Şimdi Ara

Lütfen Kaliteli bir splitter önerin 2 Kablo tv + teledünya ve internet için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
22.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lütfen yardım edin mutfaktaki lcd de kablolu yayın çok kötü kanalları gezerken karlanma var sonra 1 kanalda durunca azcık düzeliyor.

Evimde kablolu tv, teledünya ve 1mb internet var. Evime 1 noktadan türksat kablosu giriyor (killerimdeki oda) burda splitter- switch yardımıyla diğer odalara dağılıyor 2 oda da kablolu tv 1 odada teledünya ve internet olmasını istiyorum. Kablolu tvici, switch olarak 6lı switch takmış mhz ini tam olarak hatırlamıyorum yayın 6 ya bölünüyor sanırsam bundan dolayı mutfaktaki lcd de kablolu yayın kötü gösteriyor. Yeni kaliteli bir 3 lü switch alsam mhz i ne olmalı ve hangi marka olmalı. Killerdeki turksat hattına bağlayıp oturma odasında kablolu tv + mutfağa kablolu tv + salona teledünya + internet olması için, ne tür kaliteli bi switch almalıyım.

Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemdum -- 16 Şubat 2012; 11:49:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cemdum

Arkadaşlar,

Lütfen yardım edin mutfaktaki lcd de kablolu yayın çok kötü kanalları gezerken karlanma var sonra 1 kanalda durunca azcık düzeliyor.

Evimde kablolu tv, teledünya ve 1mb internet var. Evime 1 noktadan türksat kablosu giriyor (killerimdeki oda) burda switch yardımıyla diğer odalara dağılıyor 2 oda da kablolu tv 1 odada teledünya ve internet olmasını istiyorum. Kablolu tvici, switch olarak 6lı switch takmış mhz ini tam olarak hatırlamıyorum yayın 6 ya bölünüyor sanırsam bundan dolayı mutfaktaki lcd de kablolu yayın kötü gösteriyor. Yeni kaliteli bir 3 lü switch alsam mhz i ne olmalı ve hangi marka olmalı. Killerdeki turksat hattına bağlayıp oturma odasında kablolu tv + mutfağa kablolu tv + salona teledünya + internet olması için, ne tür kaliteli bi switch almalıyım.

Bu durumda size 1 giriş, 4 çıkışlı splitter gerekli... (yukarıda sviç olarak tanımladığınız parçanın adı
    splitter'dir.) 1 giriş - 4 çıkışlıda sinyal kaybı, 6 çıkışlıya göre daha azdır.

Dediğim parçayı temin edip, takınız. Analog kablo tv yayınları halen istediğiniz netlikte değilse,
    kablo tv servisini çağırıp, binanızın girişine konulan modülatör'den sinyalin yükseltilmesini talep
    ediniz. Modülatör'ün ayarı en üst seviyede ise, modülatör - splitter arası kablonun tek parça
    olup, olmadığını araştırınız. Kablo tek parça ise, kablonun yenilenmesi gerekmektedir. Kablo tv
    firması, Ören RG 6/u4 kablo kullanmaktadır. Bu kablo oldukça kaliteli bir kablo olup, sinyal taşıma
    kabiliyeti çok iyidir.

Tüm bu işlemlerin kontrolu ve eksikliklerin giderilmiş olmasına rağmen, analog tv yayınlarınız halen
    istenilen seviyede değilse, kablo tv firmasının binanıza tesis etmiş olduğu modülatör, görevini iyi
    yapmıyor olabilir. Tron marka modülatörler en kalitelisidir. Kısaca kablo tv servisi evinize gelerek
    analog kablo tv yayınlarını size kabul edilebilir netlikte izletmesi gerekiyor. Zira analog kablo tv
    bedelini zaten alıyorlar. Ayıplı hizmet vermemeleri gerekiyor.

