Şimdi Ara

Lütfen yardım Yapamıyorum bu şehirde,Dayanamıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Allah yardimcin olsun. Askerlik var daha. Alismalisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya büyütecek bir şey yok hobi falan bul kendine.

• Arkadaş edin bende senin gibiyim hatta ben erzurumdayım ailem bursada ilk ay sıkıntılı geçti ama 2. Ayımda hiç aklıma bile gelmediler büyüyorsun artık bunlar normal şeyler

• quote:

Orijinalden alıntı: yazate48

Kafana göre kimse yoksa tek takılmayı öğren en azından bir süreline zaten oraya ailen senin çok iyi dostluklar yada arkadaş edinmen için göndermedi amacını belirle ona göre hareket et "mesela yalnız" yaşayan insanlar vardır. başka insanlarla zaman geçirmeyen ya da bundan hoşlanmayan insanlar. onların saçmalıklarına katlanmayan. işte bu insanlar kendi kendileriyle vakit geçirebilen insanlardır. kendilerini seven insanlardır. burada bencillikten ya da megalomanlıktan bahsetmiyorum. dışarıdaki bir çok problemli insana göre kendi kendine "katlanabilen" insanlardır diyelim.
    çoğu zaman arkalarını kollayan bir kendileridir. nefes alabilmek için bir sevgiliye ya da kendini sevmeyen ama arkadaş diye çağırdığı bir insana ihtiyacı yoktur. sürekli fikirlerini tasdik etmesi için başka birine dalkavukluk etmek zorunda olmadığını bilir. kedine saygısı vardır. ve insanları rahat bırakarak kendi mutluluğunu elde etmiştir.

Vay be forumda son zamanlarda gördüğüm nadir güzel yazılardan.

• Dostum okulundan samimi birilerini bulmaya çalışsan dost edinmeye çalışsan senin için iyi olur inşallah. Sıkma canını sosyal hayata biraz daha zaman ayırırsan üni de olmaktan keyif alabilirsin inşallah
  • kardeşim iyi dost arkadaş bulammaışın olay o ,bulursan hepsi değişir ,ilk yıllar bendede durum aynıydı ama şuan çok farklı,şu an derken lisansı bitirdim yüksek lisansta birkaç ay sonra bitiyor arada 1 yıllıkta avukatlık yaptım,iş sende bitiyor ,bulunduğun şehrin görüntüsüne bürüneceksin yoksa dışta kalır eğreti olursun ,ben kıbrısta okudumki hala okuyorum türkiyeden bu kadar ayrı bir memlket olamaz herşeyleri çok farklı ama alıştık
  • virgülü yanlış yere atmışsın sen direk okulu bırak
  • İşte bu yüzden çocukların üniversite öncesi kisa sürelerle aileden ayri kalmali. Sonra agliyorlar üzülüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Kafana göre kimse yoksa tek takılmayı öğren en azından bir süreline zaten oraya ailen senin çok iyi dostluklar yada arkadaş edinmen için göndermedi amacını belirle ona göre hareket et "mesela yalnız" yaşayan insanlar vardır. başka insanlarla zaman geçirmeyen ya da bundan hoşlanmayan insanlar. onların saçmalıklarına katlanmayan. işte bu insanlar kendi kendileriyle vakit geçirebilen insanlardır. kendilerini seven insanlardır. burada bencillikten ya da megalomanlıktan bahsetmiyorum. dışarıdaki bir çok problemli insana göre kendi kendine "katlanabilen" insanlardır diyelim.
    çoğu zaman arkalarını kollayan bir kendileridir. nefes alabilmek için bir sevgiliye ya da kendini sevmeyen ama arkadaş diye çağırdığı bir insana ihtiyacı yoktur. sürekli fikirlerini tasdik etmesi için başka birine dalkavukluk etmek zorunda olmadığını bilir. kedine saygısı vardır. ve insanları rahat bırakarak kendi mutluluğunu elde etmiştir.

Aga yalnızlık allaha özeldir,insan sosyal bir varlıksa topluma muhtaçtır ,o kardeşimde en yakın zamanda düzelir ,kendi gibi birilerini bulsun yeter , o okul elbet bitecek herşey bilgi demek değildir ozaman asosyal olur çıkar kenara ,üniversitenin sosyal kesimlerinden faydalanacak sossyalleşecek ,o sosyal toplumda kendini bulacak bulacak bir birey olacak ,!!!yalnız yaşayan insanlar yalnız ölür , o yüzden bir insan ünv de hem sosyalde olur hemde başarılıda olur,bu arkadaşımıza nasıl okul bırakılmalı yada nasıl yalnız olunur öğütlerinden çok nasıl sosyal olunur bilgisi verilmeli ,o yüzden üniversite nerde olursa olsun iyidir ,...

İnsan yalnız yaşamaz şunu aklınızın bi köşesine sokun orda yer etsin....

• quote:

Orijinalden alıntı: Crantola

virgülü yanlış yere atmışsın sen direk okulu bırak

Aga bu arada profil fotondaki şehzade mustafanın üstüne çok yorumlar yapılır burda açsana birkaç konu , dizisindeki o ölüm sahnesi ve tarihteki anlatımına baktığım zaman en çok üzüldüğüm insanlardandı...
  • memo84 kullanıcısına yanıt
    Boş insanlardan gelecek yorumlara katlanamam dostum. Konu dışı muhabbeti olmayacak kadar yücedir benim gönlümde.
  • quote:

Beni tarif etmişsin ağlattın

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hayat insana her gün yeni şeyler öğretiyor. Üniversitede bu duyguları bizde yaşadık ama gördüm ki yalnız yaşayan bazı insanlar antisosyal insanlar hayatta kendi başlarına karar aldıkları için daha güçlü oluyorlar.

