklam bile yapmayan Elop bu da yetmezmiş gibi ABD ve Avrupa ülkelerinde satışını da yapmadı. Çünkü oralarda Lumia 800 ve Lumia 900 satılıyordu. N9'un bu ülkelerde satılması demek L800 ve L900'ün satmaması demekti. Buna rağmen milyonlarca dolar harcanarak tanıtımları yapılan ABD ve gelişmiş batı ülkelerinde satışı yapılan Lumia 800/900 gerek reklam ve gerekse satışa girdiği pazar yerlerinin avantajlarına rağmen hiçbir şekilde reklamı yapılmayan ve az gelişmiş ülkelerde satışı yapılan N9 karşısında daha az satış yaparak geleceğin MeeGo'da olduğunu Elop'un yüzüne tokat gibi çarpmıştır. N9 sıfır reklamla bir milyonu geçen bir model oldu. Dünyada başka bir örneği daha yoktur sanırım.

Nokia'nın satışlarının düşmesinin sebebi Elop'un yanan platform açıklamasıdır. Eğimi az da olsa yükselme tarafında olan satışlar Elop'un açıklamasından sonra tepetaklak bir şekilde düşüşe geçiyor. Nokia'nın Microsoft'a satışını hazırlamak ve değerini düşürmek için yapılmış bir şey. Nitekim de bu açıklamadan sonra Nokia hisselerinde sert bir düşüş yaşandı. Aşağıdaki grafik her şeyi anlatıyor. Bilmediğin şeyler hakkında konuşmamalısın. Benden sana bir tavsiye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Yanlış bilgi. Aslında çok büyük yenilikler vardı. N9 bir Linux biligsayar üzerindeki tüm kitleri eksiksiz biçimde barındırıyordu. Terminal modu denen şeyle istediğin gibi sistemle oynayabiliyordun. Tamamen açık sistemdi. Android tamamen açık bir sistem değil. Android aslında Linux çakması bir sistemden ibaret. Çünkü Linux ile alakası olmayan ve Java platformu üzerine inşa edilen bir sistem.

MeeGo aslında yalnız değildi arkasında Linux gibi dev bir oluşumun da desteği vardı. Fakat Nokia içindeki Amerikalı yatırıcımların baskısıyla MeeGo'dan el çektirildi ve WP ile yola devam edilmesi için MeeGo'nun bitirilmesi gerekiyordu. Öyle de oldu. Hatta MeeGo'dan sonra aynı ekip Meltemi adında açık kaynaklı bir işletim sistemi geliştirdiler ve giriş seviyesi akıllı telefonlar için tasarlanmıştı. Ama Elop tarafından veto edildi. Microsoft'tan geldiği için ısrarla WP'de devam ettirdi. Şimdi MeeGo ile devam edilseydi Android piyasada bugün ulaştığı yerin çeyreğine gelemezdi.

Ayrıca Symbian zaten akıllı bir sistem. Zamanının ötesinde bir sistemdi. Rakipleri anca 6-7 yıl sonra çıkabildiler.

http://www.androidturkey.net/2012/01/28/akilli-telefon-ureticileri-2011-performansi-ve-tablet-piyasindaki-son-durum/

Al burda Nokia nın 2010, 2011, 2012 yıllarındaki pazar payından bahsedilmiş. N9 da, 2011 in sonunda çıktı. Dramatik düşüşü kendinde araştırabilirsin.

N9 zamanın ilerisinde değildi. İphone zamanın ilerisinde idi. O yüzden 2007 de hiç olan MARKA şuan da dünyadaki piyasayı domine ediyor.

Nokia nin 1100 ve 3310 telefonları zamanın ilerisinde idi.

N9 değil. Çünkü meego gibi zamanın gerisinde kalmış bir sistemi içinde barindiriyordu. Bu "ZAMANIN" teknolojisi nedir peki? Tabiki UYGULAMALAR!

Linux önce kendini kurtarsın. Bahsetmeye bile gerek yok.

Bak Bilal'e anlatır gibi anlatayım. Hani şu bildiğimiz masaüstü Linux bilgisayarlar var ya hah işte o masaüstü Linux'larda bulunan tüm kitleri eksiksiz olarak barındırıyor. Bu ne demek biliyor musun masaüstü bir Linux'ta yapabildiğin her şeyi N9'da yapabilirsin demek. Zamanında N900 ile PS3'ün sistemini kırmışlardı. Neden Android ile yapılamadı sence? Sebebini yukarıda açıkladım.

Zamanın teknolojisini uygulama olarak nitelendirerek paçalarından cahillik aktığını keşke bu kadar belli etmeseydin. Belki de Instagram'a foto atıp "işte teknoloji yupppiiiii" diye bağırıyorsundur tiki çocuk seni.

6s 2 GB RAM'i ile multitask yapmaktan aciz bir telefon. Arka plana atıp geri dönüyorsun baştan başlıyor uygulama. 4 GB RAM'li Android'ler de keza öyle. Bir sistemin gelişmişliğini multitask yetenekleri gösterir. N9 bunu 1 GB RAM ile yapabilirken rakipleri yıl 2016 olmuş 4 GB RAM ile yapamıyor. Ama Instagram'dan foto atsın. İşte sana göre gelişmişlik. Gerçek bir geek'e göre acizlik.

N9 gerçekten de bir devrimdi. Bunu görebilmek için insanda biraz vizyon olması gerek. Gerçek anlamda tuşsuz kullanıma sahip ilk telefondu. MeeGo gerçek anlamda tam dokunmatik olan ilk mobil işletim sistemiydi. Evet bu bir devrimdi. Sistem gelişmişliğini uygulama sayısıyla ölçmek zaten bu işlerden anlamayan birinin söyleyebileceği bir şey. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi cevap yazmak için cevap yazıyorsun. Uygulama sayısı ayrı bir şey, sistem altyapısını oluştururken yazılan kodların ve içinde barındırdığı kitlerin yapısı bir şeydir ki sistemin gelişmişliğini gösteren gerçek kriterler bu kodlar ve barındırdığı kitlerdir.

MeeGo bugün devam edilseydi Microsoft için çok büyük tehdit olacaktı. Yukarıda sebeplerini söyledim. Çünkü hem ARM hem de x86 platformlarını destekliyordu. Nokia'nın başındaki adam hiçbir sebep göstermeden MeeGo'yu iptal etti çünkü Microsoft'tan gelmişti ve MeeGo çıkarlarına tamamen ters bir ekosistemdi. Ayrıca şirket için de tehdit oluşturuyordu. Ne ilginçtir ki N9'un satış rakamları hiçbir zaman açıklanmadı. Elop ayrıca N9 için hiçbir tanıtım ve reklam bütçesi ayırmadı. Satışlarını baltalamak adına elini ardına koymayan hatta reklam bile yapmayan Elop bu da yetmezmiş gibi ABD ve Avrupa ülkelerinde satışını da yapmadı. Çünkü oralarda Lumia 800 ve Lumia 900 satılıyordu. N9'un bu ülkelerde satılması demek L800 ve L900'ün satmaması demekti. Buna rağmen milyonlarca dolar harcanarak tanıtımları yapılan ABD ve gelişmiş batı ülkelerinde satışı yapılan Lumia 800/900 gerek reklam ve gerekse satışa girdiği pazar yerlerinin avantajlarına rağmen hiçbir şekilde reklamı yapılmayan ve az gelişmiş ülkelerde satışı yapılan N9 karşısında daha az satış yaparak geleceğin MeeGo'da olduğunu Elop'un yüzüne tokat gibi çarpmıştır. N9 sıfır reklamla bir milyonu geçen bir model oldu. Dünyada başka bir örneği daha yoktur sanırım.

Nokia'nın satışlarının düşmesinin sebebi Elop'un yanan platform açıklamasıdır. Eğimi az da olsa yükselme tarafında olan satışlar Elop'un açıklamasından sonra tepetaklak bir şekilde düşüşe geçiyor. Nokia'nın Microsoft'a satışını hazırlamak ve değerini düşürmek için yapılmış bir şey. Nitekim de bu açıklamadan sonra Nokia hisselerinde sert bir düşüş yaşandı. Aşağıdaki grafik her şeyi anlatıyor. Bilmediğin şeyler hakkında konuşmamalısın. Benden sana bir tavsiye.

