Şimdi Ara

LYS'lerin gittikçe YGSleşiyor olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu seneki fen sınavları sizce de çok saçma değil miydi? Sağlam soru çözen lys kasan adamı ayıracak sorulardan çok cins cins sorular vardı. Oturup ultrasonun dokudaki hızının değil yansımasının önemli olduğunu veya ağırlık/kütle merkezi sorusundaki ilk öncül gibi saçma şeyleri tartışıyoruz burada. Tamam bu tarz günlük hayatla ilişkili şeyler olmalı evet ama madem lys çalışanın hakkını alacağı bilgi sınavıydı bunlar neden bu kadar öne çıkıyor o zaman?

Bir de yine bu seneki YGS ve LYS'lerde dikkatimi çeken bir durum: Hedefi sınavın yarısından azını çözmek olanlar için sınavların hepsi kolaydı (Geometri hariç). 50 de 20 gibi net hedefi olanlar için konuşuyorum. Ancak yukarı seviyelere çıkmak zordu tüm sınavlarda.

Ben açıkçası fenine az çok güvenen ve mat sınavı çok iyi geçmemiş biri olarak pek hoşnut kalmadım, belki de boş boş ağlıyorum bilemiyorum ama yazmak istedim sadece.

• Haksız değilsin ancak sistemi eleştirmeye başlasak daha buraya gelmeden onlarca saçmalık var ki, bu önemsiz sayılır.
  • denemelere ve soru bankalarına göre konuşuyorsan haklısın. devlet kitabına göre konuşuyorsan haksızsın.
  • unutmayın hocam matematikte herkesin yapabileceği 15, fizik kimya biyoloji için de herkesin yapabileceği 6-8 soru olur bunlar türkiye ortalamasını şekillendirir bu açıklanan veriler neticesinde kötü bir tablo çıkarsa MEB birebir sorumlu olarak görülür ona yüklenir insanlar onun için üniversite sınavları 2012 yılından beridir siyasi bir sınavdır bunu düzeltmenin tek yolu tamamiyle açık uçlu sorulara geçmektir hem hormonlu puanların önüne geçilir hem de herkes çalıştığının karşılığını alır ayrıca YGS'nin 1 sene içerisinde 3 defa yapılacağı da konuşuluyor bu da güzel birşey bu YGS-LYS'nin ve çoktan seçmeli soruların türkiyenin ihtiyacını karşılamadığı kesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz konu müfredatta var, olmasa haklısınız ama müfredatta olan bir konuyu istedikleri şekilde evirip çevirip sorabilirler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O saçma dediğin şeylerin hepsi meb kitabında var yalnız

• esas diğer türlü saçma neden bir tıpçıyı integral veya kondansatör elesin ? veya beni neden biyoloji elesin ? insanlar işlem ameleligi ezber ameleligi yapmak zorunda degil bu şekilde en uygunu mühendis integrali gösterilmesinin anlamı yoktu kaldirdilar mantıklı fiziktete en kısa sürede öyle yapmalarini bekliyorum sizi eleyen şey günde 10 saat ineklemek mi yoksa pratik ve teorik zeka bilgi edinme yöntemleri mi ?
  • monoton dizi M kullanıcısına yanıt
    Açık uçlu sorulara geçince ne değişecek ki fen sınavında ne kadar kolay sorabileceklerini gördük bence bu bir çözüm değil

• Haklisin hocam su Edebiyatta gordum ki her sey paragrafmis gibime geldi bol bol kitap okumak yeterli bisey aslinda

• quote:

Orijinalden alıntı: Aldreigh

Açık uçlu sorulara geçince ne değişecek ki fen sınavında ne kadar kolay sorabileceklerini gördük bence bu bir çözüm değil

bunlar sadece denemeydi hocam gelecek seneden itibaren göreceksiniz gerçek açık uçluları o zaman bir daha fikrinizi gözden geçirin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.