Şimdi Ara

Lumia Modeller Fiyat-Özellik Sizce Sacma degilmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bakıyorum 400-500tl lik Model 1gb Ram-8Gb Hafıza 4-5inch ekran
    Yine 850tl lik modele bakıyorum 1gb ram 8gb hafıza 5-5,5inch
    Hadi ucuz model de 1gb ram 8gb hafıza var
    600-700tl lik modelde 2gb ram 16gb hafıza
    800-1000tl lik modelde 3gb ram 32gb hafıza olsa satısları ucar
    Eski 1520 model bile suan cogu modelden Ram-hafıza-Pil konusunda daha ilerde ve guclu
    Yani 1gb ram+8 gb Hafiza nereye kadar?
    Blackberry yaygin degil ama 3gb ram+32 gb Hafiza+3450 amper pil var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 7 Mayıs 2016; 18:15:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle haklısın hocam android çok daha elverişli fiyat performans açısından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cigolayt farkı istiyorsan androide bakabilirsin.

Saçma olan tek şey UYGULAMA MAĞAZASI

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapanacak bir platforma para harcanmaz.Şirket bile önce android ile iosa uygulama çıkarırken gidip lumia cihaz almak mantıklı değil.

• Yabancı dizi izleme sitesine giriyorum Lumia 1520 cihazım ile (birkaç sene önce 2200 TL'ye satılıyordu), alternatif sekmelerden birkaç tanesini oynatamıyor. Ablamın 750 TL'ye aldığı Lenovo P70, aynı sitedeki tüm alternatif sekmeleri açıyor.

500 TL'ye Snapdragon 820'li Windows 10 Mobile cihaz satsalar, gidip almam.

• quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

Yabancı dizi izleme sitesine giriyorum Lumia 1520 cihazım ile (birkaç sene önce 2200 TL'ye satılıyordu), alternatif sekmelerden birkaç tanesini oynatamıyor. Ablamın 750 TL'ye aldığı Lenovo P70, aynı sitedeki tüm alternatif sekmeleri açıyor.

Bende artık dizi izleyemiyorum android e geçeceğim

Konuya gelirsek bencede fiyatlandırma çookk saçma giriş seviyesindeki telde de sd400/410 orta seviyedeki teldede sd400/410 ve yine orta üst seviyedeki telefonlarda da sd400/410 işlemci görüyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük Amiral

quote:

Yabancı dizi izleme sitesine giriyorum Lumia 1520 cihazım ile (birkaç sene önce 2200 TL'ye satılıyordu), alternatif sekmelerden birkaç tanesini oynatamıyor. Ablamın 750 TL'ye aldığı Lenovo P70, aynı sitedeki tüm alternatif sekmeleri açıyor.

Bende artık dizi izleyemiyorum android e geçeceğim

Konuya gelirsek bencede fiyatlandırma çookk saçma giriş seviyesindeki telde de sd400/410 orta seviyedeki teldede sd400/410 ve yine orta üst seviyedeki telefonlarda da sd400/410 işlemci görüyoruz

Elde patlayan platforma, elde patlayan işlemciler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • WP'de önemli olan donanım uyumluluğu ve kullanılan donanımdan maksimum performansı almak. Düşük donanım iOS ve Windows telefonların orta seviye Android telefonlarla kapışabilmesinin sebebi budur. Arkadaşın da dediği gibi illa ki cigolayt, rem, hafıza istiyorsanız uygun fiyatlı Android telefonlar mevcut, tutan yok
  • quote:

silkroaddda görüyorum. birde burda soru sorayım sana.. :D

ben lumia 525 kullanıyorum ve pekte telefona para yatıran biri değilim. yakın zamanda 10b gold çekeceğim gibi kendime yeni bir telefonda alacağım.

lumia 640xl mi yoksa ablanızın telefonu lenovo p70 mi? ne dersin ?

• İlk olarak bir konuda dikkatli ol. Microsoft Lumia 640 XL ve Microsoft Lumia 640 XL LTE olarak iki ayrı model var. LTE olan 4G destekli, diğerinde 4G yok.

Microsoft Lumia 640 XL LTE'nin artıları;

- Ekran-gövde oranı %69.1 ile Lenovo P70'den %1.5 daha iyi.
    - Corning Gorilla Glass 3 ekran korumaya sahip camı var. Bu cam Lenovo P70'de yok.
    - Ekranında ClearBlack teknolojisi var, yani siyahları daha siyah gösteriyor.
    - 128 GB'ye kadar hafıza kartı desteği var. Lenovo P70'e maksimum 32 GB hafıza kartı takabiliyorsun.
    - Kamera Carl Zeiss, yani çok daha iyi.
    - 3G'de 42.2 Mbps download, 5.76 Mbps upload imkanı sunuyor. Lenovo P70'de 21.1 Mbps dowload, 5.76 Mbps upload imkanı var.

Lenovo P70'in artıları;

- Ekranı Microsoft Lumia 640 XL LTE'den 0.7 inç daha küçük, daha kullanılabilir bir boyutta.
    - 35 ppi daha fazla piksel yoğunluğu.
    - 22 gram daha hafif.
    - 8 çekirdekli, 1.7 GHz hızında işlemci ve 2 çekirdekli grafik işlemci. Microsoft Lumia 640 XL LTE'de 4 çekirdekli işlemci ve Adreno 305 grafik işlemci bulunuyor. Lenovo P70 işlemcisinin daha iyi olduğunu düşünüyorum.
    - 2 GB RAM. Microsoft Lumia 640 XL LTE'de 1 GB RAM var.
    - Dahili hafızası 16 GB. Mircosoft Lumia 640 XL LTE'de 8 GB dahili hafıza var.
    - Ekranı 0.7 inç daha küçük olmasına rağmen, 4000 mAh büyüklüğünde bataryaya sahip. Microsoft Lumia 640 XL'de 3000 mAh batarya var.
    - 8.9 mm kalınlığında. Microsoft Lumia 640 XL LTE'nin kalınlığı 9 mm.

En ince ayrıntılarına kadar kıyaslama yapmaya çalıştım. Lenovo P70'in öyle bir artısı var ki, Microsoft Lumia 640 XL LTE'yi bir çırpıda silip atmak için yeterli. Lenovo P70 Android işletim sistemi kullanıyor.

• Bir ekleme yapayım,Windowsphone'da uygulamayı direk SD Karta kurabiliyorsunuz,Android'de bu yok(Root atmadıysanız)

• quote:

Orijinalden alıntı: pybs147

Bir ekleme yapayım,Windowsphone'da uygulamayı direk SD Karta kurabiliyorsunuz,Android'de bu yok(Root atmadıysanız)

Android 6.0 güncellemesi ile o sorun ortadan kalktı diye biliyorum.

• quote:

quote:

Bir ekleme yapayım,Windowsphone'da uygulamayı direk SD Karta kurabiliyorsunuz,Android'de bu yok(Root atmadıysanız)

Bak ben onu bilmiyordum ama P70 6.0 güncellemesi almıyacak
  • quote:

quote:

quote:

Kutudan Android KitKat ile çıktı cihaz. Android Lollipop güncellemesi mevcut şu an cihazda. Kesin olarak almayacak mı Android Marshmallow güncellemesini? Ben geç de olsa alacağını düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kutudan Android KitKat ile çıktı cihaz. Android Lollipop güncellemesi mevcut şu an cihazda. Kesin olarak almayacak mı Android Marshmallow güncellemesini? Ben geç de olsa alacağını düşünüyorum.

Lenovo'nun açıkladığı listede yoktu malesef.Bizim evdeki Vibe X2 de Lollipop'da kaldı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Lenovo'nun açıkladığı listede yoktu malesef.Bizim evdeki Vibe X2 de Lollipop'da kaldı.

Her halükarda fiyatına göre çok iyi bir cihaz. 750 TL'ye alınacak bir Windows 10 Mobile muadili, Lenovo P70'in altında ezilir.

• quote:

İlk olarak bir konuda dikkatli ol. Microsoft Lumia 640 XL ve Microsoft Lumia 640 XL LTE olarak iki ayrı model var. LTE olan 4G destekli, diğerinde 4G yok.

Microsoft Lumia 640 XL LTE'nin artıları;

- Ekran-gövde oranı %69.1 ile Lenovo P70'den %1.5 daha iyi.
    - Corning Gorilla Glass 3 ekran korumaya sahip camı var. Bu cam Lenovo P70'de yok.
    - Ekranında ClearBlack teknolojisi var, yani siyahları daha siyah gösteriyor.
    - 128 GB'ye kadar hafıza kartı desteği var. Lenovo P70'e maksimum 32 GB hafıza kartı takabiliyorsun.
    - Kamera Carl Zeiss, yani çok daha iyi.
    - 3G'de 42.2 Mbps download, 5.76 Mbps upload imkanı sunuyor. Lenovo P70'de 21.1 Mbps dowload, 5.76 Mbps upload imkanı var.

Lenovo P70'in artıları;

- Ekranı Microsoft Lumia 640 XL LTE'den 0.7 inç daha küçük, daha kullanılabilir bir boyutta.
    - 35 ppi daha fazla piksel yoğunluğu.
    - 22 gram daha hafif.
    - 8 çekirdekli, 1.7 GHz hızında işlemci ve 2 çekirdekli grafik işlemci. Microsoft Lumia 640 XL LTE'de 4 çekirdekli işlemci ve Adreno 305 grafik işlemci bulunuyor. Lenovo P70 işlemcisinin daha iyi olduğunu düşünüyorum.
    - 2 GB RAM. Microsoft Lumia 640 XL LTE'de 1 GB RAM var.
    - Dahili hafızası 16 GB. Mircosoft Lumia 640 XL LTE'de 8 GB dahili hafıza var.
    - Ekranı 0.7 inç daha küçük olmasına rağmen, 4000 mAh büyüklüğünde bataryaya sahip. Microsoft Lumia 640 XL'de 3000 mAh batarya var.
    - 8.9 mm kalınlığında. Microsoft Lumia 640 XL LTE'nin kalınlığı 9 mm.

En ince ayrıntılarına kadar kıyaslama yapmaya çalıştım. Lenovo P70'in öyle bir artısı var ki, Microsoft Lumia 640 XL LTE'yi bir çırpıda silip atmak için yeterli. Lenovo P70 Android işletim sistemi kullanıyor.

ilk önce cevabın için teşekkürler.. tabi pybs147 arkadaşada.

telefon konusunda biraz kararsızım. birde benim telefon konusundaki tecrübelerim biraz farklı. zaten söyledim ben telefona çok para veren biri değilim. 2 yıldır lumia 525 kullanıyorum. 2014 telefonu. ben bu telefonu alırken arkadaşlar s3-s4 (samsung) gibi telefonlar aldılar. şimdi hepsi donma sorunu, takılma, yavaşlama gibi sorunlarla mücadele ediyorlar. bazıları 2.ci telefon aldı. ama benim 525 tıkır tıkır hala ilk gündeki gibi çalışıyor. dolayısıyla kalite konusunda düşüncelerim biraz farklı senden. aslında telefonda flash ve ön kamera olsa yeni telefon almayı düşünmezdim. birde batarya hızlı boşalmaya başladı ilk aylara nazaran. birde ondan dolayı sıkıntım var. ama hala 1 günü rahat çıkartıyor. sosyal medyayı, nette gezinmeyi çok yapıyorum telefonumla. eğer ben telefonumu aldığım devirlerde aynı fiyat segmentinden bi android alsaydım çoktan duvara fırlatırdım diye düşünüyorum. (400 tl- giriş seviyesi)

birde donanımsal olarak 1gb ram ve içindeki düşük seviyeli gibi görünen işlemciler wp'lere fazlasıyla yetiyor. sen sanırım lumia üst model birşey kullanıyorsun. bunu benden daha iyi biliyor olmalısın :) kısacası 1gb ram wp wphonelerde androidin 2 hatta 2.5gb ram'ine falan denk geliyor bence. (tabi göz kararı söylüyorum bunu ayrıntılı incelemesini yapmadım.2.5 gb ram yok onu biliyorum yaklaşık söyledim )

mağza benim için sorun değil. temel uygulamalar var zaten. ama uygulamalar içinde ayrıntılar eksik. evet bu doğru mesela tiwiterde video falan yok wp'lerde. tarayıcıdan girmen gerekir. ama bu tarz ayrıntılar benim için sorun değil. (ki bu sorunların çoğu wp 10 güncellemesinde giderilmiş diyorlar..) yani wp mağzada varsın snapchat yada thaijoob olmasın benim için eksiklik değil bunlar. temel sosyal medya uygulamaları yetiyor.

