Şimdi Ara

lütfen buzdolabı tavsiyesi (profilo BD 5700 NFV?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, electroworld de peşin 1336 tl ye profilo BD 5700 NFV buzdolabı buldum ve almak üzereydim ki, bir arkadaşım uyardı profilo alınmaz, arçelik al, herkes profilodan dert yanıyor diye.
    forumu inceledim, beyaz eşya konusunda çok tartışma yaşanmış, olay milliyetçiliğe kadar gitmiş. benim için ürünün menşei değil, bana faydası önemlidir. sonuç itibariyle Türkiye'de üretim yapan birçok firma, parçaları yurtdışından getirip montajlıyor ve sermaye dolaylı da olsa y.dışına gidiyor. bu konuda elimizden birşey gelmeyeceğine göre, işin içine milliyetçilik katmadan, bana 1500 tl civarı, A sınıfı, NF özellikli, iç hacmi büyük, mümkünse dondurucusu altta olan bir buzdolabı önerebilir misiniz?

1-2 hafta sürem var, tatmin edici bir cevap alamazsam yine gidip profiloyu alacağım. arçelik'in son dönem ürünlerine çok güvenemiyorum.

ilgilenip cevap yazanlara teşekkür ederim.

• Ben almaman gerekeni yazıp yardımcı olmaya çalışayım.
    Ariston No frost sesli çalışıyor,sakın alma.
    Aynı şekilde bir arkadaşta Arçelik Nofrost gördüm,o daha da sesliydi.Bütün Nofrostlar mı böyle,bilmiyorum.
    Bence ya Nofrost alma,ya da ses düzeylerini (desibel) iyice araştırıp al,çünkü bu sesli çalışma sorunu insanı
    çok rahatsız ediyor.
  • Ustalar daha detaylı yazarlar ama benim forumdan genel olarak öğrendiğim;

- Buzdolabında önceliğin Sharp olsun,
    - Olmadı Samsung modellerine bak,
    - Yerli olarakta Arçelik fena değildir,

Bunlar dışında benim görüşüm artık marka değil model bazında araştırma yapmak lazım. Neredeyse her markanın çok iyi ve çok kötü ürünleri mevcut. Bir ürünündeki kötülüğü diğer ürünlerine yansıtmamak lazım. Keza tam terside geçerli. Son olarakta benim not ettiğim güncel araştırmamı ekliyim. Biraz karmaşık ama bi fikir olsun. Zaten ustalar gelince daha net bilgiler verirler ;)

Samsung RT-62UDEW 1629 lira 492lt -360lt
    Samsung SR-L629EVS 1581 lira 501lt-358lt r134a
    Samsung RT-62KDEW 1399 lira 492lt-360lt su pınarı
    Samsung RT-53MARS 1000 lira 410litre
    Samsung RT41MBSW 802 lira 789 lira(darty)
    Whirlpool ARC 4138 403lt-317lt 0,65kWh R-22
    Samsung RT-45E ASW 959 lira(darty)

Boschun XL ve XXL dışındaki modelleri sorunludur, düşünmeyin

• Profilo'nun çamaşır-bulaşık makineleri ve fırınları iyidir ama buzdolabında beklediğiniz performansı vermez. Arçelik buzdolabında daha iyidir.

Ama bu işin piri kimdir derseniz yukarıda uğur nickli arkadaşımız alınabilecek modelleri listelemiş. Özellikle buzdolabının yerleşeceği yerde genişlik sıkıntısı yoksa Samsung SRL629EVS veya SRL629EV modellerini kaçırmayın. Bu aralar çok ucuzladı.
  • yorum ve yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. ben SRL629EV yi çok beğenmiştim ama sözlüm dondurucusu çok büyük, dolap bölümü küçük dedi, mecburen vazgeçtik. en son kararımız bosch SGS33E02TR olacak galiba.
    herkese kolay gelsin, yeniden teşekkürler.
  • Selam,

Bu fiyat nerede var ben göremedim hatta bana verilen fiyat 1650 tl idi.. !!!!

Birde Can Bey'in dediği 2 modeli şuan elimde olan broşürde görüyom ama fiyat yazmamişlar..
    yukardaki modelden cok mu büyükdür yani cok fark varmı ebalarında??
    Teşekkür ederim şimdiden..
  • bende profilo bd 4303 anfe modeli var ilginçtir çok iyi çıktı 4 yılında maşallah hiç sorun yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: Atl@s

bende profilo bd 4303 anfe modeli var ilginçtir çok iyi çıktı 4 yılında maşallah hiç sorun yok

Amcamlarda da aynısı 5 senedir var, yengem de çok memnun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pasha-TR

Selam,

Bu fiyat nerede var ben göremedim hatta bana verilen fiyat 1650 tl idi.. !!!!

Birde Can Bey'in dediği 2 modeli şuan elimde olan broşürde görüyom ama fiyat yazmamişlar..
    yukardaki modelden cok mu büyükdür yani cok fark varmı ebalarında??
    Teşekkür ederim şimdiden..

ben samsung 629EV modelini yeni aldım, istanbul istoç tan.
    kargo dahil 1475TL ye mal oldu.
    heryerde 1700 ve 2000 TL ye fırlamış durumda
    dolap on numara
  • samsung'un SRL-629EVS buzdolabına bakıyorum da, acaba bu su pınarlı buzdolabı ne kadar kullanışlı? ne dersiniz sorun çıkarır mı sonradan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: elferm

samsung'un SRL-629EVS buzdolabına bakıyorum da, acaba bu su pınarlı buzdolabı ne kadar kullanışlı? ne dersiniz sorun çıkarır mı sonradan?

bende candogan62 nin yorumları üzerine aldım tabiki daha yeni ama araştırmalarımda hiçbir olumsuz bir şey bulamadım bu dolapla ilgili
    EV ve EVS arasındaki fark renk diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pasha-TR

Genelde araştırmamı başarı online, darty, hepsi burada, beyaz eşyam gibi sitelerden yaptım ama not etmemişim nerden bu fiyatı aldığımı. Sanırım darty den aldım.

not:http://forum.donanimhaber.com/m_31283493/tm.htm#31369685

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_bek -- 30 Nisan 2009; 12:01:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.