Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM! Telefona kontrol amaçlı başkasının sim kartını takmak yasal olarak sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli üyeler, pimpirikli bir kardeşiniz olarak sahibinden üzerinden bulduğum yurtdışında yolcu beraberinde gelmiş samsung marka telefon aldım. Satıcıyla avm'de buluştuk, telefonun paketini beraber açtık, yeni ve orjinal olduğundan emin olduktan sonra sim kilidi var mı diye bakmak istedim. Benim sim kartım büyük kaldığı için takamadım. Satıcı o esnada kendi sim kartını çıkardı taktık , kendi numaramı aradım çalınca hemen telefonu kapattım ve sim kartı çıkardık. Sonra parasını elden ödedim ve ayrıldık.

Adam efendi bir adama benziyordu;ancak memur bir kardeşiniz olarak adamın sim kartının takılması yasal açıdan bir sorun olur mu diye içim içimi yiyor.Çok da pişman oldum Telefonu aldım ama vebalı muamelesi yapıyorum. Eve gelince telefonu sıfırladım,telefonumu yedekledim ama sim kartımı takmadım. Adamın simini sadece kontrol amaçlı taktık, ne internete girdik, ne başka bir şey . Toplamda en fazla 1 dk sürdü ya da sürmedi. Adam siminin takılmış olmasından ötürü başıma iş gelir mi?

Normalde böyle bir iş yapmazdım ama bir an alasım geldi.Çok pişmanım. Telefon kayıtsız , ben kaydettirecektim. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. BTK'yı aradım anlamadılar galiba.Süreç açısından sorun yok, telefonu kaydettirin dediler. Bir arkadaşa anlattım o da bu işlerden anlayacağını düşündüğü bir polis tanıdığına sordu. O da "başka bir yer aranmadı, uygulama indirilmediyse sorun olmaz" dedi; yine de rahat edemedim. Yarın satıcıya ikinci el telefon sözleşmesi gibi bir şey yapalım diyeceğim. Lütfen yardımcı olun. Adamın ip adresi kalmış mıdır? Yarın bir gün yasal bir sorun yaşama ihtimalim var mı? BTK'ya BİMER üzerinden yazıp en azından kayıtlara sokmak istiyorum durumu.Önerisi,görüşü olan varsa belirtirse sevinirim.

Bu kadar pimpirikliysen almasaydın demeyin lütfen bir an basiretim bağlandı diyeyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.