Gurup piskolojisiyle hareket eden insanlar yalnız kaldıklarında mantıklı karar almakta zorlanıyor yada piskolojik bunalıma giriyor.Bu arkadaşa tavsiyem biraz kendini sıkıp bazı şeyleri tek başına yapmayı öğrenmesidir...

Antisosyal diye tabir edilen arkadaşlara gelince onlar tek başına yaşar tek başına kararlar alırlar ama bu insanların öz güven duygusu daha fazladır (yüzde 60 en az)ve aldıkları kararı sürekli başkalarına danışma ihtiyaçı duymazlar açaba doğrumu yapıyorum diye ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crantola

Boş insanlardan gelecek yorumlara katlanamam dostum. Konu dışı muhabbeti olmayacak kadar yücedir benim gönlümde.

Aynen kardeşim ,çok şahsına münhasır bir adammış ,pek bir adil ve de çokça yiğit bir adammış daha ne olsun ,keşke bizde öyle olsak ...Bu konuda çok konuşurumda bu açılan konuya saygısızlık olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: memo84

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Aga yalnızlık allaha özeldir,insan sosyal bir varlıksa topluma muhtaçtır ,o kardeşimde en yakın zamanda düzelir ,kendi gibi birilerini bulsun yeter , o okul elbet bitecek herşey bilgi demek değildir ozaman asosyal olur çıkar kenara ,üniversitenin sosyal kesimlerinden faydalanacak sossyalleşecek ,o sosyal toplumda kendini bulacak bulacak bir birey olacak ,!!!yalnız yaşayan insanlar yalnız ölür , o yüzden bir insan ünv de hem sosyalde olur hemde başarılıda olur,bu arkadaşımıza nasıl okul bırakılmalı yada nasıl yalnız olunur öğütlerinden çok nasıl sosyal olunur bilgisi verilmeli ,o yüzden üniversite nerde olursa olsun iyidir ,...

İnsan yalnız yaşamaz şunu aklınızın bi köşesine sokun orda yer etsin....

İyi de git izole hayat yaşa, into the wild yap diyen yok ki.
    Ayrıca sosyalleşme olayı çok büyük bir işmiş gibi görülüyor forumda nedense. Bu işin asıl amacı başkalarının düşüncelerini öğrenmek ve kendi düşüncelerini ifade etmek değil midir? Birçok insan için internet bile sosyalleşme ihtiyacını karşılar. Tabii sosyal medya türü zırvalıklardan bahsetmiyorum forumvari kaliteli platformlardan bahsediyorum.
    Kendi felsefene uygun eş-dost bulabilirsen ne ala, neden hayır diyesin. Ancak sırf ortamım olsun diye yapılan arkadaşlıklar, evlilikler yarardan çok zarar getiriyor.
    En mutlu ve stabil insan bunlara ihtiyaç duymayandır işte. Yalnız ölür falan bu saçmalıkları geçiniz. Kimse mezara seninle birlikte gelmeyecek her türlü yalnız ölüyorsun zaten.

• memo84 kullanıcısına yanıt
    Burada vurgulamak istediğim. Anti sosyal yaşayın arkadaşa edinmeyin demiyorum.

Kendi üniversite hayatımdan örnek vereyim.ilk ÜNV gittiğimde 17 yaşındaydım 1300 km uzaktaki şehre ilk defa gittim tek başıma yüzde yüz burslu kazanmıştım. SINIFTAKİ HERKES ZENGİN arada ila kültür farkı oluyor. Hazırlıkta hiç arkadaşım olmadı. Çünkü bütün enerjimi okula vermiştim. Hazırlık biti 1 sınıfa geçtim sınıfta en iyi notlar bendeydi arkadaş ortamı zamanla değişti çok samimi olduğum dostlarım vardı.Sınıfta hiç tanımadığım insanlar bile adımı biliyor bana saygı gösteriyorlardı. Ben kimsenin ricasını geri çevirmezdim onlarda benim ricalarımı geri çevirmediler.

Şuan bile arayıp sorarlar benim burada anlatmak istediğim hiçbir zaman verilen ödevi ali vb arkadaş olsun birlikte yapalım diye kimseyi aramadım zaten gurupça hareket eden insanlar hep başarız oldu en azından benim gördüğüm kadarıyla..

Mesele benim babam hep yurt dışında çalıştı. kendi adıma konuşmak gerekirse herşeyi tek başıma yapamaya alıştım. Askere gittiğimde tek başıma gittim kendi imkanlarım harçlığımı vs çıkartım. Babam para versede pek ihtiyaçım olmuyordu Yemin töreni ne bile çağırmadım yol uzak yorulmayın diye...

1000 TANE ARKADAŞIN OLACAĞINA 1 TANE DOSTUM OLSUN BANA YETER bu arkadaş önce dersleri geçsin kafası rahatlasın sonra sosyalleşmek mi istiyor. Zamanla zaten arkadaş edinir. Hazırlıkta benle tek kelime etmemiş olan kız üniversite sonda bana evlenme teklif eti. Bazı şeyleri zorlamaya gerek yok oluruna bırak ....

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.