arkadaşlar aşağıdaki konularda yardım lazım lütfen fikirlerinizi paylaşın özellikle de 3. problemle ilgili
problemler:
1-1 yıl önce aldığım bigisayarı kullanmaya başladıktan sonra belli olmayan vakitlerde ve herhangi bir proğramı kullanırken ve ya hiç proğram çalıştırmazken bilgisayarda kilitlenme hadisesi gerçekleşmekteydi...bu olay özellikle media player classic kullanırken power dvd proğramı çalışırken sıklıkla olamakta idi (az da olsa--cod2 ,aoe 3 benzeri -- oyun oynama durumlarında da gerçekleşmekteydi)... internet üzerinden izlediğim tv yayınları esnasın da da aynı problemle karşılaştım..
2-daha sonrasında ise özellikle internetten download yapmak istediğim de veya bazı sitelere girmeye çalıştığımda bilisayar kendini kapatmaya başladı...
3-nihayetinde bios güncellemesi yaptım ve anakart üreticinin son versiyon bios ayarlarını indirip güncelledim... bu güncellemeden sonra işlemci CPU daki çekirdeklerden birinin çalışmadığını fark ettim..
ilginç olan ise ,
önceleri kasanın fişini prizden çekip sonrasında tekrar fişi prize takma suretiyle sistemi çalıştırdığımda işlemci çekirdeğinden birinin hem aygıt yöneticisi işlemciler kısmında hemde görev yöneticisinin performans kısmındaki cpu geçmişi grafiklerde görünmemesi
ve sonrasında fiş takılı iken yapılan yeniden başlatma ile işlemci ile ilgili bu problemlerin ortadan kalkması
daha da köyüsü artık fiş devamlı takılı olsa bile ilk açılışta 2. işlemciyi görmüyor restart yapınca normale dönüyor
bu konularda yol gösterirseniz sevirim şimdiden teşekkurler........
Sistem özellikleri: işlemci intel core 2 due E6600 anakart: msi 7255 bios :amibios ram 1 gb palit nvidia geforge 7300 LE
kullandığınız anakartı birebir tanımıyorum ama HT anakartlarda enerji kesintisi , bios sıfırlama gibi işlemlerden sonra işlemci tipini otomatik algılayamadığından veya fail-safe moda geçtiğinden 2.çekirdek kullanımını devre dışı bırakıyor olabilir . bios ayarlarınızı gözden geçirin derim .
bios ayarlarına tam olarak hakim değilim sadece ayarları default yapmayı biliyorum o da malum F6 tuşuyla yapılıyor. ayrıca hangi bios başlığı ne işe yarar tam olarakta bilmiyorum... zahmet olmazsa detay verirmisiniz...nreye mudahale etmem gerekecek... bios suanda default da....
bir soru daha bu tek ilemcinin çalışması diğerinin çalışmaması demek -otomatik devre dışı yani- bu sorun ilerde sorun giderilmediği nasıl bir -buyuk- soruna yol açar
bios konusuna çok hakim değilseniz bence müdahale etmeyin lakin yanlış yönlenmeniz veya deneme yanılma yapmaya çalışmanız halinde ya sistem açılmamak üzere kilitlenecektir ki bunu ancak clear cmos jumperı ile düzeltebilirsiniz, veya anakart & işlemciniz hasar görebilecektir.
tek işlemci çalışması gibi bir durum yok sadece 2. çekirdeği yönetememek var . sorun yaratmaz ama performans belli bir ölçüde eksik olur ancak . dolayısıyla teknik destek almanız sanki daha iyi olur gibi duruyor .
diğer arkadaşların da yardımını beklıyorum özellikle bios ayarı hakkında
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme