Şimdi Ara

lütfen cevaplayın (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
2.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanına eş gelen kuş daha çok tıs olur insana küser.Keşke üreticiden direk çift yada insana alışkınlardan alsaydın petshop yerine.
  • Kuşları ayırıp 2 hafta sonra birleştiricem birleştirince yuvalık takıyımmı ne kadar bekliyim yeşil kuş çok hırçın dışarıdayken perde hariç hiçbir yerde durmuyor ne yapmalıyım.mavi kuşun ceresine avipom merhem sürüyorum ama ağzını açıyo ve merhemden yemiş oluyo mi zararı dokunur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevap17

Kuşları ayırıp 2 hafta sonra birleştiricem birleştirince yuvalık takıyımmı ne kadar bekliyim yeşil kuş çok hırçın dışarıdayken perde hariç hiçbir yerde durmuyor ne yapmalıyım.mavi kuşun ceresine avipom merhem sürüyorum ama ağzını açıyo ve merhemden yemiş oluyo mi zararı dokunur mu?

Önce kendilerine bi alış sınlar. Kur yapsınlar birbirlerine. Hemen yuvayi takarsan dişi kendini stres altında hisseder. Dediğim gibi merhemide ince bir şekilde sür ağzına varmayacak şekilde dikkat et. Fazla surersen ağzına gidebilir kuşu hasta edebilir.

• Acaba kuşu geri verip başka petshop tan mı kuşu salma kafese alıp eş seçmesini sağlasam yada birbirlerine alışmaları için ne yapmalıyım ve önceki resimlere göre bu kuşlar kaç aylık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevap17 -- 7 Mart 2015; 22:47:10 >
  • Kardeşim bugün bende kuşuma eş aldım.Hırçın olmaları çok normaldir.Korkma alışma dönemi olacak birazcık.Baktın 1-2 hafta boyunca halen alışamadılar durmaksızın kavga ediyorlarsa değiştir,Ancak ne kadar alışırlarsa alışsınlar ara sıra kavga edebilirleR.Her zaman dişi kuş hırçın olur.Sorun olacağını sanmıyorum.Zaten öldürecek kadar kavga ettiklerini anlayabilirsin.

• quote:

Acaba kuşu geri verip başka petshop tan mı kuşu salma kafese alıp eş seçmesini sağlasam yada birbirlerine alışmaları için ne yapmalıyım ve önceki resimlere göre bu kuşlar kaç aylık

Mhymhy nin dediklerine katılıyorum başka bi ekleyecegim bişey yok. Sadece soruna karşılık yaşı 7~8 aylık var gözdeki irisi daha gri ve cere rengi yeni koyulaşmaya başlamış. Benim dikkatimi çeken başka bişey daha var. Dişi kuş kanatları salık duruyor. Halsizlik falan varsa bi önceki yorumlarda belirttiğim tavsiyeleri uygula. Zaten erkek kuşun da henüz kendine gelememiş. Suyuna bal karıştır yada çay kaşığı na biraz bal al kuşun gagasina degdirdigin zaman zaten ağzını açacak tır. Yemezse de zorlama kuşu suyuna kat. Hatta 2 suluk bulundur. Üşütme gibi bişey falan varsa diye yazıyorum bunu. Bebe aspirinin 4te 1 ini suyuna karıştır. Yani hapı 4 e böl eşit parçada sadece 1 parçasını suya karıştır. Yarım suluk su kullan. 3~4 gün bi uygula. 2 Si de aynı durumda halsiz lik titreme gibi bulgular varsa 2side içebilir.

• aynen alışma dönemi
  • Erkek muhabbet kuşum duvara çarptı yere düştü ve biraz kendi yuvarlandı çok sessiz duruyor ne yapabilirim

• quote:

Erkek muhabbet kuşum duvara çarptı yere düştü ve biraz kendi yuvarlandı çok sessiz duruyor ne yapabilirim

Siddetlimi çarptı ? şoka girmistir salma bugun.Ve resimlerdeki gibi yan yanalar sevgili olmuslar bunlar alısmıslar yani. 2-3 hafta geçsin bekle mutlaka alısacaklar tüm gün kafesteler alısacaklartır.

Kuşunu sev az meyve-sebze ver mutlu et korkusu geçsin duvarı çarpmasıda ilginç odayı alışık olan kuşlar genellikle çarpmaz acemi ise çarpıyor
  • yan yana duruyolar ve erkek ötünce dişi de ötüyo mavi kuşun gözünde bi gariplik var ne yapmalıyım kafesleri kavka etmiyolar diye ayırmıyıcam yuvalığı ne zaman takmalıyım . quik kızıştırıcı veriyorum
     lütfen cevaplayın lütfen cevaplayın lütfen cevaplayın

• quote:

yan yana duruyolar ve erkek ötünce dişi de ötüyo mavi kuşun gözünde bi gariplik var ne yapmalıyım kafesleri kavka etmiyolar diye ayırmıyıcam yuvalığı ne zaman takmalıyım . quik kızıştırıcı veriyorum

Tüy dökümündeler tüyleri gitmis kafasında hep gözündeki vitamin takviyesi yap daha acele etme ne çiftlesmesi mavi kuş kendine gelsin 2-3 ay geçsin yaz ayı geldimi tak yuvalıgı seçimden sonra.

• quote:

yan yana duruyolar ve erkek ötünce dişi de ötüyo mavi kuşun gözünde bi gariplik var ne yapmalıyım kafesleri kavka etmiyolar diye ayırmıyıcam yuvalığı ne zaman takmalıyım . quik kızıştırıcı veriyorum

Öncelikle duvara çarpma sonucu tunekte duramama denge sağla yamama ayaklarda yürür ken sendeleme varmı. 2~3 gün dikkat et. Başını kontrol edemeyip sağa sola yıkılma görürsen direk veternere götür. Beyin kanaması olabilir bu söylediklerim olursa.
    Bi 2. Sorun evet ilk fotoda göz ve gagada bi problem görünüyor ama 2 ve 3. Fotoda bu sorunu göremedim. Fotoyu Çekimden kaynaklı olabilir . Şimdi ceresinin uç kısmında bi tahriş lik var bu merhemi kullandiktan sonra başladıysa kullanmayı birak mantar olduğunu sana kim söyledi bilmiyorum ama bazi kabartilar hep mantar anlamına gelecek diye bi kaide yoktur. Dediğim gibi gagası merhemden sonra kötü leştiyse merhemi kullanma Kuşun gagasini kaynaşmış ve ılımış suyla fazla bastirmadan temizle. 2ggün steril şekilde temizle suyu kaynattiktan sonra yap sudaki mikrop kırılsın. Ondan sonra teramcyn deri merhemi al ve sorunlu bölgeye ince bi şekilde sür.
    Diğer bi sorun kuşun da baş kısmında gördüğüm kadarıyla aşırı tüy dökümü var havuç rendele ver demiştim suyuna vitamin eksik etme. Ama istersen kullanirsan şayet. Teramisin diye bi antibiyotik var yani hem vitamindirde. Veternerden bu ilacı temin et onu kullan bir hafta. Bu baş kısmında ki tüyler de dökülme genelde burun üstünde açılma olunca başka bi hastalıktan kaynaklı olabiliyor. Eğer alırsan bu ilacı bu yazdıklarıma dikkat et.
    1 ~ sarı toz olan teramisin alacaksın (bunun birde sıvı olanı vardır onu almicaksin )
    2 bu ilacın dozu kuşun gözü kadardır yani bi kibrit çöpü fezasi kadar yarım suluk suya kullanılacak.
    3~ kullanım süresi 1hafta dır. Antibiyotik içerdiği için 1haftadan fazla kullanirsan kuşun vücut direnci kaybolur sürekli hastalanir. İçeriğinde vitaminde olduğu için diğer kuşun da kullanabilir
    4~ bu ilacın gün ışığına dayanma süresi 1 gündür gün ışığında 2 gün bekletirsen bi etkisini goremezsin. Bu yüzden yarım suluk suya gözü kadar hergün değiştirmek şartıyla 1 hafta kullanacaksin.

