Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM EDİN kuşum bana alışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 yıl önce muhabbet kuşu aldım. Hiç bir bilgim olmadan almıştım. Benim istediğim kuşla sürekli oyun oynamak falandı. Yaklaşık 1 ay boyunca kuş bana alışamadı. Alıştırmak için elime yem falan döküyodum ama yemiyodu. Dışarı çıkarmaya çalışınca kafesin üstüne konup öylece bekliyodu. Daha sonra aldığım pet shopa durumu anlattım. Yanına eş alın, yalnız kalmıştır dedi. Bende başka bir pet shoptan yanına eş aldım. Anlaşamıyor gibiydiler ama pet shop sahibi normaldir alışırlar dedi. Ben bu sırada yine kendime alıştırmaya çalıştım ikisinide ama olmadı. Muhabbet kuşu olan bi yakınıma sordum. Bunlar çiftken kendine alıştıramazsın dedi. Yavru yapınca yavrularını alıştırırsın bunlar büyük, kendi hallerine bırak dedi. 8 ay falan geçti ortada yavru falan yoktu zaten. Bi gün kuşların aşırı bi şekilde öttüklerini duyup yanlarına gittiğimde ikinci aldığım kuşun ilk aldığımın gagasının bir kısmını söktüğünü/kırdığını gördüm. Gece olduğu için veterinere götüremedim. Sabaha bıraktım. Sabah ilk kuşum ölmüştü . Aradan 1 ay falan geçti ikinci aldığım kuş ilk kuş öldükten sonra yem yememeye su içmemeye başladı. Ben resmen zorlaya zorlaya veriyodum. Sonra biraz eski haline döndü ama bu kuşuda alıştıramıyorum kendime. Kafesten çıkarınca da gidip camlara, duvarlara falan çarpıyo. Bi yerine zarar gelmesinden korktuğum için bi daha çıkaramadım. Elimede gelmiyo . Biraz uğraşınca elimi ısırıyo. Ne yapmalıyım, bundan sonra alışır mı? Yada alıştırmak için ne yapmam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swizzle13 -- 29 Ağustos 2016; 16:06:39 >

• Swizzle13 S kullanıcısına yanıt
    Alıştırmak için maksimum maksimum 3-4 aylık kuş almak gerekiyor yem yemeye yeni başlamış 1-2 aylık kuşlar en ideali konuşsun istiyorsan da erkek alman lazım diğer türlü 4 aylık ve üzeri kuşlar ya çok zor alışıyor ya da alışmıyor.Ben kuşumu bugün aldım önceden de kuş besliyordum bu kuş 1-2 ayllık erkek ve sadece 5-10 dakikalık bir uğraşla elimden kaçmayan hatta arada parmağıma konan hale geldi.Kuş seçimi çok önemli.Yavru kuşların alınları çizgi çizgi olur gözleri halkasız tamamen siyah olur gagalarında ufak veya büyük siyah lekeler olur bu lekeler büyüyünce geçer.Bu da benim kuşum.
    http://i.hizliresim.com/OE7zO3.jpg

http://i.hizliresim.com/PQPazb.jpg

• strange01 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürle
  • Yalniz kaldigi icin depresyona girmis olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evanilya -- 30 Ağustos 2016; 15:26:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.