Şimdi Ara

lutfen tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cok pahali olmamak sarti ile bir fotograf makinesine ihtiyacim var. Ayirabliecegim butce 1000 TL, 1000 USD arasi. Kullanim amacim su sekilde:

1)Genellikle oglumun fotograflarini cekecegim, dogum gunu gelmeden almak istiyorum. Bir ay gibi bir zamanim var makineyi alip alismak icin.
    2)Onun disinda sirket icin yeni web sitesi ve katalog hazirlanacak ve urunlerin fotograflanmasi lazim. Perakende isinde oldugumuzdan urun fotolari dukkanlarda cekilecek, onemli olan net ve alimli cikmasi renklerin.
    3)Baskada kendi capimda sagi solu fotograflarim buyuk ihtimalle, doga fotograflari genellikle, uzak cekim olur genelde, kuslar, suruler vs..

Kompak makineler secenek degil, elimde var suan ama daha iyi bir sey istiyorum.

Tavsiyeleri yaparken hangi lens leri almam gerektigini de yazarsaniz sevinirim. Eger butce cok dusukse suan icin tek lens alabilirim, daha sonra ikinci alirim. Bu durumda uzak cekim isini ileriye atarim bende. Bu konularda cok bilgisizim acikcasi bir yol gosterebilirseniz cok sevinirim...

Simdiden tesekkurler.

• Beyazit82

Anladığım kadarıyla Dslr almak istiyorsunuz. 1000-1400 arası bütçeniz var. Benim size tavsiyem Nikon D90-Canon 550D-Pentax K-x 'den bir tanesini almanız yönünde.

Farklı markalardan örnekler sundum. Biraz araştırın isterseniz. Gövdeden çok lensin önemli olduğunu unutmayın. Ürün çekimleri için makro özellikli bir lens uygun olur.

Ayrıca ürün çekimlerinde ürünlerin net ve alımlı çıkması tamamen sizin elinizde olan birşey, bu konuda işi iyi bilen birinin devreye girmesi gerekebilir basit bir iş değil bence.. Daha önceden bir dslr tecrübeniz olmadığını düşünüyorum böyleyse eğer zorlanabilirsiniz.
  • Pentax K-R
    550D
    D5000
  • Ilk oneriler icin tesekkurler arkadaslar. Canon 550 yi makro lens ile ( canon marka) almaya kalkarsam benim butceyi asiyor. Su asagidaki seti buldum ne dersiniz?

Olympus E-420DZ Dual Lens Kit + 2GB Sandisk Compact Card
    Includes 14-42mm lens (28-84mm equivalent) and 40-150mm (80-300mm equivalent)

10 Megapixels Live MOS sensor
    9cm/2.7” HyperCrystal II LCD
    Auto Focus Live view
    Super Sonic Wave Filter dust reduction system
    3.5 fps with up to 8 frames in raw buffer
    28 shooting modes for ease of use
    Built in flash and Wireless flash control
    Face Detection for perfectly focused and exposed faces
    2 Year warranty

Bu makineyi tavsiye eder misiniz benim yukarda yazdigim kullanim amaci icin? Fiyat 1200TL ye geliyor.
  • Hocam Pentax K-x yurt dışı fiyatı 500 dolar. Yanında bir de makro lens alırsanız olur size 900 dolar..
    Macera aramaya gerek yok

Sizin sorduğunuz Olympusda makro lens yok..
  • Butun elektronik cihaz alisverislerinde oldugu gibi anlasilan kamera icin de dusundugum butceyi asmak zorunda kalacagim. Su asagidaki iki set arasinda bir secim yapmam gerekirse hangisi dersiniz? Fotografcilik ile ilgili neredeyse hic bilgi sahibi degilim arkadaslar, bunlar fazla mi olur baslangic icin?

1) Canon Ultimate Bundle:
    Canon 550D, 18-55mm IS lens,
    55-250mm IS lens, 50mm f/1.8 lens and kata backpack
    16GB video card, 270ex flash, extra battery
    Lens hood and lenspen.

2)Nikon D90 Digital SLR Twin Lens VR Kit:
    Nikon D90, 18-55mm VR lens and 55-200mm VR lens

Canon seti biraz daha pahali ama fazladan 1 lens, flas, kamera cantasi, lens kapagi ve lens kalemi var.

Bu 2 setten birisini dusunuyorum suan, baska hal hazirda alinabilecek setler varsa tavsiye edebilirsiniz. Aksi takdirde hangisi daha iyidir. Benim acimdan kameranin iyi olmasi demek en gercekci fotoyu vermesi demek, yani bazi fotograflara baktigimda forumda sanki ceken arkadas deklansore bastiginda zaman durmus gibi, yani mukemmel gercekci fotograflar var. Bu 2 kameradan hangisi veya bunlardan daha ust seviye olmamak kaydi ile baska kamera varsa en gercekci fotograflari veren lutfen tavsiye edin.

