Şimdi Ara

Lütfen bisiklet tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
8.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kilo: 98

çok uzun süredir bisiklet kullanmadım, sigara içiyorum

bisikletin kullanılacağı yer aslında %90 asfalt bir yol olacak

rakım min. 8 metre ila max. 24 metre arasında, çok dik yokuşlu bir parkur olmayacak.

toplam mesafe 17 km.

bisiklet isteme sebebim bu 17 kilometrelik parkuru en hızlı şekilde gitmek

bu nedenle dağ bisikletini eliyorum mantıken

vucüt alışana kadar bu parkurda gidip geleceğim ancak bisiklet sporunu severim diye düşündüğümden alacağım bisikletin farklı parkurlarda da kullanılabilmesini istiyorum. yani yine yol bisikleti olsun ama çok iyi asfalt olmayan yolda elimde kalmasın malum kilo var biraz

çıkabileceğim fiyat 2700 diyelim

zorlarsam 3000'e çıkarım.

bu özelliklere göre nasıl bir bisiklet seçmeliyim?

teker kalınlığı, çapı vb. etkenler konusunda neye dikkat etmeliyim?

• Merhabalar hocam. Bisiklet markasi onermek zor bir is. Ürün gamı ve fiyat cesitliligi cok fazla. Ben kendi tecrubelerime dayanarak ilk once bisiklet ile ilgili bilgilendirme yapayim.

1- Bisiklet secerken en onemli husus ne amacla kullanacagimizdir. Sizin amaciniz dogrultusunda ideal seciminizin sehir/tur bisikleti ya da fitness bisiklet olmasi gerekli diye dusunnuyorum. Sehir/tur bisikleti: konforlu, nispeten hizli, gerektiginde on/arka masaya bagaj takilabilip uzun seyahatlarda kamp malzemesi, esya v. b. Tasimak icin ideal bisikletlerdir. Fitness bisikletler ise sehir/tur bisikletine gore hissedilir derecede konforsuz ama bir o kadarda hizli, kullanimi daha zevkli, yol bsiskletlerine en yakin bisikletlerdir. Genelde sadece arka masaya bagaj takilabilir. Genelde ulkemizde insanlar mtb ile baslar, sonra sehir tur ile devam eder, oradan fitness ve en son da yol bisikletlerine gecerler. Konfor olarak iyi olan bisiklet genelde hiz olarak kotudur. Yani konfor siralamasi mtb>sehir/tur>fitness>yol.... Hiz siralamasi da tam tersidir. Bu bisiklstlerin ara gamlarinda cok degisik bisiklet tipleride vardir. Mesela biraz dag biraz tur bisikleti melezi olan hibrid ya da yol/tur melezi olan cyclocross gibi. Daha bircok bisiklet tipi mevcut.

2- konuyu dagitmazsak sizin icin yas, kilo bilgilerinize gore baslangic asamasinda sehir/tur ya da fitness bisiklet en iyi secim. Mutlaka duz masali bisiklet secmenizi siddetle tavsiye ederim. Bisiklet ne kadar esnemezse, bastiginiz pedali yani gucunuzu yola o kadar iletir. Amortisorlu bisikletler hem daha agir, hem gucu emer, hem daha pahali hem de amortisorleri bakim gerektirir. Kilitlenebilir amortisorlu bisikletler var onlar daha pahali ve asfalt kyllanimindda gereksizz.

3- ikinci en onemli husus kadro boyu secimi. Yanlis kadro boyu secimi bel, boyun sirt ve alt takimlarda agriya sebep olur. Sizin boyunuz small kadro veya medium kadroya denk gelmekte. Ideali ikisinin arasi..

Gelelim marka model tavsiyesine. Dedigim gibi benim icin cok zor bir sey, o yuzden kendim su an ki bisiklet bilgimle ne alirdim diye dusunerek yanitlayacagim. (Bana kalsa ben yol bisikleti alirim ama sizin su an fizik ve kondisyonunuz yeterli degil, o yuzden buna gore yorumlayacagim.)

A- Trek Fx serisi

B- Canondale quick serisi...

Bu iki "A ve B" marka bisiklet konforlu ve tur bisikletine daha yakin bisikletler. Ama herhalde Sifir fiyatlari sizin butcenizin limitlerinde ya da biraz asmakta... Temiz ikinci ellerini bulursaniz degerlendirmenizi tavsiye ederim.

C- Specialized sirrus elite

D- Giant escape serisi.....

Bu "C ve D" marka bisikletler tam orta da yani fitness ya da tur kavraminin ortasinda bana gore. Sirrus elite efsane bisikletlerdendir ama sifirlari cok pahali. Ikinci eli degerlendirilebilir. Escape in ise sifirini butcenizle rahatlikla alabilirsiniz.

Bu 4 marka bisiklet lider marka bisikletlerdir. Hepsinin kadrosu kalitelidir ve her yil kadro uzerinde büyük ar-ge calismalari var..

E- Merida speeder serisi

F- Sedona 410

Merida fitness bisijlet tanimina bu diger markalara nazaran daha uygun. Fiyat olarak sifirini alabiliyorsunuz.

Sedona ise yukaridakiler arasinda en uygun fiyatlisi. Bu tabiiki de kotu bir bisiklet anlamina gelmiyor. Alinabilir gayette zevkli bir bisiklet...

Bu bisikletlerin ortak noktalari hepside duz masa ve 28 jant. Kendi iclerinde donanim cesitliligine gore numaralandiriliyorlar. Trek fx 7..1/ 7.2/7.5....... gibi.

Bisiklette en onemli parca kadrodur. Bisiklette her parca degisir, upgreade edilir ama kadro degismez. Yukarida ki bisikletlerin kadro kaliteleri orta ust seviyede. O yuzden bunlari yazdim. Iclerinde karbon kadro olan modelleride var ama bu asamada fiyat pahalililigi nedeniyle gereksiz.

Bu modeller arasinda alirken min. 24 viteslu olan modellerini secin. Onlar upgreade edilmeye daha uygundur.

Ben bu isi yaparim, bisiklete surekli binerim, diyorsaniz specialized, canondale ya da trek markalarini secebilirsiniz.

Yok hevesimi alir sonra birakirim derseniz sedona en mantikli secim olacaktir.

Ama unutmayin bu isten zevk alirsaniz hep daha iyi bir bisiklet almak isteyeceksiniz. En son yol bisikletine oradan karbon yol bisikletine gecmek isteyeceksiniz. Buna "ikarus" etkisi diyorlar.. Ayni 125 cc motorsikletle baslayip, 250-600-1000-1300 cc. Motorlara sirasiyla gecmek istemek ve her birininin belli bir sureden sonra yetmedigi hissi gibi.....

Son olarak sadece bisiklet almakla is bitmiyor. Mutlaka almaniz gereken kask ve eldiven var. Kaskin cok faydasini gordum, mutlaka takarim. Eldiven ise dusme aninda istem disi yere temas eden ilk uzvumuz oldugu icin elimizi koruma amaclu gerekli, faydasini gorursunuz.

Ben bu markalari kendi tecrubeme gore tavsiye ettim. Her birini tecrube etmisligim var. Sizde birkacini tecrube edebilirseniz daha saglikli secim yapabilirsiniz. En alt fiyatli sedona 410 ile en ust fiyatli specialized ya da trek arasinda oyle hissedilir derecede ucurum bir fark yok.

Cok zor bir secim. Ne diyeyim kolay gelsin....
  • bütçenize uygun sehir bisikletlerine bakabilirsiniz. yol bisikletleri sizin icin uygun degiller. mtb ise asfaltta sizi normalden gereksiz sekilde fazlasiyla yorar. en uygunu gezi yani tur, sehir bisikletleri. 3000-4000 lira uzeri bisikletlere pek hakim degilim. o yuzden sunu yada sunu al diyemem. ama trek fx serileri cok hafif ve dayanikli bisikletler. bi arastir derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trek 7.2 FX fiyat olarak alabileceğim bir bisiklet 3700 lira

bisikletler hakkında bilgim sıfır ama araştırdıkça gidon boyu, kadro mudur nedir o boyu falan senin boyuna oranı vb. şeyler okuyorum ama anlamıyorum

bu konular hakkında nereden bilgi bulabilirim?
  • Merhabalar hocam. Bisiklet markasi onermek zor bir is. Ürün gamı ve fiyat cesitliligi cok fazla. Ben kendi tecrubelerime dayanarak ilk once bisiklet ile ilgili bilgilendirme yapayim.

1- Bisiklet secerken en onemli husus ne amacla kullanacagimizdir. Sizin amaciniz dogrultusunda ideal seciminizin sehir/tur bisikleti ya da fitness bisiklet olmasi gerekli diye dusunnuyorum. Sehir/tur bisikleti: konforlu, nispeten hizli, gerektiginde on/arka masaya bagaj takilabilip uzun seyahatlarda kamp malzemesi, esya v. b. Tasimak icin ideal bisikletlerdir. Fitness bisikletler ise sehir/tur bisikletine gore hissedilir derecede konforsuz ama bir o kadarda hizli, kullanimi daha zevkli, yol bsiskletlerine en yakin bisikletlerdir. Genelde sadece arka masaya bagaj takilabilir. Genelde ulkemizde insanlar mtb ile baslar, sonra sehir tur ile devam eder, oradan fitness ve en son da yol bisikletlerine gecerler. Konfor olarak iyi olan bisiklet genelde hiz olarak kotudur. Yani konfor siralamasi mtb>sehir/tur>fitness>yol.... Hiz siralamasi da tam tersidir. Bu bisiklstlerin ara gamlarinda cok degisik bisiklet tipleride vardir. Mesela biraz dag biraz tur bisikleti melezi olan hibrid ya da yol/tur melezi olan cyclocross gibi. Daha bircok bisiklet tipi mevcut.

2- konuyu dagitmazsak sizin icin yas, kilo bilgilerinize gore baslangic asamasinda sehir/tur ya da fitness bisiklet en iyi secim. Mutlaka duz masali bisiklet secmenizi siddetle tavsiye ederim. Bisiklet ne kadar esnemezse, bastiginiz pedali yani gucunuzu yola o kadar iletir. Amortisorlu bisikletler hem daha agir, hem gucu emer, hem daha pahali hem de amortisorleri bakim gerektirir. Kilitlenebilir amortisorlu bisikletler var onlar daha pahali ve asfalt kyllanimindda gereksizz.

3- ikinci en onemli husus kadro boyu secimi. Yanlis kadro boyu secimi bel, boyun sirt ve alt takimlarda agriya sebep olur. Sizin boyunuz small kadro veya medium kadroya denk gelmekte. Ideali ikisinin arasi..

Gelelim marka model tavsiyesine. Dedigim gibi benim icin cok zor bir sey, o yuzden kendim su an ki bisiklet bilgimle ne alirdim diye dusunerek yanitlayacagim. (Bana kalsa ben yol bisikleti alirim ama sizin su an fizik ve kondisyonunuz yeterli degil, o yuzden buna gore yorumlayacagim.)

A- Trek Fx serisi

Bu iki "A ve B" marka bisiklet konforlu ve tur bisikletine daha yakin bisikletler. Ama herhalde Sifir fiyatlari sizin butcenizin limitlerinde ya da biraz asmakta... Temiz ikinci ellerini bulursaniz degerlendirmenizi tavsiye ederim.

Bu "C ve D" marka bisikletler tam orta da yani fitness ya da tur kavraminin ortasinda bana gore. Sirrus elite efsane bisikletlerdendir ama sifirlari cok pahali. Ikinci eli degerlendirilebilir. Escape in ise sifirini butcenizle rahatlikla alabilirsiniz.

Bu 4 marka bisiklet lider marka bisikletlerdir. Hepsinin kadrosu kalitelidir ve her yil kadro uzerinde büyük ar-ge calismalari var..

E- Merida speeder serisi

F- Sedona 410

Merida fitness bisijlet tanimina bu diger markalara nazaran daha uygun. Fiyat olarak sifirini alabiliyorsunuz.

Sedona ise yukaridakiler arasinda en uygun fiyatlisi. Bu tabiiki de kotu bir bisiklet anlamina gelmiyor. Alinabilir gayette zevkli bir bisiklet...

Bu bisikletlerin ortak noktalari hepside duz masa ve 28 jant. Kendi iclerinde donanim cesitliligine gore numaralandiriliyorlar. Trek fx 7..1/ 7.2/7.5....... gibi.

Bisiklette en onemli parca kadrodur. Bisiklette her parca degisir, upgreade edilir ama kadro degismez. Yukarida ki bisikletlerin kadro kaliteleri orta ust seviyede. O yuzden bunlari yazdim. Iclerinde karbon kadro olan modelleride var ama bu asamada fiyat pahalililigi nedeniyle gereksiz.

Bu modeller arasinda alirken min. 24 viteslu olan modellerini secin. Onlar upgreade edilmeye daha uygundur.

Ben bu isi yaparim, bisiklete surekli binerim, diyorsaniz specialized, canondale ya da trek markalarini secebilirsiniz.

Ama unutmayin bu isten zevk alirsaniz hep daha iyi bir bisiklet almak isteyeceksiniz. En son yol bisikletine oradan karbon yol bisikletine gecmek isteyeceksiniz. Buna "ikarus" etkisi diyorlar.. Ayni 125 cc motorsikletle baslayip, 250-600-1000-1300 cc. Motorlara sirasiyla gecmek istemek ve her birininin belli bir sureden sonra yetmedigi hissi gibi.....

Son olarak sadece bisiklet almakla is bitmiyor. Mutlaka almaniz gereken kask ve eldiven var. Kaskin cok faydasini gordum, mutlaka takarim. Eldiven ise dusme aninda istem disi yere temas eden ilk uzvumuz oldugu icin elimizi koruma amaclu gerekli, faydasini gorursunuz.

Ben bu markalari kendi tecrubeme gore tavsiye ettim. Her birini tecrube etmisligim var. Sizde birkacini tecrube edebilirseniz daha saglikli secim yapabilirsiniz. En alt fiyatli sedona 410 ile en ust fiyatli specialized ya da trek arasinda oyle hissedilir derecede ucurum bir fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi möhkem -- 2 Mart 2018; 10:19:33 >

• möhkem M kullanıcısına yanıt
    Zaman ayırıp uzun uzun detaylı cevap verdiğiniz için teşekkürler

bilmediğim şeyleri öğrenmek iyi oldu. Seçim sürecinde tekrar tekrar dönüp okurum yazınını.

Bu bilgiler üzerine araştırma yapmam daha kolay olacak

Sizden bir ricam daha olacak.

İstanbul'da bu bisikletlerden satan bildiğiniz bir yer var mı? Fiziki deneme yapıp daha iyi bilgi elde edebileceğimi düşünüyorum.
  • Maalesef hocam. Istanbul da ikamet etmedigim icin o konuda yardimci olamayacagim. Belirtttigim bisikletleri distrubutor firmalar getiriyor ve ana bayiler tarafindan satiliyor. Delta bisiklet ya da Asli bisiklet gibi. Bunlarin da subeleri mutlaka Istanbul da vardir. Internet ten bulabilirsuniz. 1 hafta daha bisiklet ile ilgili internet uzerinden arastirma yaparsaniz istediginiz marka modeli kararlastirabilirsiniz gibime geliyor. Saglicakla kalin.

teşekkürler.

sizin yazınız doğrultusunda daha detaylı araştırma yaptım.

boy/iç bacak uzunluğu oranı, kadro boyu vs. gibi şeyleri öğrendim.

Trek FX 7.3 alacağım gibi duruyor. Cumartesi bir bisikletçiye gidip orada da yine bilgi alacağım.

Aksesuarlar falan derken bana 5.000'e patlayacak bu iş ama uzun vadede faydası çok olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bisiklet tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Guzel gunlerde kullanin....

• quote:

Orijinalden alıntı: echonia

teşekkürler.

sizin yazınız doğrultusunda daha detaylı araştırma yaptım.

boy/iç bacak uzunluğu oranı, kadro boyu vs. gibi şeyleri öğrendim.

