Bildirim
lütfen cevaplayın (3. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Anladım haftaya kafesi değiştiricem yeni kafese erkeği koyucam 1 gün sonrada dişiyi alıştıklarındada yuvayı takarım nasıl bir kafes almalıyım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: cevap17
Anladım haftaya kafesi değiştiricem yeni kafese erkeği koyucam 1 gün sonrada dişiyi alıştıklarındada yuvayı takarım nasıl bir kafes almalıyım
Yatay telli 3yemlikli kafes alsan 2sine yeter.
Merhaba benim kuşlarım kavga olmasada tartışıyolar ben 2. Kuşu geri versem erkeğin eşini kendi seçmesini sağlasam kuşlara zarar vermiş olurmuyum
quote:
Merhaba benim kuşlarım kavga olmasada tartışıyolar ben 2. Kuşu geri versem erkeğin eşini kendi seçmesini sağlasam kuşlara zarar vermiş olurmuyum
Seninde bu kuş takıntın deli ediyor beni.Kuşlar geçen hafta çektigin fotoğraf normaller mutlular tartışma olacak yem kavgası vs normal seyler.Eğer bir kuş istemiyorsa ölümüne kavga ediyorlar ve ölüyor şahit oldum yakınımın.
10-12 gün olmus geri verme her 2 kuş içinde zarar vermis olacaksın.Verdigin kuş ortama alışmıs sana eve.Diğer kuş ise yeni arkadaşına alısms tipine -
quote:
Sen bilirsin. Dişi alışamadı diyorsan istediğini yap ama dişi ortama alistiysa biraz zamana bırak biraz sabret. ben sana dedim en başında kuşun seçsin diye ama şimdi ha deyince olmaz onlar zamanla birbirlerine alisacaklardir.
2. kuşu alalı 1 ay oldu diye yuvalığı taktım birbirlerine kuşlar alıştı ama birbirlerini kaşıdıklarını görmedim dışarı çıktıklarında erkek lambanın üzerine dişi padeye sonra erkeğin yanına gidiyor yuvalığa hiç girmiyorlar(korkuyorlar)bir yerde okudum karanlık olduğu için korkabildiği yazıyordu bende yuvalığın kapağını biraz aralık bırktım .çiftleşmeleri için ne yapmam gerekli
-
quote:
2. kuşu alalı 1 ay oldu diye yuvalığı taktım birbirlerine kuşlar alıştı ama birbirlerini kaşıdıklarını görmedim dışarı çıktıklarında erkek lambanın üzerine dişi padeye sonra erkeğin yanına gidiyor yuvalığa hiç girmiyorlar(korkuyorlar)bir yerde okudum karanlık olduğu için korkabildiği yazıyordu bende yuvalığın kapağını biraz aralık bırktım .çiftleşmeleri için ne yapmam gerekli
Önceden de söyledim şimdi de söylüyorum. Biraz zamana bırak. Yuvanin karanlığın dan korkmaz onlar sadece yabancı oldukları için biraz yadirgamislar. Henüz meraklı değil dişi meraklaninca ve ciftleşmek için hazırlık yapınca yuvaya girecektir. Yuvanin içinde kemirme seslerini duyarsınız hazırlık yapınca. Bekle bakalım. Ha deyince olmaz ki bırak kendi hallerine.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir yerde gördüm dişi ve erkeği 3 hafta ayrı salmada bekletiliyormuş.erkeğin kafesine yuvalık takılıyormuş öylece 3 hafta sonra çiftleşiyorlarmış
Bende salmaya ayırdım birbirlerini görücek şekilde ama dişi arkasını dönüyor bakmıyor ilk koyduğum zaman tellerden geçmek için uğraşıp durdu.ceresi kahverengi erkeğin açık mavi erkek sürekli kafasındaki tüyleri dikiyor neden olabilir ve bu yöntemle yavru alabilirmiyim.inşallah yavru alırım 2 kere rüyamda 5 tane yavru gördüm daha tüyleri çıkmamış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevap17 -- 22 Nisan 2015; 18:21:01 >
quote:
Bende salmaya ayırdım birbirlerini görücek şekilde ama dişi arkasını dönüyor bakmıyor ilk koyduğum zaman tellerden geçmek için uğraşıp durdu.ceresi kahverengi erkeğin açık mavi erkek sürekli kafasındaki tüyleri dikiyor neden olabilir ve bu yöntemle yavru alabilirmiyim.inşallah yavru alırım 2 kere rüyamda 5 tane yavru gördüm daha tüyleri çıkmamış
inşaallah alırsın baya heves ediyorsun. Erkek depe tüylerini dikerek dişinin dikkatini çekmeye çalışıyor dur. Salma da daha hızlı verim alabilirsin. Çünkü ortam geniş olunca birbirlerinin peşinden koşarak birbirlerini daha bi çabuk istemeye birbirlerine daha hızlı alışmaya başlar. Cere kahverengi ise kızışmış demektir ama bu ciftlesecegi anlamına gelmez. Dişinin erkeği kabullenmesi lazım. Yuva tak Dişi kendini mecbur hissetsin birde öyle dene. Yuvaya girmeye başlarsa yumurta için hazırlık yapıyor demektir.
