Merhaba arkadaşlar üni 2.sınıf öğrencisiyim ne yazık ki proje için e-ticaret sitesi yapacağız site yapıldı gibi ancak hoca kategori seçtiğimde o kategoriye ait ürünler listelensin dedi fakat ben sadece ürünleri admin panelinden ekleyip listeleyebiliyordum ana sayfamda yalnız hoca sonradan kategoriyi isteyince aklım durdu lutfen yardımcı olurmusunuz
Select * from urunler Where kategori= "$kategori_ID" olarak çekip listeliyceksin.
hocam peki arama butonu ekleyeceğim diyelim ben arama motoruna bilgisayar yani kategori ismini yazarakda örneğin bilgisayar yazdıgım zaman bana tum bilgisayar ürünlerini dökebilecek kod lazım onu nasıl halledebilirim sağolun denedim onu halletim
jankleaJ
kullanıcısına yanıt
$database = "database"; $search = "bilgisayar";
$query = "SHOW tables FROM $database LIKE $search"; $result = mysql_query($query);
mysql öğren hızlıca ASC DESC LIKE Where gibi kodları ve dizilimlerini öğrenmelisin. Bu şekilde tek tek sorarak öğrendiğin pek bir işine yaramaz.. Hem yazılım dili bilen biri için çok zor konular da değil.
Merhaba,
1) admin panelinde ürünleri listeleyebiliyorum fakat anasayfada kategorileri listeleyemedim diyorsan sen bu işi yapmamışsın yaptırmışsın. Panelinde listeleme yaparken kullandığın SQL sorgusuna sadece "WHERE cat=x' komutu eklemeliydin çünkü. X degerini adresin satırın GET ile alacaksın.
2) Arama kutusundan isim yazıp arama yapabilirsin fakat girilen terim bir kategori adıysa o kategoriyi göstermek için o kod yetersiz. Örnek:
$terim = "bilgisayar"; $sql = "SELECT * FROM urunler,kategoriler WHERE urunler.urunadi LIKE '%$terim%' OR (kategoriler.adi='$terim' AND urunler.kategori = kategori.id)";
Yalnız bu çalışır mı emin olamadım, hiç denemediğim bir yol daha önce :)
TEŞEKKÜRLER SAĞOLUN
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme