Şimdi Ara

lunix mint kurmadan kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam, ben windows 8 kullaniyorum fakat banka islemlerim icin (internetten alisveris ve b.) guvenlik istiyorum, ve sanirim linux bu guvenligi saglaya bilir, ne dersiniz ?
    ancak merak ettigim konu linux Mint'i kurmadan kullana bilirmiyim ? internete gire bilirmiyim ?
    usb diske kaydedip gerektiginde usb'yi takip Mint'i kullanmaktan bahsediyorum, mumkunmu acaba ?
    bide tabi diyelim windows'ta bazi virusler var bunlar minte gecemezler deyilmi ?
    ben eger Mint'i usb ye kaydedip calistiriyor'isem windows icindeki herhangi bir virus buraya ulasamaz degilmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: annonnka

selam, ben windows 8 kullaniyorum fakat banka islemlerim icin (internetten alisveris ve b.) guvenlik istiyorum, ve sanirim linux bu guvenligi saglaya bilir, ne dersiniz ?
    ancak merak ettigim konu linux Mint'i kurmadan kullana bilirmiyim ? internete gire bilirmiyim ?
    usb diske kaydedip gerektiginde usb'yi takip Mint'i kullanmaktan bahsediyorum, mumkunmu acaba ?
    bide tabi diyelim windows'ta bazi virusler var bunlar minte gecemezler deyilmi ?
    ben eger Mint'i usb ye kaydedip calistiriyor'isem windows icindeki herhangi bir virus buraya ulasamaz degilmi ?

1.selam, ben windows 8 kullaniyorum fakat banka islemlerim icin (internetten alisveris ve b.) guvenlik istiyorum, ve sanirim linux bu guvenligi saglaya bilir, ne dersiniz ?
    Evet bu anlamda işiniz görür.
    2.linux Mint'i kurmadan kullana bilirmiyim ? internete gire bilirmiyim ? usb diske kaydedip gerektiginde usb'yi takip Mint'i kullanmaktan bahsediyorum, mumkunmu acaba ?
    Çalışan Cd üzerinden veya flash ile çalışabilirsiniz.
    3.bide tabi diyelim windows'ta bazi virusler var bunlar minte gecemezler deyilmi ? ben eger Mint'i usb ye kaydedip calistiriyor'isem windows icindeki herhangi bir virus buraya ulasamaz degilmi ?
    Hayır.

• uisik34 kullanıcısına yanıt
    cok tesekkur ederim
  • Ayrıca aklınızda olsun USB bellek içine de işletim sistemini kurabilirsiniz. Normalde CD den yada USB den live boot ettiğinizde işletim sistemi RAM e geçici kopyalanır kapatınca silinir her şey
    Ayrıca tavsiyem ubuntu kurmaniz. Arayuz veya hafiflik açısından soylemiyorum, herhangi bir bilgisayara taktiginizda ubuntu daha sorunsuz çalışır her ne kadar ayni altyapı olsa da bazen linux mint bazı bilgisayarlarda ayar yapmadan kullanilmiyor (basıma bir kere geldi )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LegendM

Ayrıca aklınızda olsun USB bellek içine de işletim sistemini kurabilirsiniz. Normalde CD den yada USB den live boot ettiğinizde işletim sistemi RAM e geçici kopyalanır kapatınca silinir her şey
    Ayrıca tavsiyem ubuntu kurmaniz. Arayuz veya hafiflik açısından soylemiyorum, herhangi bir bilgisayara taktiginizda ubuntu daha sorunsuz çalışır her ne kadar ayni altyapı olsa da bazen linux mint bazı bilgisayarlarda ayar yapmadan kullanilmiyor (basıma bir kere geldi )

Usb den boot edecek flash belleklerde yapılan bir iki optimizasyon ile yapılan çalışmalar kaybolmadan korunup saklanabilir. Misal son güncellemeleri alması dil klavye ayarlarının saklanması vb...

• ben bisey sorucam, 16 gb'lik bir usb diske windows kurulu olan c diski kopyala yapistir desem, sonra boot menuye girip usb diski secip calistirsam ne olur ?
    windows usb icerisinde'mi olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: annonnka

ben bisey sorucam, 16 gb'lik bir usb diske windows kurulu olan c diski kopyala yapistir desem, sonra boot menuye girip usb diski secip calistirsam ne olur ?
    windows usb icerisinde'mi olur ?

Bunu görmemiş olalım, kaybol ;)) Google da bir ön araşturma yap çalışan cd mantığını anla ve nerelerde nasıl olabilir daha net anlarsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pardus GNOME Masaüstü Ayarı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Yaşadığım sıkıntı tam olarak bu,Linux Mint kullanıyorum ve her seferinde ayarlarım siliniyor.Bahsettiğin ayarları nasıl yapabilirim dostum yardımcı olur musun?

• Hiç kullanmadım gördüğüm iki makale vardı. İşinizi görecektir.
    http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=189&t=105155
    http://tuxtweaks.com/2014/03/create-linux-mint-persistent-live-usb/

• Linux Mint için olanı LMDE için kalıcı USB oluşturmayı anlatıyor. LMDE'de oluşturulan ikinci USB bölümünün adını live-rw olarak belirlemek gerekiyor. Ama Linux Mint 17.x sürümde oluşturulan bu disk bölümünün adı casper-rw olmalı. Bununla birlikte Windows ortamında Linux Live USB Creator isimli uygulamayı kullanarak kalıcı (persistent) USB üretilebilir. Bunu Linux altında Unetbootin ile kolayca yapabiliyoruz, bunun için buradaki anlatım incelenebilir. Sistem bu şekilde kalıcı olarak kullanıldığında artık tam anlamıyla çalışan (live) özellikleri göstermez, çünkü çalışan ortamda tüm sistem RAM üstünde yürüyordu, bu değişiklikler ile bu özellik kaybedileceği için bir miktar yavaşlama olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 8 Haziran 2015; 9:00:00 >

• İkinci yöntem daha kestirme gibi duruyor.
  • quote:

Ayrıca aklınızda olsun USB bellek içine de işletim sistemini kurabilirsiniz. Normalde CD den yada USB den live boot ettiğinizde işletim sistemi RAM e geçici kopyalanır kapatınca silinir her şey

Ubuntu linux ile yeni tanışan insanları linux dan sogutuyor

• aslinda benim tek istedigim banka bilgilerimi guvenle kullana bilmek
    bunun icinde Mint'i usb'ye kayit edip kurmadan kullanacagim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annonnka -- 9 Haziran 2015; 18:32:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

quote:

Hocam bu kadar da öldürmeyin bence, yıllardım linux kullanırım, çoğunlukla ubuntu kullandım. Her açıdan en kullanıcı dostu olan bu, unity kötü ona lafım yok ama base olarak ubuntu iyidir bana göre

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

quote:

Hocam bu kadar da öldürmeyin bence, yıllardım linux kullanırım, çoğunlukla ubuntu kullandım. Her açıdan en kullanıcı dostu olan bu, unity kötü ona lafım yok ama base olarak ubuntu iyidir bana göre

Hayır ubuntu kotu demiyorum ama. Hayatında ilk defa linux kullanan biri bence direk ubuntu ile baslamamali 2-3 farklı dağıtım mutlaka görmeli tabiki bunlardan biri ubuntu olmali

Şöyle bir konu buldum ve sorunu Unetbootin ile kolayca çözmüşler fakat ben ne yaptıysam da olmadı,kaydolmuyor nerede yanlış olabilir sizce?

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=138.msg970#msg970

lunix mint kurmadan kullanmak

Ben demiyorum dostum bu konuda pek tecrübeli değilim gördüğün üzere.Bende Linux Mint 17.1 64 Bit sürümü var,sorun yaratmaz umarım.

ÇÖZÜLDÜ: Çok bilmiş üslublu arkadaşın iddiasının aksine,kolay bir şekilde kalıcı bir Usb Linux yaratmak ''Universal USB Installer'' ile mümkün.Saatlerdir bu tarz programları deneyip durdum ve nihayet Linux Mint forumunda (http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=46&t=195637 ) işe yarar bir şey buldum.Programı öneren arkadaş en az 4 Gb'lık bir Usb bellek kullanmamızı tavsiye ediyor.Sayesinde dil,saat,klavye ve duvar kağıdı gibi özelleştirdiğim seçenekleri zahmetsiz bir şekilde kaydedebildim ve sonradan indirdiğim uygulamalar tekrar başlatınca silinmedi,umarım yararlı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerHauptmann -- 14 Temmuz 2015; 14:33:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Waffen - SS

ÇÖZÜLDÜ: Çok bilmiş üslublu arkadaşın iddiasının aksine,

Bana mı dediniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.