-
2 kafes olarak altlı üstlü ayırdım. Birbirlerine öterek cevap veriyorlar dışı hiç yuvasına bakmıyor bile nerdeyse 3 aydır takılı.dişi ile erkek eş sanırım birbirlerini kaşıyorlar ama dışı daha üstün .o yüzden iki kafese ayırdım.birbirlerini görmüyorlar sizce iyi mi yaptım erkek nasıl daha baskın olucak ve dişi erkeğe ara sıra gagasıyla vuruyor mu ittiriyor mu anlayamıyorum bu neyi gösterir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevap17 -- 3 Haziran 2015; 17:32:56 >
quote:
2 kafes olarak altlı üstlü ayırdım. Birbirlerine öterek cevap veriyorlar dışı hiç yuvasına bakmıyor bile nerdeyse 3 aydır takılı.dişi ile erkek eş sanırım birbirlerini kaşıyorlar ama dışı daha üstün .o yüzden iki kafese ayırdım.birbirlerini görmüyorlar sizce iyi mi yaptım erkek nasıl daha baskın olucak ve dişi erkeğe ara sıra gagasıyla vuruyor mu ittiriyor mu anlayamıyorum bu neyi gösterir
Kızıştırıcı yem ver. Erkeğe fazla olmamak kaydıyla çay kaşığı ucunda bal ver hergün. 1 hafta uygula. Kuşlar kavga etmedikleri müddetçe ayırma. Bende kendi yavrularımı çiftleştirmeye çalışıyorum. 2 aydır yuva takılı ve dişi yeni yeni yuvaya yöneliyor. Bazen hiç yüzüne bile bakmıyor yuvanin. Ama 2 side istekli çiftleşmeye çalışıyorlar tünekte sabit durmayı bi becerseler iş tamam ama erkek üstüne çıkınca pat aşağı düşüyorlar ikiside sende sabret bekle kafeslerinin yerini asla değiştirme çünkü Dişi yeni yerine alışmak için erkekle ilgilenmez. Kuşlarıda birleştir. Gagasını vuruyor demişsin nasıl bi vuruş olduğunu anlamadığım için bişey diyemicem. Yani gagasıyla erkeğin gagasına hafif vuruş yapıyorsa bişey olmaz erkeği tetiklemeye çalışıyordur. Fakat kovalar gibi ısırma hareketi sergiliyorsa erkeği yanına yaklaştırmak istemiyordur. Sen benim dediklerimi yap bekle bakalım bende 2 aydır takılı kafes ne olacağı belli olmaz. Sadece kafesin yerini değiştirme. Erkeğe bal yedir kızıştırıcı yem ver biraz daha sabret bakalım. Ha deyince olmaz bu iş bizim isteğimize bağlı değil ki dişi kendini hazır hissetmeli.