Bu sistemin çalışmasındaki iş ve işlem basamaklarını tek tek yazmamın sebebi, konu hakkında bilgi
    sahibi olmanız içindir. Yoksa tek başınıza yapabileceğiniz bir iş yoktur.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Arkadaşlar,

Evimde kablolu tv, teledünya ve 1mb internet var. Evime 1 noktadan türksat kablosu giriyor (killerimdeki oda) burda switch yardımıyla diğer odalara dağılıyor 2 oda da kablolu tv 1 odada teledünya ve internet olmasını istiyorum. Kablolu tvici, switch olarak 6lı switch takmış mhz ini tam olarak hatırlamıyorum yayın 6 ya bölünüyor sanırsam bundan dolayı mutfaktaki lcd de kablolu yayın kötü gösteriyor. Yeni kaliteli bir 3 lü switch alsam mhz i ne olmalı ve hangi marka olmalı. Killerdeki turksat hattına bağlayıp oturma odasında kablolu tv + mutfağa kablolu tv + salona teledünya + internet olması için, ne tür kaliteli bi switch almalıyım.

Bu durumda size 1 giriş, 4 çıkışlı splitter gerekli... (yukarıda sviç olarak tanımladığınız parçanın adı

Dediğim parçayı temin edip, takınız. Analog kablo tv yayınları halen istediğiniz netlikte değilse,
    kablo tv servisini çağırıp, binanızın girişine konulan modülatör'den sinyalin yükseltilmesini talep
    ediniz. Modülatör'ün ayarı en üst seviyede ise, modülatör - splitter arası kablonun tek parça
    olup, olmadığını araştırınız. Kablo tek parça ise, kablonun yenilenmesi gerekmektedir. Kablo tv
    firması, Ören RG 6/u4 kablo kullanmaktadır. Bu kablo oldukça kaliteli bir kablo olup, sinyal taşıma
    kabiliyeti çok iyidir.

Tüm bu işlemlerin kontrolu ve eksikliklerin giderilmiş olmasına rağmen, analog tv yayınlarınız halen
    istenilen seviyede değilse, kablo tv firmasının binanıza tesis etmiş olduğu modülatör, görevini iyi
    yapmıyor olabilir. Tron marka modülatörler en kalitelisidir. Kısaca kablo tv servisi evinize gelerek
    analog kablo tv yayınlarını size kabul edilebilir netlikte izletmesi gerekiyor. Zira analog kablo tv

Bu sistemin çalışmasındaki iş ve işlem basamaklarını tek tek yazmamın sebebi, konu hakkında bilgi

Kolay gelsin.

cevabın için teşekkürler,
    Şöyle bir sorunum var her odaya 1 adet kablo gidiyor yani salona 1 adet kablo gidiyor burda teledünya + modem e ara aparat takmışlar,
    onun için 4 lü yerine 3 lü splitter alsam mhz i (5-1000 yada 5-2400?), markası ve nerden temin edebilirim
    bide splitter üzerinde powerpass gibi ne gibi şeyler yazmalı mı?

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,

kabiliyeti çok iyidir.

Kolay gelsin.

Şöyle bir sorunum var her odaya 1 adet kablo gidiyor yani salona 1 adet kablo gidiyor burda teledünya + modem e ara aparat takmışlar,
    onun için 4 lü yerine 3 lü splitter alsam mhz i (5-1000 yada 5-2400?), markası ve nerden temin edebilirim

Bakınız size gerekli olan bilgileri yazdım.

Kablo tv'nin ana kablosu nereye geliyorsa, oradan 1 giriş- 4 çıkışlı splitter ile diğer cihazlara/odalara
    dağıtılması gerekir. Yani arada iki defa bölücü kullanılırsa, sinyalinizde aynı oranda düşer.

Doğru parçanın ne olduğunu öğrenmişken ve konuya hakim değilken, neden şu olur mu? Bu olur mu?
    türünden gereksiz mesajlaşmalar yapıyorsunuz ki !?

Size yapmanız gerekenleri, iş ve işlem basamakları çerçevesinde yukarıda yazdım. İtibar ediyorsanız,
    belirttiğim yolu takip ediniz. İtibar etmiyorsanız, kendi bildiğinizi yapınız.

Kolay gelsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,

kabiliyeti çok iyidir.

Kolay gelsin.

Bakınız size gerekli olan bilgileri yazdım.

Kablo tv'nin ana kablosu nereye geliyorsa, oradan 1 giriş- 4 çıkışlı splitter ile diğer cihazlara/odalara
    dağıtılması gerekir. Yani arada iki defa bölücü kullanılırsa, sinyalinizde aynı oranda düşer.

