Şimdi Ara

Lumia macerası sona geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft'un Lumia ile yapamadığını Surface Phone ile yapabileceğini zannedenler var hala.
  • iyi bile dayanmış milletçe alkışlıyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia bu saatten sonra, bataryayı tetikleyip telefonu patlatan, bylock gibi terör ve vatanın bütünlüğünü tehdit eden uygulamalara, yapılanmalara çanak tutan, buna müsade eden köhne android işletim sistemine değil de ios sistemine yönelmeli bence. Bu bir tırmanış olabilir nokia açısından.

• Zamanında çok uyarmıştım ancak Windows Phone gelişecek deyip durdu bazıları. İyi oldu onlara. Beta işletim sistemine para döküp gelişmesini beklemek saçmalıktı zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla parası olan, istediği telefonu istediği an istediği fiyata alma gücü olan adama pek koymaz da 4 yıl önce alınmış bir telefonu hâlâ kullanmak zorunda olan ve güncelleme versin diye adeta microsoftun gözünün içine bakan, satsa 50 liraya satılamayacak eski ve modası geçmiş dandik wp 8 ile gelen telefon kullanmak zorunda kalan insan için kötü bir haber bu haber.

• quote:

Orijinalden alıntı: anduril25

quote:

Orijinalden alıntı: yoksulseytan22

Nokia yı kimse bitirmedi. Nokia kendi kendini bitirdi. İlk kendi işletim sistemini yeni sisteme entegre edemedi. Daha sonra ise seçimini, o zamanlar pazar payı yüksek windows mobilden yana kullandı. Yanlış ata oynadı ve kaybetti.

Şimdi de android e geçti ama samsung un domine ettiği bir sistemde yarışacak. Atı alan üsküdarı çoktan geçti.

Siz hiç N9 kullandınız mı? Android ve Ios' ta Multi tasking' in sadece adı varken, gerçek zamanlı Multi tasking o dönemde sadece MeeGo'lu N9' da vardı. Nokia, MeeGo ile kendi işletim sistemini dokunmatik ekranlara öyle yenilikçi entegre etti ki, 2011 yılında piyasaya sunulan Nokia N9' un özellikleri yeni telefonlarda süper buluş, harika inovasyon diye sanki ilk kendileri yapmış gibi itelendi.

Misal N9 da bulunan "Double Tap" özelliği LG G2' de "tap to wake" adıyla ilk kendileri yapmış gibi sunuldu. (Yıl 2013)
    Şu an wow harika diye milletin ağzının suyunun aktığı ekran kapalı iken bildirimlerin ve saatin görünmesi Nokia N9' da taaa 2011 yılında vardı ;)

Nokia' nın en büyük hatası eski Microsoft çalışanı Stephen Elop denilen truva atını şirkete CEO olarak atamaları ve gelecek vaad eden MeeGo projesine "yanan platform" deyip Windows Mobile' ın Nokia' ya entegre edilmesine ses çıkarmamaları oldu.

Nokia n9 çıktığında piyasaya iphone 4s ve Galaxy S2 çıkmıştı.Düşün piyasayı hangi telefonlar domine ediyor.

Meego nun, android ve ios marketleri karşısında çok çok zayıf olması bugünkü windows phone u aratacak seviyede idi.

Bir iki yenilik dışında öyle aman aman değildi. Çünkü karşısında sürekli gelişen ce geliştiricilerin desteklediği ios ve android vardı.

İos uygulama mağazası konusunda zaten diğerlerinden öndeydi. Android ise bir çok şirketin biraraya gelerek geliştirilen açık kaynaklı bir sistem idi. Yani arkası sağlam.

Meego ise bildiğin yalnızdı. Çünkü onu geliştiren firma bile sürekli eriyen ve malî sıkıntıdan kurtulamayan bir şirketti. Microsoft satın almasa zaten Meego ile birlikte sonu Blackberry ile aynı olurdu Nokia nın.