Vay be herkes kodlama ustasıda haberimiz yokmuş. Ps3 ü kirmalarindan bize ne.
    Son kullanıcı kolay, stabil ve uygulama zenginliği bir sistem ister. Pazar payı da bunu net bir şekilde bize gösterir.

Daha kullanıcı kitlesinin derdine derman olmayan bir sistemi övmeniz, sizin cahilliğinizi gösterir.

Facebook, twiter, whatsapp gibi dünya çapında yüz milyonlarca indirilen uygulamalar dediginiz sistemde doğru düzgün ya çalışmıyor.

Son kullanıcı ps3 mü kırmak mı ister yoksa stabil bir facebook uygulaması mı?

Umarım anlamışsındır BİLAL EMMİ !

• Windows Phone aldığım güne okadar pişmanım ki anlatamam internete girmek bile sıkıntılı o derece telefonumda nokia lumia 830

• Şaşırmadım ve hiç de üzülmedim.

• Ahaha yahu senin kadar ebleh biri daha olamaz sanırım. Bilmediğin konu hakkında konuşma dedikçe konuşuyorsun. İlk önce git N9 kullan sonra konuş. Kullanmadığın bir şey hakkında ezbere konuşmak yerine tecrübe edip konuşsan keşke.

Konuştukça da ne kadar cahil olduğunu belli ediyorsun. Bir kere kullanım kolaylığı ve stabillik konusunda MeeGo iOS ve Android'in kat be kat ilerisindeydi. Zamanın Android'i olan S2 ve diğer bilimum Android'ler kasım kasım kasılırken N9 yağ gibi akıyordu. Androidler uygulama durduruldu diye uygulamadan atarken N9'da pili bitmediği sürece orada kaldığı yerden devam ediyordu. Gerçi Android ve iOS'te o da olmuyordu sayfayı ya da uygulamayı baştan başlatıyordu. Stabiletede iOS ile yarışıyordu üstelik bunu Android'den daha özgür şekilde sunuyordu. iOS kadar stabil ve Android'den daha özgür bir yapıya sahip olduğu için rakibi yoktu bu konuda. Tuşsuz kullanım ve swipe teknolojisi ile zamanında kullanımıyla devrim yapmıştır. Sağa sola kaydır multitaska at yukarıdan aşağı kaydır uygulamayı kapat bu kadar basit. Hiç öyle tuşla görev göneticisini açıp uygulama kapattırmakla uğraştırmıyordu. Kullanmadığın ve ezbere konuştuğun buradan belli oluyor zaten. Kullanım kolaylığı ve stabilitesi yokmuş. Ahaha ya bu kadar da cahilce konuşma yahu konuştukça rezil etme kendini.

PS3 olayını söylememin sebebi cihazla yapabileceğin şeylerin ucu bucağı olmaması. Ne kadar gelişmiş bir altyapıya sahip olduğunu söylemek için belirttim. Ha pardon sen Instagram'dan foto atıyordun değil mi? Senin içim teknoloji oydu.

Ayrıca Facebook ve Twitter sanki sadece uygulama ile girilen siteler. N9'un tarayıcısı gayet gelişmiş bir altyapıya ve her türlü işini halledebileceğin gelişmişliğe sahip. WhatsApp uygulaması orjinalinden daha stabil çalışıyordu.

Elop'un kararı yüzünden desteği kesilip bırakılmış bir sistem MeeGo. Bugün hayatta olsaydı şimdiye masaüstü sistemlerde bile artık Windows'a rakip olmuştu.

Bir şeyi ne kadar iyi anlatırsan anlat karşındakinin anladığı kadardır diye bir söz var işte o seni tanımlıyor. Ben ne kadar anlatsam da senin anlayacağın yok. Bilgi sahibi olmadan önce fikir sahibi ol. Bir yerinden element uydurup konuşacağına at gözlüğünü çıkarıp etrafına bak.

Ben sana verileri ve sebepleri sunuyorum ama sen sürekli dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylüyorsun. "Omo kollonoco stobol ve hozlo cohoz ostoyor."

Şimdi çıkardım konuşabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 12 Eylül 2016; 19:45:58 >

• quote:

Ahaha yahu senin kadar ebleh biri daha olamaz sanırım. Bilmediğin konu hakkında konuşma dedikçe konuşuyorsun. İlk önce git N9 kullan sonra konuş. Kullanmadığın bir şey hakkında ezbere konuşmak yerine tecrübe edip konuşsan keşke.