kamera konusuna gelecek olurasak megapikseli düşük olsa bile benim şuanki telefonum bile birçok orta sınıf androidle yarışır vaziyette. nokia baba zamanında kamera lenslerini sağlam yapmış. etrafımdaki android kullanıcılarıyla çektiğim resimleri karşılaştırdığımda hemen hemen aynı kalite hatta bazı yerlerde daha üstün benim şuanki telefonum.. :)

kısacası benim androiddeki korkum 1 yıl sonra arkadaşlar gibi task killer bağımlısı olma, telefonda aşırı kasılma, root ile uğraşma falan. yoksa p70 değilde asus zenfone 5.5 inç laser düşünüyorum. hem hiç adam akıllı android deneyimim olmadı. denemek istiyorum. ama bu saydığım korkulardan gönül rahatlığı ile tamam bunu alacağım diyemiyorum, 640xl'e göz kırpıyorum.

bakalım yaklaşık 1 ayım daha var. zaman ne gösterecek. bakarsın telefonuma flash ve ön kamera takar kullanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 8 Mayıs 2016; 22:10:33 >

• Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S4 gibi cihazların piyasaya sürüldüğü yıllarda, Android dediğin gibiydi. Şu anda Android sisteminde stabilite sorunu olduğunu düşünmüyorum. 750 TL'lik Lenovo P70'de bile hiçbir sorun yok. Artık en kötü Android cihaz bile 2 GB RAM ile piyasaya çıkıyor.

Dediğin doğru. Windows Phone ve Windows 10 Mobile RAM tüketmiyor, çünkü RAM'i tüketecek herhangi bir iş yok. Android'in yanında bomboş, beş para etmez bir işletim sistemi. Hatta işletim sistemi demeye bile dilim varmıyor. Kasmıyor, çünkü kasacak bir şey yok.

Evet, üst model bir Lumia cihaz kullanıyorum. Telefonumun kamerası çok iyi. Benim hiçbir sosyal medya sitesine üyeliğim yok. Oyun oynayan birisi de değilim. Yine de nefret ediyorum Windows Phone'dan da, Windows 10 Mobile'dan da. Microsoft Lumia 950 XL çıkana kadar, amiral gemi benim kullandığım cihazdı. Windows 10 Mobile'ın kararlı versiyonunu kullanıyorum güya. Mart 2016'dan beri tam anlamıyla çöp oldu diyebilirim. İrili-ufaklı birçok sorun var.

Ben bir daha Microsoft cihazı kullanmam. Bunu bir an evvel elden çıkartacağım ve Android'e geçeceğim. Sana da aynısını öneririm.

• Şimdiden hayırlı olsun hocam,emin olun W10'da uygulamalar çok kaliteli 8.1'e nazaran.Arada 8.1'e dönüyorum,kendi kendime bu kadar berbat bir işletim sistemini nasıl kullanmışım diyorum.Edge .218 sürümünde efsane özellikle.

• quote:

Şimdiden hayırlı olsun hocam,emin olun W10'da uygulamalar çok kaliteli 8.1'e nazaran.Arada 8.1'e dönüyorum,kendi kendime bu kadar berbat bir işletim sistemini nasıl kullanmışım diyorum.Edge .218 sürümünde efsane özellikle.

Windows Phone 8.1 ile Windows 10 Mobile arasında; şeffaf kutucuklar, arka plan resminin menüye de yansıması, bildirim merkezinde ek özellikler, SMS'lere hızlı cevap verme, ayarlar menüsünün nispeten sadeleşmesinden başka ahım şahım bir yenilik yok.

Windows Phone 8.1'deki Internet Explorer, şu anda kullandığım Microsoft Edge'den kesinlikle daha iyi. Yeni sekme, yeniden yükleme gibi durumlarda kesinlikle sorunlu bir internet tarayıcı.

Sony Xperia Z2, LG G3, HTC One M8 gibi alternatiflerim olmasına rağmen; gidip Nokia Lumia 1520 aldım. Her fırsatta da savundum. Microsoft bile ümidini kesmiş mobil tarafında. Bence zorlamamıza gerek yok. Windows 10 Mobile'ın geleceği olduğunu düşünmüyorum maalesef.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.