NOT: Farkindayim kameradan cok cekende bitiyor asil is ama ayni kisiye verdiginizde bir fotograf makinesini birinde digerine gore daha iyi sonuc alacaktir diye dusunuyorum. Iste bu ise yeni baslayacak biri icinde en iyi sonucu verecek kamerayi ariyorum. 2-3 sene degistirmemek kaydi ile.

• İşte burada yanılıyorsunuz. Yeni başlayan birine en iyi makineyi verin yine çok şey değişmez. Şöyle diyeyim saydığınız gövdelerin hangisini alırsanız alın çok şey farketmez. Benzer sonuçları alabilirsiniz. Bana göre fark yaratacak olan 1. şey fotoğrafçı 2. şey de objektiftir.

2 Gövdede size uzun seneler yeter de artar. Önemli olan kendinizi geliştirmenizdir. Sonrasında da doğru lens tercihleridir. Benim kişisel görüşüm çok fark yaratmadığını düşündüğüm için giriş seviyesinde ucuz olan gövde ile iyi olan lens almaktır. Bilmiyorum anlatabildim mi..

Sedece fotoğrafı çekmekle de bitmiyor iyi Ps bilmek bir gereklilik artık. Fotoğrafları iyi işlerseniz eğer çok daha iyi işler ortaya çıkıyor.
    Yani iyi fotoğraflar alabilmeniz için baya emek sarfetmeniz gerekecek her anlamda. Zamana ve pratiğe ihtiyacınız olacak çok fazla basit bir iş değil..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dae-su Oh

İşte burada yanılıyorsunuz. Yeni başlayan birine en iyi makineyi verin yine çok şey değişmez. Şöyle diyeyim saydığınız gövdelerin hangisini alırsanız alın çok şey farketmez. Benzer sonuçları alabilirsiniz. Bana göre fark yaratacak olan 1. şey fotoğrafçı 2. şey de objektiftir.

2 Gövdede size uzun seneler yeter de artar. Önemli olan kendinizi geliştirmenizdir. Sonrasında da doğru lens tercihleridir. Benim kişisel görüşüm çok fark yaratmadığını düşündüğüm için giriş seviyesinde ucuz olan gövde ile iyi olan lens almaktır. Bilmiyorum anlatabildim mi..

Sedece fotoğrafı çekmekle de bitmiyor iyi Ps bilmek bir gereklilik artık. Fotoğrafları iyi işlerseniz eğer çok daha iyi işler ortaya çıkıyor.Yani iyi fotoğraflar alabilmeniz için baya emek sarfetmeniz gerekecek her anlamda. Zamana ve pratiğe ihtiyacınız olacak çok fazla basit bir iş değil..

çok doğru ve güzel bir yorum yapmışsınız, manuel ayar yapmaya çok alışkın olmayan benim gibi amatör kişiler otomatik modda çekim yaptığı zaman idare eder fotoğraflar çıkıyor hatta güzel sonuçlar bile çıkabiliyor ama optimum sonuçlar genelde çıkmıyor, photoshop ta bir tık ile yanlış tonlamalar çok rahatlıkla düzeltilebiliyor, ayrıca tonlaması saturasyonu beyaz dengesi güzel çıkmış bir film bile birkaç tık ile olağanüstü hale gelebiliyor... ama PS a güvenmek rehavet veriyor bu yüzden son zamanlarda manuel ayarları öğrenmeye ağırlık veriyorum ,bilmediğim bir çok şey varmış onu anladım...

• D3100 aldim arkadaslar 18-55 kit lens ile beraber.
  • Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyazit82

D3100 aldim arkadaslar 18-55 kit lens ile beraber.

kaça aldınız acaba bırde nereden aldınız :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmurat07

quote:

Orijinalden alıntı: Beyazit82

D3100 aldim arkadaslar 18-55 kit lens ile beraber.

kaça aldınız acaba bırde nereden aldınız :D

Yurtdisindayim dolayisiyla aldigim fiyat size pek bir anlam ifade etmeyecek. Yanliz Turkiye den daha pahali elektronik aygitlar burada. Kurlari cevirince asagi yukari 1200TL ye geliyor. Kutuda yazdigina gore bedava kurs hediyesi varmis ama ne yazikki benim oldugum sehirde degil. Dogrusu uzun sure D7000 okudum ettim, cok yeni oldugundan fazla birsey bulmak mumkun olmasada internette gordugum herseyi okudum. Ama tesaduftur bir hafta once gidip magazada inceledigim de dahil olmak uzere hepsi satilmis. Baska birkac yer daha aradim ama kimsenin elinde kalmamis makine. Ben de artik daha fazla beklemek istemedigimden ve ciddi miktarda parayi cok fazla arastirmadigim baska bir makineye yatirmamak adina D3100 alip ciktim. Iyiki de oyle yapmisim diyorum simdi, bugune kadar baska bir dslr makine tutmamis ve hayatinda cektigi fotograf adedi 100-200 civarinda olan bir insan olarak pahali makinelerin avantajlarini degerlendirebilecek bir duzeye gelmem bir sure alacaktir. O da hevesim kesilip bir kac ay icinde tumden birakmazsam tabiki...

Sn important size de tesekkurler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.