fosforcuları ve fosforculuğa yatkınlığı olanları üzen gerçektir. rutin olarak paragraf çözüp günde çözdüğü soru sayısını fazla görüp mutlu olan ve haliyle kendini kandırmış bulunan fosforcular, durumun böyle olduğunu ancak sınav çıkışı anlayacaklardır. paragrafı günlük çözmek gereksizdir. zira günde 40 paragraf çözünce hızlanmış olmayacaksınız. dikkat dağınıklığını mı önlüyor? 8 ayda 401239 paragraf çözünce tıbbi anlamda büyük bir sorun olan dikkat dağınıklığına çözümü paragraf kitabıyla mı bulmuş oluyorsunuz yani? sanmıyorum. yks ve ales çıkmış sorular haricinde çözmenizin bile bir anlamı yok, çünkü çözdüğünüz deneme ve kitaplardaki paragrafların hiçbiri ösym formatına yanaşamıyor bile. iddiaya girerim ki çözdüğünüz paragraf kitaplarındaki soruların %60'ı soruyu okumadan sadece şıkları eleyerek yapılabilecek sorulardır. denemede zor gelen paragraf soruları da az önce bahsettiğim gibi ösym tipinden uzak bir zorlukta olan sorulardır. ösym tipi sorular zordur, ancak bu zorluk muhakeme yeteneğinizi zorlayarak üstesinden gelebileceğiniz bir zorluktur. paragraf kitapları zordur, ancak bu zorluk, birbirleriyle aynı olan önermeyi farklı yollardan sunan iki şıkkı ileri sürüp, bu şıklardan birinde, metinde geçen kelimelerden birini değiştirip muhakeme yeteneğinden ziyade gereksiz dikkati ölçen anlamsız bir zorluktur. ösym, sınavlarında sizden birincisini ister, paragraf kitapları da size birincisini vadedip önünüze ikincisini koyar. paragraf çözmeyin demiyorum, haftada 10-15 tane çözseniz kâfi diyorum ve bu soruları da nereden çözmeniz gerektiğini yukarıda söylüyorum. not: yoruma muhtemelen "ben günde 9141923 tane çözüyordum ve ilk 31'e girdim." diyen arkadaşlar da gelecektir. bu arkadaşlar sizlere gereksiz umut vadetmekte. zira bunlar ya paragrafa harcadıkları zamanın on yedi katını diğer derslere de ayıran tipler, ya da 11. sınıfta 80 tyt yapacak temeli olan 97 obp tayfadır. günde 3,5 saat çalışan başar'ın kendine bu arkadaşlardan kendine çok pay çıkartmasını tavsiye etmem. nefret söyleminden uzak elit yorumlarınıza açığım. amacım sizleri uyandırmak. 7 ay uzun bir süre, ancak bir şeyleri deneyimleyip doğru yanlış kanısına varmak için çok kısa. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB5792671 -- 28 Kasım 2020; 11:21:46 > |
Rutin paragraf çözmenin zaman kaybı olduğu gerçeği
-
-
Günde 15-20 tane çözüyorum maksat el alışkanlığı olsun hızlanayım diye ama 2 makale okuyorum artık ekstradan o daha faydalı olacak bence yeni başladım bakıcaz artık
-
Peki günde 90-95 soru paragraf çözenler nolcak -
Kesinlikle katılıyorum.Paragraf kitaplarındaki ve çoğu denemedeki paragrafların ösym ile alakası yok.Hepsinin konusu aynı nerdeyse 10 paragrafın 9u edebiyatla ilgili oluyor.Denemelerde zaten paragraf çözüyoruz onun haricinde ek bir şey yapmaya gerek yok bence.Ayrıca Türkçede sınav anı da çok etkili bence.O gün gününde değilsen kötü gelebilir ne kadar çalışsan da Türkçe.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackal1209 -- 28 Kasım 2020; 11:34:50 > -
bence 20 sorudan zarar gelmez ya süre tutarak günde her gün türkçe denemesi çözemeyeceğimize göre 1 gün paragraf 1 gün deneme şeklinde rutin yapmayı düşünüyorum ben şu dil bilgisindeki eksik kısımlarımı bitirip
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osymdecayciyim -- 28 Kasım 2020; 11:40:56 > -
Herkesin belli bir kapasitesi var ve bunun üstüne çıkmak çok zor. Paragraf çözmek sizi maximum noktanıza ulaştırıyor sadece. Mesela sizin kapasiteniz 30 diyelim buna yaklaşmak için çözmek gerekiyor. Fazla çözünce bu sayı 35 olmayacak bence. Tamamen zeka ve genetik durum ile alakalı bir durum bu. Adı üstünde temel türkçe diye geçiyor dersin adı. Aynı şey tyt Mat için de geçerli. Problem çözmeye yatkın bir zekanız var diyelim ama ösym sizden bunu belli bir süre içinde çözmenizi istiyor. Bunu başarmak için belli bir kondisyon lazım. Test çözmek bunu sağlıyor. Paragraf için de tyt mat için de bu geçerli. Çünkü binlerce farklı konu ve soru tarzı var.
