Şimdi Ara

LUXMAN L500 Pure Class A amfi hakkında yardım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kursun_

Sayın kdundar, A sınıfı ampliler rölantide tam yükte çalışır. AB sınıfı ampliler gibi volüm açıldıkça tüketim artmaz. Tüketim değeri sabittir.

Yüklediğim resimlerde Accuphase P102 Power Class A ve yine Accuphase A20 Power Class A amfinin boşta ve normal halinin güç tüketimleri gösterilmektedir. Bu resimler bu amfilerin pdf broşürleridir. LUXMAN L500 Pure Class A amfi hakkında yardım!
     LUXMAN L500 Pure Class A amfi hakkında yardım!

• Malum 2 .el sitesinde ilanı olan bu cihazdan bahsediyoruz ,üstelik preampli beraber .
    fotoğrafları incelersek gerçek bir A class amplifikatörden uzak olduğunu farkına varabiliriz .

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-luxman-l-500-amplifier-ultimate-series-pure-class-a-ltd-317029182/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Malum 2 .el sitesinde ilanı olan bu cihazdan bahsediyoruz ,üstelik preampli beraber .
    fotoğrafları incelersek gerçek bir A class amplifikatörden uzak olduğunu farkına varabiliriz .

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-luxman-l-500-amplifier-ultimate-series-pure-class-a-ltd-317029182/detay

Ben koskoca Accuphase'in broşürüne mi inanıcam yoksa sana mı? Biraz mantıklı olabilir miyiz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DarkSilenceizm D kullanıcısına yanıt
    P-102 A class değil
    Yalnızca A-20 A class bir amplifikatör ve 8 ohm da 2X20 Watt
    A-20 trafo değerine bakarsanız ne demek istediğimizi anlarsınız
    Bana inanma tabiki doğru okuyabildiğin kataloğa inan .
  • quote:

Bana inanma tabiki doğru okuyabildiğin kataloğa inan .

Konuşmayalım... Gerçekten... LUXMAN L500 Pure Class A amfi hakkında yardım!
  • P102 de 2x50 watt .
    trafo değerleri A class ampliye uygun biçimde . söz konusu luxman A class 2x50 Watt 140 watt trafo gücü A classın fiziğine aykırı .
  • quote:

P102 de 2x50 watt .
    trafo değerleri A class ampliye uygun biçimde . söz konusu luxman A class 2x50 Watt 140 watt trafo gücü A classın fiziğine aykırı .

Lafı değiştirme...

• quote:

P102 de 2x50 watt .

Az önce Accuphase 'e çamur atıyordun lafı değiştirme istersen....

• Tamam 102 nin a class olduğuna ikna ettin fakat konu luxman .

2x50 watt bir A class ın güç trafosu 140 olamaz . düşük kapasite elektrolitiklerle bu sınıfta amplifikatör beslenemez .
  • quote:

Tamam 102 nin a class olduğuna ikna ettin fakat konu luxman .

2x50 watt bir A class ın güç trafosu 140 olamaz . düşük kapasite elektrolitiklerle bu sınıfta amplifikatör beslenemez .

1993 yılında teknoloji bu kadarmış demek... Kul yapısı bu...:)

Ne çamuru yazdıklarımı iyi oku .
    A class amplifikjatörün çalışma prensibini bilmeyen tanımayan bir kişiyle tartışmak hata . üstelik üslübun seviyesiz .
    biz burada saygı çercevesinde ispat ve ikna üzerine yorum yaparız , hatalarımızı varsa kabul ederiz ,yeni bir şeyler öğretenede saygı duyarız .
    seviyesiz konuşanlar kısa sürede forumdan uzaklaştırılır .
  • quote:

Ne çamuru yazdıklarımı iyi oku .
    A class amplifikjatörün çalışma prensibini bilmeyen tanımayan bir kişiyle tartışmak hata . üstelik üslübun seviyesiz .
    biz burada saygı çercevesinde ispat ve ikna üzerine yorum yaparız , hatalarımızı varsa kabul ederiz ,yeni bir şeyler öğretenede saygı duyarız .
    seviyesiz konuşanlar kısa sürede forumdan uzaklaştırılır .

Az önce kataloğu doğru okumamla ilgili hitabı kim kullandı?