Telefonların akıllanmaya başladığı dönemde( yani küçük bilgisayar olma yolunda) Nokia, symbian da diretti. Adam akıllı geliştiremedi. Microsofta satılma arifesinde Meego yu çıkarması bile firmanın ne yapmaya çalıştığını kendileri dahil hiç kimse anlamıyordu. Adamlar zihniyet olarak geç kaldılar.

Son dönem telefon satışları da zaten MARKA İSMİ ve DONANIM sayesinde olduğu için. Yoksa içi(yazılımsal) çürümeye çoktan yüz tutmuştu.

Dediğim gibi 2011 de çıkmış telefonlara bak anlarsın Nokia N9 un durumunu.

• NOKIA X ( çakma android ) den sonra tamam dedim birdahada birşey olmaz bunlardan . keşke günümüz OS lere ayak uydursaydı .

• Yanlış bilgi. Aslında çok büyük yenilikler vardı. N9 bir Linux biligsayar üzerindeki tüm kitleri eksiksiz biçimde barındırıyordu. Terminal modu denen şeyle istediğin gibi sistemle oynayabiliyordun. Tamamen açık sistemdi. Android tamamen açık bir sistem değil. Android aslında Linux çakması bir sistemden ibaret. Çünkü Linux ile alakası olmayan ve Java platformu üzerine inşa edilen bir sistem.

MeeGo aslında yalnız değildi arkasında Linux gibi dev bir oluşumun da desteği vardı. Fakat Nokia içindeki Amerikalı yatırıcımların baskısıyla MeeGo'dan el çektirildi ve WP ile yola devam edilmesi için MeeGo'nun bitirilmesi gerekiyordu. Öyle de oldu. Hatta MeeGo'dan sonra aynı ekip Meltemi adında açık kaynaklı bir işletim sistemi geliştirdiler ve giriş seviyesi akıllı telefonlar için tasarlanmıştı. Ama Elop tarafından veto edildi. Microsoft'tan geldiği için ısrarla WP'de devam ettirdi. Şimdi MeeGo ile devam edilseydi Android piyasada bugün ulaştığı yerin çeyreğine gelemezdi.

Ayrıca Symbian zaten akıllı bir sistem. Zamanının ötesinde bir sistemdi. Rakipleri anca 6-7 yıl sonra çıkabildiler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Yanlış bilgi. Aslında çok büyük yenilikler vardı. N9 bir Linux biligsayar üzerindeki tüm kitleri eksiksiz biçimde barındırıyordu. Terminal modu denen şeyle istediğin gibi sistemle oynayabiliyordun. Tamamen açık sistemdi. Android tamamen açık bir sistem değil. Android aslında Linux çakması bir sistemden ibaret. Çünkü Linux ile alakası olmayan ve Java platformu üzerine inşa edilen bir sistem.

MeeGo aslında yalnız değildi arkasında Linux gibi dev bir oluşumun da desteği vardı. Fakat Nokia içindeki Amerikalı yatırıcımların baskısıyla MeeGo'dan el çektirildi ve WP ile yola devam edilmesi için MeeGo'nun bitirilmesi gerekiyordu. Öyle de oldu. Hatta MeeGo'dan sonra aynı ekip Meltemi adında açık kaynaklı bir işletim sistemi geliştirdiler ve giriş seviyesi akıllı telefonlar için tasarlanmıştı. Ama Elop tarafından veto edildi. Microsoft'tan geldiği için ısrarla WP'de devam ettirdi. Şimdi MeeGo ile devam edilseydi Android piyasada bugün ulaştığı yerin çeyreğine gelemezdi.

Ayrıca Symbian zaten akıllı bir sistem. Zamanının ötesinde bir sistemdi. Rakipleri anca 6-7 yıl sonra çıkabildiler.

http://www.androidturkey.net/2012/01/28/akilli-telefon-ureticileri-2011-performansi-ve-tablet-piyasindaki-son-durum/

Al burda Nokia nın 2010, 2011, 2012 yıllarındaki pazar payından bahsedilmiş. N9 da, 2011 in sonunda çıktı. Dramatik düşüşü kendinde araştırabilirsin.

N9 zamanın ilerisinde değildi. İphone zamanın ilerisinde idi. O yüzden 2007 de hiç olan MARKA şuan da dünyadaki piyasayı domine ediyor.

Nokia nin 1100 ve 3310 telefonları zamanın ilerisinde idi.

N9 değil. Çünkü meego gibi zamanın gerisinde kalmış bir sistemi içinde barindiriyordu. Bu "ZAMANIN" teknolojisi nedir peki? Tabiki UYGULAMALAR!

Linux önce kendini kurtarsın. Bahsetmeye bile gerek yok.

• Mal herifler ne diye satin aldilar o zaman nokia yi.

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Mal herifler ne diye satin aldilar o zaman nokia yi.

Onlar almadı nokia sattı diye biliyorum ben. Daha fazla zarar edeceklerini anlayınca microsofta yanaşıp 20 katrilyon lirasını indirdiler cebe. Şimdi kandırılmış ayaklarına yatıyor Nokia ama baş sorumlusu nokianın patronlarıdır bu hale gelmesinin. Microsoft nokianın kötüye giden imajını toparlayamadı ne yaptıysa.

• Bir zamanlar Nokia hastasıydım. Keşke akıllı telefonlar yaygınlaşmaya başladığında Android'e geçselerdi. Gerçekten sağlam ve kaliteli telefonlar üretiyorlardı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anduril25

quote:

Nokia yı kimse bitirmedi. Nokia kendi kendini bitirdi. İlk kendi işletim sistemini yeni sisteme entegre edemedi. Daha sonra ise seçimini, o zamanlar pazar payı yüksek windows mobilden yana kullandı. Yanlış ata oynadı ve kaybetti.

Şimdi de android e geçti ama samsung un domine ettiği bir sistemde yarışacak. Atı alan üsküdarı çoktan geçti.

Siz hiç N9 kullandınız mı? Android ve Ios' ta Multi tasking' in sadece adı varken, gerçek zamanlı Multi tasking o dönemde sadece MeeGo'lu N9' da vardı. Nokia, MeeGo ile kendi işletim sistemini dokunmatik ekranlara öyle yenilikçi entegre etti ki, 2011 yılında piyasaya sunulan Nokia N9' un özellikleri yeni telefonlarda süper buluş, harika inovasyon diye sanki ilk kendileri yapmış gibi itelendi.

Misal N9 da bulunan "Double Tap" özelliği LG G2' de "tap to wake" adıyla ilk kendileri yapmış gibi sunuldu. (Yıl 2013)
    Şu an wow harika diye milletin ağzının suyunun aktığı ekran kapalı iken bildirimlerin ve saatin görünmesi Nokia N9' da taaa 2011 yılında vardı ;)

Nokia' nın en büyük hatası eski Microsoft çalışanı Stephen Elop denilen truva atını şirkete CEO olarak atamaları ve gelecek vaad eden MeeGo projesine "yanan platform" deyip Windows Mobile' ın Nokia' ya entegre edilmesine ses çıkarmamaları oldu.

Nokia n9 çıktığında piyasaya iphone 4s ve Galaxy S2 çıkmıştı.Düşün piyasayı hangi telefonlar domine ediyor.

Meego nun, android ve ios marketleri karşısında çok çok zayıf olması bugünkü windows phone u aratacak seviyede idi.

Bir iki yenilik dışında öyle aman aman değildi. Çünkü karşısında sürekli gelişen ce geliştiricilerin desteklediği ios ve android vardı.

İos uygulama mağazası konusunda zaten diğerlerinden öndeydi. Android ise bir çok şirketin biraraya gelerek geliştirilen açık kaynaklı bir sistem idi. Yani arkası sağlam.

Meego ise bildiğin yalnızdı. Çünkü onu geliştiren firma bile sürekli eriyen ve malî sıkıntıdan kurtulamayan bir şirketti. Microsoft satın almasa zaten Meego ile birlikte sonu Blackberry ile aynı olurdu Nokia nın.

Telefonların akıllanmaya başladığı dönemde( yani küçük bilgisayar olma yolunda) Nokia, symbian da diretti. Adam akıllı geliştiremedi. Microsofta satılma arifesinde Meego yu çıkarması bile firmanın ne yapmaya çalıştığını kendileri dahil hiç kimse anlamıyordu. Adamlar zihniyet olarak geç kaldılar.

