Şimdi Ara

Arkadaşlar lütfen ama Lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi aksamlar arkadaslar bana hukuktan anlayan birisi lazım lütfen Allah rızası için pm atabilirmi çok acil

• PM ye gerek yok bilader, buraya yaz sorunu, hepimiz yardım edelim

illa pm atacam dersen buyur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

PM ye gerek yok bilader, buraya yaz sorunu, hepimiz yardım edelim

illa pm atacam dersen buyur

Tabi olur. ilk önce kısa özet ile anlatayım babamın toplamda 10 milyar olmak üzere kredi kartı borcu var fakat ödeyemedigimiz için banka 03.08.2009 dan itibaren icra tabiki çıkarmış kağıdı bu gün postacı getirmiş tam aradan 9 gün geçmiş yani mal beyanı 7 gün içinme yapmamız lazımmış annem ( e o kadar çok kızıyorum ki off off ) i postacı kandırmış demiş ki sadece teslim amaçlı annemde imzayı atmış ve şimdi babamda diyor ki aradan 9 gün geçmiş mal beyanı yapmamışız haberim bile yoktu imzayı annem atmış kızdı felan şimdi diyor hapis cezası var cok korku ve üzüntü var bende şimdi nolur acaba evde çıt yok napcağımızı şaşırdık babam diyor postacı zaten banka ile anlaşmalı gidip der ki ben zamanında götürdüm ama onlar mal beyanında bulunmadılar felan der diyor Lütfen yardım edin arkadaşlar

• www.hukuki.net
  • danışma ücretini koyun hemen kaçmasın.şakaydı
    arkadaşım çok geçmiş olsun allah sabır versin ne diyim.inşallah çare bulursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuestionMark

danışma ücretini koyun hemen kaçmasın.şakaydı
    arkadaşım çok geçmiş olsun allah sabır versin ne diyim.inşallah çare bulursunuz

Sağolasın inşallah şu durumdan bi kurtulsam başka birşey istemiyorum Allah düşmanımın başına vermesin böyle Sıkıntı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mé®t

www.hukuki.net

Bu arada siteyi dolaştım iyice ama aradığım cevap yok üye olamıyorumda ve cevaplar cok gec geliyor mesela 2006 da açılan konuya 2008 de cevap yazılmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar Lütfen Yardım Edin
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ortada vergi kaçırmak veya emniyetlik bir suç yok ise, bu tür cezalar hapis cezasından kefalete çevrilebilir. Kafanıza takmayın ve bir an önce işini iyi bilen bir avukat bulun. Böyle foruma yazmakla çözülmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güven -- 12 Ağustos 2009; 23:06:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mé®t

Ortada vergi kaçırmak veya emniyetlik bir suç yok ise, bu tür cezalar hapis cezasından kefalete çevrilebilir. Kafanıza takmayın ve bir an önce işini iyi bilen bir avukat bulun. Böyle foruma yazmakla çözülmez.

su an internet cafedeyim Zaten avukat tutcak para olsa şu an burda olmazdım o kadar çaresizlik işte tanıdıklardan felan anlayanda yok hiç..
  • ayrıca zaten mal beyanı olayı kalktı diye biliyorum ben yinede yanlış bilgi vermek istemem ama eskiden di o 7 gün içinde mal beyanında bulunmazsan cezası var olayı falan..
  • Merhabalar öncelikle,

Ben 5 dönem hukuk dersi aldım (borçlar, ticari işletme) falan filan, benim bildiğim hukuk da prensip itabiryle (bilinen yaygın kanının aksine) "Kimse borçalırından dolayı hapse giremez" (ortada suç teşkil edicek bir durum yoksa örnek, evrakda sahtecilik v.b.) bu da suç unsuru olmadan, ceza olmaz ilkesine dayanır.

Elbetde hukuk okuyan arkadaşlar daha iyi bilir, ama benim bildiğim bu.
    Geçmiş olsun, icra süreci hakkında bi bilgim yok, daha detaylı bilgileri ve haklarınızı mutlaka öğrenin.

edit; şimdi farkettim mal beyanı süreciyle ilgili sormuşsunuz, ne yazık ki hiç bir fikrim yok, yanlış bilgilendirme olmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverBullet -- 12 Ağustos 2009; 23:24:32 >
  • babam icra müdürüdür istersen ve hala buradaysan profilden msnimi ekle yarın sabah net bir cevap vereyim. simdi babam uyudu da yarın işe gidecek kaldıramam.ama garanti olur tavsiye istiyorsan tavsiyeyi bende veririm.1.5 ay adliyede çalıştım babamdan dolayı da biliyorum:
    o hapis işi yalan korkutmak için söylemişler.borcu kapatabiliyorsanız kapatın kapatamıyorsanız gidin borclu avukatıyla konusup ödeme kolaylığı sağlamasını rica edin icra takibiyle yürürse iş hem siz hemde karşı taraf zararlı çıkar
  • 7 gün içinde borçlu değilseniz itiraz etmeniz gerekliydi.
    süreyi kaçırmışsınız.
    şu anki durumunuz: borcu kabul etmiş sayılıyor ve süresinde mal beyanında bulunmamışsınız.
    bundan sonraki takip aşaması banka vekilinin icra dairesinden haciz işleleri başlatması olacaktır. Bu arada borcu bir an önce ödemeniz amacıyla mal beyanında bulunmadığınız için icra ceza mahkemesinde dava açması olacaktır. Bu süreç öyle kısa değil, korkmanıza gerek yok.

yapmanız gereken: tebligatta yazan vekile telefonla ulaşarak borcu ödeyeceğiniz ve takip işlemine devam etmemesi için söyleyeceğiniz süre içinde borcu yatırmanız olacaktır.

tavsiyem: vekille görüşürken süre isteyin örneği 10-15 gün içinde ödeyeceğim diyebilrsiniz. taksitlendirme talebinde de bulunabilirsiniz. kabul ederse ( ki edecektir) taksitlendirme telebinizi içeren bir belge düzenleyip bir suretini icra dairesine göürüp dosyanıza takmanızdır.

korkulacak birşey yok.

• üstteki yazıyı tam okumamıştım daha net cevaplıyım:
    postacı doğru demiş annen yanlış anlamış.bu gelen yazı 1. tebligattır evinize 3 kere tebligat gelir normalde. 1. si uyarı(ki postacı bunu demiş) bu borçlu sen misin diye sormak için gönderilir. buna siz cevap vermemişsiniz gidip icra dairesine borcu kabul edip ne kadar malınız olduğunu acıklamanız lazım.hapis işi biraz fazla uydurma olmuş kimden duyduysan.yaptırım yönünde böyle birşey duymadım.sonuçta baban yarın çıksın adliyeye gitsin icraya mal beyanı versin.gecikirsen 2. bir tebligat gelecektir.hatta avukat işiyle ilgilenen bir adamsa suan yollamıştır postadadır
    2. yede cevap vermezseniz adamlar son tebligatta belirtip icraya gelir üzülürsünüz.size tavsiyem babanın önce gidip mal beyanını vermesi sonra bankanın avukatıyla konusup parayı ödeme konusunda yardım istemesidir.(ödeyecek gücünüz yoksa da konussun anlatsın) yani icra dairesi kanalıyla işler yürürse borcunuz katlanarak artar
    geçmiş olsun tekrardan umarım yardımcı olmuşumdur

• quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

üstteki yazıyı tam okumamıştım daha net cevaplıyım:
    postacı doğru demiş annen yanlış anlamış.bu gelen yazı 1. tebligattır evinize 3 kere tebligat gelir normalde. 1. si uyarı(ki postacı bunu demiş) bu borçlu sen misin diye sormak için gönderilir. buna siz cevap vermemişsiniz gidip icra dairesine borcu kabul edip ne kadar malınız olduğunu acıklamanız lazım.hapis işi biraz fazla uydurma olmuş kimden duyduysan.yaptırım yönünde böyle birşey duymadım.sonuçta baban yarın çıksın adliyeye gitsin icraya mal beyanı versin.gecikirsen 2. bir tebligat gelecektir.hatta avukat işiyle ilgilenen bir adamsa suan yollamıştır postadadır
    2. yede cevap vermezseniz adamlar son tebligatta belirtip icraya gelir üzülürsünüz.size tavsiyem babanın önce gidip mal beyanını vermesi sonra bankanın avukatıyla konusup parayı ödeme konusunda yardım istemesidir.(ödeyecek gücünüz yoksa da konussun anlatsın) yani icra dairesi kanalıyla işler yürürse borcunuz katlanarak artar
    geçmiş olsun tekrardan umarım yardımcı olmuşumdur

Sağolsun Tarık cok yardımcı oldu Allah razı olsun... sizlerde olmasanız Kafayı yerdim bu gece neyse hadi iyi Geceler Herkese..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.