36 yıldır elektronikle uğraşıyorum . katalog kahramanı değilim .
    yüzlerce cihaz tamir ettim neyin ne olduğunu çok iyi bilirim.
  • quote:

36 yıldır elektronikle uğraşıyorum . katalog kahramanı değilim .
    yüzlerce cihaz tamir ettim neyin ne olduğunu çok iyi bilirim.

Benim de bahsetmiş olduğum 26 yıllık bir amfi. O zamanın hoparlör koşulları empedans ve güç değerleri ile şimdiki güncel teknolojiyi kıyaslamamız yanlış olur bence. O zaman için A class bir amfi yerine geçiyormuş diyelim. 20 sene önceki 3000 cc bir otomobilin gücü ile şimdiki 3000 cc otomobilin gücü yaktığı yakıt vs. bir değildir bence.
    Hatta bir örnek daha vermek istiyorum. Ve yine pdf katalog ile.
    Yine Accuphase markasının A45 Class A amfisin şu an için trafo gücünün 600 VA olarak kullanılması bile bize gelişen teknolojinin kanıtıdır. Ve bu teknolojiye de saygı duyarım klasik tasarıma da.
    O yüzden geliş gidiş ben bu amfiyi alayım mı almayayım mı? (Luxman L500 için konuşuyorum) LUXMAN L500 Pure Class A amfi hakkında yardım!

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Sayın kdundar, A sınıfı ampliler rölantide tam yükte çalışır. AB sınıfı ampliler gibi volüm açıldıkça tüketim artmaz. Tüketim değeri sabittir.

Ampermetreniz varsa a Class bir ampliyi önce idle da sonra sinüs vererek son seste bir ölçüp buraya yazar mısınız? Kazancı yok sayıyorsunuz herhalde. Sadece biası mı düşünüyorsunuz?

http://www.gryphon-audio.dk/Content/Downloads/Technical_Specifications.pdf
    https://passlabs.com/images/uploads/manual/Point8_specs.pdf
    http://www.accuphase.com/cat/a-47_e.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 29 Temmuz 2016; 1:28:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada sn.Elektürükçü A20 nin trafo gücü 400VA.=320 watt. (Luxman L500 ise 240 watt civarıydı)
    Ve bu arada altını çizerek söylüyorum monoblock olarak da kullanılıyor...2x160 watt 4 ohm...2x80 watt 8 ohm....Class A....
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSilenceizm -- 29 Temmuz 2016; 1:34:26 >
  • içten yanmalı motor teknolojisi ile amplifikatör sınıflarının karşılaştırılması anlamsız .
    Bu A sınıfı ile D veya T sınıfını karşılaştırmak nasıl mantıksızsa aynıdır .

2X45 watt troid beslemeli Accuphase amplifikatörün 600 Watt ile beslenmesi kadar normal bir şey göremiyorum . anormal olan 2X50 Watt olan amplifikatörün 140 Watt ile besleniyor olmasıdır .

Şu anda elimde proje aşamasında Nelson Pass imzalı A class 2X30 watt Amplifikatör yapımı var ,kısmetse 2-3 ay içinde tamamlayacağım . Bu gerçek A class amplifikatör Mühendisi Nelson Pass üzerine basa basa yazdığı önerdiği 350 veya 400 Watt troid trafodur .
    Bu mühendislik çalışma 2013 imzalıdır .
    bu 50 yıl öncede böyleydi şimdide böyle
  • quote:

içten yanmalı motor teknolojisi ile amplifikatör sınıflarının karşılaştırılması anlamsız .
    Bu A sınıfı ile D veya T sınıfını karşılaştırmak nasıl mantıksızsa aynıdır .

2X45 watt troid beslemeli Accuphase amplifikatörün 600 Watt ile beslenmesi kadar normal bir şey göremiyorum . anormal olan 2X50 Watt olan amplifikatörün 140 Watt ile besleniyor olmasıdır .

Şu anda elimde proje aşamasında Nelson Pass imzalı A class 2X30 watt Amplifikatör yapımı var ,kısmetse 2-3 ay içinde tamamlayacağım . Bu gerçek A class amplifikatör Mühendisi Nelson Pass üzerine basa basa yazdığı önerdiği 350 veya 400 Watt troid trafodur .
    Bu mühendislik çalışma 2013 imzalıdır .
    bu 50 yıl öncede böyleydi şimdide böyle

600 watt değil VA...

• 36 yıllık meslektaşım,
    1 kVA kaç watt yapar bunun hesabını karıştırmayın isterseniz...
    Saygılar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.