Konuştukça da ne kadar cahil olduğunu belli ediyorsun. Bir kere kullanım kolaylığı ve stabillik konusunda MeeGo iOS ve Android'in kat be kat ilerisindeydi. Zamanın Android'i olan S2 ve diğer bilimum Android'ler kasım kasım kasılırken N9 yağ gibi akıyordu. Androidler uygulama durduruldu diye uygulamadan atarken N9'da pili bitmediği sürece orada kaldığı yerden devam ediyordu. Gerçi Android ve iOS'te o da olmuyordu sayfayı ya da uygulamayı baştan başlatıyordu. Stabiletede iOS ile yarışıyordu üstelik bunu Android'den daha özgür şekilde sunuyordu. iOS kadar stabil ve Android'den daha özgür bir yapıya sahip olduğu için rakibi yoktu bu konuda. Tuşsuz kullanım ve swipe teknolojisi ile zamanında kullanımıyla devrim yapmıştır. Sağa sola kaydır multitaska at yukarıdan aşağı kaydır uygulamayı kapat bu kadar basit. Hiç öyle tuşla görev göneticisini açıp uygulama kapattırmakla uğraştırmıyordu. Kullanmadığın ve ezbere konuştuğun buradan belli oluyor zaten. Kullanım kolaylığı ve stabilitesi yokmuş. Ahaha ya bu kadar da cahilce konuşma yahu konuştukça rezil etme kendini.

PS3 olayını söylememin sebebi cihazla yapabileceğin şeylerin ucu bucağı olmaması. Ne kadar gelişmiş bir altyapıya sahip olduğunu söylemek için belirttim. Ha pardon sen Instagram'dan foto atıyordun değil mi? Senin içim teknoloji oydu.

Ayrıca Facebook ve Twitter sanki sadece uygulama ile girilen siteler. N9'un tarayıcısı gayet gelişmiş bir altyapıya ve her türlü işini halledebileceğin gelişmişliğe sahip. WhatsApp uygulaması orjinalinden daha stabil çalışıyordu.

Elop'un kararı yüzünden desteği kesilip bırakılmış bir sistem MeeGo. Bugün hayatta olsaydı şimdiye masaüstü sistemlerde bile artık Windows'a rakip olmuştu.

Bir şeyi ne kadar iyi anlatırsan anlat karşındakinin anladığı kadardır diye bir söz var işte o seni tanımlıyor. Ben ne kadar anlatsam da senin anlayacağın yok. Bilgi sahibi olmadan önce fikir sahibi ol. Bir yerinden element uydurup konuşacağına at gözlüğünü çıkarıp etrafına bak.

Ben sana verileri ve sebepleri sunuyorum ama sen sürekli dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylüyorsun. "Omo kollonoco stobol ve hozlo cohoz ostoyor."

Şimdi çıkardım konuşabilirsin.

Apple ve Samsung o sene uçuşa( tam anlamıyla patlama yapmak) geçerken nokia düşüşe tam gaz devam etti.

Millet sizin gibi cahil değil meego yu ios a, androide karşı tercih etsin.

Veriler orta da. Pazar payı ortada. Daha neyin muhabbetini yapıyorsun.

Uygulama varken kim uğraşır tarayıcı ile. Gereksiz olsa 1milyar barajını aşmazlardı emin ol.

• İngilizce de bilmiyormuşsun. O tabloya bön bön bakacağına üzerindeki yazıları anlayabilseydin Nokia'nın neden düştüğünü anlardın belki. Çünkü o tabloda uygulamaların çıkmasının nasıl önlendiğinin ve bir şeylerin gelişmesine nasıl bizzat engel olunduğunun senebini görürdün. Ama dediğim gibi at gözlüğü takmış birine daha fazla anlatılacak bir şey yok. Sen önce paçalarından akan cahilliğini atmak için MeeGo kullan. Bir şeyler hakkında konuşabilmek için önce tecrüben ve bilgin olması gerekir. Android ve iOS kullandığı hâlde kullananların neredeyse tamamı Android ve iOS'ten sonra MeeGo'nun kullanım kolaylığı ve özgürlük olarak rakipsiz olduğunu belirttiler birçok defa.