Son dönem telefon satışları da zaten MARKA İSMİ ve DONANIM sayesinde olduğu için. Yoksa içi(yazılımsal) çürümeye çoktan yüz tutmuştu.

Dediğim gibi 2011 de çıkmış telefonlara bak anlarsın Nokia N9 un durumunu.

Dostum biraz cevap yazmak için yazmışsın zira yazında bilgi eksikliği ve yanlışlıkları çok fazla.

N9' u bahsi geçen dönemde aldım ve bir acele iş sonucu mermer zemine ekran üstü düşürüp ekranı kırılana kadar yaklaşık 2.5 sene kullandım. S2' yi aynı dönemde abim kullandı. 4S' te malum herkesin elinde. Kağıt üzerinden değil bizzat yaşantılardan bahsediyorum. (O dönemi de yerli yabancı bir çok kaynaktan takip ettiğimi de belirtmeliyim) Millet güncellemelerden dolayı s2 ve 4s i ellerinden çıkarmaya çalışırken ben N9' ü çatır çatır kullanıyordum. Hatta bilmiyorum o döneme yetiştiniz mi ama 4S' e gelen güncellemelerin yeni ürüne geçişe subliminal mesajı için telefonu bilerek yavaşlattığını fark edip müşteriler ve siteler Apple' a giydirmişti.

Market konusunda zayıf olması arkasında duran firmalarla alakalı bir durum dediğiniz gibi. Ama MeeGo yalnızdı demek saçma. Neden? ios marketin arkasında Apple vardı MeeGo' nun da arkasında Nokia. Bu mantığa göre ios markette yalnızdı o zaman. Şunu söyleyebilirim ki ekosistem olarak en zengin olma potansiyeli bir çok markanın telefon üretmesinden dolayı Android' de vardı ki oda zaten App Store solladı geçti. Marketin gelişmemesinin tek sebebi telefonun yeni dâhi CEO' su yüzünden ölü doğmasıydı, ekosistemin kötü olmasıyla alakalı bir durum değil yani anlayacağınız. İşkembeden sallamayayım alın bakın;

https://dominiescommunicate.wordpress.com/2012/09/01/n9-outselling-lumia-in-some-parallel-universe/

“Luckily I didn’t have to do the math for this, the nice people at All About Symbian had tracked the numbers (read through the comments) and calculated the limits, finding N9 sales to be between the level of 1.5 million and 2.0 million units in Q4. Wow! Nokia specifically excluded all of its richest and biggest traditional markets where it tried to sell the Lumia, and these countries achieved – lets call it the average, 1.75 million unit sales of the N9 in Q4. So the one N9 outsold both Lumia handsets by almost exactly 3 to 1.” [1]

Sadece bir çeyrekte N9' un 1.75 milyon satıldığı tahmin ediliyor. Neden tahmin ediliyor biliyor musunuz peki? Truva atımız Stephen Elop başa geçtikten sonra N9' un hiçbir satış bilgisini kamu oyuyla paylaşmadı. Neden acaba? Yazıda dediği gibi o zaman ki Lumia telefonları (bakın telefonu demiyorum) satış olarak 3' e katladığı için olabilir mi?

Ayrıca Elop adında ki atımız şirkete gelmeseydi eğer Nokia diğer MeeGo telefon projelerini iptal etmeyecek sonuçta zenginleşen bir ekosistem ortaya çıkacaktı. Eee neden windows mobile aynı sinerjiyi tutturamadı demeyin kalbinizi kırarım.