Trek FX 7.3 alacağım gibi duruyor. Cumartesi bir bisikletçiye gidip orada da yine bilgi alacağım.

Aksesuarlar falan derken bana 5.000'e patlayacak bu iş ama uzun vadede faydası çok olacak.

Madem bisikletciye gideceksiniz deneme yapabilirsiniz. Diger markalarida en azindan birkacini deneyebilirseniz daha guzel bir secim yapabilirsiniz. Daha sonra aklinizda soru isaretleri kalmamis olur hem. Almayi dusundugunuz bisiklet cok guzel bir bisiklet. Eger surekli binecekseniz pisman olmazsiniz, ama 1-2 gunde hevesinizi alip kenara birakacaksaniz verdiginiz ucret caninizi yakabilir. Sahibinden. Com uzerinde satilan ikinci el bisikletlere de bakabilirsiniz. Bazen orada cok temiz bisikletlerbdenk gelebiliyor. Sifir ayarinda ve fiyatlari uygun.....

şu anki düşüncem günde 17 km (toplam 34 km) git gel yapmak.

vücut alıştıkça ve kilo verdikçe, ve müsait oldukça daha uzun mesafeler gitmek.

iş için gideceğim şehir bisiklet + kamp için mükemmel

sanırım 1 sene içinde 10.000 km yaparım bisiklet ile

ikinci el kullanmayı hiç sevmedim (araba hariç), bu nedenle sıfır almayı düşünüyorum.

bir insanı daha bisiklet tutkusuna kavuşturdunuz, belki farkında değilseniz belirteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echonia -- 2 Mart 2018; 14:47:52 >
  • echonia kullanıcısına yanıt
    amator oldugun icin inan ne kadar buradan detayli anlatsam da anlamassin, cunku cok fazla sey bilmiyorsun. bunu surekli okumak yerine kendi edindiğin tecrubelerle öğreneceksin. en ideali bu.

bisiklet mecburiyet degil, tercihtir. o yuzden aldigin zaman inan kisa zaman içerisinde sende alisacaksin.

• mecburiyetten almıyorum zaten, tamamen spor amaçlı ve zihin açıcı aktivite olması nedeniyle alıyorum

belki 1 sene sonra sıkılabilirim ama o zamana kadar, alacağım bisikleti hakkıyla kullanacağıma inanıyorum

belki de vazgeçilmez birşey olacak benim için, kestirmek zor ama kafama koydum ve yola çıktım
  • Bisiklet surme isteginiz hic kaybolmasin... Tekerinize tas degmesin... Saglicakla kalin

biraz evvel specialized sirrus elite serilerini inceledim ve çok hoşuma gitti. İstersen onları da düşünebilirsin. 2017 ve 2018 modelleri araştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: möhkem

Merhabalar hocam. Bisiklet markasi onermek zor bir is. Ürün gamı ve fiyat cesitliligi cok fazla. Ben kendi tecrubelerime dayanarak ilk once bisiklet ile ilgili bilgilendirme yapayim.

A- Trek Fx serisi

E- Merida speeder serisi

F- Sedona 410

Teşekkürler bu güzel yorum için, bisiklet için araştırma yaparken çok yardımcı oldu

• Isinize yaramissa ne mutlu... Mesaji ne zaman yazdigimi unutmusum. 2 yil gecmis. Alintilayinca sasirdim. Tesekkurler, iyi surusler...

• Merhabalar
    Bu zamana kadar zamanında 200 küsür liraya aldığım orbisten başka bisiklete binmedim. Bir bisiklet daha almak istiyorum ve almışkende güzel bi bisiklet almak istiyorum 4000 tlye kadar da bütçe ayırabilirim.Genellikle asfaltta kullanıcam. Yol bisikleti ile şehir bisikleti arasında seçim yapma şansım varmı acaba kadro lastik jant olarak .Çünkü yol bisikleti kadar hızlı olmasına da gerek yok ve şehir bisikleti kadarda ağır olmasını istemiyorum. Bu bütçeye kaldıysa tabi alınabilicek sizce en iyi model ve marka önerileriniz nelerdir.

• Ben de 4000 tl ye kadar bir bisiklet bakıyorum,bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.