Şimdilik geçmiş olsun eğer bi sorun olursa burdayım gecte olsa cvblarim bildiğim bi konu olursa.
    DİP NOT : dediklerimi güvenle uygulayabilirsin 9 tane kuşum var bütün hastalıklarıyla karşılaştım ve uyguladigim tedavi yöntemlerini seninle de paylaşıyorum.
    Mantar hastalığından eminsen sana vereceğim çaylar da mantar için kullanılan çayları icirtebilirsin. Yanlız o ilaçla birlikte kullanma birde çayı yarı yarıya suyla seyrelttikten sonra kullan.
     lütfen cevaplayın lütfen cevaplayın

• Kuşa eş almaya gittiğimde adam kuşda mantar var kuşun kafesini yıka 1 hafta boyunca ilacı sür dedi

• quote:

Kuşa eş almaya gittiğimde adam kuşda mantar var kuşun kafesini yıka 1 hafta boyunca ilacı sür dedi

Eminseniz kullan. Ama merhemden sonra olduysa kullanma diyorum bak.

• quote:

Kuşa eş almaya gittiğimde adam kuşda mantar var kuşun kafesini yıka 1 hafta boyunca ilacı sür dedi

Pet shopa ve yazanlara bakma git doktora götür baksın fazla ücret tutmaz çoğu ücretsiz tek ilaç parası alıyorlar.

Veteriner o kadar okumus adamlar bilecektir ne olup olmadıgını ve en uygun ilaçı verecektir.Gözünde bir seyler var gibi ve hijyene dikkat et kafesi iyi temizle %90 bu yüzden oluyor simdi aklıma geldi.Kuşlar kafase temizlediginden 2 günde 1 temizlicen pis oldugundan kuşların ayagının altına mikroplu oluyor kuş gözünü kaşıdıgında o bölge mikrop kapıyor.
  • Bu gün fark ettim mavi kuşum yere duşen yemleri yiyor hemen altlığı temizledim günü birlik temizlicem artık kafesi.
    Tüyleri için de havuç ve 2 günde 1 vitamin takviyesi yapıcam avisol-b vitamin var yeterlimi ? Multi vitamin de var hangisini kullanıyım?kafese kalamar kemiğini bugün taktım.kuşlar birbirine sanırım alıştı maviyi dışarı çıkartıyorum kafese konuyo ve tüm gün ötmeyen kuşlar susmuyor.sizce eş oldularmı?kafese salıncak takıyım mi gerek varmı ?

• quote:

Bu gün fark ettim mavi kuşum yere duşen yemleri yiyor hemen altlığı temizledim günü birlik temizlicem artık kafesi.
    Tüyleri için de havuç ve 2 günde 1 vitamin takviyesi yapıcam avisol-b vitamin var yeterlimi ? Multi vitamin de var hangisini kullanıyım?kafese kalamar kemiğini bugün taktım.kuşlar birbirine sanırım alıştı maviyi dışarı çıkartıyorum kafese konuyo ve tüm gün ötmeyen kuşlar susmuyor.sizce eş oldularmı?kafese salıncak takıyım mi gerek varmı ?

aynasızsa tak oyuncak filan tak oynasınlar oyun parkı vsde yap bende var oynansınlar.Enerjisini dısarı sal dolap arkasını vs cama dikkat et birbiri ile oynadımı alısacaklardır
  • quote:

Bu gün fark ettim mavi kuşum yere duşen yemleri yiyor hemen altlığı temizledim günü birlik temizlicem artık kafesi.

Avisol tüy dökme zamanını kisaltacaktir onu kullan. Daha yeni alışma aşama sın dalar biraz sabret. Birbirlerine iyice alış sınlar kur yapsınlar 1~2 ay geçsin yuvayı takarsin. Aynalı salıncak takma ki birbirlerinden uzak durmasinlar. Birbirleriyle ilgilensinler aynasiz oyuncaklar takabilirsin ama kafeste hareketini engelleyecek durumda olmasın.

• Kuşları az girilen salona koydum çok sakinler dişinin ceresi kahverengi erkeğin mavi arada bir kavga ediyorlar

• quote:

Kuşları az girilen salona koydum çok sakinler dişinin ceresi kahverengi erkeğin mavi arada bir kavga ediyorlar

İlk başta öyle olur zamanla alisirlar zaman tanı biraz. Dişi kızısmış ama alismadigi için icraat yoktur yada olacaktır belli mi olur ilk aşklar nefretle başlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.