Şimdi Ara

ÖSYM Sınavlarının Boşa Zaman Kaybı Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 Sene çalışıyorsun, hiçbir şeyin garantisi yok, iyi netler çıkarsan bile iyi bir üniversitede iyi bir eğitim alamama durumu var. Eğitimi aldın mezun oldun bu sefer 1-2 sene boyunca işsiz kalma durumun var.

DGS, YKS vs bunların hepsinin zaman kaybı olduğunu düşünmeye başlamama iten sebep ise, her sene iyi okullarda sırf bölümünü beğenmeyen daldan dala atlayan insanların gereksiz yere kontenjan israfı yapması. Abi okumayacaksanız o bölümü yazmayın? Uzmanlaşmak istediğiniz alana gidin. Kafanız karışıksa araştırın. Yok ben onu istedim ama vazgeçtim ya bu benlik değilmiş başka bir bölüm deneyeyim, aa o bölümde istediğim gibi çıkmadı ben tekrar hazırlanayım demenin mantığı yok.

Senelerdir mühendisliğe yükselmek istiyorum ama bu ülkede üniversite okumak 4 senelik vakit kaybıdır celal şengör hocanın dediği gibi. Nedeni ise insanlar burada hayatını kurtarmak için okuyor, bir şeyler öğreneyim, kendime yatırım yapayım, gelişeyim diye değil.

Sınav senede 1 kere yapılıyor, geç kalsan veya başka bir sebep olsa 1 yıllık emeğin çöp olabiliyor, DGS gibi bir sınava giriyorsan durum daha iğrenç, sınava 12 ay çalışıyorsun, ailen zaten baskı uyguluyor sana, son 1.5 ay kala kontenjanlar geliyor 1 kontenjan, 2 kontenjan 470k civarı insan giriyor sınava.

Ailen zengin değilse ve desteklemiyorsa seni, en iyi okullarda okusan bile işsiz kalma durumun var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-78ADF08E0 -- 17 Aralık 2023; 13:20:53 >

• Yanlış düşünüyorsun. Tıp fakültesi yada iyi bir üniversitede mühendislik okuduğun zaman ilk günden olmasa bile bir gün bir şekilde güzel şartlarda bir işe girebiliyorsun. Diğer türlü üniversitenin boş ve gereksiz olduğunu düşünüyorsan hiç işsiz kalmadan doğrudan a101 yada şok da da çalışmaya başlayabilirsin.

Öte yandan üniversite okumadığın zaman alternatif bir planın olması lazım. Bu da genelde emlakçılık yada galericilikten öteye geçmiyor bugünlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r10semih -- 17 Aralık 2023; 16:32:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • r10semih kullanıcısına yanıt
    Daha dediklerimi anlamamışsınız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.