Yukarıda cahilce ettiğin laflara ne oldu acaba? Kullanım kolaylığı ve hız diye zırvalıyordun cevabını alınca lafını edemez oldun bunların. Bilgisizce konuştuğunu buradan belli ettin zaten. Asıl işi kullanım kolaylığı olan bir cihaz için kalkıp da kullanıcı kolaylığı yok dedin daha ötesi yok bunun. Hâlâ konuşacak kadar utanmazsan buyur devam et.

• quote:

Orijinalden alıntı: dededere123

Windows Phone aldığım güne okadar pişmanım ki anlatamam internete girmek bile sıkıntılı o derece telefonumda nokia lumia 830

Windows Smart Phone 2002
    Windows Mobile 2003
    Windows Mobile 5
    Windows Mobile 6
    Windows Mobile 6.5
    Android
    Blackberry 6
    Blackberry 10
    Windows Phone 8.1
    Windows Phone 10

Hepsini kullandim en kotusu Windows Phone en iyisi Blackberry 10...

Windows Phone kadar odun bir sistem gormedim. Windows Mobile fersah fersah otesindeydi Windows Phone'un sadece market ve bir arayuz lazimdi. Arayuzu Htc Sense yapmisti kralindan. Ne geregi vardi hala anlayabilmis degilim Windows Phone'a gecmenin

• quote:

İngilizce de bilmiyormuşsun. O tabloya bön bön bakacağına üzerindeki yazıları anlayabilseydin Nokia'nın neden düştüğünü anlardın belki. Çünkü o tabloda uygulamaların çıkmasının nasıl önlendiğinin ve bir şeylerin gelişmesine nasıl bizzat engel olunduğunun senebini görürdün. Ama dediğim gibi at gözlüğü takmış birine daha fazla anlatılacak bir şey yok. Sen önce paçalarından akan cahilliğini atmak için MeeGo kullan. Bir şeyler hakkında konuşabilmek için önce tecrüben ve bilgin olması gerekir. Android ve iOS kullandığı hâlde kullananların neredeyse tamamı Android ve iOS'ten sonra MeeGo'nun kullanım kolaylığı ve özgürlük olarak rakipsiz olduğunu belirttiler birçok defa.

Yukarıda cahilce ettiğin laflara ne oldu acaba? Kullanım kolaylığı ve hız diye zırvalıyordun cevabını alınca lafını edemez oldun bunların. Bilgisizce konuştuğunu buradan belli ettin zaten. Asıl işi kullanım kolaylığı olan bir cihaz için kalkıp da kullanıcı kolaylığı yok dedin daha ötesi yok bunun. Hâlâ konuşacak kadar utanmazsan buyur devam et.

Senin cahilliğin başka bir boyuta ulaşmış. Komplo teorileri ile avutursun kendini. İphone tanıtıldığında mobil sektör Nokia nin avucunun içindeydi.

Yeni kurulan bir şirket değildi. O dediğin engellemeyi yapacak güce sahip sadece Nokia olabilirdi. Nokia gidişatı göremedi ve battı. Olay bu kadar net ve basit.

Dedim ya senin cahilliğin başka bir boyuta geçmiş.

Uhuhuhu :( golosmomuzo ozon vermüyolor huloggggg

• 307kd kullanıcısına yanıt
    Hocam bazen gelen aramaya cevap veremiyorum kitleniyor

• Bir operasyon en fazla bu kadar başarısız olur.

• neredeyse 3 yıldır windows phone kullanıyorum (her şeyi göze alarak aldım) ilk aldığımda 8.0 vardı ve işletim sistemi berbattı symbian bile çok daha ilerdeydi, daha sonra 8.1 geldi biraz gelişmişti çünkü en büyük eksiklik olan bildirim merkezi gelmişti! ve tabi yine rakiplerinin 4 yıl gerisinden geliyordu, 10 geldi birçok cihaza vermediler ve yine birçok eksiklik ve sorunlar çıktı aradan 2 yıl geçmesine rağmen yine yığınla uygulamalar eksik kaldı falan neyse diyeceğim o ki microsoft kendi batırdı her şeyi
  • 1 senedir lumia 525 kullanıyorum fazlası ile memnunum😊

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.