N9 kullanmadığınızı, N9' dan bahsederken bir iki yenilik demenizden anlıyorum ki şu an yeni jenerasyon bir telefonda 2 yeni özellik görünce çıldıran tüketiciler var. Şu an bile düşününce kullanım kolaylığı olarak MeeGo' nun dokunmatik ekranlara ios ve androidden daha yakıştığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. (Bkz: Swipe) Yıl olmuş 2016 hala incelemelerde telefonların tek elle kullanılamadığından bahsediyoruz. (Bkz: Swipe swipe swipe)

Nokia' yı bitiren hamlenin MeeGo platformundan uzaklaşmak olduğu söylemiştim ancak bir söyleminiz daha yanlış. Nokia MeeGo' yu Microsoft'a satılma arefesinde değil Stephen Elop şirkete gelmeden önce başladı ve hatta Elop şirkete kurtarıcı! rolü ile geldi satış rolü ile değil. (Ha satışa hizmet etti orası ayrı :D) Elop' un ilk işi de Windows'a geçişi engelleyecek MeeGo' yu devre dışı bırakmak oldu. Burada MeeGo geliştiricilerin veya şirket çalışanlarının değil basiretsiz firma hissedarlarının suçu var.

Bir de Allah' ını seversen karşılaştırdığımız telefonlar şunlar;

Lumia macerası sona geliyor
    Lumia macerası sona geliyor

El... Vicdan...

• quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Mal herifler ne diye satin aldilar o zaman nokia yi.

Onlar almadı nokia sattı diye biliyorum ben. Daha fazla zarar edeceklerini anlayınca microsofta yanaşıp 20 katrilyon lirasını indirdiler cebe. Şimdi kandırılmış ayaklarına yatıyor Nokia ama baş sorumlusu nokianın patronlarıdır bu hale gelmesinin. Microsoft nokianın kötüye giden imajını toparlayamadı ne yaptıysa.

Benim de her defasında söylediğim birşeydi bu. Binlerce çalışanı olan, ülkenin tek dünya markası kötü gidişata bir çare ararken önlerine Microsoft çıkarak ellerinde patlayacak bu bombayı teslim ettiler. Daha sonra da demogoji yaparak ülkesine şirin görünmeye çalıştılar. Böylece ülke vatandaşları tarafından sempatik olarak kaldılar. Microsoft tarafından bakarsak da denemeye değer bir hamleydi.

• Nokia hep ayagına sıkıyordu , yaralanıyordu şimdiyse kafasına sıktı ve öldü.

• nokia gibi efsane bir markayı android pazarında görmek isterdim
  • Eeeee, ben ne dedim zamanında. Bu Microsoft bunun da içine eder dedim. Etti de.
    Neyse ki Nokia sonradan da olsa geri dönecek...

• Gm4g kullanana dek samsung lg htc vs ust duzey telefonları da dahil olmak uzere windows phone kadar stabil guclu degildi. Lumia 500 serisi ve en son olarak ta 1320 serisi kullanmis veya ese dosta aldirmjs biri olarak sunu rahatlikla soyleyeyim magaza halkali coplugu. Bildiginiz gordugunuz adadas yazan cinli cakmalar var ya ayakkabi vs, windows phone magazasinda da bir sene sonra populeritesi bitmis oyunların cakmasi vardi.

Kaldi ki soz vermis olmasina ragmen sozunde durmayarak telefonalrin bir kismina güncelleme verdi.

Bunlar eksi yonleri kabaca.

Ama ben bugune dek bir tanr windows phone da donma takilma yasamadim o da ayri guzelligi. Lumia 1320 3 sene oldu hala ilk gunku gibi calisiyor. Tek sorunu isinma.

Windows phone magazayi gelistirse ve sozlerinde duracaka kadar adam olabilse ilk tercih edeceğim sistem olurdu.tamamen kullanici deneyimlerime gore konusuyorum.

• 620 alarak yaptığım hataydı gelen aramalarda dokunmatik ekran tepkisiz kalıyordu.

• Kendisi kaşındı microsoftun daha yapıyı oturtamadan yazılım + donanım diye direterek yeni cihaz satmaya kalkmasının sonucudur bu çünkü yalan söylediler çalışmaz dedikleri cihazların win 10 rom atınca çalıştığını ve hiç sorun yaşatmadığını gördük buna rağmen yalan söylenip çalışmıyor diyerek yeni model alma zorunluluğuna ittiler ve kaybettiler. Şu anda yine ucuz ürün segmentinde yer alan Asus Zenfone 2 var ve bin kat daha iyi lumiadan.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.