Özet geçecek olursam çıkmış soruları son 3 ay düzenli bir şekilde çözün ve futbolcu gibi maça hazır bir şekilde çıkın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HepDüşünceli -- 28 Kasım 2020; 11:49:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
günde cozcegın 20 paragraf 30dknı alır yavaşsan 40dknı alır fazla anlam yüklemeye gerek yok 30-40 dakkaya bence çöz geç elinde ne varsa
-
okumadım ama paragraf kitaplarındaki sorular kolpa
hatta taktik kitapları var sadece verdikleri taktikle çözülüyor. Böyle kitaplara kanmayın
çözün alan denemenizi 30 paragraf + sözcükte/cümlede anlam çözmüş oluyorsunuz zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 28 Kasım 2020; 12:4:28 > -
Çoğu insan hızlanmak için çözüyor hocam. Benim sınıfımda türkçe+sosyal+fen 35 dakikada çözen adam var. Sen sadece türkçeyi 55 dakikada çözersen bu adamla nasıl yarışacaksın. Paragraf kitaplarının ösym ile benzer olmadığını herkes biliyor zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Katılmadığım bir yorum. Çünkü en iyi deneyim kişinin kendisidir. Düzenli paragraf çözünce Türkçe netlerimin arttığını lakin çözmeyince paslandığımı hissediyorum.
Katıldığım kısmı soruların nereden çözüldüğü. En iyi soru çıkmış sorudur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmdownbro -- 28 Kasım 2020; 12:18:43 > -
Hocam hızlanma faktörünü atlıyorsun bence.
doğru ve ayrıca o saçma sapan kitaplardaki hep aynı metinleri okurken hiç mi sıkılmıyorsunuz hep aynı konu üzerine metin yazılıyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: Mramelex
Çoğu insan hızlanmak için çözüyor hocam. Benim sınıfımda türkçe+sosyal+fen 35 dakikada çözen adam var. Sen sadece türkçeyi 55 dakikada çözersen bu adamla nasıl yarışacaksın. Paragraf kitaplarının ösym ile benzer olmadığını herkes biliyor zaten.Hocam bu kişiler emin ol çok çözerek değil zeka seviyeleri sayesinde bu durumdalar. Hiç paragraf çözmese belki 45 dakikada yapar ama önemli etken zeka diye düşünüyorum.
Psikoloji etmeni devreye giriyor. Okuma herkese özgü bir şey. Okumayla zekayı nasıl bağdaştırıyorsun anlayamadım. Sonuçta Türkçe iyi yapıp mat yapamayan da var tam tersi de var. Bu durumda iki tip grupta mı Zeki ya da salak oluyor anlayamadım -
20-25 dakkada türkçe bitiriyorum bir kitap bile bitirmedim ama kötüyseniz algılama açısından çözmek geliştirir bence
-
Hocam bazı ekstrem durumlar doğuştan gelir. Örneğin Süleyman Demirel için bir kitabı 15 dakikada bitirdiği söylenir. Sence çok kitap okuyarak mı bu duruma geldi yoksa doğuştan gelen şeyler yüzünden mi? Bazı şeyler çalışarak elde edilebilir ama örneğin çok antrenman yapılarak herkes Messi gibi oynayabilir mi?
Ben şunu söylüyorum çok test çözmek hızlandırır doğru ama sizin çok kısa sürede üç alanı bitiren kişiler ekstrem bir durum. Bizler öyle olmadığımız için düşük zekalı değiliz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HepDüşünceli -- 28 Kasım 2020; 13:4:11 >
Ben de katılıyorum, deneme sınavları dahil belli soru tiplerini saymazsak (paragrafı ikiye bölme, düşüncenin akışını bozma, iki cümleyi birleştirme, öyküleme-betimleme-vb) paragraf soruları ya şıklardan rahatça elenecek düzeyde oluyor ya da zor sorunun cevabı çok benzer iki şıkkı arasından o soruyu yazan yazarın beğendiği oluyor. Paragraf çözerken dikkatiniz kayıyorsa bence günlük çözün, o konuda arkanızdayım ancak şu an dil bilgisi soruları yapmadan demelerde 30 net gören biri olarak hiç düzenli paragraf çözmedim.
-
Okuma hızını artırdıktan sonra gereksiz gerçekten, varsa yoksa romancılar şöyle şairler böyle diye soruluyor. Amaa kaliteli,özgün denemeleri halledip tüm çıkmış paragrafları da görmeden sınava girmek riskli. Dün gördük 1 netin kaç kişi attığını
-
Günde 40 tane çözerek (20tanesi ALES) ilk 5 bine giren abiniz olarak çözün arkadaşlar. Kitap okumaya vaktiniz varsa kitap da okuyun ama Tolstoy'un kitapları gibi ağır yazarlardan olsun.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Herkesin belli bir kapasitesi var ve bunun üstüne çıkmak çok zor. Paragraf çözmek sizi maximum noktanıza ulaştırıyor sadece. Mesela sizin kapasiteniz 30 diyelim buna yaklaşmak için çözmek gerekiyor. Fazla çözünce bu sayı 35 olmayacak bence. Tamamen zeka ve genetik durum ile alakalı bir durum bu. Adı üstünde temel türkçe diye geçiyor dersin adı. Aynı şey tyt Mat için de geçerli. Problem çözmeye yatkın bir zekanız var diyelim ama ösym sizden bunu belli bir süre içinde çözmenizi istiyor. Bunu başarmak için belli bir kondisyon lazım. Test çözmek bunu sağlıyor. Paragraf için de tyt mat için de bu geçerli. Çünkü binlerce farklı konu ve soru tarzı var.
Özet geçecek olursam çıkmış soruları son 3 ay düzenli bir şekilde çözün ve futbolcu gibi maça hazır bir şekilde çıkın. |
Benzer içerikler
- msü sıralama hesaplama
- nitelik yayınları zorluk derecesi
- yks ilk 100 netleri sayısal
- aselsan stajyer maaşı
- 3d paragraf zor mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X