-
Quik kızıştırıcı ve Nijer tohumu veriyorum bal vermeye çalıştım ama çok çırpınıyor kafasına bulaşıyor ve rahatsız oluyor kafesinin üzerini örtünce ikiside konuşuyormuş gibi ötüyorlar bu sağlıklımı.erkeği gagasından ittiriyor erkek kafasını çekip kafa türlerini dikiyor erkek dişi ye göre çok çekingen çok sakin hep öyleydi bunalımda olduğunu düşünerek dişiyi aldım ama hala aynı .dişinin yumurtlaması için kafesinin üstünü kapalı mı tutsam o zaman daha hareketliler
quote:
Quik kızıştırıcı ve Nijer tohumu veriyorum bal vermeye çalıştım ama çok çırpınıyor kafasına bulaşıyor ve rahatsız oluyor kafesinin üzerini örtünce ikiside konuşuyormuş gibi ötüyorlar bu sağlıklımı.erkeği gagasından ittiriyor erkek kafasını çekip kafa türlerini dikiyor erkek dişi ye göre çok çekingen çok sakin hep öyleydi bunalımda olduğunu düşünerek dişiyi aldım ama hala aynı .dişinin yumurtlaması için kafesinin üstünü kapalı mı tutsam o zaman daha hareketliler
Öncelikle 1 çay kaşığı süzme balı suyuna karıştır o şekilde almış olur.tepe tüylerini dikmesinin sebebi dişinin ilgisini çekmek için olur ve zaten erkek kuşlar kendilerini o şekilde belli eder.kafesinin üstünü örtme. Örtünce ikiside karanlikta kaldıkları için susarlar tabiki. Şimdilik yapacağım bişey yok. Belki birbirlerini eş olarak görmüyorlardir. Beklemekten başka çare yok. Yada erkek kuşunu kuşcuya götürüp kendi eşini seçmesi daha iyi olur Dişi kusu geri verebilirsin. Seçim senin
-
Kuşu 3 ay önce aldım geri alırlar mı kuşlar birbirini kaşıyıp öpüşüyorlar geri versem eşini kendi seçermi ki çekingen olduğundan ordada tünekde sessizce duracağını düşünüyorum bide kuşu verdikten sonra eş olduğunu anlamayım da.damızlık kuş alsam nasıl olur bilgi verirmisiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevap17 -- 8 Haziran 2015; 16:48:59 >
quote:
Kuşu 3 ay önce aldım geri alırlar mı kuşlar birbirini kaşıyıp öpüşüyorlar geri versem eşini kendi seçermi ki çekingen olduğundan ordada tünekde sessizce duracağını düşünüyorum bide kuşu verdikten sonra eş olduğunu anlamayım da.damızlık kuş alsam nasıl olur bilgi verirmisiniz
Birbirlerini öpüyor kaşıyorlar diyosun şimdi de. 3 ayda çok ısrarlı davrandin. Belkide yanlış bişey ler yaptın. Senin yapacağın tek şey kuşları aldıktan sonra rahat bırakmak tı. Birbirlerine ortama iyice alışacaklardı. Kafes yerleri hiç bir şekilde oynanmıyacaktı. Zaten gerisi onlara kalmış. Sen müdehale etmesen bile onlar hazır hissettikleri zaman çiftleşirlerdi. Bu durumda birbirlerine alışmış onlar anlattiklarından onu çıkarıyorum. Bu ciftleşme mevzusu uzunda sürebilir. Belli olmaz ki bu sen istiyosun diye de ha deyip olmaz. Sen kuşları zora sokuyosun. Streslenmesinler o zaman hiç bi verim alamazsın. Sen şimdi kuşları birleştir. Suyuna bal kat. Kızıştırıcı yem karıştır yemlerine bırak kendi hallerine. Seslerinden rahatsız olduğun zaman örtersin üstlerinide öyle kapatıp çiftleşme istekleri gelecek diye bekleme yanlış düşünüyorsun. Onlar bilir işini bırak sen kendi hallerine.
-
Tmm suçluklarına vitamin katıyorum onun yerine balmı koyayım avisol b vitamin koyuyorum bu gün vitamin bitti akşam alıcam yine aynı vitamini alacaktım 2 gün arayala veriyodum vitamini .balıda mı öyle karıştırmalıyım
quote:
Tmm suçluklarına vitamin katıyorum onun yerine balmı koyayım avisol b vitamin koyuyorum bu gün vitamin bitti akşam alıcam yine aynı vitamini alacaktım 2 gün arayala veriyodum vitamini .balıda mı öyle karıştırmalıyım
2 tane suluk yan yana tak biri ballı diğeri vitaminli olsun. 2 sini karıştırıp verme. Vitaminli suyunu 2 güne bir değiştir. Ballı suyunu gün aşırı değiştir 2 gün kullan fazlaya kaçma. Enerji bombası olmasın kuşlar. Kullandığın vitaminde B vitamini yoksa avisolun yeni ürettiği vitamin var B Vitaminin hepsi mevcut. Alırken hangi vitamin içeriğine sahip bakarak al. B Vitamini bulunsun içinde. Hadi kolay gelsin. Dediğim gibi kuşları rahat bırak senin istediğin gibi olacaktır amma erken amma geç. Sadece sabırla bekle. Benim 16 tane yavrum var 2 erkek 2 Dişi. Eşli anaç. Babac var. Ve inan hiç birşey yapmıyorum. Şimdi ilk yavruları çiftleştircem baktım. Zamani geldi eş istiyorlar ayırdım. ve sadece kafese yuva taktım. Bu gidişle de olacak.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X