Doğru parçanın ne olduğunu öğrenmişken ve konuya hakim değilken, neden şu olur mu? Bu olur mu?
    türünden gereksiz mesajlaşmalar yapıyorsunuz ki !?

Size yapmanız gerekenleri, iş ve işlem basamakları çerçevesinde yukarıda yazdım. İtibar ediyorsanız,
    belirttiğim yolu takip ediniz. İtibar etmiyorsanız, kendi bildiğinizi yapınız.

Kolay gelsin.

üstat,

1 giriş 4 çıkışlı splitter ın markası ve frekansı ne olmalı?

örnek verebileceğin bi link verebilir misin?

• quote:

üstat,

1 giriş 4 çıkışlı splitter ın markası ve frekansı ne olmalı?

örnek verebileceğin bi link verebilir misin?

Kablo tv servisine müracaat ederseniz, size yardımcı olur.
  • 1000 MHz'e kladar olanlarından alabilirsiniz. Sanırım 5-850 MHz ya da 5-1000 MHz oluyordu. Marka olarak tam hatırlayamamakla birlikte ancaro gibi birşeydi sanırım. Ama çok da önemli değil. 5-7 TL den fazla vermeyin.
    1000 MHz in üzeri zaten kablo tv şebekesi için kullanılmıyor. 2400 MHz olanların, aynı ISM bandını kullanan cihazlardan (Kablosuz modem, DECT telefon vb.) etkilenme şanşları var.
    Dediğiniz gibi 3 lü bölücü alıp salona gideni de sonrasında TV ve Data olarak ikiye ayıran bir splitter (Türksat'ın kullandığı) ile ayırabilirsiniz.
    Doğrudan 4 lü bölücü kullanmak daha mantıklı ama onda da salona iki kablo gidecek. Eğer bu sıkıntı olmayacaksa en iyisi 4 lü bölücü kullanmak. Pratik olarak gelen sinyal hem Teledünya da hem de Uydunett te %25 gibi bir değer olacak.
    Ama eğer Önce 3 lü bölücü sonrasında da 2 li bölücü kullanırsanız o zaman yaklaşık %15 gibi bir sinyal seviyesi olmuş olacak.

Edit: Ankara' da iseniz benim aldığım yeri PM olarak atabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanturk45 -- 16 Şubat 2012; 15:56:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV+ İçin İnternet Şart Mı?
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk45

1000 MHz'e kladar olanlarından alabilirsiniz. Sanırım 5-850 MHz ya da 5-1000 MHz oluyordu. Marka olarak tam hatırlayamamakla birlikte ancaro gibi birşeydi sanırım. Ama çok da önemli değil. 5-7 TL den fazla vermeyin.
    1000 MHz in üzeri zaten kablo tv şebekesi için kullanılmıyor. 2400 MHz olanların, aynı ISM bandını kullanan cihazlardan (Kablosuz modem, DECT telefon vb.) etkilenme şanşları var.
    Dediğiniz gibi 3 lü bölücü alıp salona gideni de sonrasında TV ve Data olarak ikiye ayıran bir splitter (Türksat'ın kullandığı) ile ayırabilirsiniz.
    Doğrudan 4 lü bölücü kullanmak daha mantıklı ama onda da salona iki kablo gidecek. Eğer bu sıkıntı olmayacaksa en iyisi 4 lü bölücü kullanmak. Pratik olarak gelen sinyal hem Teledünya da hem de Uydunett te %25 gibi bir değer olacak.
    Ama eğer Önce 3 lü bölücü sonrasında da 2 li bölücü kullanırsanız o zaman yaklaşık %15 gibi bir sinyal seviyesi olmuş olacak.

Edit: Ankara' da iseniz benim aldığım yeri PM olarak atabilirim.

dostum, bende ankaradayım adresi pm atarmısın

şimdiden teşekkürler.

• PM yolladım.
  • Ben Carefour'dan almıştım hiç bi problem olmadan kullanıyorum.
  • Boyle birsey bana da lazim olacak sanirim. Tesekkurler bilgiler icin.

Kurulumu yapan adamlar eve gelip ne yapiyor? Bir tv' ye kadar kablo cekiyorlar mi bari? Ikinci odayi sanirim biz halledecegiz?

Basvuru yapali 4 gun oldu hala gelemediler, persembe dediler gelmediler bugun dediler gelmediler. Bu normal mi?
  • benem sorunum aradaki splitterı mayınca netmastır modemi takıncahttp://62.248.80.10/ adresinden mac adresi ile firekans kontolu yapıyorum Modem SNR Sorunu
    Tavsiye edilen Çözüm: Aboneye Gidilmeli BDK ayarı yapılmalı. diyor. ama aradaki splitterı çıkarıncahttp://62.248.80.10/ adresinden yaptığım sinyal kontrolun de normal diyor. şimdi bu aradaki splitterıda bir arızamı var ben anlayamadım ne yapmamı tavsiye edersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: memo277

benem sorunum aradaki splitterı mayınca netmastır modemi takıncahttp://62.248.80.10/ adresinden mac adresi ile firekans kontolu yapıyorum Modem SNR Sorunu
    Tavsiye edilen Çözüm: Aboneye Gidilmeli BDK ayarı yapılmalı. diyor. ama aradaki splitterı çıkarıncahttp://62.248.80.10/ adresinden yaptığım sinyal kontrolun de normal diyor. şimdi bu aradaki splitterıda bir arızamı var ben anlayamadım ne yapmamı tavsiye edersiniz

splitterda sorun olmayabilir. büyük ihtimal apartmandaki kutudan sinyal az geliyor. 4440126 modem snr sorunu var deyin. gelip sinyali arttırsınlar. splitterı çıkarınca sinyal yeterli hale geliyor bu yüzden normal diyordur. siz teknik servisi arayın sorunu söyleyin hemen çözerler. eve girmeden bile kutudan.

• dediğinizi yaptım yarın müsait seniz teknik servis eve gelecek dedi, kimse gelmedi ama internet bağlantısı düzeldi, herhalde binadaki kutudan dediği
  • quote:

Orijinalden alıntı: memo277

dediğinizi yaptım yarın müsait seniz teknik servis eve gelecek dedi, kimse gelmedi ama internet bağlantısı düzeldi, herhalde binadaki kutudan dediği

modeminiz açıksa kapıyı çoğnlukla çalmıyorlar. aşağıdaki kutudan sinyali düzeltip gidiyorlar. o yüzden düzelmiştir. çünük sistemden sizin değerleri kontrol edebiliyorlar. kendi kendine değil düzelttikleri için sinyal değerleri normale dönmüştür.
  • bu konuda hatırı sayılır derecede bilgi sahibi olduğum için nacizane tavsiyem şudur;
    öncelikle 5 liralık splitter alacaksanız hiç almayın daha iyi.belli bir zaman sonra bozulacak çünkü ve siz bozulduğunu dahi farketmeyip,sorunu kabloda,kutuda,modemde,lcd'de vs vs vs arayıp durucaksınız.
    3 kuruş fazla verin,adam gibi splitter alın.adam gibi splitter buyrun resim;
    1 numaralı resimdeki splitter ana ayırıcı.markası procomm.birde lcd için filtre var ucunda görüldüğü gibi.bu splitter 1 giriş,2 çıkış.sen 1 giriş,3 çıkışlısını alıcaksın.bundan çıkan kaloları dağıttın ve geldin hem modem hem tv olan yere.burayada 2 numaralı resimdeki splitter'ı alıcaksın.markası botech.bu splitter'ın özelliğide 1 giriş,1 tv çıkış,1 modem çıkış. sonra temiz sinyalin keyfini çıkarcıksan.hatta ana giriş kablosundaki sinyal seviyesiyle,en uzak ve bölünmüş yerdeki sinyal kalitesini ölçtüğünde (isterse 30 metre kablo olsun) kaybın en fazla %5 olduğunu kendinde görüceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 15 Mart 2013; 17:59:10 >

• ...............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 15 Mart 2013; 18:02:52 >
  • resimler görünmüyor
  • abyss_ati A kullanıcısına yanıt
    Procomm ve botech i mi övüyorsun yani..
  • Bende alıcam next iyidir buradaki linktekinden alman yeterli
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.